Stall Ardbeg

Alla inlägg under december 2009

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 20 december 2009 12:59

 

 


Japp jag härmed erkänner mig kommit in i fjortis stadiet å jag ÄLSKAR de!   


Shit vad bra filmerna är med innehållande vampyrer & varulvar,jag brukar normalt inte gilla sånna filmer men denna "serie" filmer kan man bara inte missa! Skådespelarna ha sån sex appeal tillsammans att de slår gnistor om dom...   

Å sen är den ju spännande med så den ha allt!

Så ha ni inte sett den så är de bara gå hyra ettan och se å njut!

Kommer att gå på den 3;je filmer som släpps i slutet på Juni å de känns som en evighet dit men då ha man nått att se frami mot.   

Härligt att de kommit lite snö i natt hoppas de forsätter komma ner massor av snö till så man kan börja intervalla i gång kristallen snart inför kommande starter i vår!    Just nu är de gränsfall om de är lite för hårt under men de fattas inte mycket förrän de blir kanon bra!

Robban fick testa köra henne i går å han tyckte de var de värsta han suttit bakom men då var de ju över 2 års sen han körde häst så klart då tyckerman allt går fort *ler*

Men tror han tyckte de var roligt för han kvittrade som en fågel efter körturen så han får väl köra lite fler gånger framöver då!   

Själv körde jag Wilmer och han tyckte de var så mysigt att trava i snön som var på mon! Men han blir fortfarande lös i magen de rinner ur han på slutet så jag vet inte vad jag ska hitta på?!

De kan ju inte bero på han är stressad han är ju så cool att de ska inte påverka han så ja jag vet inte vad de kan vara ska avmaska han igen å se om de blir bättre annars får jag ring vetrinären å se vad de finns att ge honom...   Alltid nått som ska strula i stallet men man börjar ju ha vanan inne som sagt bara härda ut! =)


Bye bye for now!

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 19 december 2009 11:56

  Grodan & El Niño

  El Niño

  Wilmer kan inte stå stilla utan måste gå fram till Robban!

  Sötisen!   

  Vars är brudarna?!   

 

Av Linda Calissendorff - 16 december 2009 22:47

 

Shit vad kallt de blev så här på en gång! *Brrrr*   

Men inte klaga nu de ligger snö på backen å de är för underbart!

Robban håller på fixa vägarna på mon så man ska kunna intervalla snart de är som en E4 där uppe när han blir klar!   


I morron är de julfest på jobbet å vad jag längtar att få äta den goda maten & få umgås lite med alla arbetskamrater!   

Vi är ju övervägande yngre så de kommer nog bli livat å kul som F*N å de kommer finnas en kareokie maskin där ( gud be vare mig för den som ska lyssna på mej) Men de bjuder jag på!

Så i morron ska de få se en aningen uppklädd Linda de som är mest van att se mig i T-shirt och mys brallor! I morron blir de kjol om jag kommer i den förstås efter julmaten i fredags *ler*

Ska ta med kameran oxå här ska de knäppas kort å för evigas på bloggen!   Vet aldrig kanske kommer man över en bild man kan köra utpressning med sen om man vill byta en helg med nån framöver *skratta*


I dag ha alla pållar fått vila ha liksom inte orkat trotsa vädret i dag,så de får inte bli förrrän på fredag som de får komma ut & lufta sig i skogen!   


Nej nu är de mars i säng om man ska orka med morgon passet  i möra med hästarna man känner sig snart vältränad som fan i armarna efter all hö bärning men de tacka vi för! =)


Sov gött!


Av Linda Calissendorff - 15 december 2009 23:12

På äldre dar ha jag börjat gilla stek still och potatis! Börjar man bli gammal eller vad...   Men gött e de i af!


 

Provade i helgen en ny god efterrätt som var en vit choklad mousse säger bara de var så gooooooott!    

Då hade man krossade digestive kex i botten och sen toppa med hallon bär ovanpå! Mumsfilibabba!


I helgen bestämde Linda-Li och jag att vi ska se tonårs filmen New moon! Såg den första för ett tag sen för Robban sa den var så bra så jag passa på då han var på bion en kväll å se den och jag blev då en vampyr nörd! *ler* Hur snygg är han inte då vampyr killen när han är så där farlig men så läcker att man önskade man var tjejen typ flera gånger i filmen med vild passionerad...  

De var ju kul att Linda-Li fastnade för den oxå så då blir de massa götta och kura ner sig i bio stolen å bara mysa bland alla vampyr fantaster i bland oss!   


I kväll var jag ute med en laddad Orujo,han hade så mycket spring i benen så de tog aldrig slut så fick mest skritta och göra lite övningar! Han ha mest stått i hagen eftersom de varit så dåligt att gå på så han ha alstrat massor av energi man märker de för han blir extra muppig i mot de andra så då vet man att man varit lite för lat med han... Men ha inte viljat rida så mycket eftersom han haft lite ont i ryggen så måste lämna in sadeln efter jul för omstoppning så man kan rida ordentligt!

Men tror även jag måste fixa min rygg för jag är nog sne eftersom mina sadlar blir sneda åt vänster hela tiden så dags att fixa matte med! Ska prata med Sune om han kan kolla upp en...  


Nu ska jag ta en skön dusch å försöka hoppa i säng men de blir väl inte så gissa jag brukar ju fastna här på nätet ändå... =)Av Linda Calissendorff - 15 december 2009 00:25

Satt och surfa runt på våra proffs tränares hemsidor och hitta då denna notis på Björn Karlssons hemsida:


Nordgubben gjorde i dag sin sista start 6/12,fungerande tyärr inte fullt ut i loppet och hamnade i de slagna fältet,men han fick känna sig som en rikig kung ändå tack vare Umeåker som hade anordnat ett mycket värmande & uppskattat "avtackande av våran kämpe!


Måhända att de känns lite konstigt att vi har fått varma & uppskattande "avtackningar" av våra grannbanor,(Dannero,Bergsåker,umeåker) men absolut inte ett knyst från våran hemma bana solänget?! Kanske har dom glömt bort Nordgubben...


Eller är de dags att byta hemmabana....   


Alltså jag tycker de är såååååå lågt av Solänget att de inte kan ens tacka av denna stjärna som dragit in mest pengar till banan han ha ju travat in över 5 452 026 kr! Hade han inte levt sitt liv bakom Järvsöfaks skugga hade han haft betydligt MER på sitt konto helt klart! Säkert ha solänget tänkt tacka av honom på solängets travgala, men man tycker ändå de kan göra de före den i af att avtacka Nordgubben med tränare/ägare!När får vi uppleva nästa solängets häst som drar in över 5 miljoner kr?! Dröjer nog....


Som sagt tycker Solänget än en gång bevisar att de är inte direkt rädd om sina proffs tränare som håller till på banan och tro inte de kommer några nya heller å gör de nångång de hoppas jag verkligen alla ta i mot dom med öppna armar även om de är konkurenter så behövs de fler till banan annars kommer  inte solänget att överleva på långsikt...


Hoppas de kommer ge mycket reklam till Susannes nya rix FM häst så de tar tillvara på denna chans att synas runt om i Sverige och jag hoppas av hela mitt hjärta att de ska gå bra för Susanne & sin nya häst de behöver vi verkligen i dessa dystra tider... Hejja Susanne!! Vi håller på dig och självklart ha vi köpt in oss i en andel de blir väl den enda hästen vi äger som travar in pengar i år!   


Jag tackar då Nordgubben får fina år å spänning man fått följa denna kämpar häst! Hoppas på fler avkommor i från honom de ska bli skojjigt att följa dessa i framtiden!   


 


 


Av Linda Calissendorff - 14 december 2009 19:30

Ha bara varit ledig en dag på 8 dagar och de börjar kännas nu... Man är trött och energin är låg   

Man får inge mer energi över heller när man får höra alla konstiga saker kommunen hittar på inom vården heller,man funderar snart om de tror de är robotar man jobbar med å inte männsikor som behöver lite socialt umgänge oxå...  

I dag fick jag höra att på ett ställe i stan så var de så om vårdtagaren var beviljad 15 min typ omvårdnad med hjälp av hygien mm.mm så var de bara så att de fick INTE ta mer än 15 min då fick man kliva upp å lämna de som man inte hunnit med?! SÅ jäkla sjukt! Om nån blir sjuk då vad ska man göra då lämna stackaren ensam... Jag vill inte bli gammal känner man då man får höra sånt här de är rent skrämmande tycker jag!

Tycker snart de vikigaste är städa,städa åter städa sen om personen hellre dricker kaffe och får prata om gammla tider de är inget vikigt utan STÄDA! För fanken lej in städ företag då i stället som kan sin sak & de ger mer jobb tillfällen åt de stackare som vill städa å låt oss ta hand om vårdtagarna i stället som gjorde de var därför man sökte inom vården! Ha jobbat sen -95 å tänker man tillbaka på försämringen så blir man mörkrädd....   

Sen fick vi höra oxå att man ska använda nått som heter mobpien som man ska regga in när man går in till en vårdtagare sen logga ur när man är klar,å vad ger de då?! Jo en jäkla massa indragningar på personal.. Ta tex om man ha en lugnare period så kommer de passa på att dra in folk,sen kommer vi inte få nån fler då de blir körigt som fan de kan jag lova de är så typiskt kommun att lyckas införa en sån dum regel för de drabbar bara oss i slutändan...

Varför kan man inte bara få göra ett bra jobb hos dom man går till?! De blir så otroligt glad & tacksamma om man stannar å dricker en kopp kaffe att de kan inte tacka en nog för man tog sig tid då förstår man vad mycket mer de behöver ha en social kontakt som kan lyssna & prata en stund med dom!

Säger bara så här: Jag PISSA på era dumma förslag!!   

Hoppas ni får sitta på hemmet med pissblöta blöjor som ingen hinner byta på er p.g.a för lite personal å för mycket att göra!! Men de är klart de har väl en jävla massa fallskärmar å dyl så de får väl egen privat sjukvård den dagen de egoistiska jäklarna!!   

Over and out!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12 13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se