Stall Ardbeg

Alla inlägg under september 2010

Av Linda Calissendorff - 18 september 2010 16:36

I går var vi och starta Victor och Stefan tyckte de var en fin häst att köra och de gjorde ett bra lopp tillsammans måste jag säga!

Han gav han de perfekta loppet inför näst kommande lopp och de var bara ogjort han hade kommit 4:a men de blev lite stopp där framme när de tröttna, men de gör inget han trava jätte bra med sina "korta" tår så jag är hel nöjd över våran älskling!  

Han ha bara gått ett rakbane jobb på 5 veckor så han ha nog tappat lite tempo i kroppen men han gick en 17,5 tid på en lite tyngre bana fast de står lätt så var den inte så p.g.a allt regn...

Han var otroligt lugn i går på banan han skaka inte förrän vagnen skulle på efter värmningen men de vet ju så väl vad som väntar dom så de gör de flesta travhästar, annars var han så mysig och ville man skulle stå och gosa med han som sällskap!    

Så nu hoppas vi kan hitta nya lopp framöver att komma med i de ser mörkt ut men vi får hoppas på de bästa!


I dag så var de Wilmers tur att fara på utställning så han var välputsad och snygg inför visningen men när vi skulle köra körprovet så häll regna de så jag och Wilmer dyng blöta...

Hade problem med med volta upp eftersom jag ha INGEN koll alls på vad man ska ligga *ler* Så blev tog sen i starten så jag och wilmer körde ett eget race ensam därbak   

Sen visste jag inte de tog tid då hade jag travat på lite mer men nu blev de som de blev tar inte så hårt på de där!


De var 4 hingstar som visades och de var väldigt fina hingstar så Wilmer fick i år 79p så 1 poäng mindre än i fjol p.g.a han ha fått en konkav hov ena fram som drog ner den poängen...


Här kommer bedömningen:

Rastyp: MKT god!    8p

Huvud,hals,bog,bringa,manke: Vackert huvud väl ansatt hals,ngt tunn hals,hög manke,väliggande bog  8p

Bål,rygg,kors: Sluttande välmusklat kors   8p

Benställning fram: Nöjaktig korrekt    9p

Benställning bak:  Nöjaktig korrekt     8p

Hovar: Konkav vänster fram   7p

Rörelsemekanik i skritt: Täta taktfasta rörelser  8p

Rörelsemekanik i trav: Breddar,rörlig     8p

Rörelsemekanik för vagn: Ngt ojämn i högre farter

Helhets intryck: Välutvecklad och välhanterad   8p

= 79p sammanlagt med skådepeng och Klass 1


De jag inte fatta är att han ska vara ojämn i högre farter de ha varken jag eller Pelle märkt av så de där var jag inte nöjd med,för banan var stenhård efter allt regn så de var ojämnt på banan oxå efter regnet så de är lite svår bedömt då tycker jag...

Jag märkte då inte att han jobba ojämn känns som de verkligen ville att en Skaffer brunen avkomma skulle vinna i år oxå,denna gång blev de Moa Rudstens hingst Ålia Rännil men han var värd de för han var en läcker häst och hade fin extriör!

Men jag kommer skicka in ett mail till över hönset på Sleipner för i dag var delägaren i Skaffer brunen och hjälpte till med bedömningen på alla de ska inte få gå till så jag ska se till att få de uppmärksammat de kan jag lova bara för jag vet de är fler som tycker som jag!   


Här kommer lite bilder!


         

   





Av Linda Calissendorff - 17 september 2010 15:21

Nu är hemsidan uppdaterad igen: www.stallcalissendorff.dinstudio.se/

   

Av Linda Calissendorff - 16 september 2010 09:27

Först skrev Märta hon skulle ner och massera i stan så hon undra om Victor ville ha sig en omgång å de passa UTMÄRKT 2 dagar efter loppet!   

Sen skicka Sune Kiropraktorn att han skulle upp på tisdag så skynda mig boka in Victor för en koll av honom i stöllet när han inte fick nån i veckan så de var ju kanon att de kunde ordna sig ändå som sagt!

Blir ju tråkigt nog efter loppet då, men de är bättte än att vänta 3 veckor till innan Monica kommer nästa gång.


Tråkig dag ute i dag lite ruggigt kallt å blåser massa löv i från träden märks hösten är verkligen här nu....

Måste inhandla nya kläder till Edwin som han kan ha ute han ha ju bara en tunn höst jacka som redan börja bli för kall!

Samma med hästarna dags att börja kolla över hur man ha de på täckes fronten man får passa på att handla nu när de kom in en slant i går från STC så man handla medans de finns!   


Jag måste gnälla lite på facebook alltså jag blir såååååå trött på folk som hela tiden fiskar efter med ömkan de skriver alltid "tycka synd om mig" inlägg så folk ska skriva till dom...

Jisses vad är de för liv? Hur många vänner ha man på sin lista som verkligen bryr sig igentligen?? Är ett fåtal de kan jag lova de vänner man ha mest av där är de som är så stans nyfiken så de måste ha koll på de flesta därför många blir facebook beronde tror jag...

Jag är inte intresserad att läsa sånt negativt skriv nått roligt i stället å sluta klaga över sjukdomarna de blir inte bättre att älta kring de HELA tiden, man blir bara sjukare anser jag!

Som sagt de är de som klaga varje jag jag stör mig på så ta inte åt er som bara "nämner " de i förbifarten   

Jag ha en "tant" på mitt jobb jag är kontakt person åt som jag kommit väldigt nära,hon känns som en mor-mor åt mig så jag kan berätta allt för henne och hon till mig.

I af så ha hon fått de mesta i sjukdoms väg,hon ha remuatism så hon ha gjort 10 tal operationer inkl en i halsen så hon ha en slang som hon andas igenom sen flertal komplikationer kring de så hon ha ett RENT helvete men ni ska inte tro hon klaga en endaste dag!

Hon säger att de blir inte bättre i att klaga eller älta man ska bara försöka göra de bästa å hålla humöret uppe de är de som gäller!

Hon är den som är sjukast på papperet av våra vårdtagare men de stoppar inte henne hon åker på alla utflykter hon kan bla till sin släkt i stockholm och går på evenemang i stan så fort de är nått!

De kalla jag LIVSGLÄDJE!   

Så härmed säger jag RYCK upp er som är i den negativa banan de är de enda som hjälper!



Av Linda Calissendorff - 15 september 2010 23:23

Blir så GLAD över de fina bilder hon skicka så måste lägga ut så ni får se vilken underbar natur hon rör sig i,jag tror jag måste lasta en häst å dra på sommar lov där uppe å bara rida runt bland berg & vatten!   


               


Finns bara ett ord! VACKERT!   

Av Linda Calissendorff - 14 september 2010 22:47

I kväll skulle Monica komma för kolla ryggarna på wilmer,orujo,tardee,victor å lilla wilda,ringde å kolla läget i går å de var inga problem hon skulle komma mot kvällen på vägen hem!

I kväll ringder hon kvart i 7 och säger de var så mycket hästar att hon hann inte med våra utan måste komma på fredag morron i stället...

Till saken hör att gången innnan de ringde hon och kunde inte komma för samma problem FÖR mycket häst å då hade jag oxå bokat in henne låååångt sen tidigare så nu blev jag jäkligt besviken på henne hon visste jag skulle starta victor på fredag så ville ha han kollad innan dess!

Sa de även til henne att om hon inte kunde komma i kväll bara för hans skull men hon kunde inte...

Hon mena att de var OK att kika igenom en häst som ska starta samma dag de kändes inte så där seriöst,jag vet själv hur lömmen man blir efter en behandling....

Ja fatta inte varför jag skulle vänta som fått stå över 2 gr p.g.a samma problem de som tillkommer under vägen skulle ju ha fått vänta tills på fredag om de hade varit nått rättvisa!


Ja så nu är jag sur så nu blir de dusch å sängen,kommer irritera mig länge på de här känner jag...

Ha varit stadig kund sen 3 år tillbaka så man tycker att man ska ligga långt upp på i listan faktiskt!   

Av Linda Calissendorff - 13 september 2010 22:56

Victor kom med och han fick spår 6 och Stefan i kärran denna gång!

Vi var so 1:a reserv först men så blev en stryken så vi kom med men de var banne mig på håret fast de gått 4 veckor sen han starta sist!


Så nu är de bara börja hålla tummarna redan nu att vi ska kunna få lite mer poäng så vi kan starta riktiga loppen!

Hata P21 men vad ska man göra när man inte kommer med....


Victor fick massage av Emma i dag å vad han njööööööt,hon tyckte han hade blivit mycket finare i kroppen med mera massa och han kändes fin i kroppen så nu invänta vi monica i morron för en check hur ryggen är sen är de bara vänta in fredagens bravader!  

Hoppas vi får till bakhoven måste plasta upp den där han haft en hålvägg... Så är rädd han inte ska få stöd över hela hoven när de är en sån stor bit borta så hoppas Janne kan fixa till de innan fredagen så kan jag vara lite lugnare men de verka vara ett helvete att få de att sitta tydligen å jag ha ingen erfarenhet av sånt där,får be Catrin komma hon visste hur man skulle göra som men jag fatta halv 7 när hon förklara så jag är ett hopplöst fall att lära mig nya saker när jag inte fått sett!  


Nu ska jag sova så ha de så gott ni andra! 


Ciao!!

Av Linda Calissendorff - 11 september 2010 20:44

 

Var in och körde i dag på rakbana de var ju nästan 5 veckor sen sist å han kändes KANON! Jag kunde köra han med lill fingrarna om jag så ville han låg så där lagomt på och var fin i handen när vi gasa på!

Körde 6 st i 30s fart och efter 13 min var han nere på 70 i puls så han ha inte tappat ett dugg på dessa veckor!

Han blev ju ofrivilligt kort i tån fram p.g.a en hovslagare som inte lyssna utan gjorde ett jäkligt kasst jobb å inte lyssna på mig,han höll på förstöra hela hästen och gjorde han helt skev på bägge fram tur Viktoria kunde fixa till han så nu är han helt rak igen TACK Å LOV!

Därför jag ville han skulle hålla sig till mjuk underlag dessa 3 veckor så de var ju bra att han lär sig galopp intervallerna de ska han få fortsätta gå 1 gång/veckan hädanefter.

Men han kändes i af hur fin som helst så kanske de som är melodin för honom att inte ha så långa framhovar vem vet?!

De märks väl mer när de går tävlingstempo de är ju nått man inte kan kolla innan start men som sagt de är väl bara testa vi tappa ju bara en diskning ändå i raden så skit sak samma känns de som.   


Han var så jäkla lugn i stallet efteråt vi kört de bruka han inte ha varit utan han ha varit lite upp i varv men i kväll så kunde vi stretcha och han stod blixt stilla i kedjorna så de var roligt att se han ha lugnat sig så pass inne på banan! Han hade ett helt annat lugn över sig så märks han äter ordentligt nästan sluka allt han kommer över och han dricker de han ska så nu kan han inte må bättre än så här!   

Man kan bara inte låta bli att älska denna häst han är fullkomligt UNDERBAR att hålla på med!!!!!       


Sandra red en lektion i dag på honom för första gången för en duktig tjej som tävlat upp till medelsvår i dressyr men gått över till western nu på slutet men hon verka duktig och fick hästarna att trivas å vara harmoniska!

Jag missa tyvärr Sandra men hörde hon hade varit mäkta imponerad av dom eftersom han är ju en travhäst som gått på ridplanen endast få gånger, men han hade gått på slutet i samlad form och travat så lugnt å fint på volt!   

Nu jäklar ska hans vänstra sida tränas upp märker när man stretchar att han är mer stel på den sidan så han behöver all lösgörande träning han kan få för att stärka de bakbenet så kanske vi kan komma till rätt med hans dragande av just V bak i kurvorna som sagt! 


Nu ska jag ta in min lilla guldklimp så han får vräka i sig lite mat!

Han är nog extra hungrig i kväll efter snabb jobbet!   

Av Linda Calissendorff - 11 september 2010 09:18

Fick underbart härliga bilder från Karin på Tess & Viljar när de är ute och rider i den härliga naturen i Åre!

Tess var ju den nordis tjejen som Orujo uppvakta men de inte blev nått av...

Karin ha lämnat ett intresse av Orujo & Estepeña föl som kommer nästa år hon är så sugen på en PRE nu när hon hade bestämt sig för ha en,men vi får se hur de blir jag skulle gärna vilja bjuda våran uppfödning till ett sånt hem med sån fantastisk natur helt klart!   

Sen gillar jag Karin med hon är en sån trevlig och jordnära tjej så jag vet att de skulle bli en jätte bra hem som jag är noga att finna!


Titta å njut!


           

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards