Stall Ardbeg

Alla inlägg under december 2008

Av Linda Calissendorff - 23 december 2008 00:24

I dag skulle jag köra Hilda en sväng å när vi var på väg hem märker jag hon springer som med små steg bak å såg väldigt spänd ut så jag börjde mig automatiskt fram för kolla om alla skor satt bak!

Eftersom de var en hel del snö som kommit i natt så såg jag knappt om hon hade skor eller inte å tur att hon är så gudomlig som hon är så kunde jag stanna henne å hoppa av å kolla bakhovarna å mycket riktigt de var en som var borta *GRRR* De är ju SÅ typsikt!SÅ de var bara vända hem igen å ta de jäkligt lugnt där de hunnit skotta för där var de halt men tur hon är säker på hovarna för de gick rätt bra...Hon halka till några gr men höll sig cool så de var en himla tur *Phu* Hon är värd sin vikt i guld som har sånt fantastiskt psyke att man kan stanna hur som helst för att lyfta hovar å ändå stå så stilla! Sånna växer inte på träd :0)


I morron ska vi ute med Strongen & Q på motions runda sen ska jag rida Orujo medans katrin är kvar så jag kan få hjälp att se till att han står stilla medans jag som är så ovig kommer upp *ler*

Idag har han varit så lugn han har stått å sovit så läppen hängde nästan till backen *skratta* Till å med i kväll när hästarna skulle in så blev han inte ens upp stressad utan stod tyst å åt sitt kraftfoder så tror de var Hilda som fick gång han i går för hon verka lite brunstig så vi flytta henne till en hage där han inte ser henne så de gav effekt!Så de märks de blir bättre dag för dag!

 Ska bli så spännade att prova rida i morron lär ju inte vilja sluta kan jag tänka mig när man väl börjat! :0))


Nu ska jag sova är trött som bara den....Bye bye!

Av Linda Calissendorff - 21 december 2008 23:07

Har varit på en ännu suverän seans för Syster Yster :0) De var mycke folk som kom å de var en mysig stämming å sen när jag åkte hem så SNÖA de *jippie* Så hoppas de kommer MINST 1 meter ;0)


Jag & Katrin var ute med våra Super Hästar *ler* Q var så pigg när han kom hem han kunde banne mig inte stå stilla utan trampa runt som Orujo gjorde, men betydligt lugnare men vete katten vad som hänt han om de är havren eller om han bara visa att han är pigg!Hoppas på de sist nämnda.... :0) De är tur att vi kan träna i hop för de är ju i samma tränings fas att vi hoppas på få ut dom i  sen sommar/höst så de är tur att vi kan följas åt på vägen med dessa trashankar å förhoppningsvis få lite framgångar över vårat slit!


I morron är de räcer Hildas tur att komma ut igen de blev så fesigt kört i går för de var så dåligt underlag så tror vi ska ta lite back intervaller men måste börja lugnt då de är länge sen vi träna backe! :0)




Av Linda Calissendorff - 21 december 2008 12:31

I dag så har min syster provridit orujo för första gången :0) Hon är modig som sätter sig upp efter minst 8 år sen hon satt på en häst sist! Men hon satt som juten i sadeln å hon tyckte de var SKIT kul så hon ville nog inte sluta rida *ler* Så roligt att  hon tyckte de var kul så nu är hon taggad att träna honom när hon har tid att komma upp!


Han var rätt jobbig i stallet när han var ensam utan sällskap...Han for omkring å steppa runt å blev nästan okontaktbar å de var lite jobbigt att få han att stå still så vi måste nog träna varje dag med att han ska vänja sig vid mina rutiner :0) Men han fick stå där tills han lugnat ner så han förstå att då får man gå ut om man är stilla å lugn!Så där har man allt nått att träna på som sagt men när Syrran satte sig upp var han lugn å han gjorde allt hon begärde så då vart de fokus på nått annat å då blev de en annan häst *ler* Han var ju spänd men slappna av rätt fint på slutet när han fått gått ur sig han var jätte snäll å brydde inte sig ens om Edwin som for å sprang å levde om utan han gick så snällt! Han har fullt sjå att kolla att brudarna är kvar i hagen så han gjorde de jätte bra som ändå var så lugn då man väl satt sig upp på honom de är ett stort PLUS! Så ska försöka rida han varannan dag så han får ur sig lite energi!De enda som är tråkigt är att de är is hela paddocken så de är fantastiskt att han klev på som han inte gjort annnat han som är van sand underlag så bara de är ju bra han inte går å spänner sig! :0)


Här är några bilder på Lisbet å Orujo!



Av Linda Calissendorff - 19 december 2008 21:03

Nu är de minus grader ute igen?! Är vädret skumt eller vad? Men hellre minus än plus för fasen vad halt de blivit i hagarna å all snö är nästan borta... *suck*


Orujo skötte sig exemplarisk ute i dag,han har ätit upp allt hö han fått å han skrek lite från början medans jag släppte ut alla hästar så han vill gärna hålla koll på "sin" flock!Han fick vara ute drygt 12 timmar i dag å jag skratta när jag såg han från fönstret att han gäspa flera gr så han är nog trött av våran friska luft å att han får ströva fritt i hagen så de känns skönt han verka trivas med de ombytta livet *ler*


Hade en väldans tur i dag för jag insåg rätt snabbt att de är riskabelt utan skor på honom nu när de blev is halka så snabbt så vi hade sån enorm tur att Jan Ove kunde komma i dag och sko han med broddar :0)) Han stod som ett ljus så kan säga mitt hjärta smälte att han är så lugn ändå att han kan vara stilla i stallet efter 1 dag utan problem!Minns när vi fick hem Q så kunde han knappt stå stilla å han är ju ändå mer tränad å van att de går hästar in å ut på de stora stallen!Så nu känns de toppen att han fått skor å brodd så kanske man kan börja lite smått att arbeta han för hand i veckan!Ska bli spännande att se hur han reagera på de ;0)


Hann inte köra Hilda & Q i dag så tar de i morron i stället å hoppas de inte blir regn som de ser ut på TV4 väder....

Av Linda Calissendorff - 18 december 2008 22:51

Här kommer lite bilder ni får ha de tillgodo till snälla pernilla ska knäppa kort på honom på lördag med mycke bättre kamera! :0)





Av Linda Calissendorff - 18 december 2008 19:16

 Å han var mycke snyggare i verkligheten än på kort *ler* När transporten kom så hörde jag ett vrål i från första båset å där stod han å kika ut när de öppna bakdörrarna,vaken pigg blick som verka vara vid gott mod efter denna långa resa... Transportören som tog han från Gävle å hit sa han hade ett verkligen trevligt temprament för att vara hingst å de trodde inte han bara var 4 år :0) Sen så ville han inte gå utför rampen så han stod ett tag å fundera sen tog han ett jätte skutt å höll på landa på mig men jag klara mig undan *s* Sen gick han så försiktigt  å fint med mig ner till stallet när han såg de andra hästarna så vråla han som värsta hingsten så då märktes de att HÄR KOMMER JAG BRUDAR! När han skulle in i stallet så hoppa han även där rakt in för han var lite rädd att gå närmast dörren... Väl inne så var han orolig å skrek å var lite okontaktbar för han såg de andra lösdrift hästarna utanför stallet så jag tänkte kanske lika bra han få vara ute en liten stund medans de är ljust,så tog på han täcke å släppte ut honom å de var han nog förvånad över för han stod som fast i marken som en staty *ler* Men de andra började härja på så då börja han sakta trav längs tråden så var lite nervös hur han skulle fixa de men de gjorde han galant de var som han kände på sig att de var strömm!

Han var ute ca halvtimme sen så kom LindaLi & Matte å kika på han så då fick han gå in för de börja bli mörkt så ville gärna ta in han innan de var becksvart,han är ju trygg inne eftersom de är inne typ jämt i spanien...Så tog in hans boxgranne å då trodde han nog de var ett sto för då levade han rövare å blev nog säkert dubbelt så stor *s* då blev han väldigt maffig!! Men efter ett tag så börja han äta hö å dricka vatten så de gick över rätt snabbt!Så ska bli roligt att se hur han bete sig ute i morron han borde bli mycke lugnare om han får vara ute som andra hästar är ;0)


Transportören ringde i kväll som kört han från Spanien å han berömde hans sätt att vara de var imponerad av honom för han bland de lugnaste hingstar de haft att göra med å de kör ju 1 gång i veckan från spanien så de kändes skönt att höra,sen sa han att han var jäkligt snygg oxå så de blev man LITE mallig *s* Så de sa att de kommer nog bli en kanon fin häst när han väl landat å känner sig hemma för allt är ju totalt nytt å de är mycke intryck eftersom de är så annolunda mot för spaniens klimat.


Så nu ska vi sko honom om 2 veckor så de kan ju vara bra han får bara gå å vänja sig i hagen innan man börja jobba lite med han i paddocken *längtar* Ska lägga in kort sen men min mobil kamera är så dålig så hoppas jag får till några bra i morron då de är ljust ute!


Nu ska jag ut å kika på killen igen... *ler fånigt*


Av Linda Calissendorff - 17 december 2008 21:56

 Sitter å bölar till Bonde söker fru *ler* Alltså har man blivit känslig på äldre dar eller vad?! :0) Kan säga att Peter gjorde hela serien i år å måste verkligen säga att de är strongt gjort att komma út i TV men kan nog säga att han har fått massor av positiv gensvar de är jag 100 % säker på!Vem kan inte gilla den killen?! Så grattis Wille som stal hans hjärta å hoppas de fortfarande håller för dom...


Jag har blivit gräs änkling här hemma...Edwin & Robban har farit till fjälls till Robbans pappa så Edwin lär ju ska köra hela traktor parken som Far-Far har ;0) De känns konstigt & tomt att vara ensam i huset tur jag har hundarna som kan trängas i sängen i natt *ler* Jag ser bara fram i mot morron eftermiddag då min vita springare kommer!Sen ska jag pyssla om honom efter den långa resan så man kan lära känna varandra han lär ju vara trött både psykiskt å fysiskt.... Återkommer i morron kväll de lova jag med fullrapport hur han var/såg ut! :0)


Av Linda Calissendorff - 17 december 2008 00:46

 

I morron så landar Orujo i Stockholm förhoppningvis om de går som de ska efter färden!Så de börjar dra i hop sig å man är spänd av vad man har införskaffat *ler* De som är typiskt är att de är SVIN halt på gården så jag vet inte hur jag ska kunna komma ner till stallet med han när kommer...Han har inga skor å han har aldrig upplevt halka så de är så typsikt att de ska vara plus grader å halka de första han råka ut för...Ska införskaffa sand å försöka sanda å hoppas de går vägen! *grrr*


Körde Q i kväll å de gick bra som vanligt,har nu börjat trava runt 3-4 km i sträck så de tar han bra är noga att sköta benen efteråt så hoppas de går vägen men han är inne på sin 7 vecka sen vi satte i gång honom så klara han inte trava den sträckan så blir han knappast nån travhäst i framtiden ;0) Känns i af kanon fin å han verka gilla skogen för öronen är spetsade å han verka tycka de är roligt!Han kan nu stå stilla utanför dörren så jag kan hoppa upp i vagnen å de är STORA framsteg mot för när han kom! *ler*


Nu ska jag försöka sova.. Bye bye!






Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards