Stall Ardbeg

Alla inlägg under juli 2010

Av Linda Calissendorff - 21 juli 2010 22:46

           Lite trött efter ridture i skogen =)            

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 21 juli 2010 22:08

De jag syfta på är att så fort vi ta ut Orujo ur sin hage så ha Tess börjat ropa efter honom som hon inte gjort tidigare....  

Ha inte sett brunst tecken en men de kan vara i början på en brunst om vi ha otur som jag HOPPAS vi inte ska ha men de låter onekligen som hon är intresserad igen...

Så håll tummarna för oss på fredag de ska vara ett falskt alarm...

Vetrinären ha ju förvarnat att de kan vara svårt på första försöket när hon är så pass i åldern och aldrig haft föl tidigare men i så fall får vi hoppas hon ta på sin "egen" brunst denna gång eftersom hon blev igång sprutad sist,men som sagt vi får väl veta på fredag hur läget är men HÅLL tummarna för oss nu!


I dag tog Sandra Victor på en skritt tur på mon och nör de kom tillbaka ssa hon att hon nog aldrig skrittat så fort på en häst förut så han ha tempo lilla gubben!

Hoppas de ger med sig med sällkap sen så han skritta med lååååånga lugna kliv så han arbeta rätt med kroppen och inte bara en stressad skritt de ger inte så mycket till avslappning!   


I dag så red jag Orujo på plan som nog hade lite träningsvärk sen i går han var lite slö men de gör inget de är lättare att få han med på noterna än när han inte kan släppa kontrollen vad som händeri hagen brevid ridplanen där går ju hans älskade Ester!   


Nu äntigen står vi som ägare på Victor så i morron ska han upp på våran tränings lista så man se när han ska ha ev vaccinationer mm.mm eftersom de inte stog i passet ha jag ingen som helst aning och de är jobbigt för en som vill ha FULL kontroll på grejorna!

Så nu ska de bara vara att anmäla och hoppas vi kommer med Robban ville gärna till Dannero så får se om de blir dit vi far!

Tydligen hade Bo Månsson sagt att när Victor  vann där i mars så hade Lindberg sagt detta var en JÄKLIGT bra häst som haft lite otur i loppen så de lät ju lovande!   

Jag fatta fortfarande inte att vi ha en så bra häst så när man kika på propparna inför lopp så blir de som man tänker -men hur ska de gå kommer han verkligen klara av motståndet??

Som sagt de ha han gjort flera gånger så de är bara banka in i hjärnan att han är precis lika bra som de andra (men matte tycker han är bättre) så klart! *ler*


Nu ska jag ut och pyssla om häsraena innan man ska slöa framför en film i soffan!


So long på er!    ANNONS
Av Linda Calissendorff - 20 juli 2010 22:49

Hade en härlig sovmorron i dag å de var så sköööönt så!

Önskade man kunde vakna när man ville och man är ordentligt utsövd för dagens uppgifter!   


Först fick jag slå på skon på Wilmer innan de var dags för en motions runda på mon och där fick man sitta å hålla han i dag för han hade på sig "Sportkepsen" Big time så de var rikigt roligt att han var så pigg & framåt men de kan ha varit för jag kör utan dövningen brukar ha en liten tuss bomull i öronen men ha skippat de nu på slutet då blev de lite mer GO i han som sagt!   


Sen var de att fara och hämta Edwin hos momma för hanhade varit där på en mini weekend så jag fick lite mat där innan vi drog vidare för hälsa på vännen Ullis med alla roliga djur tycker Edwin!

Så de var precis bortbjudna men vi hann med att träffa Geten Agust och hästarna Gandalf å Rasse,sen hundarna Baltazar & Nellie sen var de en jämthund oxå jag glömt namnet på... Inte lätt att hålla reda på alla namnen men hoppas de blev rätt! *ler*

De roliga var att hon nyss köpte en svart passat 6 växlar TDI 4WD så jag skratta då jag kom in på gården att vi hade skaffat samma bil! Men så klart ska hon alltid vara värre så hon hade 3 års modeller nyare än min!   


När jag kom hem så var Sandra & Jenatte på ridplanen för att träna med Orujo på lite olika övningar och de var kul att titta på när Jeanette härja på med Sandra som nog förmodligen kommer ha träningsvärk i morron *ler*Efter de så sadla vi på Victor för Sandra skulle testa han på ridplanen de gick hur bra som helt han var så lugn och fin,han kommer bli en snyggare sen med lite mer överlinje som kommer med rid träningen!

Han lyssna så fint på Sandra så han är verkligen en underbar kille!

Tåls inte säga FÖR många gr jag kommer tjata om de mera var så säker!    


Victor & Ester hade värsta racet innan Sandra skulle rida de härjade runt och jaga varandra runt foder bordet sen järnet ner till hagen för att vända upp och bralla runt som toka på grönbete brukar man säga men de stämde in på dessa två!

Så jäkla roligt att se han leva upp och busa runt de bara lyste om honom så han trivs nog rätt så bra här hos oss!   

Efter de fick han massage för att sen gå in i boxen för natten!   


Nu ska jag glo lite på TV å bara känna mig ledig! =)


Have good night!   

Av Linda Calissendorff - 20 juli 2010 00:10

Var in på änget i dag för intervall körning med Catrin så vi skulle få lite sällskap i dag!

De gick hur bra som helt victor var pigg som en mört från början men lugna ner sig sen så han kunde slappna av på återhämtningen med att trava på rätt lösa tömmar! De var nog bra för han och mej för när han ligger på så får man rätt ont i armarna så de är varken skönt för han eller mig men de blir ju så jag ha värmt upp på banan för han ska vänja sig att de inte bara ska gå fort där utan de räcker man trava fram några varv så far man ut till rakbanan som sagt!   


I dag så kunde jag fara in i stallet själv och sela av vagnen ensam var bara att sätta fast han i kedjorna så inga problem,de gick lika bra när vi skulle ut ingen stress utan de gick galant!

Han skaka lite när vi kom men jag prata lugnade med han och börja små massera han på kroppen så släppte de!   

Transporten gick de oxå bra med så nu känns de som han landat fullt ut han stod och nästan sov när vi kom hem på gången när han fick lite massage efteråt med Thrumpern de gjorde han gott.


Ha pratat med Susanne om att hon ska testa köra han på banan så hon får bekanta sig med han så blirde hon som får köra när vi ska starta, om hon nu kan köra han de är ju rätt många hon ha som passa in i den klass han är i men vi får hoppas att hon ska kunna köra honom!   

Ska bli spännande att höra vad hon tycker om han! =)

Tror jag ändrat mig blir nog ev start på bergsåker den 6/8 de var ett 1640 Auto för högst 325 tusen kanske är mes passande än Dannero när han måste gå från tillägg!

Vi får se hur de blir som sagt de är ju ett Tv sänt lopp så de brukar vara populärt att vara med eftersom första priset är på 25 tusen så frågan om man kommer med på 450 poäng men de är bara att testa kan men synd om man missa de på Dannero då...

Ja svårt de här man går som mellan 2 hötappar å undrar vars de bästa höet är!   


Wilmer ha drulla bort en sko så de blev ingen körning i kväll så får bli i möra på dan så hoppas de inte blir afrika värme så man kan komma ut...


På fredag ska vi åka med Tess till Anna för dräktighets koll jag hooooooooopppas hon ska vara dräktig,vore så roligt att få ringa å berätta de för Karin!   


Annars flyter allt på ha lite semester nu så de ska bli sköööööööööööööööööööööönt!   

Av Linda Calissendorff - 19 juli 2010 00:50

Var i kväll och lämnade Edwin hos momma för han ville sova över där tills på tisdag så de vara bara sätta sig i passaten å hä i väg sig ner till henne så han blev nöjd!   

Jag hade lovat att hälsa på mina FD svärföräldrar när vi åkte förbi och när vi for hem så var kl runt 21 tiden men tänkte vi åker in å se om de är hemma å de var dom! =)

Dom blev så glada att träffa oss så tror de allt blev lite förvånad att vi gled in där! Gillar att överraska folk jag!   

Dom ha ju börjat med trav på senare åren så vi fick se stallet de byggt som var hur fint som helst med 3 boxar så de var roligt att få se hur hästarna hade de som!

Vi fika sen å bara tok surra häst så de blev sent innan vi kom hem men vad gör de är alltid roligt att ha så bra relation fast de varit över 8 år sedan jag flyttade hit till övik!

Så vi ha nog saknat varandra en hel del tror jag men vi stöter väl på varandra sen på travet framöver de är jag säker på!   

Så nästa gång ska vi stanna till hos Ullis de var ett tag sen vi hälsade på där å de är dags synd vi kom i väg så sent ner till mamsen man hinner ju inte med alla när man åker ner för vi ska ju upp å jobba i möra så de fanns ont om tid som sagt...


I morron är de dags för intervaller på bana igen så hoppas de blir lite svalare så hästarna inte sliter så ont i värmen de är nog jobbigt för dom att bara finnas på dagarna....

Hatar Bremsen och de jobbiga sviarn på kvällen   

Victor får sova inne nu för han måste få vila lite på natten annars blir de inte mycket till vila för dagarna så får se vandra omkring en hel del för hålla flygfäna borta...


Nu ska jag sova ska ju upp med tuppen som sagt!


Ciao!
Av Linda Calissendorff - 18 juli 2010 11:30

I går så var jag ute med Victor i skogen för att bara skritta och små trava lite för att han skulle få bekanta sig med omgivningen!

Han gick med spetsade öron och var lite taggad från början han skritta men de var mer en "skrutt" skritt DVS upp med huvudet och går med sänkt rygg ingen bra skritt med andra ord...

Men efter de första backarna här så kunde han börja slappna av och gå med mer sänkt huvud och jag kunde tills slut sitta med lösa tömmar och vi bara njöt!  

Vi ha ju rätt tungt underlag så tror han tyckte de var lite jobbigt men de är precis de han behöver få skritta och bygga lite muskler på rumpan som vi ska göra här hemma mellan intervallerna på banan som kommer bli var 4;e dag.


Han är för underbar denna kille,så fin att köra och är så trevlig att hålla på med i alla lägen!

Tror de är som Linda-Li säger att nervösa och lite ängsliga hästar tar man till sig i hjärtat på ett helt annant vis än andra tuffa individer,de klarar sig på nått vis ändå än dessa som man vill bara ta under sina vingar och hjälpa dom!

I går när vi tog in han så käkade han muslin med GOD aptit då kände man hur GLAD man blir för hanvar så lugn och tygg inne fast de var första gången han var inne i en box.

Han stod och åt sitt kraftfoder å jag stod bara å strök han över huvudet sakta både han och jag njöt av den lugna stunden sen så lade han huvudet på min arm och bara hängde med huvudet med hängande överläpp!   


Nu ska jag försöka ta mig ut å städa stallet kanske ska börja måla oxå om jag ha tur kommer Jeanette ut som ÄLSKAR att måla jag kladda mest omkring tycker de är lite tråkigt för mitt korta tålamod


Ha en bra dag i solen mina vänner!   


Av Linda Calissendorff - 17 juli 2010 14:00

Kom nyss hem från banan med Wilmer och jag ha nog ett smile som aldrig ta slut känns de som!   

Tog ingen sulkette i dag han fick ha den lite tyngre speedcarten så de går lätt när han får ha tävlingsvagnen sen.

Jag satt bara och höll ett stöd i munnen och han tuffa fram som värsta jumbojet planet,han trava runt 2,05 fulla distansen och de var ingen botten nådd där kan jag lova!

Jag ville mest bara testa han eftersom de var ett tag sen jag körde på banan med honom de är mest Pelle som kört och vilken utveckling de skett under tiden!

Är helt lyrisk över våran sööööööööööööötnos!   

Han susa upp från motions tempo till 2 min tempo som ingenting jisses vad lik sin mor han är de är nästan kusligt,de känns som jag flyttas tillbaka flera år när man satt på banan och bara lekte med henne runt banan....

Så synd att de blev som de blev med henne tror hon lämnat många bra avkommor om hon bara kunnat funka som avelsto ändå!   

De roliga är att han är så ren travande finns inga tendenser till hopp och skutt när man är ensam på banan utan han trava med stora kliv och de bara flyter fram! *ler*

Så jäkla läckert att jag önskade ni fick känna på känslan att sitta bakom honom de är så häftigt!


Nu måste jag ta å käka lite blev hungrig i magen så man är fit for fight sen när Linda-Li kommer ner med Vavvan så jag är i rätt balans för köra victor!   


So loooooooooooooong på er!

Av Linda Calissendorff - 17 juli 2010 09:51

Nu på förmiddagen ska vi in till banan med Wilmer så han får tuffa på lite i premie tiderna så de sitter i kroppen! =)

I dag ska jag köra själv så de kan ju gå hur som helst,är ju vädelös på klocka som sagt... *ler*

Han ha blivit så jäkla snygg i kroppen nu börjar bli en riktig häst av honom nu de händer såååå mycket när de är 2 år!

Han ser ut som en flygmaskin av nordis modell han!   


I går var Robban och hämta hem våran nya  bil en Passat 4WD TDI med 6 växlar och den var hur skön som helst att köra med hästbur äntligen en bra bil till att fara i väg med till tävlingarna!

De är en gammal civil polis bil så den är välskött med en del skavanker förstårs, men de gör mindre huvudsaken den är en bra drag bil eftersom vi bor i bilen på sommaren när hästarna ska jobbas på banan sen drar den mindre än volvon så de är bara de massor av ++++++


Victor fick åka i väg till Linda-Li i går för att Ronny skulle ge han lite akupunktur på baken men han hitta inga nämnvärda spänningar sa han,han tyckte han var så jämn och fin muskelärt.

Han satt nålar i af och även ström så han fick lite för de brukar bli avslappnad av TENS och de blev han på slutet tugga han och slicka sig runt munnen å hängde med huvudet så de var ju toppen han fick se de kan vara nått positivt att åka bur å inte bara träning.

Syns han är mest van att åka lastbil för han kan inte backa ur transporten han går pytte små steg och skjuter rygg som en katt så han tycker de är läskigt men klart de är ju lite annolunda att åka bur mot för lastbil så de är bara hoppas han vänjer sig!   

Annars blir de till  att köpa en hästlastbil oxå... *dyrt*


I dag kommer Linda-Li & Vavvan hit så vi kan köra en lugn tur på mon så Victor får bekanta sig med våran hemma miljö bara hoppas tågen inte går i dag.... Kommer bli olustigt när de går för jämnan inte roligt alls...   


Nu ska jag ut och pussa lite på hästarna i de härliga vädret!

Ha en bra dag ni andra!    Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15
16
17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se