Stall Ardbeg

Alla inlägg under augusti 2010

Av Linda Calissendorff - 15 augusti 2010 22:44

I dag var de inte våran dag alls...

De blev inte som vi tänkt en tid utan galopp, utan de blev en diskning i stället. Han hade slagit i hop fram när susanne hade tänkt prova köra på upploppet...

Men han ha svårt för just för kurvorna för han drar ett bakben av nån anledning för att skydda vänster bakben,troligvis är de för han slagit på sig som han spänner sig å är rädd att göra de igen...

Men bara ta nya tag inför nästa start som förhoppningsvis blir i Umeå på söndag om vi kommer med de var redan fullt nu såg jag på anmälda...  


De positiva är att hon tyckte han kändes fin och pigg att köra i dag och att han var mycket lugnare i stallet denna gång i dag stod han stilla på gången så gick bara fint att å ta på vagnen.

I boxen så stod han å titta ut med pigga ögon mot för sist då stod han å hängde i ett hörn...

Märktes redan när vi lasta av honom han såg ut som han ägde världen å så ska de se ut oxå så de gör matte GLAD!   

Så jag hoppas de blir bättre å bättre inför varje start!

De var nog mycket Emmas massage som gjort susen inför loppet de var nog de susanne kände skillnaden mot för sist så de är roligt de ger utdelning med massage de är bättre än många tror!   


Han glänser i pälsen och ha redan lagt på sig mera hull så jag tror han mår som en prins nu!

Han fick gå ut 2 timmar i hagen efter de vi kom hem i kväll så han fick lorta ner sig igen ordentligt de märks han tycker de är skönt att få komma ut å gå omkring efter en start de är ju de optimala så de inte blir stel efter man bara ställt in dom i boxen efter ett lopp!


Snodde några kort som Sandra fotat på honom i hagen i går!


         


Han är en linslus å ska gärna komma fram å gosa så fort man kommer ut i hagen så Sandra hade fullt sjå att hinna fota han innan han kom för nära!

=)





Av Linda Calissendorff - 15 augusti 2010 12:26

De är min nya adress inför starten....

Tack för alla lycka till hälsningar,vi kommer åka dit med ett enda mål en tid utan galopp och att han får ett lopp till i kroppen inför kommande bättre lopp för hans del. För de är TUFFA hästar så de känns nästan lite väl svårt trodde inte de var så många som skulle fara dit för endast

16 tusen i första pris, sen att de varit så fina lopp för de som ha lite mer pengar på sig men ack vad man bedrog sig....

Vi vill bara ha en hel häst i mål som sagt de är de viktigaste för oss! =)


Skriver mera sen efter vi kommit hem!


So long!!!

Av Linda Calissendorff - 14 augusti 2010 21:27

Åter igen fick man se Dead Wood (Hålger) vinna och denna gång i V75!!

Vilken häst!!!!

Kan bara gratulera till en jäkligt bra häst köp Urban!   

Hästen ha travat in snart 180 tusen på ca 2 månader så de är ingen illa avans om man säger så å han kunde ha varit våran som sagt om bara lilla Robban kunde ha kläckt ur sig att Urban tycke vi skulle köpa honom....

Men lätt att ångra sig med faciet i handen som sagt men visst är de lite coolt att de "kunde" ha varit våran.


Donna Sarina gjorde ett tappert försök till 1:a platsen men orkade inte rikigt i kapp Hålger men vilken utveckling denne tjej ha gjort!

Bara att gratulera till duktiga tränare å fantastiska hästar!

Vårat hemma häst Wallystream kom på en fin 3;je plats  i samma lopp,jag känner och vet inte vem Ulrica är så jag höll ändå en extra tumme för Urban ändå fast vi hade en solängets häst med i samma lopp!

Men visst är de roligt att de gick så bra för ett solänget ekipagen!   

Simb Robitaille kom på en fin 6:e plats så de är roligt med lite framgångar på V75 för solänget!


I morron bär de i väg till Dannero så hoppas vi att de ska gå bra å inte Victor tagit på sig galopp skorna när de kan nu gå lite fortare än sist men vi hoppas han ska kunna få en fin tid om han sköter sig!

Han fick massage av Emma här i dagana och han tyckte de var sååååå skönt så nu hoppas vi att han ska känna sig pigg å fräsch inför loppet!

Enda som bekymmra mig är han dricker fortfarande väldigt lite....

Emma kände de i musklerna med att han skulle behöva med så fick låna 2 påsar med elektrolyter av Catrin för de var slut på shopen så jag ska ge han nu i kväll å en i morron innan vi åker och hoppas de ska räcka!

Tror jag får snart ställa han i en vinter hage så han får äta mer hö så kanske han kommer i gång med drickandet för de bekymmra mig som sagt..


Ja nu får ni hålla tummarna än en gång för oss!


Ha en bra lördag kväll!   


Av Linda Calissendorff - 13 augusti 2010 18:38

Fick höra i dag att ett proffs från umeå som kört denna karls häst i ett lopp och han håller verkligen denna häst kär,trots han kanske inte är nån stjärna så men för honom så är han ju verkligen ALLT!

De han hade sagt efter loppet var  " Men skjut hästen"

Hur kan man vara så känslo kall?!

Visst de är väl nått man kan säga på skämt, men ändå jag tycker man ska låta var å en ha den häst man vill ha!

Just för denna karl som ha hästen för att ha nått att pyssla med och han håller i gång medans han ha en häst att sköta,för han är 73 år å ha varit sjuk så varför kan han inte bara få ha en häst för roligt?

De är väl knappast så han satsa till Elitloppet eller så!

Han som satt upp fick ju ändå pengar för att köra så vad spela de för roll igentligen vad han tyckte de kan han hålla för sig själv som sagt!


Nä fy jag hade blivit sur om nån haspla ur sig nått sånt till mig då hade den personen fått svar på tal!     

Vissa tror de får bete sig hur som helt de är faktiskt inte OK för vi lejer som för en tjänst så de kan gått vara lite trevliga tillbaka.

Jag skulle aldrig sätta upp den karl på min häst nått mer de kan jag lova, om de var mig han sagt så till!

Finns andra som är mycket trevligare som kusk om jag säger så! =)

Av Linda Calissendorff - 10 augusti 2010 22:28

Wilmer var i går mycket bättre han gick bra på hoven så troligen var de en hovböld som han fått av antingen trampat på en sten jäkel eller så är de för 2 st av sömmarna när hovis skodde satt lite långt upp kan bli av vibrationerna när man kört som gjort han fått en oxå...

Skit samma huvudsaken han är bra som sagt,men han får gå i en liten hage ett tag tills han fått sulor på sig!


I dag så fick vi höra att de där stoet som vi skulle få i träning,ha hamnat hos nya delägare på bergsåker så hon blev såld för 50 tusen som skulle vara värderad till max 15 tusen enligt proffs tränaren pg.a av hennes resultat rad???

Dessutom sålde han till några "han" känner!

Ska påpeka detta är en tränare från solvalla men nämner inga namn men inte så svårt att räkna ut vem de kan vara!

 

Robban fick reda på detta av en slump när han ringde en tjej som han jobbat med i sundsvall, för att fråga om en person som hade varit intresserad av att köpa henne enligt denna tränaren!

Han ha alltså sålt hästen i den godan tro att ingen av delägarna ville köpa lös hästen,fast nu ville ju Robbans morbror de så han ha satt sig själv i skiten kan jag säga...

Helt JÄKLA sjukt hur de kan lura folk som ställer hästar på träning å inte ha koll på vad de är värda!

Stoet ha en bra stam att avla på i framtiden mor-mor ha lämnat 1 miljonörer å mor-mors mor ha lämnat 2miljonärer, så de finns väldigt fina travare bakåt i stammen och sen ha mor-mor själv travat in nästan 1,4 milj på 65 starter,så man blir bara så less att de skulle gå så där  bakom ryggen på folk,men hoppas de kan återhäva köpet till våran fördel!

Robbans morbror lär inte ge sig om jag säger så å jag hoppas de åker på en jäkla smäll för som sagt de ha lurat oss förut på Super Q som vi köpte som stått på träning där så man förstod ju att de var skumt nör de inte svarade på hans mail om att han ville köpa hästen för då stod hon redan på bergsåker och ha gått ett provlopp där i helgen....

Så ni fatta ju att man inte tackat nej till denna tjej just för jag tror hon ha mer att hämta på travbanan om man ger henne lite tid och sen ha kvar för framtida avel som sagt!

Ja fortsättning följer som sagt....


Victor kändes fin i intervall jobbet i dag så nu blir de lite lugn motion och massage innan den tuffa starten,ha ångest fortfarande...

men som sagt ett snällt lopp å han får en chans att sänka rekordet ytterligare så blir matte nöjd!   


Nu ska jag ta in min lilla stjärna!   



Av Linda Calissendorff - 10 augusti 2010 22:03

Han var så vacker den lilla efter Molly Miranda och Orujo! =)


   

 

Av Linda Calissendorff - 10 augusti 2010 11:54

Anmälde Victor till Dannero för att de fanns inga andra lopp som jag trodde vi skulle komma med eftersom de flesta är på V4 som är populärt...

Men så kom vi med de som vi minst av alla ville komma med i,de var väl lite tuff propp de var öppen för alla men 20 m vid 485 tusen så han står i af på start denna gång!

Men vi får se de som han får ett lopp i kroppen å bästa fall några poäng huvudsaken han får ett så snällt lopp som möjligt å han kan hänga på de andra så tror jag de kommer gå bra ändå,han skulle ju ha sänkt sitt medel rekord mer om de var en lättbana så man måste ändå tro på sin häst!

Tror ju knappast på vinst men som sagt några poäng vore inte dumt!   


Så nu ska han få en massage genomgång av Emma i veckan som är duktig på massera så han ska vara i tipp topp form i kroppen,sen blir de solänget i dag med lite intervaller så han får röra lite på sig inför söndagen!

Shit är redan nervös inför söndagen....   


Av Linda Calissendorff - 10 augusti 2010 11:34

Här kommer kort på Orujo först födde korsning mellan Halvblod/PRE!   



     

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6 7
8
9 10
11
12
13 14 15
16 17
18
19
20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards