Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 25 januari 2010

Hildas morfar!

Av Linda Calissendorff - 25 januari 2010 23:01

Hitta denna info om Verner på sleipners hemsida och de var ju roligt för jag hade ingen aning om hennes stam på mamma sidan!   Jag har ju kollat upp den men som sagt att den ändå var så fin trodde jag inte!      På pappans sida är de ju Sjefen å Elding så den vet man ju är bra som sagt men de var skit kul att få se bilder på de som härstamma på mamma sidan de är alltid intressant! Synd som sagt att Verner inte lämna så bra på sina avkommor men som sagt de kan slå igen i senare generationer som sagt de får vi hoppas!    Här kommer infon för den som är intresserad av stammar!När Verner besegrade Saje och Atom Vinter i Elitkampen under När Verner elitloppsdagen 1992 var det kulmen på en synnerligen framgångsrik karriär. I vagnen satt ständige följeslagaren, Jim Frick, som även tränade hästen under större delen av hans aktiva liv. Verner blev den klart främste inom svensk kallblodssport sedan trätobrodern Svinten lagt skorna på hyllan. Han tog 26 V65/V75-segrar och vann bland annat SM, Mjölkloppet i Gävle, Midnattspokalen på Dannero, Solos Lopp på Åby och norska klassikern Jacob Meyers Pokallöp. Dessutom blev han den förste att springa in över en miljon under ett år, detta till trots att han aldrig var helt skadebefriad.

 Verner (e. Slogum Tron u. Svantindra e. Solblanken), född 1985 död 2004, var uppfödd och ägd av Kjell och Ulla Fredlund (Fredlunds Hovslageri, Tierp). De hade fött upp många hästar, såväl varm- som kallblod, utan att få fram någon riktig stjärna och inte heller Verner verkade från början bli någon kanon. Två starter som treåring 1988 slutade med en andraplats som bäst och som fyraåring blev resultatet två segrar på elva försök.
Femårssäsongen blev klart mera framgångsrik med 12 vinster och närmare 400 000 kronor insprunget, men det var först som sexåring Verner slog igenom på allvar. När säsongen avslutades var han obesegrad i nio raka rikstotolopp, hade vunnit finalerna i både Vinter- och Höstcupen för kallblod, hemfört en hedrande andraplats i Elitkampen

När Verner lade skorna på hyllan kunde han stoltsera med nästan 4 477 610 SEK i insprungna pengar, 57 segrar på 141 starter och ett autorekord på 1.21,5 Dessutom blev han vald till “Årets kallblod” tre gånger.
på Solvalla och noterat strålande 1.22,4

 
Verner hade en gedigen stamtavla. Fadern, Slogum Tron dominerade kallblodssporten i mitten av 80-talet och har satt betydande spår i svensk avel både som far och morfar. Modern Svantindra lämnade även mycket lovande Alm Tinder, som dessvärre fick karriären avbruten efter endast 13 starter, vilka resulterat i 10 vinster. Svantindras mor, Svanvi, var syster till Solels, det första kallblodet under 1.30

Trots sin goda påbrå uteblev framgångarna förr Verner i avelsboxen. Av hans uppemot 100 avkommor är det endast Vernex som nått halvmiljonen i insprungna pengar.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Susanne

26 januari 2010 00:48

Superfin. Där ser man, har man bara tålamod så kan det löna sig. Rambos pappa började inte gå riktigt bra förrän vid 6 års ålder. Vet inte om det hade hjälpt på Rambo men... Inget att fundera över, han ska bli duktig dressyrhäst. Fniss...

 
Anna Brandell

Anna Brandell

26 januari 2010 00:53

Ja visst är han fin! Du får hjälpa mig att hålla tummarna för att det kommer att bli en stjärna! Fast jag är redan kär så för mig är han ju det redan ;)

http://AnnaBrandell.blogg.se

 
sofia-Stall Neshime

sofia-Stall Neshime

26 januari 2010 07:22

Kommer ihåg Verner och om jag nu inte minns fel så visst var det Verner och Svinten som var i ropet just då och som hade farmtiden för sig........

http://www.stallneshime.bloggplatsen.se

 
linda-li

linda-li

26 januari 2010 09:59

Snygg morfar, lite lik sitt barnbarn?

http://linda-li.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se