Stall Ardbeg

Alla inlägg under maj 2010

Av Linda Calissendorff - 19 maj 2010 22:44

Alltså Kristallen är mer laddad än nånsin hon kan knappt stå still i stallet längre,hon håller på skrapa med hovarna å stampa runt de kryper i kroppen på henne tror jag!   


Sandra får passa sina fötter när hon tränar från marken på ridplanen men efter de passet så tar de en skritt tur ute i skogen barbacka fatta inte hur hon kan sitta kvar på den spensliga kroppen jag skulle ramla av om hon tog de minst lilla steg fel... *ler*

Hon får gå på lite gröning nu tänkte hon behöver lite extra hull på sig när jag tycker hon tunnar ur lite väl mycket men de är svårt att göda en häst som inte äter nånting annolunda å är inte stor i maten heller... Tacka vet jag glupska nordisar!   


Ha haft hästarna ute nu på nätterna när de blev så varmt så slipper de stå i stallet instängda å de verka njuta av att få vara ute å slippa vara i stallet!

I morron kommer de hem massor av spån äntligen så nu ska stallet mockas ur och sen ska de tvättas rent sen får vi se om de finns frivillga som är sugna på hjälpa till att måla!   

Hann aldrig i fjol då Orujo fick stå inne p.g.a av alla äckliga mygg och knott så de var lite svårt att hinna måla då men ska passa på att göra de i tid i år!


I morron är de dags för grodan att åka till Ragnhild igen fr spruta hasen jag se tyvörr ingen förbättring efter den 1:a sprutnigen så hoppas de går att få ordning på honom efter alla dessa turer med denna has som bara krånglar... Han är en oturs fågel de märks han ha blessyrer lite här å var men de går lugnare till när han bara går med Valle så kanske ska de ge sig med skador å elände för honom de får vi hoppas verkligen!


På fredag morron drar vi i väg till huddik med Hilda & Wilda å de känns vemodigt hoppas de är noga å sköter om henne man får säker inte hem dom på minst 1 månad i bästa fall, så man får väl se till de håller koll på benställningar och hovar på Wilda men de känns inte bra att överlämna de ansvaret....

Sen kommer jag sakna de lilla energi knippet som kommer fram så fort man gå ner till hagen hon är bara för go!!

Hon ha börjat att pipa som sin kära mor och morbror så de verkar gå i arv detta pipande.... *ler*


Nu ska jag sova omjag ska orka jobba de var en helvetes dag i dag hann knappt äta lunch.... Tur man ha lite å ta av i nödlägen *skratta*


Sov gott!   

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 17 maj 2010 21:01

Var ner på provloppet med Kristallen och efter värmningen sa Stefan de var en fin häst å hade inget att klaga på! =)

Han värmde rejält och han hade provat en repa på 1,22 med henne å hon bara tuffade på så enkelt!   


Loppet kördes som jag ville runt 1,30 från början å avslutande på 1,27  och hon låg utvändigt ledaren hela vägen in i mål å inga tendenser att stanna av!

Han sa efter loppet att hon skulle kunna ha travat flera varv till så han var nöjd å jag med efter de utlåtandet!   

Så han tyckte de var nära kval nu, behöver lite med tempo i kroppen bara så är de bra att kvala in henne!

Så de blir väl ett 24s lopp sen framöver ev den 29 maj så drar vi på Dannero igen de är sån fin bana med bra underlag och bra att Stefan får testa henne igen och känna på lite mer tempo så man vet när de är dags att ev kvala som sagt!

Så de kändes toppen roligt de var nog brunsten som ställde till de sist då hon liksom bara fes av när hon började bli om sprungen så bara ta nya tag framöver som sagt!   


Hon var inte så trött när hon kom hem hon ksta med huvudet som värsta hingsten när hon klev ur buret å skuklle bums ut till polarna där hon drog av en repa i hagen så de är en nöjd häst vi kom hem med så de var ju skönt att hon inte var för lömmen i kroppen när de blev så nära mellan provloppen!


Sofia med familj kom och Magnus å Emma för att kika så de var skit kul att de kom ut för att hälsa på!

Så en eloge för er som är så gulliga!  


Nu ska jag ut med en snabbis med Wilmer innan mörkret faller

så han får lite utlopp för sin energi! =)

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 16 maj 2010 16:15

Om man nu inte tycker de är så mycket lönt att träna sin travare på en ridplan så missar man nog en hel del som man bör veta om sin häst! Jag ha märkt att när jag kört Kristallen så ha hon i bland tappat höger bakben efter tex en intevall när man saktar av och hon ha aldrig haft problem med sina bakknän så jag vet att de är inte de som de sitter i heller!

Utan de är muskelärt som hon stummnar i de benet...

I dag fick tränaren Sandra rida ett pass med henne och efter nått varv i bägge hållen så kände hon att höger bakben inte alls var lika stark som vänster bak och de var ju klockrent precis som jag trodde att hon skulle märka eftersom jag upplever samma sak fast jag sitter bakom hästen!   

 

Å ska jag nu komma åt problemen att stärka höger bakben att bli lika stark som vänster så är detta omöjligt att göra när man kör hästen eftersom den går då rakriktad!

Utan de man gör är att träna mer på skolorna öppna & sluta för att långsamt stärka upp hennes svaga sida! =)

 

Så nu ska Min Sandra träna på detta å jag ska massera å stretcha ut hennes bakdel så hon nu inte börjar överbelasta sin vänstra sida som är nog stark som sagt!

Så man får ovärdelig hjälp av att kombinera körning med ridning ha sagt de förut å säger de igen!   

 

Ja med de vill jag ha sagt att träna er travhäst de dagar den inte ska köras så är de utmärkt att träna på dessa övningar som en vilodag för hästen! ;0)

 

Ha de så bra så länge måste börja jobba nu!

 

Av Linda Calissendorff - 15 maj 2010 19:16

I morse var jag in med Wilmer på banan igen för de ska stänga hela nästa vecka så jag tänkte passa på nu så han skulle få trava ut lite på bra undelag på mon är de så tungt så man måste vara så försiktig där så skönt att man får veta att allt är OK med honom.


Jag körde ett 2140 m jobb i dag man måste ju börja träna på lite längre distans om han ska kunna prema eller ev kvala till hösten!

Han fick trava första 500 m runt 3 min tempo sen ökade jag de sista 1640 m till 2,25 tempo å sista 200m så gick han 2,18!!!   

Jag rörde han aldrig med tömmen utan han travade i sin takt å han var helt ensam på banan så i dag är han guld värd min kille!


Sen passa han på att visa sin hingstiga sida när vi kom hem då ställde han sig på bakbena å dryga sig inför Robban *ler* så han börjar fatta han ha nått som hänger där bak!   


Sen åkte jag å jobba på travet på V75 i Dannero, så fick se 2 bjästa hästar göra kanon bra lopp de var Norm Rigel som sänkte sitt rekord en bra bit å såg smäll FIN ut! Bara att gartulera Caroline som äger och tränar honom!!   

Simben kom 3 med susanne i kärran och gjorde oxå ett kanon bra lopp så de är bra att Bjästa hästarna visar fram hovarna så bara vi kvar nu då! *ler*


I morron ska Sandra som håller ridkonst lektioner få rida Kristallen en lektion de var meningen jag skulle göra de men hon ha som sagt tunna ur en hel del på ryggen efter man börja snabb jobba henne så bättre Sandra får rida som är dels lättare å kan få chansen att känna igenom henne de är inte helt fel!

Hon fick massage i går av både mig å Robban (mest mej för han orkar typ 1 min fast han ha en maskin) så jag har fått träningsvärk efter de men inte är de nån som tar hand om mig inte...   

Hon är lite stel att stretscha ut bakbenen utåt så nu blir de att köra lite extra varje kväll så man ser att nått börjar hända inte bra om hon blir stel men musklerna känns då mjuka ut så de är de inget fel på i af så bara kämpa vidare!


Nu ska vi köpa lite lördags snarr till Edwin så ha ej tid att skriva mer just nu....


So long!

Av Linda Calissendorff - 14 maj 2010 14:55

Var in på banan i dag för att köra lite lugna intervaller så hon fick reka loss sig lite efter tisdagen å jag ha ingen tur med rakbanan jag inte... De hade väl regnat i natt så de var rätt tungt underlag men heller de än när de är för torrt då blir den för hård så av 2 onda ting så var ju de bättre i af! Men de hade gjort som en livs farlig kant med sand på slutet av banan de var då tur jag såg de annars hade hon nog skadat sig rejält då hon helt vill ligga på höger sida av vägen så jag fick styra henne till vänster varje gång vi närmade oss denna hög med sand, rent livsfarligt!!!


Men hon var då på G i dag så låg på rätt fint i början och så skärpte jag upp henne inför intervaller å jädrar i mig vilken reaktion hon trava som en skållat O***on vid varje start på intevallen så hon tog då i rejält för kung å fosterland men spetsande öron å kvastande svans! Var bara hålla i hatten kan jag säga!   

Jag körde 6 repor och hon låg på puls runt 200-210 mer närmare de sist nämda så jag ha märkt hon är ju rätt hög pulsad så tänkte nu ska hon få  testa ligga lite högre de gick ju mellan 1,40-1,30 fartmässigt så tänkte de inte skulle bli för blodigt för henne...

Men efter intervallerna som man inte märkte tog så hårt så var hon rejält flåsig när jag kom in trots jag skrittat hela rakbana hem och trava sista biten innan stallet så låg hon på 82 när jag kom in å riktigt flåsa! De ha hon aldrig gjort förut så i dag fick hon nog känna på mjölksyran för första gången rejält i ett intevall jobb!


Så antingen ha man ju kört för mesigt förut då hon knappt andas när man kommit in, men de klart rakbanan ha de ju jämt varit nånting att klaga på man ha inte vågat köra på heller så jag hoppas de var därför hon var trött i dag annars kanske hon ha en infektion i kroppen men hon är inge snorig eller hostig så tycker de inte ska vara de heller...

Men kanske lite dumt att hon fick gå så rejält när man tänkt testa att fara på Dannero på måndag men trodde inte hon skulle ta de så hårt...  

Så får se hur hon verkar i morron å på söndag ska rida en lektion för Sandra då så får känna om hon känns stel eller ovillig  på nått sätt då skiter vi i de ska inte ta ihjäl stackarn...


Nu måste jag in på jobbet å ta ett kvälls pass är nog rätt lugnt så man behöver inte stressa i af...   

Av Linda Calissendorff - 13 maj 2010 21:58

Man ha de för bra då Anna skickat ett mail till han som äger Bork Odin om de finns plats för Hilda nästa år för han var ev fullbokad 2011 redan så hoppas de går vägen annars ha jag nog bestämt mig för Tangen Scott!    Tack Anna du är guld värd!!!


 


Född: 2003
Härstamning: e. Moe Odin u. Slogum Vår e. Atom Vinter

Mkh: 159
Uppfödare: Signe Kvaale Nilsen, Grålum, Norge
Ägare: Anita Sönsteby, Sokna, Norge
Rekord: 1.21,9ak
Prissumma: 2 168 000 nkr (sep 09)
Kommentar: Tangen Scott är när detta skrives endast sex år, men har redan etablerat sig i elitskiktet. Bakom sig har han en vinst- och segerrik karriär med triumfen i Norsk Travderby som den främsta meriten.


 

Mycket läckerhäst med en bra stam och han är de lite höjd på så de passa ju lilla Hilda,men man får nog boka han i år annars hinner väl han med bli fullbokad!


 Av Linda Calissendorff - 13 maj 2010 16:57

Ha just suttit å kika runt på lite olika hingstval till Hilda efter man fått föl efter Järvsöfaks,hade planerat in att ta 3 föl på raken innan hon får vila i från fölandet ett tag sen!    


En som jag ha fastnat för är nämligen denna kille som är såååååå vacker att han tar andan ur en... De är Bork Odin!

Å vilken talang på sina 27 starter ha han 16 första placeringar och han är bara 5 år gammal å ha rekord på 23,8K -21,4aK snacka om unghäst stjärna!  Sen gör de inget att han ha Bork rigel i sig heller som mor-far för han diggar man ju vilken häst han var på den tiden!


De som var synd att han är en liten mindre hingst på 1,53, men igentligen de är ju rätt normalt på kallboden men mig gör de inget om man ha en lite större hingst då Hilda är lite mindre själv...

Men ska man gå till prestationer så är han ju kanon,sen blir de lite linje avel på Elding som är Hildas far-far men de gör inte ont heller för han är ju en avels gigant och ha lämnat många bra avels hingstar efter sig!   


Här är kort på snyggingen!


     

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se