Stall Ardbeg

Alla inlägg under januari 2010

Av Linda Calissendorff - 19 januari 2010 12:58

I går ringde de en tjej som var jätte sugen att betäcka sitt sto med Wilmer,hon verkligen lade ner sin tid & själ på bevara denna ovanliga färg så man inse nu att man äger ett guldkorn för den som är intresserad för denna färg och bevara rasens ursprung!   

Hon kom från Wilhemina och som sagt hon står på kö  i fall vi ska betäcka med honom i framtiden. Inte illa att bara vara 1,5 år och ha brudar på kö redan om han bara visste hur bra han har de! *skratta* Hon sa ja du kan nog ta hur mycket som helst för den som är intresserad att betäcka,lät inte helt fel i mina öron heller *ler*

Jag sa att jag kommer inte betäcka nått sto förrän han är provad på banan,jag känner att vi avla fram honom för travet i första hand och skulle han inte funka som hingst på travbanan så då får man ta ställning till att antingen kastrera eller behålla som hingst och försöka få fram nya brunblackar! Tur jag ha Hilda de är ju 50% chans de blir en brunblack eller musblack så de är lite häftigt att de få fina föl i hop,men de gjorde inte ont om han visade ha lite talang oxå!    

Vi leker med tanken OM han skulle dra in nån miljon så skulle jag ha en väldigt fin hingst i framtiden,den tanken är inte så dum... *ler*

Ja de blir spännande framtid och jag hoppas av hela mitt hjärta de går att ha kvar honom som hingst och han ska kunna trava ändå,han är ju otroligt lugn och fin så han har inga som helst hingst tendenser när man håller på med honom så hoppas de fortsätter!   


Nu måste jag ut hovslagaren kommer och ska sätta på ny sko på Orujo så vi kan börja träna igen...ANNONS
Av Linda Calissendorff - 17 januari 2010 22:48

I dag när vi var ner till mamsen så kom en kär vän förbi och hälsa på oss! Hon är en som jag ha tillbringat mycke tid tillsammans,vi t.o.m bodde i hop ett tag då jag flyttat från min dåvarande kille! Vi tappade kontakten då jag flyttade hit upp som de vanligtvis blir då man inte ha samma tillfälle att umgås som förut...    Tråkigt att de ska bli så men de är lätt hänt då man inte underhåller vänskapen,men man kan alltid ändra på sig och i dagens läge så ha man ju internet att "surra" över fast de är ju absolut inte lika roligt som prata eller träffas!

När vi i dag träffades så var de som jag ville bara skruva tillbaka tiden igen då vi hade bland de roligaste åren i mitt liv.... Så nu sitter jag här och ler åt en massa minnen som vi haft och med alla andra vänner man "hängde" med då,nu sitter de flesta med familj så inte många man ha kontakt med längre...

Bara för man skaffa familj så måste man ju kunna festa å ha lite roligt i mellanåt allt blir så mycket lättare om man känner man "lever" å inte bara låta livet passera förbi bara för man kila stadigt... Nej nu brudar är de dags för en fest snart,de här går ju inte!  

Vore skojjigt om man bara blanda i hop ett gäng å sen gick ut de brukar bli de bästa festerna eller stanna man bara hemma och lyssna på bra musik å umgås med varandra!   


Nu ska jag ta en dusch å se om jag kan sova sen! =)

 

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 17 januari 2010 11:23

Tro inte jag kört så mycket med nån annan som jag gjort nu på slutet och  I LOVE IT!   Hästarna är piggare och mer framåt så de är så kul att man är 2st som tränar lite lättare att ta sig ut då!

I dag körde jag & Marie lugna intervaller igen för att se om Kristallen blev lite mer focuserad när hon hade Rayo brevid sig och hon blev bättre, men fortfarande i mellanåt flyter inte traven som de gjort förut men de var mycket bättre i dag än i fredags! Jag kom ju på att vi ändrat hennes hovar en hel del hon går nu med tvärtå som hon inte gjort när jag intervalla henne i höstas och hennes bakhovar är MYCKET kortare än då oxå så klart de tar väl lite tid kanske att trava in sig på den nya balanse! Hon var ju GRYMT lång i hovarna när vi köpte henne ,men jag vägra ha långa tår för att hålla dom i trav bättre  för de sliter mer och jag tar hellre en rulligare häst i så fall om jag måste välja!  

Rayo hängde på rikigt bra men de gick ju sakta men hellre de än att man tar ut dom för fort när de är ovana så nu blir de på onsdag nästa gång man ger sig ut! Känns riktigt roligt att  man är i gång igen men känns långt till start hon måste minst kunna trava på 1,20 full distans annars är de inte lönt att bränna fristarterna så vi får se när hon är mogen för uppgiften som sagt kan dröja men målet är innan sommaren!   


Nu ska vi snart åka neröver och hämta hem Edwin hos momma,blev en sen natt i går för var på bio å sen uppe tidigt då vi skulle köra så helst hade jag sovit en stund men de får man göra i natt i stället!   


Ha en bra dag!


Av Linda Calissendorff - 15 januari 2010 21:58

 

 

 

 

Av Linda Calissendorff - 15 januari 2010 21:17

Ha en jobbig Buster som vandrar runt här hemma och tycker väldigt SYND om sig själv för han tycker han ska få vara hos Janne där 2 löptikar bor...    Å man önskade man hade kastrerat honom innan han blev så gammal men nu är de för sent... Bara stå ut med en hund som titta på en som man vore den taskigaste i HELA världen!   


Edwin är nere hos momma i helgen så de är väldigt lugnt och konstigt tyst här hemma så i morron blir de bio eftersom Robban jobbar så ska jag passa på se Sherlockholm filmen den säger dom är kanon bra!   På söndag ska vi hämta hem vårat lilla guldgryn från momma och då ska vi passa på hälsa på kära Ullis och alla hennes djur som bara blir fler å fler!   

Ska bli roligt ha inte sett henne på lääääääänge nu,enda nackdelen är att jag får hem längtan igen när man hälsar på hos sin forna vänner som man umgåtts med i ur och skur....

Men hoppas du vet att du finns i mina tankar Ullis!  


Nu ska jag ut och massera lite hästrumpor!   


Nedan bild på de "Horny dog" *ler*


 


Av Linda Calissendorff - 15 januari 2010 16:05

Å jag är inte så imponerad om jag ska vara ärlig...  

Kristallen var lite ojämnfram lite åt de rulligare hållet med höger fram och de var hon inte i höstas då de var bra underlag...

Antingen så är de att hon är ovan att trava på med broddarna eftersom hon är från kalmar så ha de inte så mycket snö sen ha hon bara gått på banan på vårsidan då banan varit bra så kan vara de lilla enkla! Annars så höll hon på jomla med huvdet upp & ner medans hon trava så då blir inte traven bättre heller utan de blir i otakt,så bara prova igen till veckan å se om de var en tillfällighet eller om de är samma sak då får jag kolla tänderna på henne i första hand! Underlaget var inte de bästa eftersom de inte hann frysa på innan snön kom så är de fortfrande löst så de var lite ojämt där hon trava med så ska kolla om Robban bara kan dra till de med traktorn så inte all snö förvinner för då är man nere på marken å där är de hårt!   


Ja de är bara ta nya tag och inte ge upp efter första gången men trodde hon skulle vara bättre efter galopp intervallerna och massagen men som sagt kan vara de att hon är ovan,hoppas på de!  Av Linda Calissendorff - 13 januari 2010 21:02

I kväll ha jag och Sanna varit ute med hästarna i kvällens kyliga väder,men de gick rätt bra frös endast lite om fingrarna så de var inte så farligt kallt fast de låg på -18!   

Tack Sanna för du är snäll och är en sparring partner till Wilmer jag märker stor skillnad på dessa få gånger så de känns toppen att du orkar följa med oss!


Kvällens låt som rullar på you tube är denna och den ha man många minnen av när man var runt 13-15 år när man hängde med en tjej som heter Maria som bodde i byn, som man var i stallet med för hon hade hästar så där var man så fort man hade tid över!    De var en roligt tid man fick lära sig en hel del tror de är därifrån jag ha fått min pedanthet när de gäller ha tipp topp i boxarna inga hö rester,eller minsta bajs kvar för hon var super noga och man mockade så gärna för att "impa" lite på henne *ler*

Ja tur man ha massa minnen kvar att skratta och le åt!Av Linda Calissendorff - 13 januari 2010 07:27

Edwin ha hamnat i nån sorts seperationsångest,tycker de är verkligen jätte jobbigt att lämna han på dagis när han klamrar sig fast vid mig och säger han kommer sakna mig så mycket...   

Tårarna rinner ner för han kinder när han står i fönstret efter många "hej då" och man ser hur ledsen han är! Men när man hämtar honom så säger han de gått så bra och att de haft roligt så de verkar ju som de går bra änå men de skär i en mammas hjärta att känna att man överger sitt barn... Man funderar hur ska de bli då han ska börja mini ettan till hösten är verkligen 6 åringar mogna för gå där 5 dagar i veckan?! Känns långt i från de just nu,för nu kan han ju ändå vara hamma då jag är ledig från jobbet.

Fröknarna säger att de är bara just vid lämningen som han är ledsen sen går de snabbt över,men man vet ju inte om han bara "biter" i hop för han vet att de är ingen mening för jag har redan åkt...

Han umgås ju inte med så många barn på fritiden heller eftersom han ha inga grannar som är i samma ålder utan de är Jonte & Wille han kan leka med ibland,så man tycker han ska gilla att umgås med andra barn på dagis... Men de kanske blir så är man van att vara ensam så kanske de blir rörigt och jobbigt när de är en massa barn och komma överens med! Ja de är banne mig inte lätt att vara barn heller,minns inte att jag tyckte de var jobbigt då jag va liten utan som jag minns de så tyckte man de var roligt men de kanske var i perioder de med...   
Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se