Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 29 januari 2010

Klickerträning för häst!

Av Linda Calissendorff - 29 januari 2010 16:12

Ha nyss anmält mig på en klickerträning för häst nere på Dannero Arenan den 20-21 Feb!   

De är en väns mamma som håller i kursen så ska bli jädrigt kul att prova på nått helt annat mot för vad man hållit på med förut!

De blir Wilmer som blir min första "prova på häst" så han lär bli rätt trött i mössan efter en helgs kursande men bättre att börja med en ung häst känns som de ska vara lättare att lära en som inte varit med på så mycket förut! Sen var de fler unghingstar som ska gå så de blir en roligt träff med vänner och bekanta!

De känns som de skulle vara skit roligt att börja träna nått om man nu ska ha han som hingst så bäst man börjar att kommunicera med honom så man får en lugn och fin hingst i framtiden!   

Är de fler som är intresserad så är de fritt fram att gå som fotfolk,de var inte så dyrt så går att fixa samåkning om fler åker!

Jag kommer sova över där nere så jag åker inte i mellan annars hade jag gärnat tagit med mig ett gäng som var sugen att gå...   

Men hör av er om ni är sugna att gå så får ni numret till hon som håller i kursen!   


Annars är de kallt som FAN här så blir ingen träning av nån av hästarna i kväll...   

I morron kommer Sandra hit för ha träning med tjejerna så de blir kallt om de inte blir mildare...  Jag ha lånat ut Orujo till Vicky för hon ha ingen häst att träna denna gång heller, så jag får väl bylta på mig ochknäppa lite kort i stället så hoppas man får några bra på han & Kristallen!   

 
ANNONS
 
linda-li

linda-li

29 januari 2010 16:48

Klicker funkar ju kanon på hundar så det blir intressant att se hur Wilmer svarar på det:) Jaha, nu slipper hon vara med på kort igen fru Calissendorff.......:) Tur att det finns frivilliga modeller hahaha:)

http://linda-li.bloggagratis.se

 
Linda Calissendorff

Linda Calissendorff

29 januari 2010 16:49

Ja man måste ju tänka taktiskt ju! *ler*

http://www.stallcalissendorff.dinstudio.se

 
Victoria

Victoria

29 januari 2010 18:07

Hahah kan vi sudda ut mig från bilderna sen eller? x) jag och Sandra kommer se ut som två tjockisar imorrn med alla kläder, här ska inte frysas ;) Är orujo laddad? ;)

http://victoriali.blogg.se

 
Linda Calissendorff

Linda Calissendorff

29 januari 2010 19:06

Självklart är han laddad! Hade tänkt ridit honom i kväll så han fått ur sig lite energi men de är så kallt jag tror jag avstår.... :0//

http://www.stallcalissendorff.dinstudio.se

 
Iselin

Iselin

30 januari 2010 14:54

va roligt!du får hålla oss uppdaterat på hur klicker träningen funkar på häst.. :) och perfekt att prova ut det på en unghäst som ju är så mottaglig.. spennande! synd det är så långt till Dannero för mig.. har meldt mig på ett massage/streching kurs för häst nu, det ser jag frem emot... man kan aldrig lära för mycket! ;)

http://www.lundfrigg.se

 
Petra

Petra

30 januari 2010 18:04

Klicker verkar så roligt! Jag har aldrig provat det, men min Katla kan några konster såsom buga, vacker tass (hov) och att hämta en burk när jag kastar iväg den. Och att stå still och sedan komma till mig när jag knäpper med fingrarna. Det lärde jag henne när hon var unghäst innan inridningen. De är ju så lättlärda då :)
Det är jättekul att träna lite konster ibland efter att vi longerat och så, hon älskar det! Med klickermetoden går det nog att lära in ännu fler grejer.

http://www.donnaochkatla.bloggplatsen.se

 
sofia-Stall Neshime

sofia-Stall Neshime

30 januari 2010 18:29

Spännande:) Alltid kul att lära sig lite nya saker och utvecklas.

http://www.stallneshime.bloggplatsen.se

 
Anna Brandell

Anna Brandell

30 januari 2010 23:32

Gud vad spännande med klickerträning! Jag gjorde ett försök med Ponnyn en gång men han blev helt galen när han såg attt jag hade godis så det gick inte riktigt att lära honom att associera godiset med klickern:P hoppas det går bättre för er :P
Jag känner redan av träningsvärken och då vet man att det brukar bli värst efter två dagar :P Det löser sig nog med liniment och alvedon.. ska nog försöka åka ut och skritta en liten sväng på han i morgon också för att reka lite på musklerna!

http://AnnaBrandell.blogg.se

 
maria

maria

31 januari 2010 14:36

hej! såg din kommentar i min blogg. min tik är en rottweiler,schäfer, flat och golden. men hon är verkligen underbar i temperamentet. många dömer bort henne direkt när dom inte träffat henne utan bara hört hennes raser. Hon är så himla stabil och lugn men ändå lekfull och älskar att vara med och få jobba och leka! :) Hon är en riktigt barnfamiljs hund, vi är en stor familj med mycket syskonbarn osv och hon är verkligen en pärla när barnen är där och hon ligger och dom drar och sliter i henne. :) Är du intresserad av en valp kanske? :) pappan är en renodlad flat med meriterade föräldrar, har umgåtts mycket med den hanen förut och han är likasinnad med min, lugn och stabil.

http://mariasoderstrom.blogg.se

 
maria

maria

1 februari 2010 08:31

men gud förlåt;D såg bara en länk till en linda blogg på anna brandells hemsida så trodde det var du :P haha. ;)

http://mariasoderstrom.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se