Stall Ardbeg

Alla inlägg under juni 2009

Av Linda Calissendorff - 4 juni 2009 21:45

I kväll så fick Wilmer gå med vagnen för första gången! Är stolt för jag hade aldrig ens satt han i vagnen om inte Stefan som har lilla hingsten Naggen här om han inte gett sig utan han skulle bara prova att sätta han i vagnen efter vi gått med hans hingst först! Han skötte sig exemplariskt hela tiden :0) Han brydde sig inte ens om när vagnen tog i sidan på honom utan han bara gick på så hoppas verkligen de håller i sig hädanefter oxå *ler* Vi ska hjälpas åt nu var 3;je dag så de kommer bli ordenltigt inkörda och de är kanon att man har folk som är villiga att hjälpa till för dessa killar kommer nog träna tillsammans en hel del i höst inför nästa år då de är 2 årings serien & Premningen i sikte! :0) 

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 4 juni 2009 12:17

I kväll anländer en ny donna till Orujo är en Andalus tjej som ska vara här tills hon är dräktig :0) Så nu får han kämpa på ordenligt stackars liten.... :0) Jag red honom i går kväll och jag tror allt han övat på muskler han inte vetat om för han var lat vill ej galoppera  han bara ville skritta *skratta* Så han är nog lite öm i rump musklerna som man jucka med! :0))

Han har gått ner lite i vikt så nu är han helt perfekt i hullet så hoppas han inte bli smalare men han äter som en galning så de är toppen att han inte matvägra när han börjat smaka på livets goda saker! ;0)


ANNONS
Av Linda Calissendorff - 3 juni 2009 19:11

I dag ringde Magda från stuteriet och sa att Wilma var inseminerad och allt såg kanon ut när hon släppte ägget :0) Så nu är de bara hålla allt man har för att de ska gå vägen att hon kan bli dräktigt trots att hon har kvar cystan på andra äggstocken! Ska i af bara tänka positivt så kanske de "plötsligt händer" *ler* Så nu blir de koll den 19 juni för att se om de blivit nått av de hela... 

Av Linda Calissendorff - 2 juni 2009 20:54

Här kommer bilder på Järvsöviking! Av Linda Calissendorff - 2 juni 2009 20:51

Fick en förfrgan att jag skulle lägga ut kort på Hildas val av hingst och även Wilmas så börjar med Alm Viktor då som Hilda nu är dräktig med! :0)

Han är väldigt lik Hilda till färgen & tecken så de blir garanterat en svart nordis de kan jag lova! *ler* 

Av Linda Calissendorff - 2 juni 2009 20:22

I dag var jag i väg med Tea för återbesök och med bara positiva tankar om att allt ska gå såååååbra så! Han böjde bak å ingen tendens till han såg nån hälta så sen tog han fram å han böjde rätt hårt oxå för jag såg hon reagera på när han började böja men sen stod hon lugnt! Jag fick trava i väg och jag tycktes inte höra nån ojämnhet i gången utan trodde allt var frid & fröjd! Tills han sa vi sprutar om framknäna för hon har ju varit runt hos olika tränare mm.mm så bättre ta de säkra före de osäkra sen var hon liksom sprutan å klar innan jag ens han fundera på hur mycket han tyckte de var på knäna...Kolla protokollet sen å blev lite irriterad då se står 0 VF & markering HF! Så de hade jag inte sprutat om han rådfrågat med mig först för hon var ju MYCKET bättre än sist så de lilla tror jag gått över när jag kört lite lugnare ett tag för nu har hon ju stått stilla så de kan mycket väl bara lite stela muskler oxåsom spöka för tror ändå de visa merän vad man tror när man böjer så högt upp....Så de kände som sagt

rent onödigt att riskera en till sprutning bara för ATT....Men så ska dom ju ha lön oxå *GRRR*


I kväll kom oxå kiropraktor Monica för att kolla igenom hennes rygg sen sist och hon hitta INTE nått! *glad* Så de var ju jätte positivt att allt var great där så de är ju de vi hittar lätt åtgärdat tack å lov och verka inte vara nån långdragen historia i af så de är jag tacksam över! Så nu blir de skritta i 8 dagar sen ska hon sättas i gång på riktigt ska bli rikigt spännande att se hur hon förändrats som :0))


Orujo fick hoppa på stoet en gång till i dag eftersom de var lite struli går så man vet inte hur de gick som igentligen om han hade nån fart på de små liven efter 3 försök! I dag gick de mycket bättre nu fatta han vars han ska vara *ler* så de blev en riktigt gång så nu hoppas vi att vi hinner med 1 gång till innan brunsten börjar att avta.... Jag blir helt slut på efter han betäckt de tar en hel del energi av en fast man inte gör så mycket :0)

Av Linda Calissendorff - 1 juni 2009 22:24

Att skriva om dagens besök på Bonäset md Hilda & wilma!

Skyller på betäckningen *ler*

Hilda är nu konstaterad dräktig på 17 dagen så de blir återkoll om 15 dagar!! *jipppie*

Magda sa hon var ett toppen sto till avel då hon tog på första försöket och med lite dåliga spermier :0)) Lät som perfekt i mina öron att ha en som är så lätt att få dräktig!!


Wilmas fick stanna kvar för ett försök till att semineras!

Hennes cysta hade krymt med 2 cm i af den var över 90 millimeter sist nu var den 70 sen sa vetrinären att hon kunde till å med hålla i den var i storlek som en grape frukt sa hon så antingen håller den på lossna eller inte de märker vi när vi kolla henne nästa gång! Men hon var perfekt på andra äggstocken så vi gör ett försök bättre chansa än att låta bli även om de n blir svårt så kanske nån är med mig där uppe & se till att vi får en till avkomma efter henne ;0) 

Så bara hålla tummarna att de ska gå vägen för bägge dessa damer men Hilda är nog som sagt lugnt med de känns så :0)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se