Stall Ardbeg

Alla inlägg under juli 2009

Av Linda Calissendorff - 9 juli 2009 19:37

Var i väg med Tea i dag till Per som jag skrev i går och trodde inte för mitt liv att jag skulle få åka hem men en ännu till häst utdömd för travet... :0(

När han såg henne så såg han ju på en gång hennes kors att hon har som en "karp" rygg där bak och de sa han på en gång de gillar jag inte... Sen gick vi in och han skulle känna igenom henne nogrannt som han brukar göra å när han kände efter hennes baklår så sa han har ingen sagt åt dig att denna häst har en muskelbristningar bägge bak?! Eeh nej, sa jag då jag har haft både kriopraktorer,massör och vetrinär som kollat henne innan köpet utan som sagt jag visste om låsningen i ryggen och de anmärkningar hon hade på böjprov men hon har ju gått igenom på återbesök senast i början på Juni så de ska ju vara Great sa ja! Han sa prognosen för att få henne att trava med dessa bristningar är små med tanke på de är nog de som ha gjort hon drar de bakbenet eftersom de inte är som de ska vara i muskeln...  Helt jäkla sjukt!


Ja nu är man helt nedslagen igen kan inte beskriva min frustration över hur människan kan forcera en häst och som sagt å sen sälja henne vidare då de garanterat vet om att hon haft muskelära problem de kan man inte missa hon måste ju varit jätte halt då detta hände.... Har ingen att skylla på heller vi köpte ju henne men som sagt har verkligen kollat allt utan att röntga henne men detta hade ju inte kommit fram ändå om vi röntgat! :0/


Fan vad less jag är nu.....

Av Linda Calissendorff - 8 juli 2009 22:18

Kallt som bara den ute endast12 gader här... Samtidigt skönt för man sover bättre på nätterna nu när de är kallare men man saknar den på dagarna då får de gärna vara varmare!  :0/ Man är aldrig nöjd som svensk människa! 


Körde Tea en sväng på mon för att reka lös sen i förrgår då vi intervalla,hon var mjuk och fin att köra så inga stelheter där inte! :0) Men så ha jag masserat henne som en galning oxå så de borde ge resultat tycker ja!

Hon fullkomligt ÄLSKAR min massage apparat Thrumper (för häst då) ;0)

Hon står å sover när man börjar så de märks de har samlats mycket spänningar i hennes lilla kropp som ska bort och hon uppskatta de verkligen så de är så roligt att jobba med henne de var länge sen man hade en sån positiv häst annars brukar man vara mer svettig än hästen då man ska stretscha musklerna...


Donna fick en skritt tur under sadel då Sandra är snäll och rider henne en sväng och i dag hade hon blivit rädd för en fjäril de är blodingar de *ler*

Vissa är ju rädd sin egen skugga å de måste vara jobbigt då den alltid är med en *s*


I morron bär de i väg till PH vet för koll och jag både vill och inte vill....Samtidigt vill man veta ändå inte! Så de är kluvna känslor men jag måste då vi fått tid då de är praktiskt tagen omöjligt annars så måste passa på då möljlighet ges ,bara hoppas man inte far hem med en tråkig prognos denna gång men nån gång ska jag oxå ha lite flyt!

Är allt ok så får jag se om jag orkar dra in dom på banan i morron kväll om inte annat så ska Donna in igen de känns som vi nyss varit där trots de var i måndags men dagarna går såååååå fort! Så ska nån köra i morron så ring gärna vore roligt med sällskap! :0)


 

Av Linda Calissendorff - 6 juli 2009 22:17

Var på koll i dag med Wilma på 30 dagars och nu hitta de inget foster :0((

De kunde hitta den lilla gula kroppen som är ett tecken på att hon är dräktig så hon måste ha kastat precis i dagarna så nu e de bara börja om igen... *suck*  De kommer bli ett sent föl tyvärr igen om hon nu tar igen dvs och de är ju inge bra då man vill gärna ta fler på henne i så fall så blir de ont om tid nästa år igen men vad ska man göra?! Bara gilla läget... Den där cystan som satt på livmodertappen är i af borta tack å lov så man slipper oroa sig för de åtminstone! Såg i af att Järvsöviking startat i dag och han vann så klart! *ler*

De blir nog han som ev kommer kunna bli lika bra som sin far han har bara gjort 25 starter med  nu 17 vinster och 4 andra platser och 4  tredje platser inte illa de inte att vara placerad i varje start! :0) Känns som vi valde rätt hingst! 


I dag var Katrin & Dan snäll att se efter Edwin medans jag och Robban körde Donna & Tea tillsammans så roligt att få sällkap även om jag å Robban mest ha våra duster i mellanåt! ;0)

Vi gick först in på banan för testa av Tea när hon hade sällskap men hon skutta och for i dag igen där inne :0((

Sen körde vi 5 intervaller på rakbanan och kan säga att jag låg å höll henne för fullt annars hade hon sprungit än kan jag lova de är krut i denna tjej! *ler* Donna är ju lite bekväm av sig så hon tar gärna inte i mer än vad hon måste så de skiljer sig en hel del i från varandra man önskar att man kunde få "sätta" i hop sin egen häst som man vill ha! *s*

Robban tyckte Tea såg KANON fin ut i traven att de går så lätt för henne ser ut som hon mest jogga så de är ju bra för de känns då så lätt oxå så lätt man kör för fort så tur man ha pulsmätaren så man ser hur hårt de tar... Sen efter vi kört så lunka vi av dom på banan för att se om hon stressa upp sig eller vad de sitter i men hon var såååå  lugn inte ett endaste hopp så de sitter nog i att hon blir överladdad och jag säkert kör för mesigt tempo där inne så hon blir het så de var skönt att de finns ett samband i af för satt de i att hon hade ont så ska hon ju göra de osv vars hon än är! Sen fick dom välbehövlig stretsching och massage när de kom hem och Tea somna nästan på gången medans så hon ligger nog nu och sover lilla sötnosen! :0)


Nu ska jag se lite på TV  Prison Break ha ju börjat!!


Av Linda Calissendorff - 4 juli 2009 21:58

I dag blev jag tooooooook less vårat FULA så kallde lusthus eller vad de skulle föreställa.... Så jag tog fram motorsågen såga av stolparna till taket sen tippa jag omkull hela skiten och de var rätt murket så de gick bra att riva i sär de för hand! DÅ fatta ni vilket rat de var... ;0)

Så nu är de endast en liten jordplätt kvar men vilken  befrielse går inte att beskriva med ord!!! *ler* Ni som varit här förstår nog som sagt vilket jag mena... Så nu är jag sugen att ha sönder lite mer rat byggnader så nu får Robban passa sig! Jag skicka ett mms till honom när jag rivit taket och skrev

-Kolla vilken händig fruga du har! (Han trodde nog aldrig jag skulle göra de själv) *ler*   Men blir jag less så blir jag! 


I dag har hästarna vila har mammsen på besök så vi har mest städat hela dan så jag orkar inte med nått utöver de som jag brukar göra...Nya tag i morron då ska Donna & Tea ut och skritta en sväng för reka lös sig från gårdagen! :0)


Av Linda Calissendorff - 3 juli 2009 22:44

Först så fick jag en glädjande nyhet att Deika (arab tjejen) som Orujo vänslas med var på koll i dag och troligtvis är hon dräktig :0)) Hon hade ingen ägglossning på G så de borde ju vara så men de ska kolla igen om 1 vecka för att vara på den säkra sidan så de inte misstog på en cysta men de tror jag inte de gjort utan vi får hoppas att de blir ett vackert föl nästa år!


Sen åkte vi in på banan med Donna & Tea å körde intervaller på rakbanan trots den är lite för hård i mina mått mätt men måste ma så måste man...De sa när vi ringde och fråga om den skulle vara så här i forsättningen så ska de djupharva upp den så de vore ju inte en dag för sent... Så hoppas de håller sitt ord då och fixa de snarast! 

Åter till körningen *ler*

Innan jag körde Tea så stod jag å berätta för henne att matte skulle bli väldigt GLAD om hon inte hoppa med baken i dag sen försökte jag skicka en bild till henne på när hon travade och traven bara flyter på! :0)

Selade på henne och begav mig ut... Kan säga de att hon har aldrig känts så KANON FIN!!! Hon knep svans endast 1 gång för då höll hon på kolla på annat och knacka ihop i skorna,men sen så trava hon med lyft svans och spelade med öronen! *ler*

Jag körde som fortast runt 35 tempo men hon vill bara öka å öka så man får hålla igen henne så där lagomt utan att sitta och dra i henne utan mjuk å fin på bettet! Susanne Osterling kom förbi för att ge hästarna i hagen bervid rakbanan vatten och kvällsmat och hon stod å kika på oss i 2 intervaller och hon sa att de där såg riktigt bra ut! Hon sa även till Robban att Tea såg mycket finare ut i kroppen och att stona ska vara runda och goa i hullet så nu känns de som de äntligen är på rätt väg igen! (Om hon forsätter så här som i kväll så) Kan vara carlmarks balansering som hon känner sig trygg i med för nu har hon ju fått gått 2 jobb med dom så de var ju en omställning mot för vanliga järnskor runt om förut så man måste ju ge dom lite tid att trava in sig på de nya! Så i kväll är de en lycklig Linda som nyss kommit hem! *ler*


Donna kändes oxå kalas fin i kväll! Körde 6 st intervaller och hon låg lagomt på bettet trots vi träna ensamma så de finns hopp att kunna starta i gång dessa till hösten om de forsätter så här så! ;0)

Ska väl göra ett banjobb med båda om ett par veckor för att kolla läget med flåset och hur de sköter sig på banan,ska bli kul att se de två träna ilag för de är verkligen bästa kompisar nu så de blir nog bara bra för Tea att ha en trygghet med sig! 


Nu ska jag ta en välförtjänt dusch & sen sova gott! :0)

Av Linda Calissendorff - 3 juli 2009 10:18

I dag är de så där lagomt ute å inte så där äckligt klibbigt varmt som i går... Jag & Edwin var och bada hela eftermiddagen så de var en nöjd och trött liten sötnos som somna så fort han lade huvudet på kudden *ler*

Så vi åker nog en sväng till i eftermiddag om vi orkar han har sin sista dag på dagis i dag sen sommarlov i 4 veckor! :0)


I kväll drar vi in på änget för intervalla fux tjejerna igen så rapport om de kommer efter kvällens övningar! :0)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards