Stall Ardbeg

Alla inlägg under juni 2010

Av Linda Calissendorff - 19 juni 2010 00:00

Alltså ska de aldrig ge sig nångång?? *suck*

De hade ju just torkat upp i hagarna så vi skulle ta traktorn å dra bort all gödsel och matjord som blir när hästarna trampar omkring i när de är blött... Men de är bara avakta å vänta in värmen så de blir torrt igen annars fastnar väl traktorn...

Får lov att ställa in hästarna i boxarna eftersom de fryser trots flecce täcken och regn täcken de är helt sjukt, de ha jag aldrig varit med om i mitten på juni under alla år vi haft hästar men nångång ska vara den första så är de ju!


I går kom som sagt en ny vacker flicka till Orujo och de var så trevliga tjejer som kom med henne och de är sååååå härligt när man får en känsla av att man känt varandra sen förut på nått sätt,så skönt man är på samma nivå och att de känner sig trygg att lämna henne här de värmer en hingst ägares hjärta!   

Men tur hon ha läst mig blogg så hon sa de är som jag känner hela din familj redan så då ha jag lyckas förmedla hur jag är som person! *ler*

Så nu inväntar vi att Tess som hon heter ska börja brunsta inte lätt när man står i Åre där de är kallare att börja brunsta,så hon kommer nog i gång snart annars får vi ge henne en  spruta så hon kommer i gång!   Men alltid bäst om de kommer av sig själv,men de se vi efter helgen!


Wilmer går å drular av sig skorna hela tiden i går slog jag på 2 st men den borta i kväll igen å den hitta jag inte.... *fuck*

Måste ringa Stina på måndag å se om hon kan komma kan ju inte träna som jag ska nu känns de som han mest stå å är inne på banan 1 gång i veckan men de är ju som de är han utvecklas ju där så bara var nöjd då!

På onsdag ska Pelle få köra honom lite med Ulrik och hans märr så de blir skoj att se hur han sköter sig med dam sällkap men de ska nog gå bra så länge hon ligger före!   


Nu ska jag vila min kropp för i går fick jag känna på mjölksyra som hästar får de kan jag lova, de var efter jag tränat som de bara blev stumt så jag knappt kunde gå i morse men nu är de bättre så fick ta en vilo dag så i morron kör jag igång igen!Ha ju tränat varje dag men inte styrke träning då utan kondisen så man borde ju palla med men säger kroppen i från så är de för mycket...

Synd man inte ha nån som följer med som man kan surra med, man känner sig lite ensam där ibland med de som tränar folk är inte så tillmötes gående å kan vara trevliga utan de är knappt de hejja å de tycker jag är lite tråkigt... Fatta inte att folk inte kan vara så inne i sig själva så de glömmer vanligt hyfs att man kan vara lite mer trevlig mot sin medmänniska! Men jag hejja då i af så jag ha ingen ångest så är jag uppfostrad iaf!   


Sov gott mina vänner!

Av Linda Calissendorff - 17 juni 2010 13:58

Åh vad jag vill vara hemma å ledig...

Ha inte haft en sammanhängande semster på över 3 1/2 år så ska bli skönt att vara ledig i 4 veckor!   

 

I kväll kommer de en snygg kallblods tjej i från Åre till Orujo så vi ska försöka tillverka en fin Karoliner häst till tjejen som äger stoet!

Ska bli spännande att se henne i kväll tror de kommer bli en utmärkt korsning!   

 

Kristallen vilar sig i form hon får gå på lite gröning nu så hon är rätt nöjd men de märks hon saknar att träna,hon kommer fram till utgången så snart man visar sig å står där med spetsande öron! Men på torsdag nästa vecka får vi se om jag ska dränka mina sorger på midnatts travet eller om jag kan fira natten lång! Hoppas på de sist nämnda så klart...    

Ska hur som helt bli jäkligt kul med lite party å galej då man ska jobba kvällar HELA midsommar helgen... De suger verkligen men de finns knappast nån som vill jobba så de är bara så vackert att göra de då,de som är de sämsta med att jobba inom vården att man inte får vara lediga som alla andra som ha må-fre jobb,man önskade bara man fick betalt för att göra de oxå å inte som de känns att de varken gör till eller från...

Vi tjänar typ inte ens 90 kr /tim medan en fabriks arbetande kan ha upp mot 300 kr extra i tim på stor helger,de hade känns liiiiite bättre faktiskt om vi fått desamma som jobbar med männskor å inte "döda" ting...Men vården är ju låg avlönad p.g.a de är ett kvinnligt yrke man tycker de ska ändras men de verka sitta hårt inne...  

 

Fick sån tur att en arbets kompis bytte helg med mig när de är Europe på parken så nu ska de rockas fett där i augusti!

Ska bli HUR roligt som helst!!   

 

See you!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Linda Calissendorff - 15 juni 2010 23:59

Jag var och tog bort Wilmers vargtänder i slutet på februari ha jag för mig och hon som ska ha gått fler tal kurser inom området just tänder sa att allt såg jätte fint ut i övrigt och inga avikelser så hon raspa inget utan sa de ska ha lite vassa tänder så de kan mala maten ordentligt...Jag är ju bara en vanlig dödlig så man tror ju på de som ska vara vetrinärer ska kunna sin sak som sagt!

Var nu ner i dag till Gunnar i Dannero han är verkligen en underbar vetrinär tycker jag han förklara på ett bra sätt å är trevlig som få är!

(sen rätt söt är han oxå)   

När han kikade på Wilmer så sa han att jag skulle kolla å känna i hans mun jag skar mig på fingret så vass var han på utsidan av tandraden...

Han hade 4 st sår som han bitit sig själv med p.g.a dessa vassa tänder,sen sa han att han hade nött dom snett för han var mycket högre på ena sidan så han förstod att han måste haft ont å de var foder inpackningar i följd på detta så inte undra på min lilla älskling inte gillar när man kommer med bettet men han brukar ändå gapa snällt men ha märkt han är inte helt nöjd som sagt... Inte konstigt med faciet i hand,men de som reta mig att man betala dyra pengar för att gå och kolla så sent som i februari å de ska vara tipp topp allt enligt henne å så ha hästen såna uppenbarliga problem de gör mig rent förbannad!   

Ska man inte kunna lita på yrkes folk snart?!

Kommer inte sätta min fot där nått mer de kan jag lova....


Hände en otäck olycka i dag på Solänget en monte häst som ryttaren inte fick nån styrning på som bara sprang mot ett staket å for bara rakt igenom de in mot publik platsen, som tur var så klarade hästen å ryttaren sig med mindre blessyrer helt sanslöst de trodde man inte skulle kunna hända...

I travsporten kan allt hända som sagt!


Måste bara säga att Maria Mårtenssons häst All Tempest gjorde en kanon fin års debut å kom på en fin 4:je plats kan bara gratulera den stolta ägaren/tränaren underbart roligt att de gick så bra!

Så nästa gång blir han farlig!!!   


Nu ska jag försöka sova ha lite svårt med de nu på kvällarna när de är så ljust ute...


Sov gott!   

Av Linda Calissendorff - 14 juni 2010 22:05

Var in på banan med Wilmer för att för första gången testa ett rakt gummi bett som jag hade på hans mamma för hon var extremt känslig i sin mun så jag tänkte de var värt ett försök!

Han acceptera de på en gång inge tugg med munnen utan var så nöjd så! Så for ut å han var pigg å framåt och susa i väg några repor i lätt 2,20s tempo utan att anstränga sig ett dugg!

Matte satt bara å NJÖT!! Och såg ut så här    

Sen vänder jag upp för att köra ett 2140m då låg han på runt 2,25 hela vägen och på upploppet tar han alltid i extra så där låg han på 2,04 tempo å då inte i sulketten utan min lite tyngre speedacart+lite tyngre underlag eftersom de regnat! 

Jag rörde han inte med tömmen han sprang helt av sig själv så jag störde han inte utan bara höll ett fint stöd i munnen! *ler*


Jag ha nog aldrig haft så STORT smile tur öronen finns annars hade de gått runt huvuvdet på mig!   

Han är så lik sin mamma med allt,snacka om att jag fått en chans att få uppleva hennes underbara egenskaper med denna kille!

Hon hade kommit hur långt som helst om hon inte hade sånna problem med sina knän fatta inte hom trava så bra som hon gjorde när vi köpte henne...

Minns när Per Gustavsson körde henne i ett lopp där jag hade hängt på alla möjliga skydd fast hon gick utan skydd i loppen,de var ju första travhästen som vi ägde så när de var vinter tid när vi gjorde sista starten så var jag så korkad att ha som sagt fram+bak skydd sen boots fram så när han värmde var hon utan då kom han in å flina å sa -Ja den här hästen kan man inte förlora med,hon kommer tjäna bra mycket pengar åt er!!

Sen så fick hon all utrustning på sig å hon kunde knappt ta ett travsteg...

Jisses vad jag skämdes då förra ägaren kom in efter starten skrattandes å fråga varför i Helvete jag hade klätt henne som en julgran???!!

  Tror ni jag skämdes då? Hmmm joooooo!  Men jag tänkte mest på skydda benen från boddarna....*ler*

Men visste inte bättre än så då men som sagt inte dåliga ord från en sån kallblods tränare så jag vet vad hon kunde min tjej!   


Så ha han ärvt nått efter henne så är de viljan och att göra sitt bästa de kan jag lova de känner jag redan i honom,han är så ren travande han slår inte i hop med hovarna utan de flyter på fint! vissa hör man hur de går å knackar hela tiden å de kan ju göra dom osäkra att trava så de är jag glad han inte gör!   


Ester är nu inge pigg på Orujo så ska bli spännande att se om 1 dagar om de är en liten foster blåsa där inne då!

Är osäker om de blev nått de 2 första gångerna för de kom inte ut nått efteråt men de kan ju ha blivit ändå! Vi får hoppas som sagt!

  


Nu ska jag ta en dusch ha nyss kommit hem från löpbandet,de är kanon att kunna träna ensam så sent på kvällen jag gick å sjöng för full hals tur ingen kom in, men chansen är liten kl 23 på kvällen bara jag som är galen å träna så sent!

Men de regna ute så de var inte så lockade att gå ute...


So long!   

Av Linda Calissendorff - 14 juni 2010 12:01

Nyss pratat med Huddik å Hilda var ej dräktig....

Förstod de nästan med tanke på alla varningar man fått sen man lämna henne där!   

Så nu är de bara invänta nästa brunst som borde komma inom 1 vecka men den ja är mest orolig över är Wilda... Ingen som sr efter hur hon mår eller hur hovarna se ut som å vad jag mår skit när jag inte själv lita på folk som ha hand om mina djur...  

De är så viktigt att hålla koll på att hovarna växer som de ska man ha inte så många månader på korrigera dom om de börjar att nöta dom snett de kan påverka benställningen på fölet!


Nu är jag mest bara besviken sista gången jag lämna mitt sto där,de finns många fina hingstar som duger gått å väl å man kan åka i mellan med henne till Nätra semi i stället så man får ha dom hemma tror de är lättare att få de dräktiga så för de kan vara att hon inte trivs eller stressa upp sig oxå som gör att de strula.....



Av Linda Calissendorff - 13 juni 2010 00:00

 

Annas Basilka plättar!


2 ägg

250 g keso

1 msk dinkelmjöl

100 g klipp skinka

Färsk basilika

Grovmalen svartpeppar

Gör så här:

Mixa ägg, keso och dinkel med stavmixer. Blanda i resterande ingredienser och stek i smör på medelvarm panna. Låt plättarna ligga rätt länge på första sidan och lossa dem runtomkring innan du vänder dem första gången.

Njut med en grönsallad och balsamvinäger.


Ni måste testa de är super goda!!!!  

Av Linda Calissendorff - 12 juni 2010 23:47

Som Therese skrev en kommentar att när man börjar att träna så blir man lite beroende man känner sig onyttig om man inte ha tränat!

Nu ha jag tränat 3 dagar på raken å de tar upp i mot 2 timmar med styrketräning+konditions träningen, men måste nog säga jag hade rätt god fysik ändå innan för jag trodde aldrig jag skulle palla så mycket som jag gör! Är allt lite stolt över mig själv!   


Så i kväll lät jag Robban sköta träningen med Wilmer så han får vara lite delaktig med hästarna å inte bara göra de tråkiga,men jag erkänner även här de är svårt att släppa kontrollen som sagt jag är inte oumbärlig som Robban säger åt mig ibland men de känns faktiskt så...   

Men de blir väl bättre jag måste börja ge mig själv egen tid å tänka på min kropp å min hälsa de kan INTE bara exixtera HÄSTAR i mitt huvud,men även de är svårt...


Wilmer var väldigt "jomlig" i munnen vid körningen så man blir lite fundersam om Ragnhild inte fick ut hela vargtänderna så de är nån liten bit som är kvar för vad ska de annars vara?

Tur vi ska ner till Gunnar på Dannero på tisdag å kolla läget måste få han fräsch så han inte drar på sig en massa spänningar!   


Längtar till på måndag då får vi veta om Hilda & Wilda ska få komma hem å jag som blir lite religös i mellanåt ber till de högre makterna att hon ska vara färdig där nere!    

Sen när jag liks håller på be så hoppas jag även att Ester ska bli dräktig på första försöket med orujo så vi kan få fölen i så fall samma tid nästa år de vore GULD!!!   


Nu blir de en dusch efter man masserat Kristallens röv jag stinker Talliban olja som hon får på rumpan som ska ge bättre genom strömming i musklerna!

Mycket bra medel som Sven lindholm gjort rekommenderas!!


Have a nice night!









Av Linda Calissendorff - 11 juni 2010 23:35

Att jag börjar gjort nått med min kropp på allvar!   

Shit vad jag ha träningsvärk i armarna.... *ler*

Men kunde inte motstå att träna i dag med var helt ensam  i hela gymmet så de är toppen!

I morron ska jag dit efter jobbet och jag tror inte de kommer så många i morron kväll heller, så då ska jag passa på att testa ångbastun efter träningen!   

De är verkligen en fin anläggning vi har här i Bjästa måste jag säga! Tummen upp för den!!!!  

På onsdag ska jag testa en jobbar kompis grupp träning som jag tror passa mig utmärkt nämligen "Punch" de är när man slår mot mitschar och sparkar så de är lite av en kampsports träning så de ska bli skiiiiiit skoj! Kan vara bra att få ur lite "ilska" på döda ting!   Stackas hon som ska sparra mig! *ler*


Ha varit lat att köra Wilmer denna vecka... Fy på mig!!!!

Men ha jobbat å haft fullt upp med mig själv så inte konstigt man inte haft ork över...

Men i morron måste han komma ut så han inte tappar all kondis snart,måste hålla han i trim!

Ingen som ha lust att köra med oss på banan i veckan? Svar tages tacksam i mot!   


Ester & Orujo tränar nu varje kväll så jag hoppas de ska resultera i en liten bebbe nästa sommar!

Han är verkligen "lost" på henne de är nog hans favvo flicka, inte konstigt när hon är lika vacker som han är!

Kommer bli TOPPEN snygga fölisar efter dessa två,de kan inte misslyckas!   


Dags att hoppa i lopplådan ska upp å jobba i morron HELA dagen så bäst man samla energi så man tar sig ur sängen i morron,de kommer nog vara lite stelt är jag rädd tur man ska mata hästarna så man kommer i gång snabbt på morron. =)


Sov gott alla som orkar läsa detta dravel man skriver....  



Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14 15
16
17
18
19 20
21 22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards