Stall Ardbeg

Alla inlägg under juli 2008

Av Linda Calissendorff - 8 juli 2008 23:03

Vi var i går å kolla av Estepena (Lilli) om hon blivit dräktig när on var i umeå 1 månad,chansen kändes väldigt liten då hon aldrig visat brunst som jag sett i af på 5 år vi haft henne...Men så i går visade sig att hon är 1 månad gången redan så går allt som jag vill blir de en PRE föling lagom till 1 maj *ler* Ska bli så spännade!!!

Wilma där i mot hade inte tagit på föl brunsten men de bruka ju vara svårt att få dom dräktiga på den så man får väl bara försöka igen,bara synd att de blir så sent när hon föla i så fall.... men vill så gärna hon tar ett föl med Keik jo tror de blir en kanon fin föling! :0) Så vi ska hämta hem dom i morron förhoppningsvis för de seminera henne igen i måndags så hoppas på tur denna gång annars är hon svår att få dräktig bara inse som vi häll på i fjol "Hemska tanke"

Hilda har fått lite underhålls massage & bara fått mysa omkring i hage i dag så hoppas hon är pigg & full av energi i morron kväll *ler*  Hon är ju för häftig denna dam för i går stod jag och robban massera lite lätt på rumpan ,då de tydligen inte passade med en karl händer på rumpan för plötsligt tvär lägger hon öronen slätt struket bakåt å vänder upp huvudet mot Robban och lägger huvudet på axeln å man tycks höra hur hon fräser i till han -Att hörre du!Tro inte du kan ta på mig hur som helst,utan att fråga först!!!! Jag skratta så jag pissa på mig för hon brydde sig inte ett dyft om mig i af *ler* märks hon väljer matte! :0) Håll allt ni har för oss i morron våga inte ens tänka att de ska gå bra men hoppas sååååååå mycket att hon ska springa felfritt uan galopp de är vårt mål i af och hoppas Jan N kan hjälpa henne på traven ;0)

Av Linda Calissendorff - 6 juli 2008 13:58

I dag for jag & Hilda ut på en tur i skogen i vår ensamhet! :0)

De var så lugn & skönt i skogen och vi gick rakt in i tallmo skogen så hon fick lyfta lite ben och träna gå runt träd!Hon lyssna jätte fint på förhållningar när jag ville hon skulle gå lite mer uppmärksamt vars hon satte ner hovarna,märks hon älskar att gå i skogen *ler* sem mötte vi både motionärer & Johanna och Granly som skulle ut å klättra i sandtaget så de är många som rör sig i skogarna tur e väl de så kanske björnarna håller sig borta *s* Såg de var nån som hade gjort som en liten terräng bana i skogen med lite natur hinder så nästa gång vi är ute på tur ska jag banne mig prova hoppa henne tror hon kommer tycka de är SKIT kul!!

Hoppas matte har balansen kvar sen sina forna hopp träningar för många års sen *blink*

Av Linda Calissendorff - 4 juli 2008 10:49

I kväll körde jag 5 intervaller med Johanna & Granly =0)

Hon skötte sig exemplarisk och gick jätte lugnt och focuserad brevid Granly så de har hänt en hel del sen sist vi intervallade med Pernilla & Pelle på änget så är så nöjd och glad att de gett reultat på så kort tid!! Så nu har man lite mer förhoppningar inför onsdagen att hon KAN ju kanske funka i loppet nu när hon börjat träna mer med andra hästar!

Går inte att förklara men Hilda har fått som ett "inre" lugn nu och hon trivs verkligen hos oss de märks *ler* Sånt värmer ens hjärta & hon växer i mina ögon för varje dag som går för vi har fått en speciell kontakt hon & jag... *ler* Tack Ann-Marie för jag fick tillfället att få tag på en sån underbar häst!!!

Av Linda Calissendorff - 1 juli 2008 22:56

Hilda fick i morse lite massage av Stina och hon kände sig överflödig sa hon för vi hade masserat så bra själva :0) Så de var ju toppen kul att höra efter månaders av slit... Hon hitta ytterst lite i H länden och V bog men trodde de var lite muskel ömhet sen intervallerna i lördags då de var lite tungt på underlaget!

Sen på kvällen så red jag 3 st galopp intervaller i sandbaacken och hade på henne pulsmätaren för att kolla hur mycke hon kom upp i när man rider! kan säga de ger på ett helt annat vis man behöver inte galoppera långt  förrän hon låg på runt 180 i puls så de tar jäkligt bra ska ni veta :0) Ändå har hon ganska lugn galopp så de är ju super att de tar så bra med så lite fart och galopp är ju skonsamt för hästen med *ler* synd bara att hon vill bara galoppera i H Galopp fick inte henne i Vänster men de måste vi träna på nästa gång för annars blir hon mycke starkare i H sidan och de vill jag inte...Så hoppas hon svara på denna träning för matte har verkligen skit kul att få susa fram i skogen ;0)

Nu blir de vila för hilda i morron & skritt tur på fredag för att mjuka upp efter galoppen,sen blir de några lättare trav intervaller i helgen för att stämma av inför Onsdagens kommande uppgifter! :0)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards