Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 30 september 2010

Piss dag!

Av Linda Calissendorff - 30 september 2010 18:01

I dag så tog jag och Linda-Li och böjde upp Kristallen här hemma för kolla henne hade på känn hon skulle reagera när man böjde i hop fram kotorna...Och så blev fallet   

Vi tog inte ens i nått så börja hon försöka ta sig lös å börja backa å små stegra så vi höll inte ens i 1 min för hon kunde inte stå stilla så hon var 1-2 grader halt och även lite synligt halt oböjd....

Så bara inse att hon kommer inte fixa de varken som rid/kör häst så ha fattat beslutet att ta bort henne den 12 okt känns för jäkligt, men vad ha man för alternativ vägra försöka ge bort henne som en sällskap häst då de ofta inte sköts om när ingen ha nån nytta för dom så står de där misskötta och ingen sköter hovar mm.mm så jag ta mitt ansvar och ta bort henne i stället även om säkert några finner de grymt men som sagt hon HA ont i sina kotor de är ett som är säkert! :0/

Ursch får en klump i magen bara jag se henne nu när vi bestämt oss... önska man kunde fått göra de i dag så man slipper ångesten men de är ju ofta väntetid där nere så bara härda ut...

Tänker mest på Sandra som ha skött om henne den sista tiden känns för jäkligt att hon ska få mista ännu en häst som hon tycker om men jag vet ju att Sandra inte vill hon ska ha ont men jag tycker ändå synd om henne...Tur hon ha Victor som finns kvar här,ha sagt hon ska få ha han som ridhäst sen om hon vill efter han tävlat klart för hon gillar ju han så mycket å de känns bra att han är fräsch i sina ben så han kommer hålla som ridhäst efter travet


!Sen kom Jeanette och sa upp stallplatsen för hon hade hittat en plats med en annan fång ponny som han kunde gå med så de är ju bra att både hon och han blir nöjda!

Vi ha ju mindre hagar här p.g.a lite mark så man måste vara bredd på motionera sin häst i stället och klart hon bor i Domsjö så de blir ett evigt kärrande för henne i dagsläget.

Så vet ni av nån som söker stallplats där de finns kanon bra rid/kör vägar så är de bara tipsa om de finns här!

Vill helst ha en kör intresserad de känns som de finner sig mer med mindre hagar, de är man ofta van på travbanan där de finns oxå mindre ytor att ha hagar på.

Som sagt de är väl de enda negativa här på gården annars finns de en liten ridplan å massor av härliga ridvägar i skogen så där kan ingen slå oss på fingrarna! =)

Nu ska jag ta och gå ut å göra stallet inför kvällen innan IDOL man sitter fast här mellan 20-21 varje kväll idol nörd som jag är ha bara missat 1 program sen de börja... Nördigt I know!!!

 
ANNONS
 
Ingen bild

sofia

30 september 2010 19:47

Jag är också lite av en idolnörd;)
Jag tycker det ä'r så där soft avslappnande att lägga sig ner och titta på.....kräver liksom ingen större koncentration. MEN jag hatar att vara "slav under tv´n" har egentligen inte tid:)

Att dygnet bara ska ha 24 timmar:P

 
Ingen bild

Jeanette

1 oktober 2010 07:23

Godmorgon, vill bara förtydliga lite, låter som att jag inte är beredd att motionera häst varje dag vilket inte stämmer. Tårtan är nog den som motioneras mest frekvent, 6-7 dar i veckan. Jag känner dock att det inte räcker när han resten av dygnet står ensam och apatisk i hagen. Han har i hela sitt liv gått tillsammans med andra hästar och jag ser att han inte mår bra nu. För övrigt så har jag trivts jättebra och kommer att sakna er alla! Ni är ett härligt gäng! Ikväll håller jag tummarna för Victor! Heja heja! :-))

Linda Calissendorff

1 oktober 2010 16:39

Jo du ha varit duktig att rida, men ha man mindre hagar så får man vara bered på motionera mer så är de ju de är lättare att ha mindre hagar åt travhästarna de motioneras trötta på ett helt annat vis än om de rids ;0)
Men de blir nog bra de där att ha får en kompis som haft fång då är de på samma nivå med mat och allt annat! =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se