Stall Ardbeg

Alla inlägg under mars 2010

Av Linda Calissendorff - 22 mars 2010 15:05

 

 

 


 

 

 

Av Linda Calissendorff - 21 mars 2010 23:17

 


 

 

 

 

 

Av Linda Calissendorff - 21 mars 2010 19:25

Linda-Li pratade med en kompis som ha kört många unghästar och hon berätta om Wilmers gallor och hans sned musklade kors... Hon var rätt säker på att gallorna var för jag troligen kört för mycket med honom (kör ju i stort sett varann dag) De har ju tillväxtzoner på 7 ställen i frambenet som tillsluter upp till de är 2-2 1/2 år så därav hans gallor på framknäna, så kompisen sa att ställ av han i 3 veckor de brukar vara de bästa för han växer så de heter duga oxå så de stämmer nog bra de där.


Så man kanske ska glömma 2 åring serien och vänta in premien i höst i stället där man kan få in lite pengar å skita i 2 åring serien så han får vila igen sig lite innan hösten!

Ska be Per röntga hans tillväxzoner i morron för att se om de  är tillslutna är de inte de som sagt, då blir de några veckors vila för honom... Så tråkigt att behöva göra ett avbrott när man kommit i gång så bra å jag tycker de är så roligt att köra honom,men de är ju som de är självklart måste tänka på hästens bästa oxå.

Tror att man får vara försiktig när man kör på mon på vintern/ sommaren de är nog så väl löst för en unghäst att träna på de underlaget, så kanske därför vi fått problemen man får ta de lugnare helt enkelt fast jag bara kört motions tempo med honom.

Men nu vet man de tills nästa unghäst man ska köra in att man ta de extra försikigt nu med facit i hand... Inte alltid bra med mon som träningsvägar de vuxna hästarna fixar de garanterat men som sagt växande unghästar kan få problem!


Ja man blir aldrig fullärd inom dessa hästar  men de är ju första unghästen som vi tränat upp vi ha ju bara köpt de som varit färdig växta men som sagt nu vet man!  


Nu ska jag ut på en efterlängtad ridtur på orujo efter en helgs jobbande!   


Bye bye!

Av Linda Calissendorff - 19 mars 2010 15:34


Igår skulle jag ut och köra Wilmer och när jag går igenom hans ben innan körningen så hitta jag en konstig galla på H framknä som inte varit där för förut...   Den är inte stor men som en liten boll så nu blev man ju orolig över de oxå! Så Robban rinde till PH i dag för kolla när de fanns en tid så snart som möjligt för att nu vill jag kolla de där framknät för i sommras hade han mer som en jämn galla på de framknä men den försvann när vi började köra så jag ha inte tänkt på de sen dess men nu blir de en ordentlig koll!

Hatar att leva i ovisshet finns inge värre...

Vi hade sån tur att vi får komma redan på måndag så kändes toppen skönt då slipper man gruva sig länge till utan kanske få nått svar på hur de är med lilla gubben igentligen.

Är så rädd om honom för de är ju min pärla som ska förhoppningsvis hålla i många år framåt så man måste vara noga vid minsta lilla!   

Tur man ha en underbar karl som Robban som alltid ställer upp till 100% och är på samma bana som jag man måste kolla upp i tid så man inte står där sen med skägget i brevlådan... Puss på dig älskling!   


Jag ha satt Orujo på en snål diet sen han bara växer runt magen trots vi minskat maten rejält... Sen så ha vi kommit i gång med ridningen igen måste ju så han får ner omfånget oxå för jag trodde han skulle tappa vikt då de började att brunsta lite lätt här hemma men ICKE! Han ser ut som en säl å känns klumpig att rida så de här går inte han blir inte tills sin fördel att vara överviktig så nu är de hårdträning och mindre mat som sagt!Är så rädd han ska åka på fång de är j en ras som ligger i riskzonen oxå när de är lite känsliga för de...

Till sommaren kommer vi ha kurs här för Anna-Clara som ha blivit riddare nuoch gjort prov inför Bent Branderup, så är nån sugen att gå som fotfolk är ni välkommna att anmäla er de blir vid 2 tillfällen den 3-4 juli och den 22-23 juli! Så passa på och kom ni som är nyfikna på de akademiska ridkonsten!    


Nu ska jag ut på mon och köra lite lättare intervaller med Kristallen!

Så ha en bra kväll ni andra!


Ciao!

Av Linda Calissendorff - 18 mars 2010 11:52

Jag ringde till Per för att prata om Wilmers problem och han tog sig tid som vanligt och förklara så BRA! Han sa givetvis så ska jag kolla med Monica först om de inte sitter en förskjutning i ryggen för han trodde de kunde vara de som hade hänt med tanke på han är en hingst och aktiv i hagen med de andra så lät att de far ur läge vid lite små gnabb mellan grabbarna.

Sen sa han hittar hon inget som tyder på de så kan de vara så de är en hälta på Vbak om nu vänster höftknöäl sjunkit ner, i så fall så då sa han att de är bara ringa och boka en tid så ska han kika på de så känns ju bra att han är så öppen för kiroprakti eftersom han sa kolla de i första hand!   Jag har full förtroende för Per för han är så kunnig inom så många områden så nu hoppas jag de sitter i ryggen så man slipper börja göra en hält utredning på honom i hans tidiga ålder men som sagt de kan hända mycket i hagen kan ha fått en infammation på många olika sätt en spark,gått omkull mm.mm de ha ju gått vilt till där i bland i hagen, så till hösten få han nog gå ensam i en hage p.g.a av skaderisken tyvärr... Kanske får han ha en yngre kompis i så fall om man får fler hingstar efter Hilda eller Estepeña.

Så ser läget ut men jag ska fortsätta motionera honom sa han och hålla koll på honom hur han rör sig,jag fick beröm att jag är snabb att uppfatta skadorna på mina hästar så de var kul att höra! Bra betyg men inte konstigt när man typ varit där i flera omgångar med alla hästar vi haft för upp kollning hos han!

Så nu hoppas jag vi får ordning på våran snygging och att de ska sitta nått i ryggen de känns enklast så!   

 

Ja hästar är som spargrisar med ett stort hål igenom de är ett som är säkert! Men tur de är så roligt i mellanåt så man står ut med dessa kostnader...   

 

Tack alla för era inlägg och de känns ju liiiite bra de finns flera som haft lite sneda hästar som gått att fått till! Jag ska börja träna lite på plan nu med han för hand så man kan börja få lite mer smidighet i han han ska ju bli min barock häst sen när man kan börja rida honom *längtar*   

 

Nu ska jag ut på en tur å göra nån nytta! =)

Have a nice day!

 

 

Av Linda Calissendorff - 17 mars 2010 23:13

Jag å Edwin var lediga i dag så vi passa på att göra stallet mitt i dan när de var som varmast! Vi hade sån tur att vi fick hem ett spånlass med ny sågat spån så vi fyllde upp lite i boxarna så de ska lukta så där gott som de bara kan göra med sågspån!  =)


Så härligt när solen skiner å man ser alla hästar bara stå å suger i sig all sol de bara kan så de märks de behöver de,sen börjar stona att brunsta så Orujo ha fullt upp att springa å uppvakta dom genom sin hage!   


Vi har även besök av 3 st söta rådjur som kommer inhoppndes igenom hagarna i jakt på mat i dag kom de medans jag & jeanette stod å surra vi var inte ens 15 meter i från dom å de brydde sig inte om att vi prata med dom utan de skulle bara försöka få åt sig lite hö!

Donna gillar dom inte så hon ströjde bort dom några gånger men de gav sig inte utan tog bara nästa hage i jakt på sin mat.... Å de är så synd om dom när de är så hungriga men de lär ju stå å käka på natten då alla är inne men de gör inget de får äta de små liven för min del!   


I dag så tog jag tag i min ridning igen efter några månaders vila,ha bara inte haft orken att rida samtidigt som man tränar wilmer & Kristallen de tar på när man jobbar oxå,sen vinter å kallt... Men de är bara ta tag i saken för Orujo måste få motion han med stackaren! Han fullkomligt älskar att bli ompysslad som när ma borsta honom står han lugnt å stilla och bara njuter som en kung i stallet,han är allt lite fåfäng denna kille   

Han är bara för gudomlig han ha kanske varit ut max 6gr sen i november då vi var på kurs men ändå så är han så lugn å fin att rida å vill bara göra allt jag ber han om! Säger bara VILKEN HÄST jag har fått tag på!!   

Man blir smått förälskad i han varje gång man haft ett litet upphåll med honom men så fort man sitter upp så bara känner man ens hjärta svämma över för den fina häst han är!

Jag hoppas sto ägare inser vilken pärla han är denna kille,för bättre psyke än honom de kan man leta efter de kan jag garantera!  Så hoppas han får några stycken till sommaren så vi får se lite fler Orujo bebbar snart!   


Nu måste jag sova i morron väntar jobbet på en så bäst man får sin skönhets sömn så man inte skrämmer i hjäl nån vårdtagare i morron när man kommer blek å trött....  


So long to you all!


Av Linda Calissendorff - 16 mars 2010 22:24

Tror allt ska komma på en gång här hemma i stallet...

I dag då jag körde Wilmer så upptäckte jag att han var mer musklad på H kors å ner än vänster som är mera "platt"   

Inte så bra att han musklar sig snett i sina ung år... Han går inte snett i vagnen heller bara i bland om han kikar på nått i skogen men i de stora hela är han rak,så förstår inte hur de kunde bli så här!

Är de nån med ett kallblod som varit med om detta med en unghäst dvs 2 åring? Jag ha ringt monicka kiropraktorn men hon var här förra veckan så hon kommer inte än på  veckor å jag som vill kolla upp han NU innan 2 åring serien drar i gång....   

Ha även bett Per ringa upp mig i morron så man kan ev boka tid för koll om nått inte är som de ska men man tycker de ska inte kunna bli så mycket fel på en 2 åring som sagt,men jag vill veta i tid så man inte kör sönder honom... Han kan ju ha gjort sig nått oxå som gör att han blev som svälld just där men de är föga troligt när de sitter där uppe. Ja de ska då jävlas hela tiden för oss med dessa hästar! K-G nere i byn hade haft problem med sin Norm Tora med men han lade på henne  en murpfy så blev hon bättre men de känns som en nödlösning om man inte hittar ett fel som sagt då kan man testa men jag känner mig själv att jag vill gå till botten med detta annars kommer jag fundera ihjäl mig.


Å inte nog på de så måste El niño fått sig en spark på ena bak kotan som känns inte helt OK han är som hård där så får väl kolla upp honom med... Fatta ni vad less man blir? Kan man inte få nångång känna att de liksom bara flyter på så man slipper släng att pengar till höger å vänster man vill ju känna de är värt de,men just nu känns de inte så de kan jag lova!   


Ja vem ha sagt livet ska vara enkelt men att de ska vara så här jäkla svårt de kunde man aldrig tro att man ska få behålla en häst fräsch en längre tid....... Nån där uppe vill jag ska sluta med hästar men jag ha svårt att acceptera de tydligen,när de jäklas så här så försvinner en bit för varje gång mitt häst intresse för vem tycker de är roligt att bara behöva slänga pengarna i sjön å inte få ett dugg tillbaka!

Nä man kanske ska börja med hund agility de var fan så mycket roligare när man kunde tävla med dom som då alltid är pigga och fräscha....


Ursäkta mitt klagande men jag tycker faktiskt inte jag förtjänar detta inte ens på långa vägar...   



Av Linda Calissendorff - 14 mars 2010 12:42

Grodan ligger å solar!


  El niño slappar oxå!


 

Mammas älskling vilar igen sig efter gårdagens utflykt!

 


 

 

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards