Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 16 maj 2010

Lätt att hitta hästens problem på ridplanen!

Av Linda Calissendorff - 16 maj 2010 16:15

Om man nu inte tycker de är så mycket lönt att träna sin travare på en ridplan så missar man nog en hel del som man bör veta om sin häst! Jag ha märkt att när jag kört Kristallen så ha hon i bland tappat höger bakben efter tex en intevall när man saktar av och hon ha aldrig haft problem med sina bakknän så jag vet att de är inte de som de sitter i heller!

Utan de är muskelärt som hon stummnar i de benet...

I dag fick tränaren Sandra rida ett pass med henne och efter nått varv i bägge hållen så kände hon att höger bakben inte alls var lika stark som vänster bak och de var ju klockrent precis som jag trodde att hon skulle märka eftersom jag upplever samma sak fast jag sitter bakom hästen!   

 

Å ska jag nu komma åt problemen att stärka höger bakben att bli lika stark som vänster så är detta omöjligt att göra när man kör hästen eftersom den går då rakriktad!

Utan de man gör är att träna mer på skolorna öppna & sluta för att långsamt stärka upp hennes svaga sida! =)

 

Så nu ska Min Sandra träna på detta å jag ska massera å stretcha ut hennes bakdel så hon nu inte börjar överbelasta sin vänstra sida som är nog stark som sagt!

Så man får ovärdelig hjälp av att kombinera körning med ridning ha sagt de förut å säger de igen!   

 

Ja med de vill jag ha sagt att träna er travhäst de dagar den inte ska köras så är de utmärkt att träna på dessa övningar som en vilodag för hästen! ;0)

 

Ha de så bra så länge måste börja jobba nu!

 

 
 
iselin

iselin

17 maj 2010 08:44

Håller med! Allsidig träning i det hela tatt är bra för hästarna! Och det finns ju flust at hästar som fungerar på båda travbanen och ridbanan. Kallblod är ofta goda hopphästar tycker jag, om man bara har "broms" och olika gir på dem ;),annars kan det ju gå lite fort, men de har en fin spänst och tycker det är kul. Och bl.a Moe Odin är en duktig dressyr häst och har gått i slik träning mycket vet jag. :)

http://www.lundfrigg.se

 
linda-li

linda-li

17 maj 2010 09:00

Mycket värt att ha hjälpsamma och träningsvilliga tjejer i stallet, önskar att jag hade någon också:) Då hade Bigge kanske inte varit såå fet:)

http://linda-li.bloggagratis.se

 
sofia

sofia

17 maj 2010 10:43

Du verkar ha en kanonstall Linda. Skulle också vilja ha lite liv o rörelse i stallet och någon duktig ryttare skulle inte heller vara fel eller någon stallskötare dom dagar man jobbar sent som kan hjälpa ibland. Lyckos dig:)

http://www.stallneshime.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Emma

17 maj 2010 11:58

Hej på dig!
Håller med om att det är nyttigt för travisarna att göra något annat i mellanåt..vi brukar lite till & från vara i ridhuset med våra & longera & löshoppa dom.
Hubbe rides en del här hemma & hade tänkte börja rida lite dressyr för tränare med honom till hösten.
Skulle ni på dannero idag??/Emma

 
Ingen bild

Linda Calissendorff

17 maj 2010 12:33

Jajamen Emma nu kommer vi ner å kör på en riktig bana ;0))

 
Ingen bild

sofia

17 maj 2010 12:45

Surfade in & såg att ni är med i kväll:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards