Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 8 maj 2010

Alltid reta de nån som sagt å de var ju tydligt de! =)

Av Linda Calissendorff - 8 maj 2010 13:03

Jag visste ju att de skulle sticka i ögonen att man är inte som vanliga TRÅKIGA trav människor som måste ha typ samma utrustning som alla andra att mitt nya pannband som jag hade på Kristallen sista provloppet skulle väcka uppmärksamhet!   

Men jag ÄR inte som alla andra utan jag är, å sen skiter jag fullständigt om folk retar sig på mig p.g.a detta att jag väljer ha andra saker på min häst som kanske inte är så vanligt inom trav!

Hennes Kristall pandband vet jag att en gubbe i Umeå hade när vi starta Hilda å han var då över 50 år å jag sa till honom fan vilket snyggt pannband du ha att du törs när de är så tabu belagt att allt ska vara så förbannade tråkigt inom travet med utrustningar!

Han sa helt sonika -Jag tycke de var så fint så jag ville ha de på min häst så därför köpte jag de!   

Strongt gjort att sticka ut i den åldern måste jag säga!


Ska jag som person bli mindre seriös inom travet för jag vill ha snygga grejor till min häst?


Jag säger bara låt dom skratta bakom min rygg de rör mig inte ett dugg jag kommer stå där med mitt huvud högt för jag ha aldrig surrat skit om nån person p.g.a en sån sak å kommer inte börja nu för de är såååååå jävla lågt!


Sen får man även höra att min häst typ bara går 28s lopp så inget att vara stolt över? Nä hä varför då?

Jag ha själv tränat upp denna häst sen i höstas och hon ha inte gått ett banjobb under vintern för banan inte varit körbar så varför ska jag inte förberda min häst lugnt och att hon får känna att hon klarar upp uppgiften med BRAVUR för att sen ta ut henne i ett 24s lopp nästa gång och de kommer gå lätt för henne!

Är de bättre då att bara ta ut henne i ett lopp för att köra henne trött  i ett fucking provlopp?

Tycker då inte jag att de är värt ett provlopp ska gå lätt för hästen så man kan checka av dags formen så man ha nån aning vars hästen är!

Så ni som stör er på att jag inte ta ut henne i hårdare provlopp kan störa sig LITE till för hon ska ut i ett 28s lopp på tisdag oxå för att sen den 22/5 prova ett 24s lopp!   


Jag satsa hel hjärtat på vårat intresse TRAV men jag är även ridtjej å varför ska man inte kunna kombinera de på sidan om trav träningen?

Finns inge bättre för en  travhäst att träna lite dressyr+akademiskt för man får en jämn stark häst och de blir mycket smidigare att träna på volter än att trava runt med ryttare i skogen i full rulle ha aldrig sett nån mening med de om jag ska vara ärlig!  


Sen så är man tydligen mindre seriös för man köper en billig häst för då satsa man inte heller... Så satans less på att folk ska lägga sig i vilka hästar vi vill ha, å visst vi kunde ha låtit bli att köpa Orujo för 100 tusen å köpt en travare men som sagt då hade de inte varit bra heller kan jag lova i folks ögon!   

Så därför valde vi en billig häst som inte kostade så mycket eftersom hon hade bara kvalt in som 3 åring så var de en chansnig som jag ÄR då jäkligt nöjd över! Hon är den finaste vi haft å jag tror på henne när hon kommer ut så säger bara WATCH OUT!  


Ja jisses jag säger då de man ska aldrig sluta förvånas över folk reaktioner kan man inte bara hålla sina åsikter för sig själv å låta folk göra som man vill med sin häst och vilka grejor man vill ha!   


 
 
Ingen bild

Therese

8 maj 2010 13:59

Jag har aldrig förstått varför folk alltid måste bry sig så mycket om vad andra gör eller tycker. Sköt dig själv och skit i andra, är det så svårt? Kan man bara inte acceptera att folk har olika tycke och smak? Nä, stoppa i öronpropparna du Linda :D Bry dig inte. De kommer att stå där med långnäsa så småningom. Och angående träning så är det väl tusen gånger bättre att gå långsamt fram än fort. Det vinner ju i längden. Du kommer att få en stark och hållbar häst :D Jag håller på er :D Det vore så kung om det går bra. Fram för lite alternativa träningsmetoder. Inte bara fullt ös medvetslös. Många tränar för fort, för ofta och för enformigt. De bryter ner sina hästar både fysiskt och psykiskt. Det har jag sett alltför många gånger. Lycka till med hästarna Linda och ta på dem vilket bling bling du vill :D

 
sofia

sofia

8 maj 2010 15:09

Vad ens hästar kostar tycker jag inte någon ska bry sig om. Man bedömmer själv vad som man vill betala för en häst. Tycker man inte att priset är värt för en häst så köper man ju den inte.

Travet är lite torrt o tråkigt i det fallet att bling, bling då ska det vara superpållar.....jag vet inte om det delvis har att göra med att det har varit lite av en "gubbsport" Men vill man ha bling, bling till sin egna häst så är det väl ändå upp till var o en....retar man sig över det då har man inte mkt till eget liv att bry sig om;P

http://www.stallneshime.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Linda Calissendorff

8 maj 2010 15:29

Tack Therese! =)
Ja jag kör mitt race som jag tror på som du säger man ska inte bry sig om vad folk tycker! Om de nu inte tror på den träning jag tror på så ska de inte känna sig hotat som sagt! ;0)

 
Ingen bild

Linda C

8 maj 2010 15:37

Sofia: Ja du ha rätt i de att ha man typ Going kronos så kan man ha bling bling utan att folk stör sig!Men min häst är ju min stjärna tycker då jag fast hon ha 0 kr på kontot,jag ha ju haft sån otur med mina hästar som jag köpt som jag oxå kan ta på mig att vi inte tänkte till innan köp, men jag ville prova ge dom en chans som sagt å de ha dom verkligen fått.
Så nu när man ÄNTLIGEN fått en häst på banan igen (provlopp) som inte ha några större fel så får man inte vara nöjd med de heller utan då är de inte värda att få ha snygg utrustning på henne! Jag älskar att ha välpolerade pållar när jag åker in och tycker de är kul att ha fräscha grejor som sagt de är halv nöjet även om hästen inte ens kommer ut på tävlingsbanan så ska de vara snyggt & rent när man kör provlopp som tränar sån är jag! ;0)
Jag bryr mig inte som sagt jag står för den jag är! Så får de kalla mig fjantig som sagt SO WHAT? *skratta*

 
linda-li

linda-li

8 maj 2010 16:42

Så här är det; Smaken är som baken, d v s delad:) Vad jag tycker är snyggt tycker kanske inte du är snyggt, och tvärtom! Låt var och en "styla" sin pålle hur man vill, what the fuck är det att bry sig i liksom? Sen när det kommer till olika träningsfilosofier kring hästar så ska man "göra sin grej" och ha roligt med sin häst, det är huvudsaken så länge ingen kommer till skada:) Mitt motto när jag hade Strimman ute till tävling var lite skämtsamt "Är han sämst i dag så ska han banne mig vara snyggast", som du kanske minns::)) Bling bling på dig kära vän;-)

http://linda-li.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Johanna

8 maj 2010 20:09

Å va löjliga dom är. Nog är det bara sätta på va fasen du vill på din häst. Att man orkar bry sig i sånt? Nog kanske man tycker att nåt är fult och nåt annat är snyggt i andras utrustning men alla kan ju inte tycka lika. Nu vill jag verkligen att du ska köpa Swarowski(stavas det så?)selen till henne så det blir lite mer och snacka om :) Sedan vad gäller träningen så skulle jag hellre ha en häst som aldrig blev något pga att man gått för långsamt fram än en som aldrig blev nåt för att man tränade sönder den eller förstörde dens vilja att springa. En travhäst bör väl ha skallen att vilja springa och då får man inte bränna ut dom gissar jag.

 
Ingen bild

Linda C

8 maj 2010 20:56

Johanna: Du ha så rätt så att tappa man viljan p.g.a man gått för fort fram så kan man få en häst som inte vill springa sen! Du är klok du som tänker banne mig bättre än vissa trav människor å du aldrig ha hållt på! ;0))

 
Ingen bild

Susanne

9 maj 2010 19:54

Jag håller på er. Säg till när ni ska starta sen så ska då jag satsa. Kan inte så mycket om trav men sunt förnuft säger mig att du gör helt rätt. Tummen upp.

 
iselin

iselin

11 maj 2010 13:05

Fy fasan vad tråkiga folk kan va! Varför skall det vara så lite tolerans bland hästfolk? Vi har ju alla en ting till fälles, oavsätt om det är trav eller ridning man håller på med.. vi älskar djuret HÄSTEN! I ena enden gnäller dem om att det inte kommer in nya folk i travet... HALLÅ! Om man inte engång får lov att snygga till sin häst som man vill är det kanske inte så konstigt att inte nya folk börjar med trav? Och jag tycker ridfolk och travfolk skall sluta gnälla på varandra, jättekul om någon står med fötterna i "båda lägrar"... Och man måste väl för sjutton få lov att bruka hur lång tid på uppträning av sin häst som man själv vill? Det finns ju nog med de som INTE ger sina hästar tid och som änder upp med trashanker, bromsklossar och jag vet inte vad...Nej, Linda.. kör ditt race du, skit i alla andra, ge dina hästar så mycket bling-bling du bara vill...och så skall du se vem som skrattar sist... ;)

Kram på dig!

http://wwww.lundfrigg.se

 
charlotta

charlotta

11 maj 2010 16:27

Håller med dig fullständigt!! skit i va andra tycker, de är bara avundsjuka.... kör ditt race som du tror på!!

http://www.kvarnbrannan.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards