Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 8 augusti 2009

Då var denna saga snart slut...

Av Linda Calissendorff - 8 augusti 2009 15:04

Vi var ju in med Wilma i onsdags för koll hur de låg till efter semineringen å de såg inte bra ut tyvärr :0(

Fanns inget foster och tydligen såg hon inte så rolig ut i livmoderna heller utan Magda sa att ska vi göra de sista försöket så måste vi ta backprover & skölja henne flera gånger samtidigt som hon ska få antibiotika.... Då kände jag bara att nu får de vara nog med att försöka få henne dräktig hon har nått problem uppenbarlingen så jag får vara väldigt tacksam över att vi fått Wilmer efter henne de var nog ett mirakel med tanke på hur länge vi försökt de är 3 :je säsongen med garanterat minst 10 semineringar under dom så man måste veta när man ska kasta in handuken om jag säger så... De tar så i mot för denna tjej ha mest haft otur hela sin liv å ska behöva sluta så här är fruktansvärt tråkigt :0((

Eftersom hon säkert behöver sprutas upp i sina leder för att inte få så ont å ska då behöva gå som sällskaps häst genom resten av sitt liv är inte OK heller så jag har beställt tid för att ta bort henne om 1 1/2 vecka å de var de svåraste samtal jag gjort för helst ville jag bara lägga på å hoppas allt är en ond dröm... 

Men man ska ta sitt ansvar över sitt djur så de är bara fara, fast de kommer bli den jobbigaste dagen i mitt liv känns de som just nu....


Varför ska livet vara så förbannat orättvis just mot mig & mina hästar, man kan fundera vad man gjort för att förtjäna all denna skit!

 
ANNONS
 
Ingen bild

sofia

8 augusti 2009 19:16

Tråkigt:(
Om det nu finns några tröstande ord att skriva i en sån svår stund så är Wilmer nåt att glädjas åt som du skriver. Dessutom tycker jag du ska vara stolt över dig själv som visar gott omdömme att våga och vilja ta tag i det svåra och jobbiga. Att ha djur är ansvar både när det går bra och mindre bra. Skickar varma tankar o hoppas det vänder nu.

 
Ingen bild

Linda C

8 augusti 2009 23:25

Ja de på stuterit tyckte nog de var dags att ge upp oxå för dom sa att jag kämpat så tappert att få henne dräktig så jag skulle inte ha skuldkänslor att jag inte försökt tillräckligt... Magda som sköter stället sa att folk gnäller & blir less om man måste göra 2 försök innan stona blir dräktiga så hon sa att jag har försökt mer än så hon tyckte de vara lite skattretande att de gnäller efter 2 försök!

 
Ingen bild

Pia

11 augusti 2009 09:49

Usch usch, men till slut måste man välja och du är modig som gör det... Inte kul för en häst att bara "stå och glo" och dessutom blir det dyrt att ha en fullstor arbetslös häst. Speciellt om det var avel som var ändamålet...

 
Ingen bild

Johanna

11 augusti 2009 12:22

Trist...

 
Ingen bild

sofia

11 augusti 2009 13:41

Hoho (sofia kikar in och ropar lite) hur mår du och hur går det...............?

 
Sandra

Sandra

12 augusti 2009 06:39

Åh, nej, jag känner verkligen för dig Linda! Det är verkligen bland det värsta man måste göra, men ibland måste man ju inse den bistra verkligheten. Jag tycker att det är ett bra beslut av dig Linda, till slut når man ju en gräns för hur mycket man får utsätta hästen för för att få ha kvar dom hos sig. När man ser sin häst i ögonen så brukar man se när den gränsen är nådd.
Var glad åt dom år du har fått med Wilma och se till att det är dom du kommer ihåg. Hon är verkligen en mycket speciell häst, en sådan man ska vara glad att man fått träffa.
Mina tankar finns hos dig och Wilma.
Ta hand om dig nu!

http://www.ridutveckling.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se