Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 9 maj 2010

Självupptagna...

Av Linda Calissendorff - 9 maj 2010 23:53

Är vi allt för självupptagna i dagens samhälle? Svar JA!

De känns som de rätt så  sällan man får höra nått vänligt av nån så när en person gör de så blir man så ursäktande i stället för ett enkelt TACK!   

Ett bra exempel är en vårdtagare på mitt jobb som jag diggar för hon är inte som alla andra utan hon kan säga precis vad hon tycker(även de hon inte gillar) å  bland på morron när man kommer säger hon  -Men vad fin du är i dag! (oftas när man orkar kletat på sig lite smink för hon gillar när man gör sig lite extra fräsch) då är de lätt man säger... Jo men hade som tid i dag eller äsch jag ser väl ut som jag brukar göra! Då brukar hon spänna ögonen i mig å säga.

-Du ska inte ursäkta dig utan säg bara TACK!

Förstår inte varför de ska vara så svårt?


Sen är de åt andra hållet att man sällan berömmer folk för deras egenskaper eller om man tycker nån gjort de bra så sitter de långt inne för vissa att säga några enkla ord... så trist att de ska vara så här i Sverige för de är ganska vanligt bland svenskar som sagt.

Ha jobbat åt en kille som kom från marocko  å han sa alltid att vi i sverige är så "tör" för av honom fick man beröm när man gjort nått bra å även fick man på käften om man gjort nått dåligt de är liksom mer raka rör med att jobba med en chef som han var!

Men jag uppskattar att folk är ärlig och säger vad man tycker!  


Så med de vill jag ha sagt att lämna lite fler positiva ord till din medmänniska de behöver man få höra för de är alltid trevligt att veta de man gör är uppskattat å man växer som person!


Sen finns de såna som bara pratar om tex sina hästar å kan knappt haspla ur sig en enkel fråga som- Hur går de för dig å dina hästar?

De knappt lyssnar om man för en gång skull börjar prata om nått annat än deras hästar...

Såna tar bara en massa energi för man måste ge å ta när man pratar, annars orkar man inte med såna personer så är de bara!


Jag & Linda-Li kan talas vid varje dag i typ flera timmar om ditt  datt å vi diskutera allt mellan himmel å jord så av henne får man  mer energi av och en bra vän att bolla ideer med!

Man vet att man får ett ärligt svar av henne så de är de bästa med hon,å tål man inte höra de så ska man inte fråga henne för hon är rak på sak men jag uppskattar de hos henne! Så TACK min vän för du finns!   I just LOVE you!


Ska avsluta med att ni som ofta lämna kommentarer  här ni ÄR duktiga på skriva fina ord när man behöver höra de så ni ska ha en eloge!  


Sov sött nu de ska jag göra!   






 
 
sofia

sofia

10 maj 2010 08:37

Läste i en tidning i helgen om bitchcoatch (stavning?) just det där om att ta för sig o inte be om ursäkt för att man t.ex säger Nej att man inte vill saker.

Som kvinna kan man ju ofta upplevas som "burdus" & "gapig" om man säger vad man tycker, är rak i sitt sätt. Godtas ju oftare om man är så som man......

Jag tycker det ofta är lättsammare att ha killkompisar eller jobba med killar. Gör man nåt fel då får man i alla fall veta det (oftast)ja nu generaliserar jag, det är klart det finns kvinnliga såna. Har du en sån i Linda-Li & ni trivs i varandras sällskap, så vårda er relation såna växer inte på träd:)

Att folk inte kan berömma är ju helt värdelöst, men det är ju klart den Svenska avundsjukan!!!! Ingen får ha det bättre än X som säger det......men så får vi också det samhälle vi förtjänar, en bunt med missunsamma människor:(

Därför gillar jag Ronny Eriksson & hans citat. Stå på dig annars gör någon annan det:P

http://www.stallneshime.bloggplatsen.se

 
linda-li

linda-li

10 maj 2010 09:03

Shit, nu blev jag nästan rörd....:) Tack! Du är också en energi- kick som är super på att peppa när det behövs, I love you toooo!! :-)

http://linda-li.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Linda Calissendorff

10 maj 2010 09:28

sofia: Ja jag håller med om man som tjej är som en kille så blir folk väldigt förvånad *skratta* Som tjej ska man tydligen helst vara tyst som en mus å bara sitta i bakgrunden men jag är nog de motsatsa jag kan skämta rätt friskt och "ful" prata som karlar gör! Men som sagt de brukar inte alltid uppskattas men tur man ha likasinnade på mitt jobb för när vi drar i gång så blir våran enda karl i gruppen helt tyst! *ler* Han bruka skaka på huvudet å bara säga -Ni är fan inte klok! ;0)

Bra citat av Ronny! =))

Linda-li: Haha ja då ha man fått dig lite rörd de är inte ofta! *ler*

 
linda-li

linda-li

10 maj 2010 09:42

Ja, nu är det ju så att jag ofta sagt att jag känner mig lite manlig, hahaha:) Har fått lida för min rakhet många gånger, förstår inte varför, för jag försöker bara att vara rak, inte oförskämd.

http://linda-li.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Linda Calissendorff

10 maj 2010 10:12

Jag förstår inte att vissa vänder sig till dig om råd å sen när du säger som du tycker så är de inte bra heller? *ler*
Jag ha aldrig hört dig vara oförskämd men som du säger du knusslar inte utan säger som du tycker/känner! Fortsätt så ändra dig inte!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards