Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 11 januari 2010

Nattsuddaren vaken än... =)

Av Linda Calissendorff - 11 januari 2010 00:20

Åh jag ha varit uppe så länge på kvällarna nu några veckor de blir så när man jobbar kväll,men till veckan är de slut då ska man upp kl 6 å försöka vara pigg som en mört...   Jag gruvar mig om jag säger så, men bara Suck it up and move on!


Robban drog i väg och köpte oss ett kanon fräscht köksbord som gått på nypris 6000kr men nu slumpade en kille bort de för 1500kr i vild panik skulle flytta till mindre lägenhet så han var desperat!   

Men vi gjorde en toppen affär ser ut som en ek bord och de var endast 6 månader gammalt så de var hur fint som helst! Kunde ha varit mindre i vårat lilla kök men de får gå ändå!   


Sen är jag glad att Robban & jag ska ta tag i att renovera toan uppe i sommar känns rikigt roligt, men dessvärre tycker inte Robban de... Hade önskat han var liiiite mer intresserad att fixa på huset men tyvärr inte...Hoppas han börjar göra de når han märker att hanfaktiskt kan för han är noga då han väl gör nått så bata hoppas han ändrar sig!

Och jag kan ju inte bidra med så mycket kan ju ingenting, men man får väl lära sig att kakla då hur svårt kan de vara?!   
De får vi väl se efter sommaren om vi flyttar i från varandra eller inte *ler* Renovera brukar betyda skilsmässa ha jag hört,men de är nog bara skrock!   


I dag var de 2 tjejer hit för att kolla på Orujo och ev boka honom för betäckning till våren så får hoppas de bestämmer sig för de så slipper jag annosera ut om betäckningar på honom! För vi ha bestämt max 5 ston i sommar och med Lilli & Candela som var här förra sommaren är ju redan klar så de är i så fall bara 3 kvar men vi får väl se... De är mer jobb än man tro med betäckningar så vi se väl hur man känner annars hoppar vi över Lilli i år oxå men de känns dumt de med när vi skaffade honom mest för hennes skull... Men samtidigt så kan man inte ha dom på hög heller om de inte finns marknad på att sälja fölen,då får man tänka om och satsa på andra ston i stället...Svårt val som bara den men de visar sig nog hur de blir!   


I morron ska Wilmer få ta sin första kvälls tur om inte Sanna drar sig ur,tänkte Rayo kunde dra vagnen med lyse så kan vi gå bakom så vi ha nån att följa! Är fortfarande lite rädd att lyse ska slockna som de gjorde då jag testa med Kristallen men Robban ha bytt kontakt å jag kommer ta med en ficklampa så vi ha en nödlösning annars *skratta* Men nu är de snö ute de var de inte då när vi var ute sist så nu ser man ju i af som tur är i mörkret!   


Nej nu måste jag sova för i morron kommer hovslagaren kl 10 å ska sko 3 st sen verka Grodan oxå så han inte måste göra de då han är ny opererad så lika bra få de gjort innan så de blir väl full dag i stallet i morron! Som tur är kommer Wille hit så Edwin och han kan vara ute å härja med varandra,snacka om att komma jätte bra överens! Wille är så lugn så de tagga ner Edwin som kan bli lite väl upp i varv så de är inge bråk mellan dessa två så de är så lugnt å skönt!   


Ha en bra måndag till er stackare som jobbar eller gå i skolan!








 
 
ida

ida

11 januari 2010 17:30

Sv: Hejsan!
javisst kan jag förklara så gott det går :)
Jag började med att bestämma mig för ett kommando som jag vill använda mig av(jag knackar två gånger på framsidan av knät med spöt)
Från början hjälpte jag till med handen för att visa att han ska föra fram benet, alltså först knacka och sedan hjälpa till med handen. Ganska snart förstod han vad jag ville och jag behövde inte använda handen mer. Sedan när man känner att man fått kläm på det, du ska helst för att underlätta kunna stå både framför honom och vid sidan och peka/knacka(eller vad du nu väljer för kommando) och han ska föra fram benet.
Sedan när ni är redo för att lägga till att han ska gå framåt så kollar du vilket av bakbenen som står längre bak, ber honom lyfta upp det diagonala frambenet och ger ett kommando för framåt(smacka och/eller lägga ett tryck i grimman tex.) om han då går framåt med bakbenet så ger du ju såklart eftergift direkt och berömmer :) sedan fortsätter du sådär med det "diagonala frambenet".
Sedan när man satt det från marken så kan man ju då även träna det uppsuttet. Då kan du ju tex. knacka på benet du vill han ska föra fram och samtidigt göra ett nytt kommando som du sedan kan använda dig av från ryggen( alltså att du så småningom kan ta bort knackningskommandot och bara använda det nya "uppsuttnakommandot")

Jag hoppas du förstod nånting av det här, haha xD
men det är bara att fråga igen om du undrar nått :)

http://idabn.blogg.se

 
Ingen bild

Linda Calissendorff

12 januari 2010 13:53

Ida: Tack för ditt utförliga svar ska testa detta annars så får du komma och visa! =))

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards