Stall Ardbeg

Alla inlägg under maj 2009

Av Linda Calissendorff - 19 maj 2009 05:23

Prick kl 0300 tittade ett vackert brunt hingst föl ut i världen på Calissendorffs ranch! *lycklig* Robban som skulle sova första natten ute ringde mig och sa att de var 2 hovar på väg ut så de var bara kasta på sig kläderna & ge sig ut yrvaken! När jag kom höll hon på krysta för fullt men stod fortfarnade upp men tills slut gav sig benen sig vika å hon föll ner till backen... De var jobbigt för henne att krysta ut honom så Robban hjälpte till att dra försiktigt i hovarna tills han kom ut!Han gjorde hål i påsen och vi såg han ta sitt första andetag *Phu* En sten lyftes från mitt hjärta... Sen höll jag Estepeña nere så de skulle föras över blod via navel strängen men efter ca 5 min ville hon kliva upp för att kolla vad som kommit :0) Hon började på en gång slicka fölet torrt och de är fantastiskt vad fort de blir torra! Rätt omgående började han försöka kravla sig upp men efter 30 min så stod han på skakiga ben å gjorde en del kullerbyttor *ler* Men efter 1 timme så började han söka maten så vi hjälpte honom fram till spenarna så han skulle börja suga,han tyckte de var lite svårt att pricka rätt på ostadiga ben men han fick i sig lite granna sen måste han vila för att  ta nya tag å då gick de mycke bättre! Så allt gick jätte bra och jag är stolt över Robban för han fixa allt med efterbörden å knöt upp den som man skulle för efter 30 min så kom den ut hel å fin! Estepeña började äta upp sin havre som hon lämnat och sen drack hon massvis med vatten å sen hö så hon tog de hela otroligt fint! Wilma som blev helt tokig då hon förstod de var ett litet föl ville bums bara in till dom så henne fick vi rakt ta ur hagen för hon jagade upp sig hej vilt! Vilka mamma känslor hon fick ;0)

Här har ni kort på de söööööööööta lilla killen!





 

 


Av Linda Calissendorff - 18 maj 2009 23:15

Kommer Estepeña föla!!!! :0) Kollade henne i kväll och juverna har som ramlat ner och jag kan klämma fram mjölk i en riktig stråle *ler* Så blir  de inte i natt så är de nog inom de närmaste dygnet! Hon verka allmänt slö i kväll de syndes på hennes ögon att hon var sig inte lik i blicken som de var nått som hon ville säga mej men jag kan ju inte förstå häst språket ;0)

Så jag hoppas hoppas allt kommer gå bra då de väl sätter i gång... Robban intar positionen i dräng stugan i natt! *ler* Återkommer mera i morron om de händer nått i natt.... *nervöst leende*

Av Linda Calissendorff - 18 maj 2009 18:07

I dag kom Stina för genomgång av Tea och de hon hitta var att hon var som stelare uppe vid stora rump muskeln och höft böjjarna men hon sa de här är nog inga större problem tack å lov! *pust* Konstigt nog har denna häst ändå klarat sig så pass bra med tanke på hårt hon ändå blivit körd för att få ner i tiderna de märks på hennes stressande betende att hon har väl försökt springa så fort hon bara kunnat i af fast de inte stämt så man får vara glad att de inte är värre som sagt! :0)

Så de blir forsatt att massera & stretcha för att få henne mjuk,stina var lite impad av henne att hon är så pass tålig ändå för ont hade hon men hon visa inte så mycket ändå! Så de är ju ändå en liten nackdel att hon bara springer på utan att visa så mycket hon verka vara en hård häst på så vis å klart de kan de behöva inom travet för de som får ont av de minsta lilla är svårt att tävla med för de ha oftas ingen riktig fighting spirit heller! För som sagt känningar får de ju av travet de är ju hårt tränade individer...


Skritta ut med Donna i dag påmon hon var seg & lat efter vilat i snart 3 veckor så nu ska hon sättas i gång och jogga lite igen så man kan ta upp träningen där man sluta om några veckor! :0)

DÅ kanman kanske köära bägge två in på banan för Tea behöver lite miljö rehabilitering att man ska inte alltid springa fort inne på banan utan man kan lunka runt oxå de ska bli intressant att se om man kan få henne göra de... Men vi har inge bråttom med henne heller utan jag tar hellre ut en tipp topp fräsch häst än en som inte är redo för de för de förlorar man ändå i längden :0)

Av Linda Calissendorff - 17 maj 2009 21:18

I dag när jag körde Tea fick jag känna som Susanne O tyckte på banan att hästen kändes på banan helt uppjagad... Hon var lugn från början ,men ligger som vanligt på som hon skulle vilja trava hur fort som helst utan att nånsin stanna man kan ju fundera vad de gjort mot henne för de är verkligen som hon fått eld i baken då hon väl blir så stressad i vagnen! Tror de som utlöste de hela var att när hon skritta så smacka jag på  men hon hörde mig inte så rörde endast henne löst med tömmen så blev hon tok het! Undra vad hon har i sitt bagage å man undrar om hon nånsin kommer lugna ner sig uppe i sitt pillriga huvud.... Kan ju vara tänderna som spöka man får hoppas på de annars blir de en hel del träning för att få henne att tagga av lite för hon är lite väl framåt å inte så man ser hon är pigg med öronen framåt utan hon är hel spänd å öronen bakåt som hon är missnöjd...

Men i morron kommer Stina och ska massera igenom henne och kolla hur de ligger till i kroppen men tror faktiskt hon är rätt fräsch för när man stretscha så är hon så smidig som en katt finns inga motstånd alls utan hon står bara & njuter i full drag :0) jaja vi får hoppas hon hade en dålig dag för i fredags var hon hel lugn å jätte mysig att köra men de märks väl i morron ska ut på en lugn tur då har jag bestämt! 


I dag har jag släppt Wilma & Estepeñas ut på bete och mamma mu sprang så hon blev nog helt slut för sen gick hon å vila i lösdriften :0) Hon väger ju en hel del nu den lilla donnan... Tror de börja närma sig för hon börja bli mer spänd över juverna så förhoppningsvis är de mindre än 1 vecka kvar :0)))

Av Linda Calissendorff - 16 maj 2009 19:16

I dag var jag ner till Dannero för att jobba på V75 och de är alltid lika roligt att få se guld divison hästarna springa! Vilka hästar! *ögonen tindra* 

De var roligt att få se Sahara Dynamite live ,men som fick stryk av Dig for dollars som gjorde en fin prestation! Ja man önska man hade en häst som vore hälften så bra... ;0) 


Edwin fick följa med ner och ska sova hos momma i natt så Robban å jag ha en barn fri kväll! *Äntligen* 

Så vi ska på bio och se Änglar & Demoner med Tom Hanks!


Så jag hoppas den ska vara bra men de brukar sånna stora filmer vara *ler* De var nog ett antal år sedan jag och Robban gick på bio så de ska bli mysigt med lite götta & dricka,synd bara man missa schlager festivalen men får se reprisen i morron då :0)


 

Av Linda Calissendorff - 14 maj 2009 23:15

Här har vi en stil studie med Robban & Tea med hennes stretching schema! Är de nån som vill boka Robban för att han ska göra samma övningar med din häst så tveka inte utan ring! :0) *skratta*

Skämt å sido jag är bortskämd som har en sån karl som gilla att hjälpa till med de lite jobbiga grejorna! Tack älskling! ;0)





Av Linda Calissendorff - 14 maj 2009 10:27

Hade Stina som var här och verka Orujo å då sa hon att hon sett fel de var inte ett sto föl utan en hingst! *ler* Stackarn var trött efter all vakning så hon såg helt enkelt fel! :0)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards