Stall Ardbeg

Alla inlägg under maj 2009

Av Linda Calissendorff - 24 maj 2009 20:06


Hilda hungrig som vanligt!


Min vackra hingst!


ANNONS
Av Linda Calissendorff - 24 maj 2009 19:36

 Lillen är endast 5 dagar å vill smaka på hö redan :0) Uppställd & snygg!

 

 Nyfiken i en strut!


 Kärlek mellan Mor & son!


Puss!

 


Matstund i solen!


Estepeña trött...


Klia lite på magen!


Vad gör du?!


På väg ut i igen...

 
ANNONS
Av Linda Calissendorff - 24 maj 2009 14:14

Har nyss varit ute på en tur i skogen med Donna och så provade jag ta med Dogge med oxå lös efter :0) Han blev lite trött stackarn då han inte är van sån motion så fick ta de rätt lugnt,men roligt att de funkade att ha han med!Vi träffade på 2 människor i skogen men han brydde sig inte utan ville bara hänga efter oss!

Så nästa gång ska jag prova med Buster de kan ju bli mer intressant *s*


El Niño är helt tokig han bocka som en galning,hoppa jämnfota,stegra när han kuta runt på grön bete,så han är i af en pigg liten fölis! *glad*

Av Linda Calissendorff - 23 maj 2009 20:38

Vi var & tömkörde wilmer i kväll nu ha jag inte sett han på några veckor,men SHIT vad han ha utvecklas!! :0))Typiskt jag glömde kameran...

Han är en exakta kopian på Wilma extriört och de är jag väldigt glad över för hon har den perfekta kroppen som ett kallblod kan ha i mina ögon sett!

Han kommer förhoppningsvis få bra poäng när vi ska ställa ut han inför Sleipner i höst de ska bli spännade vi ska träna som attan att jag kan visa upp han på ett korrekt vis! Han var kanon snäll att köra jag körde hon själv på slutet och kunde köra han med bettet i munnen inga problem så nu har jag lust att ta hem han en sväng så vi kan sätta honom för vagnen innan betet så de är gjort så han kommer enklare att köra sen i höst! Lova att ta kort på honom nästa gång! *ler* 

Av Linda Calissendorff - 23 maj 2009 11:09

Fick i går besked av Magnusson att CEM testet som jag måste ta på Orujo för han ska kunna betäcka var negativt! :0) Så nu är alla galanta damer välkomna *ler*

Tömkörde han i går över lite bomma å WOW vad han bär sig fint å lyfte taktfullt över bommarna,han är för läcker min hingst! Måste medge de är frestande att behålla även El Niño som hingst på gården men de blir ju lite jobbigt...Men han kommer bli en mycket vacker hingst med tanke på hur Estepeña ser ut å hans pappa Habano! Jaja vi se väl hur de blir man vet ju hur svårt de är att skiljas från nån man följt från början... Annars får man låna ut honom kanske till nån som är duktig! (pik till dig Anna-Clara) ;o)  
Av Linda Calissendorff - 22 maj 2009 10:28

Jag såg att hans "tå sträckare" var väldigt spänd på bägge fram så han gick som å trippade på tå med framhovarna så jag ringde och frågade Anna vetrinären som är på stuteriet om de var normalt och om de skulle gå till sig av sej själv,men de gjorde de oftas inte om de gått några dagar...Så hon sa man fick lov att spruta in antibiotika i benet så de har tydligen an avslappnade effekt på senor och muskler runt benet så hon kom och gav han ett spruta i går å då sjönk han liksom ner på kotorna i stället så de såg bättre redan i går kväll :0) Han var så duktig då vi höll ner honom för hon skulle kunna spruta mammas lilla söting! *ler* Han är så social och go att de märks att deär man med själv från början så blir de helt annolunda mot för Wilmer som vi hade på stuteri i 2 veckor innan vi kunde ta hem dom å han var mer skygg än lilla niño är! Så man ska helt klart helst ha dom hemma att man sköter de själv men de är lite läskigt oxå för man ha ingen kunskap om de skulle gå fel men tur man ha vetrinären rätt nära i af så man kan ringa vi akut situationer... Hoppas vi slipper dom framöver att de ska lika bra med Hilda nästa år om hon blir dräktig nu då :0)

Av Linda Calissendorff - 20 maj 2009 16:46

Har nu fått ett fint namn tips av Therese till hingsten och de tyckte jag lät så bra så nu blir de El Niño som han ska få som namn! :0)Av Linda Calissendorff - 20 maj 2009 13:29

I går var vi ner med Tea för att behandla de lilla hon hade anmärkningar på när vi kollade henne innan köp och hon hade  blivit mycke finare sa Gunnar (vet) på de 2 veckor hon varit hos oss,så han sa med tanke på hur blank hon var så trivs hon nog här uppe hos oss! =) (Och jag hade inte sprayat henne med pälsglans) *ler*

Vi skulle ju även kolla tänderna och han såg då den lilla vargtand som var kvar satt så illa att den garanterat ha tagit i mot bettet när man kört henne för han såg på de andra tänderna att hon nött dom helt sneda för att som hålla fast bettet med de tänderna så de inte låg å nötte på den onda varg tanden... Så inte konstigt att hon bara kör upp huvudet å springer i vild panik framåt å då blir de man får ju hålla igen henne hårdare å desstå mer ont gör de ju! Men nu ska de läka fint och hon kommer förhoppningsvis bli en helt ny häst efter detta ;0)

Hon visa denna gång ingen böjömhet å hon visa mindre på bakknäna denna gång var knappt en 1/2 grad på HB och endast en markering VB så de märks man ha hjälpt henne en hel del med att bara sko om henne med korta tår och alla massage som hon fått! Jag är fortfarande säker på har de problem  muskelärt så visa de oxå på böjprov med tanke på hur mycke de böjer i hop bakbenet så drar de hela vägen upp mot länden men som sagt nu är hon åtgärdad vilket fall så de ska hon bli fräsch på 1 behandling så vi kan nog köra i gång henne lungt om 2 veckor! :0)


Allt går bara bra med lille hingsten jag har ingen aning om vad man ska hitta på för spanskt namn än, men är de nån som ha förslag så lämna gärna för jag har helt lost i de spanska språket....*s*

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se