Stall Ardbeg

Alla inlägg under maj 2010

Av Linda Calissendorff - 8 maj 2010 13:03

Jag visste ju att de skulle sticka i ögonen att man är inte som vanliga TRÅKIGA trav människor som måste ha typ samma utrustning som alla andra att mitt nya pannband som jag hade på Kristallen sista provloppet skulle väcka uppmärksamhet!   

Men jag ÄR inte som alla andra utan jag är, å sen skiter jag fullständigt om folk retar sig på mig p.g.a detta att jag väljer ha andra saker på min häst som kanske inte är så vanligt inom trav!

Hennes Kristall pandband vet jag att en gubbe i Umeå hade när vi starta Hilda å han var då över 50 år å jag sa till honom fan vilket snyggt pannband du ha att du törs när de är så tabu belagt att allt ska vara så förbannade tråkigt inom travet med utrustningar!

Han sa helt sonika -Jag tycke de var så fint så jag ville ha de på min häst så därför köpte jag de!   

Strongt gjort att sticka ut i den åldern måste jag säga!


Ska jag som person bli mindre seriös inom travet för jag vill ha snygga grejor till min häst?


Jag säger bara låt dom skratta bakom min rygg de rör mig inte ett dugg jag kommer stå där med mitt huvud högt för jag ha aldrig surrat skit om nån person p.g.a en sån sak å kommer inte börja nu för de är såååååå jävla lågt!


Sen får man även höra att min häst typ bara går 28s lopp så inget att vara stolt över? Nä hä varför då?

Jag ha själv tränat upp denna häst sen i höstas och hon ha inte gått ett banjobb under vintern för banan inte varit körbar så varför ska jag inte förberda min häst lugnt och att hon får känna att hon klarar upp uppgiften med BRAVUR för att sen ta ut henne i ett 24s lopp nästa gång och de kommer gå lätt för henne!

Är de bättre då att bara ta ut henne i ett lopp för att köra henne trött  i ett fucking provlopp?

Tycker då inte jag att de är värt ett provlopp ska gå lätt för hästen så man kan checka av dags formen så man ha nån aning vars hästen är!

Så ni som stör er på att jag inte ta ut henne i hårdare provlopp kan störa sig LITE till för hon ska ut i ett 28s lopp på tisdag oxå för att sen den 22/5 prova ett 24s lopp!   


Jag satsa hel hjärtat på vårat intresse TRAV men jag är även ridtjej å varför ska man inte kunna kombinera de på sidan om trav träningen?

Finns inge bättre för en  travhäst att träna lite dressyr+akademiskt för man får en jämn stark häst och de blir mycket smidigare att träna på volter än att trava runt med ryttare i skogen i full rulle ha aldrig sett nån mening med de om jag ska vara ärlig!  


Sen så är man tydligen mindre seriös för man köper en billig häst för då satsa man inte heller... Så satans less på att folk ska lägga sig i vilka hästar vi vill ha, å visst vi kunde ha låtit bli att köpa Orujo för 100 tusen å köpt en travare men som sagt då hade de inte varit bra heller kan jag lova i folks ögon!   

Så därför valde vi en billig häst som inte kostade så mycket eftersom hon hade bara kvalt in som 3 åring så var de en chansnig som jag ÄR då jäkligt nöjd över! Hon är den finaste vi haft å jag tror på henne när hon kommer ut så säger bara WATCH OUT!  


Ja jisses jag säger då de man ska aldrig sluta förvånas över folk reaktioner kan man inte bara hålla sina åsikter för sig själv å låta folk göra som man vill med sin häst och vilka grejor man vill ha!   


ANNONS
Av Linda Calissendorff - 8 maj 2010 11:10

Är de nån som kan lägga in bilder sen så man kan få denna låt som bakgrund får gärna hjälpa mig? =)ANNONS
Av Linda Calissendorff - 8 maj 2010 10:51

Jeanette hade hittat denna klipp på youtube! =)


Av Linda Calissendorff - 7 maj 2010 21:32

 


Gurkmeja!


Anses ha följande egenskaper:
Anses hjälpa vid inflammationer i leder, muskler och andra organ.

Gurkmejan har flera egenskaper som kan vara nyttiga. Den är en mycket kraftig antioxidant, tio gånger starkare än vitaminer. Antioxidanter ger skydd mot fria radikaler, de instabila syremolekyler som kan skada celler och viktiga molekyler i kroppen.

Gurkmejan består till fem procent av färgämnet curcumin, som motverkar inflammation genom att hämma cellernas utsöndring av en signalmolekyl som är central vid inflammatoriska processer. Curcumin hämmar också cox-2-gener och förhindrar på det sättet att inflammationsproteinet cox-2 bildas.En matsked I laboratorieförsök har den också visat sig hejda tillväxten av olika sorters cancertumörer, bland annat bröstcancer, lungcancer, hudcancer och prostatacancer.

För den som inte har tålamod nog att invänta resultat från kliniska studier, utan vill börja äta gurkmeja på eget bevåg, är rekommendationen i forskningslitteraturen en rågad matsked per dag, tipsar Stig Bengmark.


Det verksamma ämnet i gurkmeja, curcumin, är ett färgämne som gör gurkmeja flitigt använt i olika livsmedel. Gurkmeja har för övrigt andra användningsområden än som färgämne, det används också som krydda (ingår i curry). Gurkmeja innehåller 3-5 % eterisk olja och har på många sätt visat sig ha välgörande effekter på kroppen. Det har en lång tradition inom den ayurvediska medicinen när det gäller användning vid smärta och inflammation.
Rik på antioxidanter Gurkmeja är en mycket kraftig antioxidant, det beskrivs som tio gånger starkare än vitaminer. Antioxidanter ger skydd mot fria radikaler, de instabila syremolekyler som kan skada celler och viktiga molekyler i kroppen. Det finns dock undersökningar som visar att bäret från Goji innehåller mer antioxidanter.

Dosering Människa: Normal dosering per dag: ca 1 tsk mald ekologisk gurkmeja, 2-3 ggr per dag eller 1 matsked/dag. Intas i ett glas med ljummet vatten, eller i lite filmjölk

Dosering häst: Vid stela leder-knäppningar i hästen, 1 msk/dag i minst två månader. Vid återkommande ledproblem ge året runt, minst 1 msk/dag.
1kg = 100 dags givor vid 1 msk/dygn

Gurkmeja är naturens fenylbutazon. Leder och muskler kan med fördel behandlas med Gurkmeja.
Bra resultat med hästar som har/haft Borrelia och/elller Erlichias.
Gurkmeja har laxerande effekt och påverkar även lever och galla i positiv riktning.
Finns i hel blomma och pulver.
Verkar positivt för ledvätska, läker och stärker. Läkande på magsår och andra sår både utvärtes (Ges invärtes) och invärtes.
Kan blandas med vilka andra örter som helst.


Tips: Många hästar skyr doften, blanda i lite betfor.
Dosering: I största allmänhet, i förebyggande syfte: 1 tsk/dag.
Vid stela leder-knäppningar i hästen, 1 msk/dag i minst två månader
Vid Borrelia/Erlichias 1 dl/dag i minst två gärna fyra månader.
Vid återkommande ledproblem ge året runt, minst 1 msk/dag.


 


Djävulsklo!


ör djur/människor med inflammation - OBS Karenstid 14 dagar enligt STC

Bra för muskler och leder. OBS: STARKT anti-inflammatoriskt

Vid atris med smärtor eller inflammation, vid olika typer av ledproblem (degeneration) eller förändringar i benvävnad, vilket orsakar inflammaton. I Tyskland (där man använder örten i mycket stor omfattning) har försök visat att de smärtlindrande och antiinflammatoriska egenskaperna hos djävulsklo är jämförbara med kortison och fenylbutazon, dock utan kända biverkingar. I Storbritannien har nyligen en ren örtprodukt, som innehåller djävulsklo, pilbark och andra örter, testats vid ett antal veterinärkliniker som ett alternativ till fenylbutazon.


********
Torkad:

Ges i fodret. Rekommenderad dos: 10-30 gr/dag.
Ska ej ges till dräktiga ston.

1 kg hackad djävulsklorot räcker till en fullstor häst i 40-50 dagar.

Med örterna kan man se resultat efter cirka 7-14 dagar, men det varierar för varje individ.

Djävulsklo (Harpagophytum procumbens) växer främst i Sydafrika och Namibia. I södra Afrika har djävulsklo använts traditionellt av människor under årtusenden, bland annat mot matsmältningsbesvär, infektionssjukdomar, feber, med mera.

Djävulsklon började importeras till Europa på 1960-talet där farmaceutiska undersökningar och studier gjordes. Under 1990-talet började örten bli en storsäljare i Tyskland, främst mot förslitningar i leder hos människor.

Kliniska studier, bland annat i Tyskland, har visat att djävulsklon kan reducera smärta och öka rörlighet hos patienter med reumatism och osteoartrit (olika former av ledbesvär/
inflammation i lederna).

Cirka 600 ton djävulsklo importeras årligen till Europa.Av Linda Calissendorff - 7 maj 2010 19:42

Grundpremien i premielopp är 12.000 kr vid godkänt premielopp under tiden 1 mars – 31 oktober 2010.

För häst i professionell träning utgår dessutom en premie på 8.000 kr för premielopp förutsatt att:

  • hästen varit minst 90 dagar i oavbruten professionell träning vid starttillfället.
  • premielopp genomförs inom perioden av professionell träning.

Om så önskas kombinera premielopp och kvalificeringslopp lopp vid ett och samma tillfälle (måste anges vid anmälan). Genomför hästen ett godkänt kvalificeringslopp inom tiden 1 mars – 31 oktober 2010, och dessförinnan inte startat i/klarat godkänt premielopp, kommer premien att betalas ut i anslutning till kvalificeringsloppet.

DESSUTOM: Svenskregistrerade födda 2008 får vid godkänt kvalificeringslopp senast den 31 maj 2011, under förutsättning att detta föregåtts av godkänt premielopp, en extra premie på 10.000 kr, som går till registrerad uppfödare, samt 5.000 kr, som går till registrerad ägare.

Vid godkänt kombinerat premie/kvalificeringslopp under tiden 1 mars – 31 oktober 2010, utbetalas samtliga premier.


Så nu hoppas jag att att Wilmer kunna först å främst klara att prema å sen ett kval innan den 31 maj 2011!   

Då innebär de 27 ooo kr till Husse & matte men klarar han de inte så älskar vi han ändå!   

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se