Stall Ardbeg

Alla inlägg under maj 2010

Av Linda Calissendorff - 4 maj 2010 16:01

Jag beställer mina örter till hästarna på denna sida om de är fler som vill beställa de är bland de billigaste på nätet i större pack!   


www.borgbykryddgard.se



Av Linda Calissendorff - 4 maj 2010 15:06

Surfa runt på div hästsidor så såg jag dessa klippstenciler som jag ska raka på mina hästar i vinter! =)


 

 


Med hjälp av dessa stenciler kan du klippa snygga och personliga mönster på din häst. De är gjorda i vinyl av hög kvalitet och är lätta att applicera på hästen så att de sitter på plats under klippningen. Tål att köras över med klippmaskinen (engångsprodukter).


Fast jag ska nog göra en egen logga i så fall!   


Sen dessa som jag blev sugen att testa!


   


Massageskydd för hästens bästa!


John Whitakers massageskydd är framtagna för att:
- Reducera svullnader i hästens ben
- Förenkla och påskynda läkning
- Uppvärming innan träning/tävling
- Uppmjukning av stela leder


Genom att stimulera blodflödet påskyndar skydden både uppvärming av hästens ben, samt läkning av skador.


Skydden är lätta att använda och är batteridrivna. Tvättas i maskin, men då utan batterisatsen.


Levereras i en väska som är lätt att ta med sig.

Av Linda Calissendorff - 4 maj 2010 11:39

 

(Lånad bild)


Hör att de är många hästar i sin närhet som ha åkt på karledsproblem som hette duga i år... De är bakterier i jorden som utlöser detta å våra hagar är jätte leriga!   

Tror jag ska ställa Kristallen brevid ridplanen den är de mest bara sand i så hon inte åker på detta skit när man äntligen är nära att ev kvala inom en snar framtid!

Hon ha haft små skorpor men inga sår som vätskas som de gör för de flesta å man förstår ju hur ont de ska gör att de går upp för varje steg de tar...nej ursch detta vill jag inte ha på mina hästar!




Av Linda Calissendorff - 4 maj 2010 00:00

 

 
Husse Artiflex är en näringsrik tillsats i vätskeform för hästar med ledbesvär. Innehåller naturliga örter, glukosamin och kondroitinsulfat som förbättrar rörelseförmåga och smidighet. Artiflex kompletterar kroppens naturliga skydd av lederna.

Främjar och bibehåller ledernas rörlighet. Innehåller glukosamin, kondroitin, MSM och utvalda plantextrakt såsom Djävulsklo och Ringblomma.
Glukosamin är ett av kroppens egna substanser och finns naturligt i skelettstrukturen och ledbrosket. Ett tillskott av glukosamin kan stoppa nedbrytningen av brosk, vilket annars ofta inträffar vid åldrande och hög belastning av lederna.
Kondroitinsulfat är en substans som finns i brosk och vävnad hos såväl djur som människor. Dess funktion är bland annat att bevara broskets smidighet samtidigt som det skyddar brosket.
MSM (Metylsulfonylmetan) är en substans som återfinns i naturen. Kroppens cellstruktur använder det vid produktion av hormoner, enzymer och antioxidanter. Eftersom kroppen kontinuerligt förbrukar MSM bör Artiflex doseras regelbundet.
Djävulsklo är en inflammationshämmande planta som verkar smärtstillande och är särskilt effektiv mot smärtor orsakade av t.ex artros.
Användning: Ges i hästens kraftfoder. Hästar 40 ml per dag i 7 dagar. Ponnys 20 ml per dag i 7 dagar. Kan användas vid dräktighet, digivning och på ungdjur. Avsluta behandlingen senast 96 timmar innan tävling.

Kostar 599kr


Hitta denna produkt på internet som ligger över halva priset på liknade produkt så ett tips att testa om ni ha en häst som ha problem med lederna =)

Jag ska testa att ge sen i underhållande syfte till mina älsklingar eftersom de tränas ju inför tävling!   

Just nu ger jag mitt egna speciella ihop kok men som sagt detta innehåller bra grejor så lite enklare att ge som sagt!

Om ni testa så hör gärna av er om vad ni upplevde!   

Av Linda Calissendorff - 3 maj 2010 23:35

Jag hamna av en slump på hästarnas värn sida å gick man igenom vilken ras som dominera så var de just missskötta varmblod....

Så nu fick man än en gång svart på vitt att man ska INTE sälja dom som ridhästar om man inte känner personen väldigt väl å man ha koll på hästen! Annars är de lika bra man tar bort hästen helt sonika för vem vill sin häst så illa som att stå med skit upp till öronen å de är magra och ha långa hovar som inte sköts som de ska...  

Undar varför ingen värdesätter dom som ridhästar å om inte annat sällskaps hästar? Bara för man ofta får varmblod som för skit å ingenting så ska de inte skötas om.. är folk så att så länge man betalar dyra pengar för sin häst så behandlas de med silkesvantar? Ja jag tycker de verkar inte bättre i de flesta fall...

Men de finns de som verkligen värdesätter sin häst osv ras som sagt ha en vän i Undrom som jag tyvärr inte umgås med så mycket nu för tiden sen jag flytta hit vi kom liksom i från varandra...

Men hon är jätte duktig att träna dressyr & hoppning med sin VBL kille å hon ha gjort en super fint jobb med honom för jag minns hur misskött han var när hon räddade honom från slakten efter år i dynga å liten box som de stack ut spikar å annat de kunde skada sig på..

Som sagt hon ha en jätte fin å trevlig häst som absolut duger för de lätta klasserna och jag vill se mera sånt på tävlingsbanorna å att folk acceptera dessa fina hästar även om de är uppfödda för att trava så kan faktiskt många ha jätte bra gångart i galoppen och de knappt märks de är travare i grunden!   


Så keep up the good work ni som tävlar & tränar era VBL stå på er vad än folk säger om era hästar för ni gör så man kan få hopp i framtiden att hitta rätt person till alla dessa VBL travare som söker nya hem!!   



På onsdag ska jag ÄNTLIGEN få sällkap av min kära vän Linda-li på rakbanan så vi kan köra tillsammans igen som den gamla goda tiden då vi gjorde banan osäker för andra ekipage!   

Hon har nämligen köpt en jätte fin häst förra veckan som jag tror att de kommer bli super bra när hon får ordning på hans kropp för han hade lite blessyrer, men de kommer hon fixa galant med kärlek å omvårdnad sen har hon en fin starthäst!!!!

Så glad för hennes skull att hon hittat hästen som hon bara föll handlöst för så vi önskar henne ALL lycka till!!   


Shit vad tiden går fort jag måste in i duschen sen blir de lite TV innan man måste ha skönhets sömnen för i natt!

Så sov gott mina vänner!   

Av Linda Calissendorff - 3 maj 2010 14:46

Ha i dag bokat in att den 21 maj åker vi ner till Huddik station med Hilda & Wilda för ombetäckning med Järvsöfaks!

Känns roligt att få komma ner å se JOPs ställe och framför allt klappa lite på den blivande pappan och fota lite på honom!   

De som blir drygt är resan ner de tar minst 3 timmar men de tyckte på stationen de var nära för oss så de finns nog fler som får åka längre,men de ska nog gå bra när vi väl är på väg!

Vi ha fått låna K-Gs bur så de känns toppen så man får ett lite nyare och ljusare å framför allt bredare Umesläp at transportera dom i den långa resan ner mot Huddik!


Känns gruvsamt att lämna bort dom de blir ju minst 3-4 veckor om Hilda blir dräktig på en gång i bästa fall,men hoppas de är mer nogrann är vad Bonäset var men de känns som de är väldigt seriösa och de kan ju gå ute dygnet runt då i slutet på maj så de blir nog bra de där!   


I kväll är de Sleipner möte ska bli spännanade att se vad vi kommer fram till och hur de fungera i styrelsen de är ju premiär för mig som nyss blivit in vald! Jag brinner ju för kallbloden så de känns om de är rätt uppgift för mig.   


Kom nyss en hagel skur här så bäst man går ut å mockar Hildas box så jag kan ta in dom om de blir mer ful väder....


Ha en bra kväll ni andra! =)

Av Linda Calissendorff - 2 maj 2010 21:19

 


    

                       

Av Linda Calissendorff - 2 maj 2010 18:18

 

Hittat den på blocket å de var en perfekt färg oxå för en färg nörd som jag är i blått!   Sen kan man sänka och höja den så då kan ha den till en mindre å en större häst! Så då kan Wilmer oxå ha den när de är dags för tävling på allvar!   

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards