Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 27 september 2009

Visningen!

Av Linda Calissendorff - 27 september 2009 21:50

I dag så blev Wilmer en klass 1:a med höga 80 poäng!Skrattande 

Han fick en mycket bra bedömmning och hade korrekta rörelser å jag som ha fått för mig han biljardera fram men de såg inte domaren i af... *phu*  Så vi fick rosett å skådepenning så de var inte illa!Fick höra att de inte brukar ge unghingstar så bra poäng  eftersom de ska kunnas utvecklas mer som 2 åring så de ska se bättre ut på pappert om de ska bli avelshingstar i framtiden! Flört

Sen har jag svårt för utställningar i överhuvudtagen när de gäller hundar eller hästar för som sakt de är efter domarens smak vad "hon" gillar trots de har en ras standar att gå efter så kan de skilja mils avstånd mellan domare... I dag såg jag kanon fina kallblod där i bland  Villvinna & Härlige hubert å inte bara för jag "känner" ägarna utan jag gillade deras utstrålning och typ av häst men konstigt nog fick de inte ens klass 1 på dom hästarna! :0(  Så man ska inte haka upp sig, men man gör lätt de eftersom man tycker ju självklart att den häst man har är vackrast osv!

I våran klass var de bara Naggen & Wilmer å de roliga är att en av hon som hjälper domaren äger själv Skaffer brunen(naggens pappa)  å lustigt nog blev Naggen även Best in show inte för jag ska misstro men man gör ju lätt de när man sen får höra att hon ville så gärna ha kort på honom så de blir sån bra reklam för hingsten.... Sen så kom speakerns häst 2:a så Naggen slog den så man blir ju bara lite fundersam som sagt! FörvånadSen förklarade sig bägge domarna att de var ju sååååååå jämt mellan dom i bedömningen att de kunde lika väl ha varit Wilmer som vann.. Jaja nu e de gjort!

 

Men jag är inte långsur så måste gratulera Naggen till god match trots de skiljde bara 1 ynka poäng,men vi ska ta dom nästa års de kan jag lova!


I dag så kom en fin rangligt halvblod som bara växer på höjden hit som heter Grodan! Coolt namn *ler* Wilmer ska få gå med honom & El Niño sen i vinter så nu får Wilmer ha kvar sina dyra fina bollar! *skratta*

 

 
ANNONS
 
Sandra

Sandra

28 september 2009 07:00

Surt.. Det är ju största nackdelen med såna bedömningar, på en dressyrtävling jag var på var det ju domarens dotter som vann också...^^ Men egentligen vet vi ju att Wilmer är finare!;)

http://sandradamgren.blogg.se

 
Ingen bild

Therese

28 september 2009 07:59

Vad roligt att det gick bra :)
Hur många poäng kan kallbloden få?
På russutställningarna som jag har varit på får inte domaren vara för "involverade" i de hästar som ska visas. Då blir det gävsituation och en sån utställning kan man inte delta i.
Jag har visat russet som ett- och tvåårshingst. Han hade exakt samma poäng. Ena året hade han bättre poäng på traven och året efter på skritten.
På både gångarter och typ kan du få bättre poäng beroende på vilken kritik du fått.
På typen kan du få mer poäng om hästen växer till sig och får mer hingstkaraktär t.ex
Ska försöka visa Salle igen eftersom han grovsat på sig mer nu. Men russen växer tills de är sju så han kan ju utvecklas ännu mer. Man ska bara ha tid att vänta :)

 
Apona

Apona

28 september 2009 09:25

Ja där ser du :-)!!!! Så fina, dyra bollar måste få hänga kvar, nu när ni siktar på premiering som avelshingst. Då är ju saken biff och vi kan lägga ner kallblodsänglar ;-).
Stort GRATTIS!!!!! Det är ni värda. Får vi se hela protokollet...?

http://www.kallblodsangel.se

 
Ingen bild

Linda Calissendorff

28 september 2009 10:41

De kan få upp till 100 poäng å då ska de få 10 p per moment å de är ju 10 st sånna =) De ger mest ut 9p så de finns nog ingen som fått en 10p så Wilmer fick 8p på allt så de är bra de med! De var flera som fick samma poäng som de fick som 1 åringar så man kanju förvänta sig de nästa år de som de kan få mer är att man gör ett körprov så ha man en häst som ha fint steg så kanman få en 9:a där! Så de hoppas vi på! =) Anna: Jag ska lägga in hela utlåtande i kväll! *ler*

 
Ingen bild

Therese

28 september 2009 11:37

Åttor är bra :)

 
Ingen bild

johanna B

28 september 2009 12:47

De gick ju bra iaf=) lite bílder från utställningen har du väl och lägga ut så man får se han=)

 
Ingen bild

Linda Calissendorff

29 september 2009 20:17

Therese vars ha din blogg tagit vägen? =0/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se