Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 27 januari 2010

Dags för tandläkaren =)

Av Linda Calissendorff - 27 januari 2010 15:44

 


I dag for jag med Kristallen till ragnhild på solänget för att göra en koll hur hon ser ut i munnen eftersom vi inte kollat de när hon kom.

Hon hade en liten bit kvar av en vargtand på höger sida så kanske därför hon varit lite stum på höger tömmen nu på slutet så bra den är borta nu om hon kände av den  

Raghild tyckte inte hennes tänder såg så fina ut och måste instämma de var alldelens brun,svarta och hon ska ju ha fått nya tänder så hon hade sett flera som var så hon tyckte de var lite konstigt att hästarna börjar få sämre tänder så tidigt som Kristallen är ju bara 5 år... Hon var ojämn i munnen så hon hade fått en del foder inpackningar mellan tänderna så hon rengjorde noga och sen så borra hon bort de värsta ojämnheterna på tänderna så hon skulle kunna tugga lite bättre. Så de blir återbesök inom ett halv år så får väl börja borta tänderna på henne snart då för de ska bli vitare eller varför inte börja med obligatorisk flor sköljning på alla hästar 1 gång i veckan...   Skämt å sido känns inte så roligt att hon ha så taskiga tänder men hoppas de inte bli sämre i af...

Man kan fundera varför hästarna får så är de mycket socker i hösilagen eller är de kraftfodret vi ger? Man kan ju börja ställa sig frågan vad de är som orsakar detta karies angrepp som hon sa...


Ska fara med Wilmer om 2 veckor så han får ta bort ev vargtänder och kolla så allt ser bra ut där inne,man ska ju  vara noga med unghästens tänder och hålla koll vad som händer så slipper man ev problem i framtiden!   


Nu måste jag ut för nu anlände hovslagaren för att sätta på Wilmer fram pjuksen igen sen blir de boots på så kanske de sitter lite längre! Over and out =) 
ANNONS
 
Ingen bild

Johanna

27 januari 2010 19:22

När jag var liten sa en gammal häst gubbe det att man såg vilka hästar som åt "pellets" de hade brunare tänder än de som åt havre. Vet inte om de ligger nåt i det eller om hästar har som människor att vissa har sämre kvalité än andra. Kanske kan de kan ha och göra med hösilaget och kraftfodret.. Är det nån som tror sig veta?

 
Linda Calissendorffl

Linda Calissendorffl

27 januari 2010 20:33

Min teori var de i af att man ger som pellets och tex betfor som är socker i att vissa hästar är som med oss ha sämre tänder mot andra...Men som sagt hon skulle fråga för hon skulle på vidare utbildning på tänder men hon oxå de att i övik så ha de oftas varit hästar med bra tänder men i umeå var de sämre? Lite konstigt oxå =)

http://www.stallcalissendorff.dinstudio.se

 
Emma

Emma

27 januari 2010 22:05

Ett litet tips..om det är fram skorna han tappar..prova att sko honom med en flärpsula..har det på Hubbe & det fungerar SUPER bra!!, han var expert på att trampa av sig tidigare.

http://stallem.dinstudio.se

 
Linda Calissendorffl

Linda Calissendorffl

27 januari 2010 22:57

Tack Emma de ska jag göra om han fortsätter helt klart! =)) Alltid välkommet med tips!

http://www.stallcalissendorff.dinstudio.se

 
Ingen bild

Johanna

28 januari 2010 09:23

Knasigt :) Hoppas hon får några svar på gåtorna på utbildningen.

 
Anna Brandell

Anna Brandell

28 januari 2010 23:26

haha vad kul att du gillar bloggen! Det värmer alltid!
Han var faktiskt sådär supermysig att rida som man inte ens vågade hoppas på att han skulle vara! I'm in lööv! Big time! då måste ju komma och kolla in snyggingen någon gång?
I den outfiten trivs man absolut bäst tycker jag!!
Tyckte du att Ragnhild var bra? jag tyckte det från början men har dock ändrat uppfattning synd nog, ska jag till vet. så åker jag till Gunnar på Dannero Han är verkligen super, dock vet jag inte hur bra koll han har på tänder!

http://AnnaBrandell.blogg.se

 
Iselin

Iselin

29 januari 2010 08:17

det är konstigt det där med tänderna.. men bra du har en som kan lite och även utbildar sig vidare, för jag tycker det kan vara svårt att hitta vetrinärer som är bra på just det.. och de kan ju inte vara bra på ALLT, tycker ofta att en som till ex är bra på hältor kanske inte är så bra på tänder o.s.v.Jag har väl en liten teori om att ensilage kanske kan göra tänderna sämre, kanske både på grund av sockerhalt, men kanske även någon salgs syreangrepp på grund av det ju jäser och genomgår den processen det gör? Inte vet jag, men tycker att de hästar som eter ensilage ofta har brunare tänder i alla fall... För oss människor så är ju inte light saft bra för emaljen, det fräter på något vis sa tandläkaren när jag var där med barnen senast, det kanske blir på samma viset?

http://www.lundfrigg.se

 
Linda Calissendorffl

Linda Calissendorffl

29 januari 2010 14:30

Anna: Ja brukar åka ner till Ph vet om man får en tid,jag tycker de är överlägset bäst! =) Annars så åker jag oxå hellre till Dannero med hält utredningar, men jag blev lat så hon fick ta tänderna,men nästa gång beställer tid hos PH igen för de ha en kanon bra tandläkare där som de lejer in så blir en de och kanske böja upp henne och kolla läget på samma gång så man tycker de är lönt att åka ner dit! =)
Jag hade tänkt kolla in den nya där jag liks var där i onsdags men hade snålt om tid å hade Edwin med mig så blev hem fort som bara den för han var nog less att han var tvungen att följa med på tråkiga häst aktiviteter ;0) Men nästa gång så kommer ja! "Lovar"

Iselin: Ja de kan jag tänka mig oxå att de är en sorts syra för hösilage är ju inte så naturligt för hästar på de viset utan vanligt torr hö är ju bäst men ha man så många som vi så skulle de aldrig gå ekonomiskt med torr hö till alla... :0(

http://www.stallcalissendorff.dinstudio.se

 
linda-li

linda-li

29 januari 2010 16:45

När det gäller tänderna så saknar jag Olof! Jag tycker att han var helt överlägsen bland veterinärerna jag testat:) Han var ju så intresserad också, samt att han drog hit Fredrik Nurms i bland.

http://linda-li.bloggagratis.se

 
Linda Calissendorff

Linda Calissendorff

29 januari 2010 16:51

Saknar Olof i mycket han var som han vart men en riktigt bra vetrinär! Man få hoppas han kommer tillbaka på ålderns höst men chansen är nog minimal... :0/

http://www.stallcalissendorff.dinstudio.se

 
Ingen bild

Johanna

29 januari 2010 22:08

Jag saknar oxå Olof mest för att han skröt så på att Ture att han var en så snygg häst och att han hade ett så mäktigt namn (han heter ju Centurion egentligen) haha. Nä skämt och sido han var en bra vet. Men det ska ju finnas nån duktig tandläkare i Sundsvall. Han kommer upp till Kalix ca 1 gång/år och han ska kolla alla mina hästar nästa gång han kommer. Vet dock inte vad han heter. Borde nog ta reda på det så ni kan säga om det är nåt att "hänga i julgranen" eller inte ;)

 
Linda Calissendorff

Linda Calissendorff

29 januari 2010 23:34

Tror de är Martin Ondrasek som du kan mena =) Han är BRA! Han som håller till hos PH vissa dagar i månaden! Ja men Ture är ju en snygg häst så de hade han förbannat rätt i! ;0)

http://www.lillbumsan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se