Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 28 november 2009

Skönt med kylan! =)

Av Linda Calissendorff - 28 november 2009 15:29

Äntligen får man slippa all denna äckliga lera!

Men nu tycker man genast synd om att hästarna ska kliva runt i massa gropar men som sagt hellre de så hoppas inte snön är allt för långt borta!


I dag så hade vi Hans Öhlund på besök för att lära oss grunderna i NH och de är ju fantastiskt vad hästarna svarar bra på den sortens kommunikation!

Först hade vi teori i stallet i nästan 2 timmar medans han även visade på en häst som inte varit NH tränad förut och de var rätt snabbt hon fatta vad han ville men hon var lite seg i sin reaktion så man önskar hellre en explosiv häst som man kan lugna ner än att man måste tagga upp en häst så hon förstår hjälperna med en fortare reaktion. Orujo är en ju för sanslöst läcker att jobba men ska erkänna jag ha inte tränat detta med honom sen sist Hans kom för last träna honom just efter han kommit till sverige,men allt sitter som en smäck då man ger han rätt signaler!

Han stod på min lilla ridplan med 4 andra hästar inkl 2 ston men ändå så lydde han min minsta vink men i bland så testa han och ställde sig på bakbenen som i en liten protest att de var verkligen jobbigt att bara stå och kolla på alla andra hästar.

Jag backa honom när jag gick i mot han och baka jag då gick han sakta sakta framåt,sen behövde jag bara titta på hans bakdel så gick han åtsidan!   Efter 1 timme så stod han stilla och tok gäspa de syndes de funkade då att han kunde börja släppa sin kontroll på situationen och då är han ju hingst som måste hålla koll på sina flocl medlemar. Så skulle jag lägga ner 15 min varje dag skulle jag kunna styra han med lill fingret bland stona rätt häftig känsla att man kan göra de och allt skulle bli så mycket lättare för oss båda!


I dag så fick Sandra rida Kristallen i lite galopp träning för jag ska strax fara och jobba,  men fick börja senare tack vare min otroligt snälla arbets kompis Robert på mitt jobb!Super snällt!

I går var Kristallen billig i af hon vände 2 gr med vagnen p.g.a vattenpölar i skogen som hon vägrade kliva i,blir så sur på henne de är bara dumheter hon pysslar med. Men som tur är så vänder hon bara så hon börjar inte stegra eller sparka tack å lov men de är irriterande som fan i af! Spela liksom ingen roll vad man gör om man slå till med tömmen eller skriker åt henne hon bara backa fortare  fortare då... Men tur hon är snäll i mellanåt så de väger upp hennes beteende.


Körde lille Wilmer sen som inte är så liten längre för shit vad han växer! Han är inte liten för att vara 1 1/2 år och Anna som starta kallblods änglarna sa att de hade kollat hur hög Wilmas pappa var och han var över 1,62 hög och Wilma var runt 1,54 i mkh så de roliga är att hennes mamma är endast 1,47 hög så tydligen lämna hon rätt stora avkommor så därifrån Wilmer växer så de knacka!

Mej gör de inget jag vill gärna ha en Nordis med lite höjd de gillar  ju jag! Man märker vad mycket de nedärver av mammans sida helt sjukt vad lika de är Wilma,Wilmer & Pia Hulteby som de vore stöpt i samma form ,fast mamma & Mor-mor ha otroligt lätt att lägga på sig så tur han är hingst och växer annars så hade han sett ut som ett klot! 


Over and out nu måste jag fara i väg! Ciao!


 


 
ANNONS
 
linda-li

linda-li

28 november 2009 16:33

Håller med, skönt med minusgrader! Ja, det är ett satans aber när dom ska vända med vagn.......vad tror du att hon skulle göra om du hade pisken med dig och ge henne en klapp i arslet?

http://linda-li.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Linda C

28 november 2009 17:31

Ska överväga att prova de faktiskt kanske lyssnar hon på de åtminstone! ;0)

 
Ingen bild

Sanna

28 november 2009 17:36

det gick riktigt bra för er =) iallefall det jag hann se=p

 
sofia-Stall Neshime

sofia-Stall Neshime

28 november 2009 19:13

Spännande kurs:)

http://www.stallneshime.bloggplatsen.se

 
Sandra

Sandra

28 november 2009 19:27

Ja nu blir det daglig nh-träning i stallet från och med nu! I alla fall för Hildas del, hon stod och gäspade när vi tränat i en kvart...;) Kristallen var ganska fjantig när jag red också, vände 2 gånger. Första gången tror jag det var en gran (?!) hon blev rädd för och andra gången var det helljuset från en bil som lyste upp vägen-.-

http://sandradamgren.blogg.se

 
Ingen bild

Linda C

28 november 2009 21:43

Ja hon är alldelens för pigg hon står mest under skjulet så vill du får du gärna rida en sväng i morron med kan ju skritta ut i af så hon får röra sig annars kör vi lite bom träning =)) Du får gärna träna detta med henne oxå om du orkar ha tid för hon behöver lära sig de där som ska vara för skänklarna då kommer sandra träningen gå som et smäck! *ler* Vi får puscha varandra att hålla i gång vore bra att träna OPrujo när nån annan är på plan med för att lära han ska lyssna på sin matte även om andra hästar är mer intressanta ;0)

 
Ingen bild

offersfrun

29 november 2009 10:23

Tjena bruden! Jag hänger på om det blir party!!!=) Jag har ochså börjat med grunderna i NH med Razze men han är lite småtrög,jag antar att det är tinkern i honom som tar över.. Det där med att hon inte vill gå i vattenpölarna kan vara att hon är osäker och inte vet vad hu djup pölen är.Vi pratade just om detta på våran NH kurs och då sa hon som höll i den att hästar kan skygga för ex pölar för det vet ju inte om de är någon botten i dom.. Jag fick tårar i ögonen när jag såg filmen på NH jag önskade att Razze var så lättlastad..=)
Kram!!!!

 
Ingen bild

Pernilla

3 december 2009 23:31

Angående vattenpölar...innan jag åkte till Island hade jag hört att hästar luktade sig till hur djupt det var. Visste inte om jag trodde på det då, men efter at ha ridit genom ett antal djupa och mindre djupa vattendrag och älvar på Island så är jag övertygad. Se bara hur de gör själv i hagen tex om de ska gå över en pöl eller en bäck...de sträcker ned nosen och luktar. Många hästar vill göra det när man rider eller kör också men får/kan inte och då blir de rädda, vilket är helt förståeligt.
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7 8
9 10
11
12
13
14 15
16
17 18 19
20
21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< November 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se