Stall Ardbeg

Alla inlägg under juni 2009

Av Linda Calissendorff - 12 juni 2009 23:49

I morron blir de till att stressa röven av sig på ren svenska!

Ska in med både Tea & Donna på banan hade jag tänkt,hur de nu ska gå när inte Robban e hemma å hjälper mig :0/ 

I värsta fall får jag motionera Tea här hemma i stället och bara fara med Donna får se hur jag känner mig i möra! :0)

Efter de så ska vi köra Naggen & Wilmer igen så hoppas vi kan få tiden att stämma med Stefan så de blir gjort men inte hela världen om de får vra tills på söndag heller.


Efter de så ska Orujo betäcka den snygga arab flickan som kom i kväll! :0)

Riktigt snygg häst måste jag säga då min favorit ras inte tillhör Araber ,men hon var nått extra måste jag erkänna! Hon var lämplig storlek för Orujo att betäcka för hon var inte så liten utan en större modell av Arab+ hon var rätt grov oxå så de kommer nog bli kanon fin avkomma på dessa två fäder :0))

Ägaren Pia fick rida Orujo på plan då hon inte provat rida en PRE hingst förut och hon fick samma uttryck som jag hade första gången ett brett leende! Han är ju lite otränad för dagen då han mest bara gått och skrotat i en hage när brunsterna kommit i gång här för han har haft nog jobbigt med de ändå,men nu efter han betäckt så är han faktiskt mycket lugnare sköööööönt nog! *ler*  Nu blir han mer till sig när de är i hög brunst annars så ge han blanka F-N i dom så de är bättre än som han var förut skrek å skulle till allt som rörde sig och lukta sto ;0)

Så nu är de bara hoppas betäckningen går bra då hon är lite knepig att betäcka för hon skriker tydligen så man vet aldrig hur han reagerar på de men hoppas han är nog kaxig och hoppa på ändå! Men rapport komme i morron! Nu ska jag sova är trööööööött *Gäsp*ANNONS
Av Linda Calissendorff - 11 juni 2009 00:03

I dag har jag kört både Donna & Tea på mon! Donna lite lat som vanligt men hon är inte lika bekväm att springa på mon i af hon har lärt sig att de är ingen mening att maska när jag kör :0)

Tea började jag att trava lite lätt motion med i dag och hon gick KANON! Hon var avslappnad och ingen spänd svans eller öronen bakåt utan hon gick med lyft svans å höjd rygg och klippte med öronen! *ler* Märks hon gillar att jobba lite med kroppen för hon ha varit så duktig denna vecka då hon bara fått skritta men de har bara gjort henne gott för de är helt klart en helt annan häst än den som klev av transporten för 5 veckor sedan! Hon har gått upp i vikt och hennes kors står inte rätt upp längre utan har fått lite hull och muskler på rätt ställe så nu är de dags att börja träna mot en  start i höst,vi ska börja med att åka in på banan för miljö tränng på lördag hade jag tänkt! Funkar de utan probelm blir de lite lugna intervaller om hon klara av de å inte blir för taggad de måste jag testa mig fram för tror inte hon är intervallad nått de senaste året utan hon har nog bara gått banjobb så de blir intressant att se hur hon reagerar!


I morron kommer en snygg arab flicka åt Orujo som han ska vänslas med så ska bli spännande att se henne har bara sett hon på kort å de är en snygg arab! Hans första flicka åkte hem i går så ska bli spännande att se om 2 veckor om hon är brunstig eller om de tagit men jag tror nog hon gjort de för vi fick 4st försök precis i rätt tid! :0)


Vi körde även Wilmer & Naggen i kväll gick jätte bra med bägge två så de är sååååååå duktiga våra små killar! Vad månne de bliva av dessa snyggingar?! De får tiden utvisa! *ler* Just nu är han värd minst 1 miljon! :0))


Vi har även tränat lille El Niño som är verkligen en tuffing! Jag ville lyfta han hovar runt om men han stegra och sparka med bakbena så han är allt annat än medgörlig så de blir MASSOR av träning på den här lilla mannen!

Jag vet inte om PRE föl har denna pondus eftersom de är så coola hästar men så här var då inte Wilmer han fanns sig i allt jag gjorde! Jag kan till å med stå med han lös i hagen utan grimma och raspa hovarna han rör inte en  fena utan vänta tålamodigt tills de är klart! Så de blir som sagt nått att tampas med denna snygga lilla "räka"  Men de är tur jag & Robban gillar utmaningar destå bättre respons blir de då de går framåt i träningen! ;0)


ANNONS
Av Linda Calissendorff - 10 juni 2009 22:49

Fick ett inlägg av min kompis Anna-Clara angående en artikel om Rollkurer som hon gärna ville jag skulle förmedla vidare så här är den!Synd den är är på danska men bilderna säger nog ändå på klippet man kan se..

http://sporten.tv2.dk/lps/article.php/id-22023219.html


Jag  personligen tycker de är jätte bra de visar i media att de förekommer även i ridsporten eftersom travsporten varit så i fokus på sista tiden som ska vara sånt djurplågeri! Allt som är skadligt för hästarna osv sport är inte OK! Så hoppas de kommer mer i fokus även här i Sverige för de förekommer nog över de flesta länder tyvärr...

 

 

Av Linda Calissendorff - 8 juni 2009 21:30

I dag har Sandra åkt med Hilda in till sörsvedje för Hildas första hoppträning :0) Hon hade skött sig exemplariskt och Sandra hade fått beröm för henne så jag sa att hon skulle anmäla henne till en liten klubbtävling på lördag i Docksta så de kan ju bli roligt att se hur de går *ler* Hon kunde i af hoppa 30-40cm å de räcker ju till när hon är så orutinerad! Så de ska bli spännande att se hennes teknik för jag har inte sett henne hoppat för jag jobbade i kväll så synd jag missade lektionen i dag men de kommer väl fler gr ;0)

Av Linda Calissendorff - 7 juni 2009 19:13

Var ut i dag med Tea på en skritt tur och vad de har hänt grejor med denna tjej! I dag gick hon jätte fint i vagnen helt rak i kroppen med höjd rygg och arbeta riktigt fint,hon var lite pigg men de förståligt då hon mesta delen ha vilat i 2 veckor! Hon har börjat att bli rundare i kroppen så tro de kommer bli en rikigt snygg häst när hon byggt på sig lite mer muskler :0)

Vi kan börja trava i gång henne till helgen så då blir de några pass på mon sen blir de banträning i sakta mak runt banan för lite miljö träning för att se om hon är lika stressad som sist...Men tror nog hon ha lugnat ner sig avsevärt med tanke på hur mycket vi "fixat" på henne så de ska nog gå bra! ;0)


Nu ska vi ut och köra små killarna igen,nu ligger de i hårdträning så de kan få gå sen och ha de gott i hagen resten av sommaren å bara få vara häst! I dag får nog Robban sitta bakom honom å styra med tömmarna!:0)

Av Linda Calissendorff - 7 juni 2009 10:23

Jag är nyss nyvaken å de är såååååå skönt att få sova ut! :0)

I dag ska vi hinna med en hel del:

* Bygga klar Orujos hage

*Köra Donna & Tea

*Köra Wilmer & Naggen

*Låta Orujo betäcka Candela förhoppningsvis sista gången i dag :0)

*Sen finns de alltid att göra inne typ som tråkig städning,tvätta kläder å laga mat :0(


Så bara slänga i sig frulle å gå ut å börja ta tag i grejorna,synd bara värmen håller sig borta de blåser och är ruggigt ute... *suck*


Av Linda Calissendorff - 6 juni 2009 15:55

Vi satt Wilmer framför vagen i dag och de gick lika bra som förra gången :0))

Vi körde 2 varv runt vägen och jag satt i redan från stallet så han fick kämpa på lite uppför våran lilla back, men tog i när han behövde och tog lugnt när de gick utför då vagen skjuter på! De enda han tycker är lite svårt är när han ska svänga han går lite i mot skakeln, men får ingen panik utan han bara trampar på! *ler*  Spännande att se vad denna snygga kille kommer att klara av för tider i framtiden!

Sen får killarna träna på stå själv i stallet medans den andra körs å sen vise versa och jag gav wilmer 1 kilo kraftfoder som jag aldrig trodde han skulle ha ro att äta, men allt var slut när vi kom in de var inte en pellets kvar!Så de är ju kanon att han kan koppla av på så vis som aldrig stått på box utan han är ju uppväxt på lösdrigt och de bruka inte gilla att vara instängda i boxarmen han är cool den lilla skönheten! *stolt matte*

Av Linda Calissendorff - 6 juni 2009 10:26

 Detta är ett Projekt som en tjej som heter Anna & Hans-Erik Uhlin startat med Wilmas mamma Pia Hulteby för att bevara  Blackarna!Så ni tror man är mallig över sina 2 blackar jag har i min hage *ler*


Pia Hulteby (Lika vacker som min Wilma)
Bli en Kallblodsängel


Hjälp oss bevara mångfalden hos Kallblodet
Tillsammans med Travklubben Sleipner startar vi
ett arbete för att rädda kvar utrotningshotade
färganlag hos det nordiska Kallblodet.
Två färganlag har identifierats som hotade – äkta
black och avblekbar skimmel. Anlagen kommer
med stor sannolikhet att försvinna om inte
kraftfulla åtgärder tas.

Vi initierar nu projektidén med Änglaprojekt och
Kallblodsänglar för att samla och sprida kunskap
om färger hos kallblodet. Genom riktade åtgärder
ska vi också främja avel på hästar som bär på de
färganlag som anses vara i farozonen för
utrotning


Kallblodsänglar och Änglaprojekt
Som Kallblodsängel är du en finansiär som ekonomiskt stödjer ett eller flera specifika Änglaprojekt.
Ett Änglaprojekt är ett tydligt avgränsat projekt som ges en given budgetram och som delas upp i avgränsade tidsintervaller. Projekten finansieras huvudsakligen via Kallblodsänglar.
All fortsättning och utveckling av arbetet att bevara kallblodets färgmångfald kommer att kräva, och möjliggöra, nya engagemang och avbrott för enskilda finansiärer och Kallblodsänglar.
Vårt första Änglaprojekt är Pia Hulteby – ett brunblackt sto med god travstam som vi vill få in i dagens avel.
Avsikten är att få fram ett blackt föl och testa dess travförmåga och möjligheter till start.
Änglaprojektet Pia Hulteby ska löpa under två år och innefattar en förhoppningsvis lyckad betäckning och
uppfödning av föl till ett års ålder.
Om Pia inte får ett blackt föl, hon har statistiskt sett 50 % chans, så kommer projektet att avvecklas. Det vill säga fölet säljs och ett nytt projekt med ny betäckning startas upp och förhoppningsvis får vi då ett blackt föl.
I ett nästa steg bildas ett nytt projekt på två år med ny budget. Då är avsikten att testa fölets travförmåga och dess möjligheter att komma till start. Detta nya Änglaprojekt kan avbrytas under projekttiden om det skulle
visa sig att avkomman inte passar för trav utan är bättre lämpad för andra ändamål.
Med den här beskrivningen av Änglaprojekt Pia Hulteby vill visa på grundidén med att allt kommer att ske med tydliga mål och avgränsad budget samt under stegvis (om)prövning.
Kallblodsänglarna finansierar projektet och blir delägare i avkomman till Pia Hulteby. Som delägare får du, förutom nöjet att få följa fölet och stötta kallblodets mångfald, självklart del av eventuella framtida intäkter och första-tjing på eventuella försäljningar av fölet (enligt anbudsförfarande).
Alla Kallblodsänglar kommer också att erbjudas en plats på den hemsida som kommer att skapas kring Änglaprojektet. Där kan du presentera dig och din eventuella verksamhet och lämna kontaktuppgifter etc.
Har du en kommersiell verksamhet så får du här en viss marknadsföring via ditt engagemang.
Vi kommer också att försöka hitta fler äkta blackar och avblekbara skimlar, både i Sverige och Norge, och stödja att de kommer med i dagens avelsarbete.
ÄnglaprojektetPia Hulteby
Vi behöver din hjälp för att finansiera projektet och få in medel till betäcka Pia och föda upp fölet. Hon kommer att betäckas med den nya och
högintressanta hingsten Briskeby Philip.
Förhoppningsvis får hon ett blackt föl som kan matchas för travet och som blir en katalysator för
att bevara mångfalden bland färger hos Kallblodstravaren.
Som Kallblodsängel gör du en kulturhistorisk insats för vårt Kallblod och du får följa Pia och
hennes resa på hennes blogg på nätet. Där kan du också knyta kontakt med andra
Kallblodsänglar och vara med och påverka. Du kommer att bli delägare i fölet.
Pia Hulteby, brunblack. 17 år e: Pål Lunar
u: Gusta ue:Bestmin.
Skulle det inte gå att få Pia dräktig kommer
projektet att avslutas och avräkning sker då mot
nerlagda kostnader.Skulle det inträffa att Pia aborterar eller på annat
sätt förlorar fölet så kommer projektet att avslutas och avräkning sker då mot nerlagda kostnader.
Skulle det inte bli ett blackt föl kommer detta att
säljas genom anbudsförfarande. Kallblodsänglar
har förköpsrätt. Avräkning sker sedan mot intäkter
och nerlagda kostnader. Vinst/förlust fördelas sedan per andel.
Finansiering
Projektidén för Pia är fortfarande under utformning, med de huvudsakliga ekonomiska bidragen är tänkta att organiseras på följande sätt.
Projektet Pia Hulteby beräknas kräva en finansiering på cirka 70 000 kronor för två år inklusive betäckning, fölavgift, uppstallning, verkning, vaccinering, försäkringar mm.
Finansieringen grundar sig på 15 andelar. Varje andel kostar initialt 600 kr och motsvarar en ägarandel i fölet.

Serviceavgift för varje andel är 200 kr per månad under två år.
Kallblodsängel en ägarandel, 600 kr + 200 kr i månaden under två år.
Bronsängel tre ägarandelar, 1800 kr + 600 kr i månaden under två år.
Som bronsängel erbjuds du också en plats i projektets styrgrupp.
Finansieringen är beräknad att även täcka några oförutsedda utgifter.

Eventuella överskott vid projektets slut
går givetvis tillbaka till andelsägarna.
Vi ligger i startgroparna och ditt bidrag och engagemang är viktigt för att ska komma igång. Hör av dig till oss
så berättar vi mer.
Anna Berglund +46 70 440 3910 Hans-Erik Uhlin +46 70 527 84 06
anna@apona.se heu@ulleriks.se

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se