Stall Ardbeg

Alla inlägg under april 2010

Av Linda Calissendorff - 17 april 2010 20:38

Ricky & Kristallen på uppvärmingen!


 

  Matte gillar att hon är först! =)

  Fick en liten lucka i mellan! ;0)

  Ricky i stil studie!   

  Wilmer & Rayo!

  Wilmer på hugget framåt i spåren!

  Så lik sin mamma i allt!   

  Byte av position får prova gå bakom!

Tog en paus medans Rayo fick springa själv!   

 

Mammas snygging!!!!

 

Vacker som en tavla!   

  Edwin hejjar på oss!

  Så glad blir man när mamma & pappa är klar med hästarna!   

 

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 17 april 2010 18:30

I dag så var de ju provlopp på änget med en nervös Linda ,men en cool lugn Kristall så hon fick mig att slappna av! 

I de provlopp de går 24 as tempo så gick de tok för fort de låg på 1,20-1,19 i mellan åt så de var alldelens för snabbt fatta inte varför de inte klarar av att ta tiderna de som kör men de ha ju alltid släppt igenom när de inte håller tiderna så ingen bryr sig länge tydligen... Så tråkig för en annan som inte ser provlopp som ett vanligt lopp jag vil inte min häst ska ta ut sig i ett provlopp utan de ska gå lätt å ta lite lagomt mycket på hästarna så ser inget gott med att man ska vara först över mållinjen men de gör vissa så är de bara...   


Hade en kanon kusk som heter Ricky som körde ett toppen lopp med henne helt perfekt kört! Han tog ledningen och styrde tempot hela vägen så han låg på runt 1,30 första varvet å bara låg å höll igen henne fast de skrek bakom att han skulle öka farten de gav han fan utan han körde enligt skolboken! Så andra varvet så gjorde han precis som man ska höjde tempot sista 1000m så då låg de på runt 1,24 resten av vägen så de blev ett perfekt lopp å enligt tiderna med! SÅ säger bara Ricky is the MAN! Han vill jag ska köra varje gång,underbart med en som lyssnar på en och känner på hästen förmåga för dagen!   

Han travade direkt in efter loppet så när han kom in med henne låg hon på 92 i puls efter 5 min låg hon på 82 så inte var hon slut körd direkt utan är nog mer vältränad än matte tror!   

Så orken har hon så nu är de muskler å ben som ska vänjas in med farterna så nu blir nästa provlopp den 1 maj! Längtar redan att få se henne in action för hon ser inte ut att gå så fort utan ha långa kliv så de ser ut som hon motionerar de tiderna!   

Så roligt att man ha lyckas träna upp henne på egen hand med min underbara vän Linda-Li som hjälper mig med sitt stöd å kunskap så vi tränat så bra å effektivt som möjligt! Tack vännen min!   Och för ni lånar ut eran fina sulky annars hade vi inte kunnat köra finns inte att få tag på en hög vagn nånstans...   


Sen var de Wilmer tur att prova trava på banan med sulky för första gången! =)

Han är så jäkla snygg i tävling utrustning ni ska se korten sen från banan!  Jag körde med Sanna & Rayo så hon fick värma upp med oss innan hon skulle köra ett lättare banjobb med honom.

Wilmer travade hur bra som helst han fick 2 galopper men de var när vagnen for i hovspår så den lät å durra lite så då blev han störd men de är ju rutinen de sitter i de är ju andra gången han är på banan så kan inte begära full koncentration så snabbt!

SÅ de var en helt annan häst i dag han travde som fortast 2,30 då körde jag ett 1640m jobb och han låg mellan 2 min tempo å upp till 2,30 som sagt så de gick bara kanon bra! Inga hoppiliskutt med baken utan en ren gångart! Å matte är sååååååå glad!

Så nu tror vi att de är för mon blir för tung för en unghäst att trava ut i lite tempon på de är inte tillräckligt med fäste tan rätt löst så därav hans problem att trava i mellanåt!  Han borde ju ha visat på lite mer hårt underlag om nått var galet i nått ben som sagt men de var en klockren trav å han skötte sig exemplarisk!   

Mammas älskings bebis!   


Sen när vi kom hem så kom de först en tjej som var intresserad att betäcka med Orujo så får hoppas hon återkommer med ett sto sen till våren hade inte tid att visa han seriöst så blev lite longering på plan som han tyckte var SKIT kul så han brallade runt å visa han är kungen på gården! *skratta*


Sen kom de spekulanter på El Niño som för dagen vägra lämna sin hage så vi höll på säkert i 25 min tills vi fick ut han! Han ville inte gå i en vatten pöl utan för hagen fjantskallen!

Tjejen blev kär i honom men skulle betänka lite innan de är klart så vi får se om han hamna i skellefteå hos denna duktiga tjej! De fick en fin kommunikation på så kort tid så de fann nog varandra på en gång! El Niño följde henne som en hund ja de var roligt att se!

Sen när jag kom in så fick jag ett mail om en som ville köpa han på studs så är de inte typiskt då först ingen ringer sen så kommer de felra bara för man lovat att de är ingen panik att bestämma sig...

Jaja tiden får utvisa vad som sker!


Nu måste jag vila är helt slut efter denna hektiska  dag!   

Kommer ett inlägg med bilder sen måste bara ladda upp dom först.


ANNONS
Av Linda Calissendorff - 15 april 2010 22:51

P.g.a jag sitter å  funderar på Wilmer...  

I dag körde jag med Sanna på mon och han var genast med på noterna pigg å framåt mot för när han är ensam!

Han for å hoppa till i bland med bakenmen de kändes som han blev för ivrig att hänga med så han skabbla med traven å var rädd att gå på sig inbilla jag mig.

Men så när han skulle börja trava ut så börjar han haka med V fram igen... När vi vände om och var på väg hemåt på rakan så tog jag stadigt tag i tömmarna och smacka på han lite lätt med tömmen och han svarade med att sänka rumpan å började flyta i traven så vips var vi uppe i 2,40 fart som ha varit omöjligt nu i snart 5 veckor!  

Så vi vände upp en gång till för kolla om de var en lyck träff men på vägen upp så är han alltid lite lat för de är lite sluttande uppför men han trava piggt på i tempo upp å likadant då vi vände ner han trava som bara den helt plötsligt?! Fatta ingenting...

Antingen är jag kass på hålla stöd i munnen eller så är de tyvärr som Linda-li sa när jag ringde å var lyrisk över vad som hade hänt,hon sa de kan ju vara p.g.a smärtan han travade bättre av eftersom jag var på han lite mer än vanligt och begärde lite mer!

Så där sjönk mina förhoppningar genast...  

Hon visste av en kompis som hade dock ett VBL som var så hon klarade premien galant med efter de kan hon knappt trava 3 min tempo å ingen kan komma på vad de är å de är liknade som Wilmer gör när hon kör med andra eller hon blir rädd så kan hon trava på i 2 min tempo helt plötsligt så FAN vad krångligt de ska vara jämt...

Tänk om de är så?! Är de verkligen ingen som varit med om detta som ha haft en unghäst som läser min blogg som kan berätta deras upplevelser nån borde väl kunna komma med nått vettig förklaring?! *please*


Jag ha ju masserat,ultraljudat,stetcha honom efter varje pass så kan vara de med som ger resultat att han "tror" sig känna efter men när de väl flyter på så går de hur bra som helt! Men som sagt han var pigg å på tårna i dag så kan mycket väl vara de oxå.

De här med benhinneinflamationer kan vara krångligt med... Ha läst lite å de kräver behandling tydligen å då blir man ju lite osäker så Per sa vid röntgen bilderna han hade lite av de på sina framknän så kan vara de med men tror han blir galen om jag ringer å säger jag vill behandla mot de,han tycker nog jag är allt för pjåskig men jag vill ju bara min häst väl kan ingen förstå de?


Ja de är väl bara ta sig på banan å testa med sällkap hur han beter sig,de borde visa sig i af där hur han rör sig som då!

Jag provade böja hans framknän i kväll och han hade ingen hälta vad jag kunde se, men de är ju rätt mjukt här uppe men som sagt han borde ha visat nånting om han hade problem med knälederna...


Ja denna historia är nog inte slut än är jag rädd!

Han kan ju inte vara unik med sina problem de måste ju finnas fler som är som han eller?   

Men man blir ju mörkrädd då man hör vissa 2 åringar kvalar i nu på en 1,54 tid...Jisses vilka talanger de finns eller är de tränarna som är otroligt duktiga på köra man skulle fått en bra proffsare att köra honom då får man nog svar på en gång vad de tycker/tror...Synd inte Janne Norberg är här i närheten får väl passa på när de är tävlingar annars men de är frågan om han gör de...


Jaja nu måste jag sova ska upp tidigt å släppa ut hästarna!

På lördag kommer en tjej å kika på El niño så hoppas hon gillar vad hon får se!  Men Estepeña som mamma kan man inte misslyckas tycker då i af jag!   


Natti natti!Av Linda Calissendorff - 15 april 2010 14:50

Anmälde i dag Kristallen i ett provlopp i 28 s tempo som jag nu hoppas de kommer hålla rakt igenom... Förra helgen hade de legat på 1,26 första varvet å avslutat på 1,19 de känns lite VÄL tufft när man ska hålla 28 tempo hela loppet igenom! Hade jag varit med då hade jag blivit vansinnig för man ska ju ta de lopp som ska passa sin häst så är de inte meningen man ska behöva ha högre tempo än vad som är tänkt på förhand för då kan man lika väl vara med i ett 1.24 lopp i stället.


Ska bli så jäkla roligt att få se pärlan in action nog för de går ju inte så fort men ska bli så spännande i af! Ricky kommer köra henne å de känns bra han lyssnar på både mig å hästen så han kör inte som en blå dåre om inte hästen klarar av de så de kommer nog bli bra de där!   


Hon känns så travsäker och ha en fin trav så jag är så glad jag ha en felfri häst till synes i de tempon jag kört henne,jag är ju van skutt burkar som galopperar bort i starter och upplopp så känns som jag äntligen hittat en travsäker pålle som förhoppningsvis kommer hävda sig med de som är nybörjare i sommar!   


Ha nog haft en oändlig tur som köpte henne osedd och fick en sån fräsch snygg häst för Linda-Li ha kikat på några hästar nu i samma prisklass som Kristallen  som är till salu som de säger de är inget fel på, men när hon kika på loppen så se man de antingen drar eller sticker nått bakben som är oftas lika med trubbel eller massa pengar i behandligar å sån vill man ju gärna inte köpa...

Så jag är så GLAD för mitt köp när jag bestämde mig över telefonen i höstas kunde inte bli bättre än så här!

Hon ha verkligen inte nån guldkantat stam utan rätt gammal på mammans sida men de jag tror ha slagit i genom är hennes far-far som är självaste Super Arnie som ha varit på toppen bland  hingstarna länge nu,hon är så lik honom i utseende oxå så vi hoppas alla hans bra gener ha kommit ut i den 3:je generationen!   


Så håll tummarna för henne på lördag och att matte inte ska kräkas av nervositet! *ler*

Av Linda Calissendorff - 13 april 2010 22:44

Var in på banan med Madde & hennes pappa så vi kunde göra sällskap med varandra inte ofta man ha nån att köra med så de var skiiiiit kul! Jag ha knappt kört nått banjobb de ha bara varit nått halv hjärtat jag lyckas med i min ensamhet så var tryggt att ha med Madde som kan de där med volta å hålla farter!   


Vi skulle köra ett 2140m jobb å ligga mellan 1,40-1,30 sen om de inte var för trötta skulle vi speeda på sista 300 m!

Vi bestämde jag skulle ligga i rygg på Nimros (maddes häst) så hon kulle kolla farten men när vi volta upp så drog Kristallen i väg som ett skott och hon låg på och var framåt så vi låg utvändigt tills Madde sa att jag skulle ta täten eftersom hon såg hur jag höll för hålla ner farten! Sen så tuffade hon på i friskt tempo och jag var lite orolig de skulle bli för hårt för henne eftersom hon gjorde sitt första banjobb i år men såg på pulsmätaren att hon inte var så trött utan hade låg puls så sista 300m så släppte vi på de avsluta runt 1,20 och vilken KÄNSLA att få åka i den farten!!   

Ha ju inte provat köra så fort med henne förut så de var en kick kan jag lova! *ler*

Vi lunkade ett varv i bakvarv för att sen skritta ner dom å då låg hon på 105 i puls så fort vi sakta av så kändes som hon inte alls var så trött! I stallet efter 15 min låg hon på 69 i puls så hon var inte dierkt berörd efteråt   


Pratade med Linda-Li (min coach) sen i kväll om hur man skulle lägga upp de framöver å hon tyckte jag skulle testa köra ett provlopp på i 1,28 fart nu på lördag för att kolla läget hur hon ligger till som med kondisen vid dom farterna så man ha lite mer koll på hur hon ligger till så man ha nån aning som sagt!   

De är bara hoppas de kan hålla farten de brukar ju vara omöjligt på Solänget tyvärr... sist hade de gått runt 1,26 å visst inte stor skillnad men de ska banne mig hålla jämnfart så de ska vara snällt mot de som ställer upp! Annars bli de Dannero vi åker till läste just där att man åker på böter om man inte håller farten så de känns mer lockande faktiskt så får se hur vi gör som... *klurar*


Tur man ha Linda-Li som kan ställa upp med sina erfarenheter och råd annars hade jag gått å virra runt som en höna mellan 2 hö tappar man vill inte ta ut dom för mycket men som hon säger man kan inte mesa på heller om man vill komma ut nångång å de ha hon ju rätt i!    Så tack vännen för du finns till hand för oss!  


Sandra ska ha tack för de fina kort som hon knäppt i kväll vilken tur hon kom på de innan vi skulle fara så de är tur man ha snabb tänkta tjejer i stallet! *ler*


Nån som vet av en 2 pinnars sulky som ska säljas så är vi intresserad att köpa den för vi ha ingen till Kristallen,jag ville inte köpa en heller i fall man inte skulle få ut henne med tanke på vi ha ju kallblod annas som klara sig med en medium! Men nu är de dags som sagt att införskaffa!   


Nu ska hästarna få komma in de blev en sen kväll!   


Seeeeeee you!


Av Linda Calissendorff - 13 april 2010 22:10

Här kommer en bild bomb från dagen träning på banan!   


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Linda Calissendorff - 12 april 2010 22:40


Sån här musik kan man inte få för mycket av!   

Synd de inte spelas sån här musik längre för jag ha sagt de tänk den dagen vi sitter på hemmet å vill att de ska riva av en AC/DC eller Metallica låt! *skratta*

Då blir de inga låtar som -Han ha öppnat pärleporten inte!   


Är sugen att fara på parken när Europe i sommar de skulle vara kul att lyssna på deras gammla godingar som de spela när man var "ung"  Är nån sugen på gå så kan vi dra i hop ett gäng!   


I kväll ha de varit fullt upp med först körning med Wilmer som var pigg på en tur men han saknar en kompis att hänga på tror jag... Han är inte lika framåt som när nån är med oss i dag studera jag honom igen när han trava å kan ge mitt högra hand på de är nått i V framben... vi ska klura vidare hur vi ska göra som antingen åker vi å kollar å utesluter allt då, är de bara ett kvar å de är växtvärk eller benhinne inflamation för de tyckte Per han såg på röntgen bilderna så kan vara så enkelt att han inte sover tillräckligt nu när han är ute på lösdriften så de tar på mer nu när han kanske behöver en box för att vila den tid han behöver!

Jag vill min kille så väl han är verkligen mitt lilla hjärta,så fantastisk häst som står ut som jag håller på med honom!

Han får ultraljud behandlingar och massage flera gånger i veckan å han stod (ofta) stilla å njuter även om de är en kompis som lämnar stallet de bryr han sig inte ett dugg över!

Så kan inte hitta en mer underbar häst som ha ett psyke över de vanliga för att vara i hans ålder han är ju bara en bebis i mina ögon!  

Ja ha dravlat om de här många gånger men kan inte låta bli att skryta över honom för han är verligen en speciell häst de säger alla som träffar honom, så jag vill så gärna ge han allt på vägen för han ska få bli en hållbar häst i framtiden!Är nog värre än en höns mamma men de gör mig inget å inte han heller för den delen han blir behandlad som om han vore en kung!   

Han kommer aldrig lämna denna gård de kan jag intyga med allt jag äger!!!


Nu ska jag hoppa i sängen å få min skönhets sömn så man inte ramla baklänges när man kolla sig i spegeln i morron bitti!

I morron blir de banan med Kristallen då ska hon få visa matte hur hon ligger till i formen antingen blir de tummen upp eller ner men de får vi berätta i morron.....


Sov gott!   


Av Linda Calissendorff - 11 april 2010 18:12

Ja vi häst folk måste ju dö minst 10 år i förtid pga att man går runt å stressa upp sig å gnuggar geni knölarna över dessa djur!

Jag satt å fundera på i går då jag körde Wilmer att han blir ju skuttig på V bak då vi försöker trava i lite fortare tempo än motion och då slog mig tanken att han fastnade ju med hoven i transporten då han var på väg över bommen så han hängde med hela sin tygnd på V framben i säkert 5 min innan vi fick lös han... Kan de var de som gör de att han inte kan trava ut med frambenet som gör att de blir i otakt bak? Monica sa ju han hade ärrbildningar i mellan frambenen som en muskelbristning som varit där ett tag å de var ju i september detta hände så hon sa jag skulle massera & stretscha bak frambenet så de  inte blir så stramt där!

Så i går & dag så körde jag ultraljud mellan frambenen och i dag så hängde han med huvudet och gäspa som en galning så ha jag tur så släpper en hel del spänningar som sitter där!   

Han ha inte reagerat så när jag kör på bakdelen så som sagt kanske jag varit lite fel ute helt enkelt för de blir ju diagonalt mot de ben han går å tar i extra med som han är lite mer byggd på korset på H sida! Jag ska be Stina känna igenom honom när hon kommer på tisdag för att sko bak hovarna å höra vad hon säger.

Hoppas jag är på rätt spår så slipper jag ha mera huvud bry å hoppas detta inte ska hämma han i travet framöver de är de jag är mest orolig över för muskelbristningar är INTE att leka med de kan ställa till väldigt mycket för hästen...


Han är så söt nu när han har röda flecce lindor i hagen som ska skydda mot såret han fått på ena bakbenet han ser ut som värsta tävlings ponnyn *ler* Sen är han lika renlig som sin mor han fullkomligt GLÄNSER i hagen så ren å snygg!

Edwin ville testa rida han i dag så vi slängde upp honom på wilmer i stallet och han bara stod stilla som han hade ett litet ägg på ryggen!   


Sen började Edwin sitta å gungga på hans rygg å han brydde sig inte ett dugg så vi ledde ut han til ridplanen medans Robban gick å höll i Edwin men de gick såååå bra! Så vi kan härmed säga han är nog inriden för framtiden de är bra med en liten kille på 25 kilo som kan sitta in dom medans de är unga *skratta*

Hoppas ingen viktig petter till mamma läser detta å tycker man är oansvarlig men jag skulle inte göra de på nån häst som jag inte känner fullt ut å Wilmer är verkligen en underbart snäll häst!   


El Niño fick en välbehövlig borstning av först Jeanette i hagen sen tog jag in honom och ställde han på gången och tog av han lite mer å sen fick han lite pälsglans på sig oxå!   

Sen hade vi en liten dust inne när han inte ville lyfta ena bakbenet så då blir jag lite irriterad på honom,men sen så gav han upp å när han insåg att matte skulle inte ge sig i första taget!

Så nu ska vi fortsätta tömköra honom nu när de mesta av isen ha smält bort på vägarna!

De ringde en kvinnai dag på honom och hon var intresserad men de jag reagera på var att hon ville ha han på prov några veckor å testa honom?

Varför vill man testa en 1 åring som inte går att rida då är de ju hanteringen som hon är osäker på å de var som Linda-Li sa kanske hon måste kolla av om hon klarar av den unghäst å de känns ju osäkert om man går in med den inställningen så jag kommer inte låna ut honom så han ska behöva ev flytta 30 mil å sen komma hem om de inte funkar! De är ju en unghingst så klart han kommer bli yr på ett nytt ställe som är bara van att vara här hemma i tryggheten med sina hag kompisar! Så jag tror jag inväntar den perfekta köparen i stället för nått som verkar osäkert... 


Nu ska jag snart lägga lilleman som ska på dagis i morron han ligger i soffan nu å kika på TV så de lär ju bli livat!   

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se