Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 30 april 2010

Små barn små bekymmer brukar de heta...

Av Linda Calissendorff - 30 april 2010 20:40

Stämmer då inte in på Wilda i af....   

Började i går att när vi var in och skulle göra kvälls rundan så märkte jag att hon bukandas med vidgade näsborrar! Jag tog tempen å ingen feber och hon diade som vanligt å skutta omkring både inne & ute så tänkte att de inte kunde vara så allvarigt,men ringde i af vetrinären kl 2215 som tydligen inte var så populärt! Är så satans less dryga vetrinärer som tydligen inte lärt sig om hyfs mot kunderna! I af så förklara jag hur de var å han tyckte jag skulle avakta tills i morron... Gjorde de å hon var lite flåsig i morse med så ringde han igen å han skulle kunna komma ut å ta ett blodprov för kolla om hon hade en pågående infektion... Han kom på eftermiddagen först å han var tydligen väldigt hästrädd men lyckas få fram lite blod som han skulle kolla upp! Han ringde i kväll att proverna såg bara bra ut å inget att oroa sig över... Men i samma veva så ha vi sett att hon äter hö redan och hon ska ju typ bara dia å inte försöka smälta massa hö i magen så vi trodde hon var förstoppad av denna anledning... När jag kom hem så hade hon fått diarre men de är vanligt då mamma är inne i 9 dagars brunsten så jag slapp ge henne mikrolaxen så vi gick en sväng med dom så de fick röra sig men hon rikigt flåsa efter ett tag så de känns liksom som nått är inte som de ska men vad kan de vara?! Tog dom efter en stunds busande i hagen med massa bockningar å språng så de är liksom tvetydigt att först vara flåsig å sen vara så pigg! Nån som varit med om liknade förut får gärna skriva en rad? =)


I morron är de provlopp för Kristallen och Wilmer ska prova på 2 årings serien så ska bli spännande å jobbigt för deras matte som ska sela mellan värmingar å lopp! *ler*  men de känns lite som ett lyx problem!    Så håll några tömmar åt oss att allt ska gå bra så de blir nog massa kort i morron de kan jag lova!


Ha de bra i kväll! =)

 
ANNONS
 
iselin

iselin

30 april 2010 21:19

Lysnade vet något på henne eller? Har aldrig varit med om något slikt, men fölen andas ju snabbare en vuxna hästar i vanliga fall, och det blir ju lättare andflådda då de ju inte har någon kondition..Och de kan ju skutta rejält omkring även inne i boksen, och blir andflådde av det.. tror du verkligen hon får i sig hö? Och att hon inte bara står och tuggar på det? Har hon fått tänder ennu? Bonäset stuteri låg ju nära dig inte sant? Finns vetrinären de använde kvar? För han eller hon kanske har lite mer erfarenhet av föl och kan hjälpa dig? Det kan väl i alla fall inte vara något farligt när hon eter, bajsar, kissar(?) och är pigg... allmäntillståndet är ju det viktigaste man kan se på...men forsök få tag i någon med erfarenhet av föl, det hade i alla fall jag gjort, för det är inget roligt att gå omkring och vara orolig, och fölen är ju rätt känsliga.. Lycka till, och låt oss veta hur det går... kram,kram

http://www.lundfrigg.se

 
Ingen bild

Anna-Lena

30 april 2010 21:41

Hej Linda:)ska hålla tömmarna åt er i morgon,går nog bra..Mvh Anna-Lena:)

 
Therese

Therese

30 april 2010 22:03

Var det distriktarna du hade ut eller?

http://www.stromsgarden.com

 
Ingen bild

Linda Calissendorff

1 maj 2010 00:26

Theres: Ja de var dom eftersom Magnusson inte kunde kolla upp blodprov så var de han som sa jag skulle ringa ut dom... Hade en som nästan gick på 3 ben oxå i dag (Grodan) Han våga knappt undersöka benet utan peta å sa att linda benet?! Jag jobbade ju så jag hade inte sett vad de var eftersom de var Jeanette som ringde å berätta han var dubbelt så tjock i hela frambenet! Han skrev inte ut nått heller utan tyckte vi skulle uppsöka en klinik i veckan! Han ringde sen och berätta om proverna så sa jag när jag sett benet att de nog var lymfangit eftersom jag hittade sår å de är lera i hagen så inte så konstigt för han var ju inte så halt som sagt bara stel.
Så till slut medgav han att han skulle få pencillin & smärtstillande.... Ja vad ska man säga de är såååååå låg klass på vetrinärerna här tyvärr! :0(

Iselin: Han hade lyssnat på hennes lungor Utan anmärkning sa min karl,i kväll var hon inte flåsig utan var lugn i boxen hon nästan kicka till mig för hon drog en repa så hon är ju klart pigg å ingen feber i kväll heller så de kan vara nått som du säger med kondisen men jag upplevde inte de från början hon var ut men hon kutade inte omkring lika mycket heller å så kanske jag inte tänkte på de som sagt!
Hilda ha väl kommit in i brunst så därför hon är lös i magen så de är jag inte orolig över,men hon tugga helt klart i sig hö på nått vis för hon gjorde de medans jag kolla på å de kom inte ut nått ur munnen så hon måste svälja höet... Hon är å böka omkring i hagen med i jorden så hon kan ju ha dragit i sig nått sånt med men vi håller sten noga koll på henne här så vi ha henne över uppsikt! ;0))
Tack för din omtanke Iselin!

 
Linda Calissendorff

Linda Calissendorff

1 maj 2010 00:27

Tack Anna-Lena! =)

http://www.lillbumsan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Johanna

1 maj 2010 08:20

Ture försökte äta hö väldigt tidigt, men fick däremot inte i sig så mycket ;) Kunde oxå kuta så han var rejält flåsig emellanåt, så att näsborrarna stod ut så han såg ut som en tecknad figur :D
Men jag förstår att du oroar dig för de är ju så bräckliga de små liven och det är bättre kolla en gång för mycket än för lite.

 
Therese

Therese

1 maj 2010 08:46

Jag har inte mycket till övers för distriktarna heller. Hade inte Magnusson några råd att komma med? Han har ju ändå varit stuteriveterinär i många år på Cape. Han brukar vurma för de små. Hoppas att det inte är något farligt, man blir ju väldigt oroligt när de är så små.

http://www.stromsgarden.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se