Stall Ardbeg

Alla inlägg under februari 2010

Av Linda Calissendorff - 14 februari 2010 15:24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Linda Calissendorff - 13 februari 2010 19:59

Fick ett så glädjande samtal i dag från en vän som ordnat så jag kan få gå på klickerträningen ändå!!!! Är såååå glad!!  

Man blir alldelens varm i hjärtat när nån kan ställa upp för en när man ha en tuff och svårt period och detta är precis vad jag behöver komma bort en helg och bara får vara bland goa vänner!   

Jag har saknat de på sistone...


Syster yster for i väg på dans å jag var sååååååå sugen att följa med men så hade Robban lovat bort sig i helgen än en gång så jag kan lova jag är inte så go på honom när han ska extra jobba en hel helg...

Men nästa gång ska jag bara med ut de LOVAR jag!


Nu blir de melodifestivalen på TV hoppas den är bättre än förra gången men jag längtar efter Darin och Jöback men den som väntar på nått gott kan aldrig vänta för länge... Eller JOOOOO!   


Kram på er där ute!

Av Linda Calissendorff - 13 februari 2010 16:07

Måste ha 2 st låtar till hingstvisningen å vill ha några av dessa 4 st men behöver lite hjälp =))

Vilka tycker ni? Jag är lite löjligt förtjust i panflöjt och jag tycker de passar en PREs vilda framfart i ett ridhus *skratta*






Av Linda Calissendorff - 12 februari 2010 12:16

Eftersom jag fick ställa in klickerträningen p.g.a pengar brist denna månad så ha jag nu anmält Orujo till en hingstvisning i vännes den 3 april! Man måste ju få trösta sig med nått roligt..   


De är 5st anmälda nu varav de är 3  P.R.E hingstar så de ska bli skojigt att se andra snyggingar! Bland dessa så är El Niños pappa med så jag som inte fick se han live så ska de bli roligt att få uppleva han i verkligheten och inte bara på kort!   


De var även en Arab hingst,Engelskt fullblod och en Morgan hingst för den som skulle vara intresserad att se eller betäcka med sånna raser inom en snar framtid! 

SÅ ha ni inget för er så  ta er dit å kika kommer bli spännande att se all testoron som ligger i luften den dagen *skratta*


Jag måste hitta nån bra musik till Orujos framträdande för man fick ca 10 min på sig om man ville visa uppsuttet eller löshoppa,släppa lös i ridhuset eller visa för hand... Svårt jag känner ridningen är han är orutinerad fortfarande på nya platser så tror inte han visar sin starka sida där så blir nog släppa lös honom så får han sköta de där själv tror inte de är några problem för de kan han ju!   

Bara man får stopp på honom sen när han är så där lagomt yr i bollen men de återstår väl att se... *ler*

Så ha ni nått bra förslag på en pampig vacker musik så hojta till!

Kommer även kolla om Jeanette kan hjälpa mig med att fixa ett reklamblad man ska ha hängades för famtidens spekulater så jag måste fixa några nya fina vinter kort på honom så tur man är ledig i helgen å de ska vara strålande väder så man kan inte misslyckas då tycker jag!   


Ja nu ska jag återgå till att försöka att få Edwin att göra nått annat än se på TV hela dagen då han är sjuk...

Inte lättaste både han och jag är rastlösa som bara den....  


Av Linda Calissendorff - 11 februari 2010 21:51

Hade bokat in Wilmer hos Ragnhild i dag för att ta bort ev vargtänder som de brukar ha de små liven,hade först tänkt skjuta fram tiden tills mars eftersom vi igentligen inte alls ha råd att göra de nu med tanke på Kristallens skada... Jag ha inte märkt ett dugg att han jomla på med bettet eller att han lagt huvudet på sne men i onsdags märkte jag en liten tendens till att han drog huvdet lite mot vänster så jag sa till Robban vi måste fara å kika ändå de hjälps inte!

Vi tullar inte på hästarnas skötsel utan man måste ta saker i tid annars blir de bara mer fel på vägen,å de är jag glad över för han hade 2 st så de är nu ett minne blott!   

Han är ju bara för vacker min lilla hingst han drar åt sig blickar vars han än kommer!    Ragnhild tyckte han var så läcker i sin fina färg och en karl som var där sa  -Jisses vad stor han ser ut att vara för att vara 2 åring så de känns ju roligt att de tycker han är en reding bit för de gillar matte som blir stolt som en tupp! *skratta*

Jag bokade även in att PW ska köra honom i 2 åring serien de känns kanon för han vann i fjol med sin nordis så han har vanan inne hoppas jag!    


Kristallen sår läker fint så de känns toppen!!

Hon går på benet utan att man märker de ens ömma för henne så ha vi tur så kan man nog sätta gång henne så fort såret är ordentligt läkt och styngen tas ju på torsdag till veckan!   


Så nu ska Wilmer vila ca 2 veckor så nu ska Orujo igång igen de finns gott om tid till de nu! Jag måste låta Robban börja köra så de inte blir så mycket för mig men känns som jag har mer koll än honom och jag ha svårt att släppa kontrollen är rädd de inte blir ordentligt tränat.. Men Wilmer kan han nog börja träna lite smått för honom är de stor skillnad på än sist Robban körde honom då var han ju som en lus framför vagnen!   


Jag ha fått konstiga funderingar på ev sälja Estepeña...
Känner att min tid räcker inte till och hon bara står å ska vara föl märr,hade man haft en marknad att sälja fölen efter henne och Orujo så vore läget ett annat...

Känns liksom tungt att man föder upp en massa unghästar som man igentligen inte ha tid för när trav intresset är så stort som de blivit i mitt liv så jag får se vad jag hittar på... 

Inget bestämt men tanken gror vidare i mitt huvud i af för man tjänar ju mer på att han får betäcka i så fall andra ston de känns som vi måste börja få de att gå runt nångång de är liksom bara minus varje månad! Å de är inte roligt för vi måste börja renovera huset oxå så man måste prioritera, men som sagt får se om man kan få El Niño såld först mot vår/sommaren så bestämmer vi oss utefter de... Man kommer ju inte ha råd att köpa tillbaka en så fint sto så man måste ju tänka igenom riktigt så man inte ångrar sig när de är för sent...


Jaja nu är de morötter och dipp som gäller å sen TV! =)

Edwin är förkyld så blir en VAB dag i morron så vi ska mysa nu när han varit hos momma i 2 dagar så har vi lite att ta igen!   

Av Linda Calissendorff - 10 februari 2010 22:30

Edwin är en COOL kille! =)

  Hemma & leker i snön!

  Han älskar vintern!

Man kan ha kalsongerna på huvdet oxå...

 

Ridtur på Willes kalas 2009 i Mjäla!

  Dogge letar pinne i snön!

  Gänget som hänger i trappen! ;0)

   

Av Linda Calissendorff - 10 februari 2010 17:20

Satt å kika in på några häst bloggar och läste att en kvinna skrev ett inlägg om att oftas sitter  vi häst tjejer och skriver ner ALL negativa saker som ha hänt på sin blogg om sin häst!

Hon mena då att man skulle aldrig köpa en häst kanske efter de man ha kunnat läsa om man googlat på hästnamnet.

Sant, klart man kan bli avskräckt som sagt men samtidigt är de bra för hästarna att de kommer fram för att de ska kunna få en ärlig chans hos sina nya ägare! För de hon kanske inte gillade eller var rädd för kanske en annan kan hantera som sagt man är ju olika!


Jag minns att om de var Linda-Li  som ringde på en häst på annons eller hur de nu var att den hästen (travhäst) hade haft nått allvarligt problem och skulle aldrig sätta sin hov på banan igen, men sålde den som ridhäst å efter nått år så hamna hästen igen på banan med ovetandes ägare som inte visste de som hade hänt denna häst...

Så jag är glad för hästarnas skull om man kan vara ärliga om vad som hänt hästen för att de ska inte behöva ev hoppa,trava eller vad den nu inte klarar av att den ändå ska behöva göra de bara för männsikorna som sålde inte var ärlig och säga de!

De gör ont i hjärtat för hästar och djur i överhuvud taget kan inte förmedla sig om sin smärta eller problem om de nu inte syns med blotta ögat!

De kan ju börja protestera å så men oftas får kanske bara höra

-Dumma häst och mera rapp av spöt för den är olydig...  


Så med detta säger jag bara att blogga på om era hästar för de kommer ändå fram i slut änden,den enda som förlorar på detta är hästen som sagt om man börjar ljuga och undanhålla saker...

Jag har då råkat ut för detta några gånger så jag vet av erfarenhet och visst de suger att man till slut står där med massor av pengar fattigare och inte en häst att ha till de man hade tänkt!

Men de som känns ändå bra i slutändan att man gjort en bra sak för hästen att man kom på problemet till slut...


Av Linda Calissendorff - 10 februari 2010 15:58

Säger bara kom tillbaka markus!   




Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards