Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 15 december 2009

Nordgubben & Solänget!

Av Linda Calissendorff - 15 december 2009 00:25

Satt och surfa runt på våra proffs tränares hemsidor och hitta då denna notis på Björn Karlssons hemsida:


Nordgubben gjorde i dag sin sista start 6/12,fungerande tyärr inte fullt ut i loppet och hamnade i de slagna fältet,men han fick känna sig som en rikig kung ändå tack vare Umeåker som hade anordnat ett mycket värmande & uppskattat "avtackande av våran kämpe!


Måhända att de känns lite konstigt att vi har fått varma & uppskattande "avtackningar" av våra grannbanor,(Dannero,Bergsåker,umeåker) men absolut inte ett knyst från våran hemma bana solänget?! Kanske har dom glömt bort Nordgubben...


Eller är de dags att byta hemmabana....   


Alltså jag tycker de är såååååå lågt av Solänget att de inte kan ens tacka av denna stjärna som dragit in mest pengar till banan han ha ju travat in över 5 452 026 kr! Hade han inte levt sitt liv bakom Järvsöfaks skugga hade han haft betydligt MER på sitt konto helt klart! Säkert ha solänget tänkt tacka av honom på solängets travgala, men man tycker ändå de kan göra de före den i af att avtacka Nordgubben med tränare/ägare!När får vi uppleva nästa solängets häst som drar in över 5 miljoner kr?! Dröjer nog....


Som sagt tycker Solänget än en gång bevisar att de är inte direkt rädd om sina proffs tränare som håller till på banan och tro inte de kommer några nya heller å gör de nångång de hoppas jag verkligen alla ta i mot dom med öppna armar även om de är konkurenter så behövs de fler till banan annars kommer  inte solänget att överleva på långsikt...


Hoppas de kommer ge mycket reklam till Susannes nya rix FM häst så de tar tillvara på denna chans att synas runt om i Sverige och jag hoppas av hela mitt hjärta att de ska gå bra för Susanne & sin nya häst de behöver vi verkligen i dessa dystra tider... Hejja Susanne!! Vi håller på dig och självklart ha vi köpt in oss i en andel de blir väl den enda hästen vi äger som travar in pengar i år!   


Jag tackar då Nordgubben får fina år å spänning man fått följa denna kämpar häst! Hoppas på fler avkommor i från honom de ska bli skojjigt att följa dessa i framtiden!   


 


 


 
ANNONS
 
Ingen bild

sofia-Stall Neshime

15 december 2009 07:23

Jag hoppas verkligen att de uppmuntrar och grattar. De bör vara rädd om sina proffs det är fort de drar till någon annan bana

 
Ingen bild

Johanna

15 december 2009 11:41

Pinsamt!!! Väldigt dåligt av solänget...

 
linda-li

linda-li

15 december 2009 12:32

Blir inte förvånad när det gäller SÄ.......

http://linda-li.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Pernilla

15 december 2009 22:49

har lite dålig koll på travet nu för tiden och hur SÄ funkar och så, funderar bara på om de kanske inte avtackat för att det inte vart nåt trav? eller hur har det vart vid de andra banorna han blivit avtackad, har det vart i samband med travdagar?

för övrigt så tipsade jag min sambo häromdagen att göra ett reportage om Nordgubben, alltså inte om teamet bakom utan om hästen och hans fantastiska karriär. vore kul med en summering nu!
och har ni andra trav-tips vet ni vart ni ska höra av er ;-)

 
Ingen bild

Linda Calissendorff

15 december 2009 23:09

Jo sant att de varit när de varit trav på de andra banorna men de är ändå dåligt att inte de ens ha skrivit på deras hemsida där kan de då åtminstone skriva en rad tycker då jag i af!
De känns som nu lever de mest på att de blev en världsrekord bana jovisst de är häftigt men hallå vi ha en häst med över 5 mille på kontot oxå som bör uppmärksammas i dessa tider då de är indragningar på banorna runt omkring... anledningen de drar in tävlingsdagar är för vi ha så litet häst hos proffsen i dagsläget här i ö-vik och som sagt varför inte göra lite reklam då via Nordgubben som sagt då kanske karlssons får in lite nytt i hästväg! ser att Ulf Arne ha ju mest egna hästar och kolla man in Karlssons så börjar de likna desamma tyvärr de äger de flesta i familjen... De måste komma nya häst ägare som vill ställa hästen på solänget och då måste man våga satsa annars händer de ingenting då kommer de bara dö ut å vi får mindre å mindre tävlingsdagar å då blir de mindre häst ägare oxå så de blir en ond cirkel av de hela :0(

 
Ingen bild

Pernilla

16 december 2009 19:38

Jo men det är ju inte bara "Solänget" som ska locka hit hästägare...det är ju mycket upp till tränarna (tycker jag). Det är ju väldigt många som har bra/lovande hästar som väljer andra banor/andra tränare och så har det ju sett ut rätt många år. Klart att har man en bra häst vill man ha det bästa, på alla plan. Inte lätt med få travdagar men det är ju också så att tränarna måste visa resultat för att man ska vilja ställa hästen där. Men det blir ju liksom en ond cirkel av hela allt det.
Visst är det väl så också att även om Karlsson haft många ruggigt bra hästar så har de som regel vart hans egna. Eller är jag ute och cyklar? Har ju vart borta från travsporten ett tag...
Men vad jag menar är att det inte bara är banan som ska locka hästägare, tränarna själva med!

MEN det innebär inte att jag inte tycker som du, att de borde uppmärksamma NG och att det verkligen borde åtminstone stå nåt på hemsidan...

 
Ingen bild

Linda Calissendorff

16 december 2009 19:58

Jadå sant de hänger på tränarna oxå å de är ju med lite slöa... Minns ju hur de gick med Daniel Wikberg som kom hit från östersund där flockades alla brudar på banan å nästan slogs om stackaren så han hamna i sånt trubbel att han rakt flytta hem igen å man kan förstå han... På de flesta banor brukar de träna som unghästar tillsammans en visst tid på dagen men på änget är de aldrig nån annan som brukar köra tillsammans med en annan tränare lite tråkigt tycker jag då man kan ju ha användning av varandra, men de fungerar lite dåligt de med på våran bana... Ja vi får hoppas de vänder men den som lever får se ;0)

 
Ingen bild

Pernilla

16 december 2009 22:33

hahaha...just det ja, det är inte bara hästägare, tränare och bana som får skärpa sig, groupisarna med ;-)

 
Ingen bild

Linda Calissendorff

16 december 2009 22:45

nä jisses jag ha aldrig sett så upp sminkade fräscha tjejer på stallbacken förut å inte efter han flyttat heller *ler*

 
Ingen bild

B.L

15 februari 2010 08:29

Bara hoppas på att han blir mer fertil efter avslutad tävlingskarriär, 2008 fick han 6 ston och ingen av dom blev dräktiga...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12 13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se