Stall Ardbeg

Alla inlägg under oktober 2008

Av Linda Calissendorff - 25 oktober 2008 10:11

Hörde jag hosta flera gr i går kväll...Man undrar varför han inte svarar på slemmlösande medicinen?! Så nu måste vi ringa Umeå å kolla om vi ska ge han en penicillin kur till *suck* Jag fatta inte varför just JAG ska bli drabbad för om jag såg hur ett annat föl var ute i sommar utan regn skydd & stod/låg ute i blötan ända tills  i början av oktober å den verka då inte bli sjuk...Jag tog in wilmer varje gång de regna eller fick han täcke på sig så jag fatta inte vad de är som gör han hostig! Så fort de börja går åt rätt håll så åker man 10 steg tillbaka!


På torsdag ska Super Q upp på återbesök å få dommen hur han ben verka efter sista sprutningen,så hoppas han är fräsch i af annars måste vi ta ett jobbigt beslut tyvärr... Men hoppas på slippa de räcker med Rasken som ska åka vidare mot häst himmlen på fredag...*ursch* Hoppas Eva kan åka med honom så jag slipper se honom en sista gång,lika bra de...


Tur jag har Hilda för vi träna på som vanligt iaf, ska ut å köra lite tryckvagn i dag tänkte jag men de känns skit kallt ute *Brr* Men bara klä på sig de de blir bara värre!

Glöm inte ställ om klockan i natt den ska 1 timme tillbaka så nu får vi sova 1 timme längre *SKÖÖÖÖÖNT*

Nu ska jag städa lite hörs mer sen! :0)



Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2008 22:33

 

 Inget att glo på TV så lika bra man blogga lite! *ler*


Är lite krasslig men man kan göra en hel del på alvedon,så kvällen har gått bra!Robban fick hjälpa mig innan han drog på bion så de var skönt att allt var klart så jag bara kunde ta in dom å sen natta!Så har nog inte varit inne så här tidigt på länge *s*


Har fått lite funderingar hur vi kan ha råd att ha så många hästar,hur vi har råd att gå till vetrinären så ofta mm.mm

Och de jag kan säga att för de första har jag en snäll karl som sponsra en hel del från sin lön nästan allt som inte går till "vanliga" räkningar!Så han är den som spotta in mest pengar av oss!Sen får vi låna från besparingar & ev krediter för att sen betala tillbaka när vi får tillbaka på skatten!Så de är inte så vi "gör" pengar i källaren *s* Så svårare än så är de inte,se bara till att skaffa rätt karl så går allt!


Man kan tro att man får mycke pengar på inhyrningarna men de är så dyrt med hö/spån i dag så de är inte mycke till vinst...Men de är klart ,de som gör vi har inhyrningar är de att  våra hästar äter "gratis" men i bland undra man om de är värt de ,men har en duktig tjej i stallet som bruka alltid mocka sin box å ge hästarna lunch när vi jobba så hon är verkligen guld värd i sin vikt! Tack Johanna :0)

'

Sen är vi så att ska vi satsa, så gör vi de helhjärtat å löper hela linan när vi väl börjar med en häst!Annars skulle vi inte ha börjat med Super Q heller utan valt att skicka tillbaka han!Men nu kom han hit så de är lika bra att prova så är de bara! Så vi längtar nu tills skatten kommer så vi kan köpa julklappar till lilla Edwin!  :0)


Skulle ha ridit i dag på plan men när Robban jobba så går de halv dåligt så får hoppas jag hinner med i morron!Skulle vara roligt att komma i gång igen både för Hilda & mig!


I morron kväll är de IDOL igen med ABBA tema ska bli spännande att höra hur de låter,såg att nån som kolla för spelningarna dömde ut Lars totalt så han ska ha däng!! *grr* kanske inte hans gren men han är intressant att titta på han har total inlevelse som inte många har!Sen lilla Alice gillar jag så liten men så stor röst,helt otroligt!Ska bänka mig där i morron så då vet ni jag är inte kontakt bar endast via SMS i så fall *ler*


På söndag kommer syster å mamsen upp för hon ska ha seansen på kvällen så ska bli skoj att träffa dom har knappt sett dom på 2 månader,vi har ju liksom aldrig tid att komma ner å de är synd  för Edwin saknar dom...Vi med så klart, men de verka vara svårt att få dem att komma upp kanske de är rädd för att jag ska sätta dom i städning...Vad vet ja... ;0)

Kommer hur som helst mycke folk på seansen så ska bli spännande som bara den! *ler*


Nu ska jag kolla om de kommit nått intressant program annans blir de sängen...


Kvällen ordspråk: Vill du alltid ha de sista ordet,talar du snart med dig själv...






Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2008 09:46

Var å hälsa på Linda Li en snabbis i går å kika på deras nya stall å de blir så fint!Stort luftigt och JÄTTE stor stallgång! *ler* Så roligt hon äntligen får den plats hon behöver till alla saker ;0) Sen får hästarna större boxar på köpet så de lär ju ligga å mysa en hel del framöver!

I dag ska hon på återbesök med Kung Rune så jag håller alla tummar jag har att han ska vara fräsch så de slipper spruta om honom ,så hon kan börja köra igen nu när stallet snart är klart!


Börja känna mig lite förkyld å eländig hoppas inte jag blir riktigt sjuk nu har liksom inte tid med de...Typsikt så har Robban tagit på sig att jobba på bion i dag så jag måste göra HELA stallet själv i kväll så känns måttligt roligt dåman är lite hängig...*suck* JAg tycker de räcker med ett heltids jobb för han de är nog drygt när man har så många hästar att sköta men han tycker de är värt de där pengarna i slutet på månaden,men han tänker inte på de blir dubbelt så mycke mer för mig att göra...Men han är ju en karl vad kan man begära?!  ;0)


Glöm inte ställa om klockan på söndag.... Sova 1 timme mer känns SKÖNT i af! *ler*



Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2008 09:35

Ursch vad de blir mörkt fort nu på kvällarna å fortafre går de efter helgen då vi ställer tillbaka 1 timme...Så nu är de bara plocka fram lyse till vagnen!

Körde tryck intervaller med Hilda i dag har nu utökat till 5 st och trodde hon skulle bli tagen av de men när vi kom till stallet hade hon 65 i puls..Så de gav inte så väldans mycke, måste nog trava på i mera tempo nästa gång å lite kortare återhämtning!De blir kanske lite väl långt när man måste vända tillbaka samma sträcka eftersom de luta lite svagt nedåt så vill jag inte köra intervallerna hemmåt så bättre lite motlut uppåt än nedåt å köra med mindre tryck!Är så sugen att gör ett provlopp med henne men kolla runt å de finns inte mycke till lopp för henne så känns lite meningslöst att slita på i onödan...Så bara träna på å hoppas man kan få ut henne tidigt nästa år i stället :0)


Kvällens ordspråk: Den som vill göra verklighet av sina drömmar måste vara vaken...

Av Linda Calissendorff - 21 oktober 2008 23:30

 


Ikväll var monica här å kolla igenom Super Q och fatta hon hitta inte nånting att anmärka på!Är de möjligt?! :0) Hon tyckte han var en snygg häst med mycket bra extriör och hon trodde att han skulle nog kunna trava på bra  när han är helt fräsch!Roligt att höra att hon gillade hans modell av travhäst!Han har ju blivit jätte fin, lagt på sig ordentligt och han står mycke bättre bak!Hon sa har de haft så ont som han hade så brukar de liksom skjuta upp ryggen som avlastning och då kommer ju bak benen automatiskt inunder magen så hoppas han kan "sjunka" ner lite mer i ryggen så kommer han stå mycke bättre på bakbenen!Så de finns hopp nu ska han bara gå igenom böjprovet nästa vecka så kan vi börja skritta i gång honom *ler* Hon sa at vi måste strescha han mycke på V fram för han var ganska kort i musklerna p.g.a travat med sån hälta som han hade när han kom så då har han kommit rätt då vi är rätt noga med stretsching ;0) Märks vad de ger mycket med att jobba med att lämga ut musklerna för Hilda har blivit jätte smidig & fin att strescha nu efter snart 1 års slit :0) Men värt vad enda min då man märker resultat oftas vill man ha de så fort så man tröttnar att forsätta men de vet man ju att de tar tid innan man fått till de som de dragits med länge....


  I dag pissa vi på ATG dyra räkningar...Fick Wilmers räkning som var på över 2800kr å då hade ändå försäkrings bolaget gått in med 1200 kr som ersättning!De tog 400 kr för konsultation?!Helt jäkla sjukt!

Vi märkte även att de skiljer över 300 kr på samma medel som Hilda fick i Bergsåker i knä som Super Q fick i umeå så ska de banne mig inte vara då de är av samma företag,inte undra på att Umeå borna åker ner till Sundsvall å behandla hästarna!Så denna månad sponsra vi ATG med 10 000 kr igen så de känns som hårt slag eftersom vi behandla Hilda för samma summa i september så kan lova att de går runt den här månaden oxå *Grr*

Ja de är bara hoppas Hilda & Super Q springer in pengar till våren...


Prata med Eva igen om Rasken och tydligen har han hållit på mer än vad hon sagt så hon hade provat att använda spö på han å då hade han svarat med att stegra så vi har valt nu att ta bort honom för han kan ställa till nått allvarigt å de vill jag inte ha på mitt samvete... Vet att folk tycker jag är grym för jag inte säljer han som ridhäst men tyvärr har jag sett å hört så många VBL kommit illa till,de blir flyttade kors & tvärs å har inget värde!Så jag känner mig ändå bekväm med att veta att han inte hamna illa till nånstans utan alla ska vi dö nångång vissa tidigare än andra tyvärr,men den enda jag kan skylla på är männsikan som inte hantera sina hästar när de är små/unghästar så då blir de ofta så här!En häst har sån kraft att börja de sätta sig på tvären så har vi inget att säga i mot så man måste sätta sin egen säkerhet främst så är de bara!Så tack å lov kunde Eva åka med honom så slipper vi åtminstone de så de tacka vi henne för!



Nu ska jag hoppa in i duschen för lukta häst så man är inge fräsch direkt *s*


Kvällens ordspråk: Upp och ner är lika långt,men långt i från lika lätt...




Av Linda Calissendorff - 21 oktober 2008 00:34


Är väldigt less på blås vädet som lever om ute...Riktigt höst väder men tur de är varmt i af,de sa de ska bli varmare igen å de tacka vi för bara vi slipper regnet!


I dag ringde min chef för travet upp (totto chefen) och erbjöd mig en utbildning nere i stockholm för att kunna jobba varannan helg med direkt spel på solänget när V 75 går!Känns hedrande att hon fråga just mig av alla som säkert skulle vilja ha de som extra knäck! *ler* Hon vet jú att jag stått i en ATG butik förut så har ju lite mer erfarenheter än de flesta på spel i af! :0) Blev i af glad för de är som lättsamt göra å sen är man ju intresserad av trav själv så de känns inte så betungande,bara att vi ska flyga ner till stockholm... *ursch* Gilla inte att flyga utan fallskärm *s* Men bara gilla läget! ;0)


Tankarna maler runt i mitt huvud om Rasken... kolla och Karlsson tar 9000 mån+15% i inkörda så de är lite väl häftigt att slänga ut på en häst som man tappat förtroende på & som man inte vet om man ens vill träna själv!Ska kolla om Ulf Arne är sugen i stället å vill inte han tror jag skiter i de,för man är ju inte gjord av pengar direkt,för troligtvis lär han ha lite känningar i benen så får nog räkna med å behandla honom med i så fall...Så ska kolla med Uffe i morron så får ödet avgöra hur de blir!


Nu ska jag försöka sova lite ska jobba på travet i morron så måste vara alert! :0)


Kvällens ordspråk: Ju längre du sover desto kortare blir livet...

Av Linda Calissendorff - 20 oktober 2008 18:04

Ringde i dag till Huddik Stuteri och bokade in Wilma för betäckning på Alm Viktor 2009! *ler* De var mycket seriösa när jag berätta Wilmas problem med att bli dräktig så de skulle göra en utredning på henne så snart hon kommer ner och ta ett prov för å se om de är några infektioner så de känns väldigt bra!SÅ hoppas lyckan är med oss då i stället så hon blir dräktig!Blir nog ett räcer fräser föl tor ja!


Har ett nytt problem med vad vi ska göra med Rasken som har varit olydig i vagnen igen så Eva vill ge upp, hon känner att hon blivit för osäker på han!Jag förstår henne helt & hållet!Så antingen är de bara åka på slakt med han,,, Han säkert inte är nån trevlig ridhäst heller med tanke på hans otyg i vagnen så de är ingen lösning heller för då blir han nog en vandrings pokal...Annars så fundera vi¨på ge han EN chans till å ställa han på proffs träning så han får bli hårt tränad och lite uppfostrad!Vi har nog varit för flat med honom han var tuffare än vad han gett sken av så de är de enda som jag kan komma på...Så ska prata med Ulf Arne eller så blir de Karlssons som jag kan tänka mig lämna han hos så jag har en chans att köra han lite själv oxå så man får upp lite pondus själv!Känns inge lockande när man vet hur han varit hos Eva men känns hemskt att ta bort en som springer kval tider och som har kapacitet att trava,men man vill inte riskera livet heller *suck* Jaja ska kolla runt lite i af å hör deras reaktioner på de hela vill ingen ta sig an han så finns de bara en utväg...Ni får höra mer rapporter sen! Bye Bye!

Av Linda Calissendorff - 19 oktober 2008 23:09

Att våran wilma får plats hos Alm Viktor annars blir de ev Lome kongen som vi betäcker med!Ska ringa & boka tid i morron så hoppas de finns plats över...Jag gillar han är 1,57 mkh så de är ingen liten pålle! :0) Så ledsen Sandra men jag tar slogum björn som 3:je hand han finns nog kvar som avel hingst ett tag till! ;0) Vi har ju fått en bork å de får vi hoppas att hon lämna nästa gång med för Åkre Lurifax är ju oxå svart som Alm Viktor! *ler*


I kväll så fick Hilda sin Thrumper massage å hon njöt i full drag!Märks hon är van apparaten nu!Super Q har blivit så mycke bättre i baken nu och han står bara hänger nu när man masserar inge hytta med benen så han har äntligen vant sig med kvälls myset!Tyckte han såg halt ut i dag då han trava men hoppas de var geggan som gjorde han såg konstig ut de är ju halt å jäkligt i hagen...Annars vet jag inte vad jag gör om han visa hälta oböjt nästa gång,då är de ingen mening att forsätta behandla han så då får vi ta nått beslut då får våndas över 1 1/2 vecka till innan dommen kommer...*nervös*

Jag vill ju kunna snart..... *ler*


Kvällens ordspråk: vi tänker sällan på de vi har,men alltid de vi saknar... 


Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards