Stall Ardbeg

Alla inlägg under oktober 2010

Av Linda Calissendorff - 21 oktober 2010 21:13

Victor kom med i dag i ett lopp i Östersund nästa onsdag på ett lunch travslopp med 8 priser så vi jagar matlapp de var ett lite tufft lopp de var stängt vid 500 tusen men bättre att testa när vi kom med,han ska ju kunna vara med där framme om allt stämmer för han!   

Fick på han vinterskor i går tack å lov så han hinner trava in sig på brodden innan starten,han ska ju gå bättre på vinterbana så hoppas att han kan trava med lite tyngre järnskor bak å lättare fram.

Vi åkte in på rakbanan i kväll de var lite halv fryset men de var inte så hårt som jag trodde så de var nog sista jobbet innan starten han får för nu ska de bli kallare så då är de kört att träna...

Hur gör ni som starta på höst/vintern när de börja bli stenhårt i backen? Är de bara skritt motion i mellan starterna eller hur gör ni?

Jag ha alltid ställt av hästarna när de blir kallt å hårt i backen tills snön kommer ,men nu när man ha en som är bäst på vinterbana så vill man ju fortsätta göra några starter till!   

Så skriv gärna en rad hur ni brukar göra alltid roligt att dela erfarenheter kring träning!

Han kändes då super pigg som en mört å kändes faktiskt bättre på brodden så hoppas han fortsätter så tills loppet är!

Nu blir de massage och mys tills de är dags så han är mjuk å fin!


Fick ett tips av Erika att de finns en super duktig kille Peter Westin i söderhamn som behandla hästar (gått hos Sven lindblom) så är de fler som är intresserad att prova få hit han så kan jag ringa och fråga om de är möjligt!

Anmäl ert intresse här i så fall så jag vet hur många som vill.   

Erika hade blivit hjälpt av honom på sin Dans Bruno som går som ett skott nu på slutet efter han hade behandlat så helt klart värt ett försök!


Nu måste jag ut å frysa igen håller på bli sjuk å de är inte skoj med hästar nu innan man frysit in sig....

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 20 oktober 2010 20:20

Måste gratulera flera till fina prestationer i dag!

Först Cattiz Stattins fina kille Speedy Tim som vann sitt lopp i dag!

Så jäkla roligt då Cattiz ha lagt ner mycket tid och omvårdnad att få han att trava bättre så all heder åt henne!    

Sen klara 2 åriga Snärtbruden sitt kval i dag,jätte roligt för de är Ulrik som tränat henne så hatten av för han med!   

Marias Söderholms "Trollet" klara sin premie och han ha inte varit mycket på banan så de gjorde han jädrigt bra!

Gillar han för han är efter Åkre Lurifax så man blir lite partisk där *ler*

Han såg kanon fin ut!

Sen så kom Erika (Victors förra skötare) häst Dans Bruno 2:a efter legat i dödens å de var hårt i mål på dessa två i täten!

Grattis till henne för hon ha en toppen fin kille!!


Så ett stort grattis till er alla!    

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 20 oktober 2010 09:41

Här med erkänner jag att man ha fastnat i hästnet träsket!  

Måste kolla läget på annonser där FLERA gr om dagen för se om de är nån intressant häst ute FAST vi absolut inte ha råd,plats,tid för en till att träna så liks förbannat är man där å kolla efter en ny stjärna!

Snacka om grundlurad...

Så ha ni tips hur man får bort denna ovana så tages de tacksamt i mot!   

Av Linda Calissendorff - 19 oktober 2010 22:06

Nu titulera Wilmer sig som nybliven valack...  

Ursch vad de var jobbigt att se på när han gjorde de...

mammas lilla vän som var så full att han höll på ramla omkull,men konstigt nog så hittar de åt balansen till slut!

Gunnar sa att ingen hade tippat omkull än för han så de reder ofta upp de trots de känns som de ska dimpa i backen!   

Så nu blir de pencillin och motion 2 gr per dag i 2 veckors tid!

Hoppas han inte åker på några kompikationer nu utan allt går bra med svullnaden å allt annat som kan inträffa.

Matte är lite nervös nu...   


Måste bara ge beröm till våran otroligt duktiga hovis Victoria som kommer lämna Kitterfjäll i morronbitti kl 4 för komma ner och sko våra hästar här i övik vilken tjej!   

Hon ska lägga om till vinter pjuks på Victor så han är Fit for Fight när vinterbanorna slår till på allvar!

Hoppas vi kommer med i umeå på pnk 21,känns meningslöst igentligen för de får kämpa som fan för komma i kapp från bakspår men vad gör man måste ju försöka skaffa sig mer poäng... Synd att de är 4;je platsen som åker sen ha vi bara 25 poäng om han blir utan de kommer man inte långt på så ha vi otur blir de härva runt i dessa skit lopp!   


Nu ska jag vara duktig och gå å sova ha huvudvärk så ska upp tidigt och röra på lill älsklingen! =)


Sov gott mina vänner!   
Av Linda Calissendorff - 18 oktober 2010 21:05

Ha en blogg jag följer som en trevlig tjej har som heter Ida och bor i södra Sverige och de ha byggt värsta ridhuset,lösdrift,stall you name it!

Snacka om lyxigt att kunna unna sig sånt som är absolut tipp topp fräscht i allt,man önskade man hade hälften av de hon ha då hade jag varit i himmlen de kan jag lova!

Här ha går ens lilla fjant lön på 10 tusen i månaden(en bra månad) till försäkringar på hästar & lån på huset sen är de mat kontot som tar resten inte för de är mycket kvar, men vi klarar som månaden ut (oftas)

Jag önskade man hade pengar att renovera stall & hus så man får de precis som man vill ha de men vars ska man hitta pengar till sånt?

Vinna på trav eller lotto de känns som lite svårt...   


Folk som ha bra löner eller ha gott ställt glömmer ofta bort hur en annan får hanka sig fram,visst sålde man bort lite hästar å hade bara max 1-2st så skulle ekonomin vara lite bättre som sagt de är ju självförvållat men ibland inbilla jag mig att detta liv var meningen jag skulle leva att inte ha de så gott ställt utan att man får andra livserfarenheter att tänka sig för i de mesta är de gäller pengar...

Visst man ska ska inte klaga man ha de säkert bättre än många andra som sagt inte så,men man önska man fick ha pengar bara för en dag och känna sig lite oberoende som sagt!

FAN vad kul jag skulle ha de då!!!!!   


I morron är de dags för kastrering för Wilmer å jag gruvar mig för de ska bli komplikationer....

Men lika bra att få de gjort ändå innan de blir kallare kan inte vara skönt att ha öppet sår då inte!   


Nu ska hästarna in för i kväll så man kan ligga å lata sig i soffan känner mig lite hängig så troligtvis nån förkylning på G...


Ha en bra kväll i stugorna!


Av Linda Calissendorff - 17 oktober 2010 22:32

Ha nyss kommit in från stallet där Victor ha fått sin massage för kvällen och blivit insmord med maskros olja med lite andra örter i,så ja lukta oxå de nu å mina fingrar pulsera rätt skönt efter fått i gång blodcirkulationen!   

Säger bara köp av dessa oljor av Sven Lindblom helt fantastiska!!!!!

Önskade man bodde närmare honom hade varit skoj att se han gå igenom en häst vad han hittar och hur han gör som....


I dag fick Sandra galopp intervalla Victor,han hade varit pigg som en mört i skogen men han vägra ta vänster galopp uppför backen....

Ha märkt när man longera han så är de höger galopp som han går hur sakta å bärig som helst kan galoppa nästan bättre än Orujo   

Så jag vet inte hur vi ska bygga upp vänster sidan blir till att tömköra han på volt för de går inte intervalla i galopp om han bara tar höger då kommer de bli sned musklat å de är inte bra...  

Ha anmält till Skellefteå på söndag den 24 hoppas vi kommer med de är ett auto kort lopp och just nu 13 anmälda så hoppas de går vägen ha frågat om Per Gustavsson kan köra å de kunde han så bara hålla alla tummar att de är dom med mindre poäng än oss som anmält med!


Nu ha jag äntligen 3 dagars ledigt så de är UNDERBART!!!!!

Så nu ska jag ta en varm dusch å sen lägga mig i soffan och  bara vara!   

Av Linda Calissendorff - 14 oktober 2010 22:37

I dag var Wilmer riktigt läcker att köra på mon!

Han trava som en jag vet inte vad så nu blev jag sugen att dröja med kastreringen några veckor å testa om han inte skulle kunna kvala inom 1 månad än då... =) Känns som de är enklare nu när han lite tempo i kroppen än att han ska trava en bit under 1,50 till våren för klara kvalet...

Jag hade tänkt be Janne Norberg eller Ove A testa han i ett jobb å se hur långt i från han är kvaltiden är de nära så tror jag testa,ha inget att förlora bara göra om de till våren i så fall!


Ska sko om han med vanliga lite tyngre järnskor och inte ha tvärtå han ha ju gått med 15" sko så han ha inte haft mycket tyng fram å visst ha han funkat toppen med de men de är nog ingen nackdel att ha lite tyngre sko så han kan slappna av lite mer i steget!

Problemet är att de snart är snö ute....

Måste ju sko med sulor å vad ska man lägga på bak vill ju inte ha snö klamp i bakhovarna heller :0/

Samma med Victor hur gör man när man tävla på vintern å vill ha sulor runt om för slippa klibbet??

Ha inte tävlat på vintern förut så vore bra om ni skerv hur ni löser problemen visst man kan ju vänta med sulor bak tills snön kommer men de som är då att ska nån hovslagare ha tid att komma ut å hjälpa sätta dit dom oxå som kan vara svårt vid högsäsong av vinter skoningar....


Ja vad enkelt de är med sommar då slipper man sånt här mallanläge om man SKA eller INTE ska....Av Linda Calissendorff - 13 oktober 2010 19:46

I dag är jag sur på de norska huvudlaget jag hade på victor!

Innan start så föll ena ned å Victor hade blivit rätt laddad sa Stefan när jag skulle sätta tillbaka den på plats innan loppet skulle starta...

Han såg super spänd och stressad ut i dag inte lika lugn som han ha varit förut å enda ändringen var "norsken"

Så i starten så galoppa han, blev även i omstarten så förstod de skulle vara kört han är inte nån som bruka hoppa i starten i vanliga fall med Stefan sa han var verkligen ÖVERLADDAD!  

Men efter 200m så fick han Victor i trav igen så de var nog på håret han skulle bli diskad men tur så trava han en 17,6 tid trots han förlora sån mark å ett kort lopp så var de rätt kört att hinna fram till de övriga men han kom ändå fint på slutet fast han inte ryckte propparna utan han fick trava på de han ville i mål å han såg riktigt FIN ut i dag!

Så de var jäkla skit den skulle ramla ner innan start de räckte för han skulle krypa ur skinnet innan starten tyvärr...Synd de inte var autostart då hade de nog inte hänt lika lätt han ha haft problem med volt start förut men ha ändå funkat bra här måste jag säga så nästa start ingen norsk då inte...   

Nu hoppas vi kommer med nästa vecka på solänget vore skönt att slippa åka i väg så man kan få tävla på hemma banan nångång.


Roligt var att Stall Ems hästar fick in pengar så GRATTIS till er!   

Missa tyvärr loppet med Jolly Jim men han kom 4:a å Emma var såååå glad så de är kul när hästarna går bra för andra man känner!


Tack Linda-Li för all hjälp i dag å Ullis som kom och höll oss sällskap trots de blåsiga kalla vädert! Ni är guld värda tjejer!!!   


Fick ett trevligt mail från en tikägare min hund Buster ha parat att hon nog var dräktigt,hon hade börjat runda på sig så hoppas de kommer massa söta Dansk/svensk valpar snart med dom föräldrarna kan de inte annat än bli lyckade för hon var verkligen en fiiiiiiin tjej!   


Nu är de Bonde söker fru å greys så ha inte tid här framför nått mer så ha de bra ni andra jag ska sura vidare på norsken... *ler*


Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27
28
29
30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se