Stall Ardbeg

Alla inlägg under maj 2009

Av Linda Calissendorff - 13 maj 2009 22:47

Att skriva att Tea är nu våran häst, vi fick de pris vi ville betala så de känns skönt :0) Så de pengar vi fick ner kan vi nu lägga på hennes tänder å annat som kommer kosta att få ordning på henne.

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 13 maj 2009 22:33

Var ute med Tea i kväll så hon får komma ut för att lära sig skritta på ett avslappnat sätt i stället för huvudet rätt upp å bara springa i en mitt i mellan trav & skritt! De var ju första gångenjag var ute sen Monica var här i måndags och jag märker redan otrolig förbättring (Och jag inbilla mig inte de lova ja!)

Hon gick helt rakt i vagnen stack inte in under sig VB och blev inte krokig i halsen heller hon började lyfta upp ryggen på ett annat vis å bära upp sig i stället för att sänka ryggen! :0) Tror ni man blir lycklig när de liksom bara funka?! *ler* De är ju självklart mycket jobba kvar som att massera varje kväll och strectha men jag ha insett nu att jag älskar att pyssla om när jag vet att de kan bara bli bättre! Jag skulle helt klart satsa på konvalicent hem för hästar som monica gör för de är roligt att se framsteg när de går åt rätt riktning förstås ,de finns ju de hästar man inte kan hjälpa heller som Linda-Lis Jiggen...Men de måste ha varit nått  fel som ingen varken vetrinär eller kiroprati kunde hjälpa tyvärr... 

Så nu blir de skritt träning tills på tisdag då vi ska fixa tänderna och de som måste behandlas,hon lär ju inte få ha bett i munnen på 2 veckor efter han raspat till dom så bäst att passa på nu innan dess.

Hon verka vara otroligt fin ändå i muskelaturen för de var inga motstånd alls när man stretcha utan hon tyckte de mest var skönt och bara stod å njöt i fulla drag! Sen blev de massage och magnet täcke på *ler* Så nu kan nog både hon å jag sova gott i natt.... *blink*


Måste skicka ett grattis hälsning till Stina Hovslagaren som fick föl i natt ha sett kort å hon är bedårande söööööt ,så nu längta jag ÄNNU mer efter Estepeñas föl...

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 12 maj 2009 23:21

Var i väg med Donna & Tea i dag för uppkollning nere i Dannero och först ut var Donna som skulle böja endast HF eftersom de var Kota & knä vi fick behandla sist... Hon var fortfrande böjöm när han böjde knä men inte kotan så de han ville ge henne en behandling till sen skulle vi köra i gång henne för då skulle nog reaktionen vara borta nu får vi hoppas på de så man hinner komma i gång snart,känns som hela sommaren kommer gå till att träna upp henne så känns trist att den bästa tiden på året ska gå till uppträning... 


Vi kollade även upp Tea som vi hade kommit överens om med ägarna och han hitta följade: Hon var helt oöm när han böjde stod som ett ljus med öronen framåt så jag trodde att nu går hon rakt igenom :0) men han såg att hon hade 1 grad VF knä, 0,5 grad HF knä, 1grad HB knä , 0,5 grad VB knä min reaktion var direkt attde är av hennes sedhet i ryggen och hård träning ändå som fått dessa reaktioner eftersom de är en diagonal hälta! Han ville ju inte riktigt lyssna på när jag sa att monica gått igenom henne i går utan han tro nog inte så hårt på kiroprakti kändes de som men de är tyvärr vanligt bland vetrinärer... Så vi ska nu diskutera priset på henne innan vi behandla i så fall å eftersom hon gick ett banjobbi går så kan de där små hältorna vara borta tills nästa gång vi ska dit för hon ha ju mest tagit de lugnt i 3 veckor så klart de kan få reaktioner dagen efter!

Han kolla även in i munnen för hon gilla verkligeninte då man ska tränsa henne å mycket riktigt där fanns en vargtand kvar+ hon hade såg i mungipan & inne i munnen med så han sa de fanns en del att fixa så de är inte konstigt denna tjej är stressad med tanke på allt hon travat omkring med i bagaget å ingen fattat vad som stört henne.... Samtidgt känns de skönt att hitta förklaringen till hennes betende samtidigt blir man lessen att de ska behöva gå till så här, men tyvärr är de ju rätt vanligt i de större stallen! Så nu är de bara hoppas de går med på de pris vi är villiga att ge annars vet jag inte vad för som sagt jag gilla henne redan så mycke...Så vi känner vi vill ge henne en ärlig chans för nånstans så finns de i henne att kunna bli hyfast bra om man får till hennes problem :0)


Hilda är nu insimenerad med Alm Viktor för Magda tyckte att kvaliten såg helt OK ut på spremierna som skickades i dag så *hoppas* de går vägen nu då så hon blir dräktig fort som attan! ;0) Hon gick bra i hop med de andra stona på stuteri så de känns bra hon är lugn! 

Nu måste jag sova är trött som bara den...

Av Linda Calissendorff - 11 maj 2009 18:49

I dag var jag med Hilda & Wilma igen till Bonäset för koll om de är i brunst å om Wilmas cysta ha lossnat men de hade de ju inte :0(  Så nu fanns de inget mer att gör än att Wilma får fixa de själv men de känns inget hoppfullt om jag säger så...

Hilda var i perfekta läget så de blir seminering i morron :0) Men tro vad less jag blir när de ska ringa efter Alm Viktors Spermier å de var väldigt oroliga om de kommer räcka till för tydligen har han liten dos som de får ur honom *suck* så troligtvis så kommer de blir svårt att få henne dräktig på de lilla de skicka så är de inte typsikt?! Så nu antingen byter jag å ta järvsö viking eller blir de Keik Jo som vi får ta i stället så de är svårt att välja för å nackdelar då man var liksom redan förberedd på den hingst man ville ha... Hon fick i af vara kvar på bonäset så vi slipper fara i mellan med henne de tar tid att kuska i mellan Bjästa och järved så de blir nästan billigare att hon står där ute tills de är kollat att ägget gått i väg som de ska!


I dag var vi in på banan med Tea för att kolla hur hon betedde sig på banan och hur hon rörde sig som! När vi kom in i Susannes stall så var hon cool lugn hon nästan somna på gången så de kändes ju bra men sen när hon kom ut blev hon som förbytt hon blev super stressad på banan å stöka runt å knep svans å som susanne beskrev att hon kändes helt okontaktbar i mellanåt då hon blev som hetast... Hon kunde knappt volta henne men när hon väl kom i väg gick hon jätte fint inga galopper å hon hade fin aktion i traven! ;0) Kändes ju bra de då i af då vi mest haft galoppörer de senaste åren *s* Snacka om låga förväntningar man har fått...

Susanne sa att de var mycke jobb med henne och de var bara typ kämpa på å se om de blir bättre men de får vi hoppas att de ska bli för både Robban & jag är redan väldigt fäst vid henne!


Sen nu i kväll kom Monica för att kolla igenom henne och jag bad till högre makter att de skulle vara nått som man kunde härleda till att hon stuckit V bak in under sig hos förra tränaren så han fick tvinga henne att gå rakt med hjälp av sidostropp som är en tillfällig lösning tycker jag.

I af så hitta monica detta: Låsning i framknä V fram som hon fick lös sen var de rejält fast i V sida på ländkotorna och till slut korsleden på V sida :0) så där har vi problemet att hon stuckit och fuskat med V bak för hon helt enkelt inte kunnat jobba korrekt med de som hon ska så de känns så skönt att de var som jag befarat så de ska gå att fixa till så nu blir de massage och stretching på schemat samma som vi jobba med Hilda så man ha vanan inne om jag säger så *ler* Så nu är de bara förbereda sig på att i morron hitta säkert Vetrinär Gunnar nått på H bak vore förvånad om han inte gjorde de för Monica sa de här ha hon dragits med länge.... 

Hon gäspa typ 100 gr så hon tyckte de var såååå skönt efteråt för hon fick lite laser behandling oxå i förebyggande mot att musklerna ska dra ryggen i fel läge igen! Så denna dag har varit händelse rik så nu är jag rätt trött så ska vila en stund framför TV innan de är dags att mocka stallet... 
Av Linda Calissendorff - 10 maj 2009 18:52

Körde lilla damen i dag igen så hon fått röra på sig innan vi ska in å testa henne på banan i morron! Ska bli spännande att se henne in action på bana,bllir dock ett lugnt jobb eftersom hon inte gått nått jobb på 3 veckor! I dag var hon cool lugn inne i stallet och var lugn ute med, förutom när jag ville hon skulle skritta på vägen hem då börjar hon bula med huvudet å små hoppa bak.

Men de märks de är mest frustation eftersom hon inte gör de på väg bort från stallet :0)

Linda Li kom å kika på henne i dag och hon klämde igenom hennes rygg och hon är ju spänd över länden å runt höft böjjarna så de sitter nog en del i muskelaturen ändå som säkert är orsakad av stress & att hon gått snett med bakdelen där nere hos tränaren... Så nu ska vi börja knåda henne på kvällarna som vi gjorde med Hilda :0) Vi ha ju vanan inne från den tiden om jag säger så!


Imorron kväll kommer Kiropraktor Monica å kolla igenom henne ska bli intressant vad de hitta för nått antingen är de inte nått eller en hel del de brukar ju vara så... Samtidigt hoppas jag de som kan förklara hennes tidigare problem eftersom hon var så tidigt som 2 åring så nått måste ha satt stopp för henne på vägen.

Men de måste ha sett nått i henne eftersom de haft henne kvar tills nu ,de är ju över 3 år de haft henne i sin ägo.


Nu måste jag se Gert & Robban på kanal 8 de är ju från övik som de nyss paserat ;0)
Av Linda Calissendorff - 9 maj 2009 19:11

I dag har jag testat köra Tea och hon var lite stressad framför vagnen och låg på en del som hon hade eld i baken! Jag märkte inte så mycket av hennes snedhet som Tränaren nämnde endast i skritt hon gjorde en tendens men tror de är för hon är för på och kan inte slappna av riktigt...Hon behöver nog en hel del omvårdnad som massage & bara bry sig om just henne för i dag såg jag redan hon spana efter mig då jag kom ut å så fort jag ropa kommer hon :0) Syns att hon är lite som super Q var lite avtrubbad från att vilja gosa å mysa(ganska typsikt de som stått i proffs hela livet),men de finns i henne de ser jag hon ändå gilla att man myser med henne!Så de blir nog bra med lite tid så kommer hon nog bli ett jätte mysig häst!Tror nog tänderna måste ses över så hoppas Gunnar ha tid på tisdag att kolla henne.


Körde sen Donna som är liksom motsatsen,hon är coolheten själv å går mest runt å "gissa bajset" i skogen *ler* De är verkligen 2 st helt skillda hästar både kroppsligt och tempramentet,för Donna är som att köra radiobil hon bara går på sin sida av vägen så man behöver knappt styra :0)

Kommer bli spännande att se vad dessa tjejer ska kunna prestera i sommar/höst! 


Inge föl än heller :0(

Av Linda Calissendorff - 8 maj 2009 00:36

Lånade lite bilder av Pernilla som knäppt kort på pappan till fölet som Estepeña väntar måste ju visa upp honom :0) Visst e han snygg?!


 


 

 

Av Linda Calissendorff - 7 maj 2009 23:52

Nu har Tea kommit och hon är väldens sötaste, men ack så rädd allt!Hon hoppa till för minsta lilla och lyckas riva halva hagen när hon fick vara ute å lufta sig efter den långa färden.Men tror nog jag ska få ordning på henne hon behöver lite kvinnlig förståelse och omvårdnad de märks :0)

Hitta inga blessyrer att klaga på än ,men hon var lite väl tunn över korset & rumpan sen halsen är väldigt tunn....De kanske ska se ut så enligt proffsarna men mina mått är de inte en helt välmående häst jag vill de ska ha lite mera muskler som håller i hop motorn så de orkar med att springa hela distansen.

Men nu blir de först att monica (kiropraktorn) kommer på måndag sen blir de att hon få åka med när Donna ska på återbesök på tisdag att vi böjer upp henne och kolla läget med hur de är med benen sen så ska jag diskutera med ägaren å se vars vi hamna... Så nu sitter man med två fuxiga tjejer å folk som sagt bruka inte gilla fuxar för de ha knepigt humör *ler* men jag gilla ju stoiga ston ju mer desstå bättre :0) (vet jag är orginell) Men nån måste ju gilla dom med! *s*  Kanske jag ser en likhet mellan dom och mej..... Hihi!


Har fått 2 bokningar på Orujo nu så de känns spännade men så mycket att hålla reda på nu måste jag först göra ett test på honom som heter CEM test för att se han inte bär på ett virus som ger infektion i livmodern på stoet så förs de vidare så tur jag läste om de så de ska fixas i morron! Tur man kan få lite hjälp av Magda på bonäset så hon skulle försöka ordna att jag fick köpa via dom för tydligen måste man göra de varje år för hingsten,men de är ju bra de går noga tillväga så de inte sprider sig en massa virus mellan hästarna.

Sen är de alla papper till PRE föreningen som ska in för tydligen så delas raserna in i 3 grupper mellan korsningar och en grupp är Hispano araber och den andra  gruppen är när de är minst 50 % PRE så blir de osv ras en Part-Bred avkomma med papper och allt! Så de är kanon att de i spanien ta detta seriöst trots att man korsa in andra raser så de är minst lika noga :0) Så nu gäller de att ligga i ska fixa en betäcknings plats ute så stoet ha nått att stå i mot så hon inte får de så jobbigt när han ska klättra upp på henne så de blir nått Robban få fixa å trixa med.

Så de känns nervöst innan man vet de funka men tur jag får hjälp av de som varit med förr *ler* Ska bli spännande samtidigt men som sagt mycke att hålla ordning på men de blir väl bättre när man väl kommit i gång!


Händer inget med Estepeña heller... Hon verka ska gå över tiden så bara härda ut å vänta... (inte min starkaste sida) men de är inget att göra de kommer väl när de kommer ;0)Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se