Stall Ardbeg

Alla inlägg under oktober 2010

Av Linda Calissendorff - 11 oktober 2010 21:59

Ursch jag önskar att morron dagen var redan förbi för i morron så åker Robban i väg med Kristallen...

Känns som jag vill att de ska vara över att de inte finns nån återvändo att de redan är gjort,samtidigt som man går å fundera på nått som är omöjligt att lösa finns liksom inga bra svar eller lösningar de är bara ett enda att göra som sagt...men ändå velar man fram å åter!

Jag är en dålig matte för jag orkade inte ens ta in henne i kväll de gjorde Sandra som är en stark tjej som orkade ta farväl av sin trogna vän...

Man tycker man ska vara luttrad efter man fått ta bort Wilma & Super Q men de känns rent för jäkligt att livet ska vara över för en som är endast 5 år men vad hjälper de när benen inte håller för varken trav eller ridning...

Sanningen är ju så, men ändå känner man sig som en bödel som bestämmer över liv och död på våra djur.

Men jag är ändå tacksam att man ha den möjligheten så man kan hjälpa de djur som lider i stället för plågas i de tysta som sagt,men de är verkligen ingen lätt sak att göra men man ha inget val i bland de som är nackdelen med att ha djur i sitt liv...


Hoppas du får de bra där uppe gumman med de andra underbara hästar man fått möjligheten att haft i sitt liv!   <3

De är så här jag vill minnas henne alltid så positiv!


   ANNONS
ANNONS
Av Linda Calissendorff - 9 oktober 2010 12:56

Sen gilla jag lite mer rock musik oxå så han ligger bra till!   
Av Linda Calissendorff - 9 oktober 2010 12:34

Läste på Vickys blogg att hennes häst hade mass förekomst av blod/spolmask och jag känner jag blir upprörd att folk som haft han innan vicky slarvat med avmaskningen som är viktigt!!!
När man skaffa häst så följer de med en massa ansvar att få hästen må så bra som möjligt å kan man inget så MÅSTE man ta hjälp eller läsa på...
Blod/spol mask är hästens mest allvarliga maskar som förstör slemmhinnan i tarmen och orsakar diarre och av spolmasken så kan de få hosta de är  maskarna som tar sig igenom lugnorna... Låter inte direkt nice...:0/
Därför de är viktigt att avmaska föl/unghästar som är de som ha mest av spolmask så jag avmaska mina små mellan 2 månaders mellanrum för vara säker de ha inget immunförsvar mot spolmask så man måste vara noga så man inte får följd sjukdommar om de slarvas!
Är man osäker använd "kolla masken" som vicky gjorde då får man svar direkt hur de ligger till i hästens mage.
Tror vissa kolla på hullet på hästen om den är rund å go så ha de ingen mask,men de kan man naturligtvis inte gå på de finns som sagt de som är rund som ha massor av mask så inget man kan gå efter.
Vet oxå av erfarenhet att de som ger örter/homopat medel till sina höstar i tron att de ska ta bort mask, men jag ha svårt att tro på de faktiskt p.g.a jag vet en som bara ha gett bara homopat medel till sin häst (som är en egen uppfödning) som hade sån problem med kolik & hosta som är tecken på svår mask förekomst lova att en dag kommer den hästen hittas död i hagen av skadorna av masken...   
Man kan "kanske" förebygga lite med såna medel men som sagt de är nog inget som tar bort masken som sagt.
Nu vet jag att denna häst som Vicky ha har inte haft de lätt i sitt liv som sagt, men de känns ändå som man tar rätt beslut av Kristallen hur jäkla tungt de än ÄR att göra de så att jag vet att ingen kommer missköta,slarva med viktiga saker som sköta hovar,avmaskning,får bra foder för fy vad de finns hästar som lider i de tysta får rysningar av bara tanken.......  

Av Linda Calissendorff - 7 oktober 2010 19:56

Vi kom med på Dannero i de lopp jag så gärna ville han skulle starta i så de blev ett kort lopp 1640m och fick ett spring spår så ska bli spännande att se vad Stefan kan göra från den positionen! 

Säger bara heja Victor! 

Kommer testa att ha nosken på han hade funka bra med de sista starterna hos Lasse så kanske de blir lite extra att köra med på slutet!

Kommer bli toppen med ett kort lopp håller med Linda-Li att de här äldre hästarna som tuggat på i lite lopp behöver får känna att de är inte ALLTID 2140m för nog tror jag hästarna ha på kän hur långt de är så hoppas han blir lite överrasskad av att de är ett kort lopp! =)

Han ha haft i autokort 13,8 på tungbana å de är inte illa,han ha inte startat på volt i kortlopp så ska bli spännande att se vad han går för tid.


Hoppas jag kan få ut han som brukar sätta lite nålar som avslappning innan starten vore perfekt i helgen får ringa å gulla lite så han kommer ut!

Annars får jag knåda på han ordentligt själv så han är Fit for Fight.

Roligt att Emma & Magnus häst Bodil starta i samma lopp då kan vi stå å vara nervös tillsammans   


Var in på rakbanan å vässa lite i går som tur var så nu får Sandra rida lite i helgen så han får röra på sig så får jag ta ett sista intervall pass i lugna farter på söndag för att reka lös han inför starten.


Nu ska jag se Robbinson de börja vara jobbigt att hinna se alla Tv program som börjar nu....  

Allt på samma gång kan de inte sprida ut de liiiiite bättre så man hinner träna häst oxå *ler*


Ha en bra kväll i stugorna!

Av Linda Calissendorff - 6 oktober 2010 12:18

Blir så less detta blås väder som man blir frysen och får ont i huvdet av....

Tappa motivationen för att träna/tävla så nu känns de enkelt med att bara ha Victor & Wilmer att träna i höst/vinter.

Bättre att ha en plats redo till om vi ska dela ägarskap med Robbans morbror,då kanske man kan kolla lite dyrare hästar när man kan gå in med pengar från 2 håll!   

I dag tänkte jag fara in på solänget med Victor men de får bli i kväll när Robban kommer hem från jobbet hoppas de sluta blåsa innan dess annars blir de vinter overallen som åker på!   

Wilmer får vila från bett i munnen i dag så blir de körning med han i morron kväll i stället skulle behöva hyra en klippmaskin å raka han är som en lurvig björn å de börja bli jobbigt när han svettas så mycket när man kört han torkar aldrig upp...

Så vet nån av en som ha att hyra ut så skriv en rad skulle behöva göra de i slutet på månaden innan den riktiga kylan kommer så han hinner vänja sig!


Tog en rejäl sovmorron i dag de var väl behövligt ha känt jag ha haft lite ont i halsen å känt mig lömmen så då är vila allra bäst!

Ha den jobbigaste jobbar veckan nästa vecka så bäst man börja ladda upp inför den är bara ledig 1 dag på hela veckan å då kan de bli start på Dannero om vi kommer med så de passa ju bra att viga hela ledig dagen till de så slipper man ta semester!   


Hoppas ni ha de bra i höst rusket nu ska jag ta å fodra hästarna å göra stallet innan Edwin kommer hem från skolan.


Ciao!


Av Linda Calissendorff - 5 oktober 2010 15:57

Var i väg med Wilmer för en grundlig kolla av tänder,halsen och koll av benen p.g.a han är lite sned musklad.

Tänderna var ju som sist flera foder inpackningar,lösa framtänder,lite vass så de tog ett tag för Gunnar att fixa till han och kan säga de lukta inte rosor i munnen om jag säger så...  


Sen blev de lite koll av halsen och allt såg normalt och bra ut så inge slemm eller missbildningar i halsen! *skönt*

Som jag trodde att de var därför han hostar till i bland när han tugga dåligt och de släpper som bollar av gammal mat i munnen så inte konstigt han kraxa på som sagt men skönt att utesluta nått annat som inte är normalt i halsen.


Sen så böjde Gunnar igenom han för han ha ju musklat sig snett och de ha blivit lite bättre sen Monica fixat ryggen men tycker han går å skydda ena bak så lika bra att kolla sa han och de var inget förutom liten liten markering på H fram men de kan ju vara av banjobben han gått nu när de varit 2 årings serien så inte konstigt han fått lite känning där, sen så jobba han ju mindre med vänster bak när han går och fuskar så de innebär mer belastning på höger fram.


Sen upptäckte han att ena testiskeln var roterad åt helt fel håll och många av hästarna blir störda av de så han sa där och tänderna kan vi ha problemet av att han inte funkat fullt ut på slutet allra helst när de går lite fortare så känns de som de är nått som stör honom å de kan vara denna testikel som sagt!

Så han föreslog kasteration för vara på den säkra sidan och jag övervägade ska jag ha han som hingst p.g.a en färg å en häst som EV inte kommer funka rent ut på travet,så var beslutet rätt lätt med tanke på hans mamma Wilma som var en räcer och en talang som hon aldrig kunde visa p.g.a sina skador så vill jag testa Wilmer fullt ut på banan!

Ha alltid trott på honom att han är nått extra så jag kan inte hoppa över den chansen som sagt!

Så om 2 vckor ska han bli valack på heltid,känns skönt då kan han ju ha en hag kompis som han behöver så väl i sin unga ålder så man får se de positiva i de och att han kan bli en ny häst på banan de hjälps inte!  

Hade gärnat haft kvar honom som hingst för finns ingen snällare men som sagt de ha känt som nått stör han på vänster sidan å där är ju denna testikel som är roterad så inte konstigt om han börja gått lite snett p.g.a den så finns ingen anledning att riskera han förstör sig själv på kuppen med att gå snett i vagnen för skydda sig.

Så tyvärr Anna å alla änglar så är hans saga slut som hingst,kanske kan man spara kulorna till framtiden eller vad tro ni?!   

Tror ni kommer få fram en egen hingst så småningom då kommer jag med min Hilda som ett skott! *ler*


Så de ha varit en händelserik dag och de visade sig jag ha rätt så fräsch 2 åring tack å lov!

Tack Linda-Li som hängde på som sällskap,de är alltid roligt att ha henne med sig på resorna, vi hinner lösa några världs problem på vägen hem!    
Av Linda Calissendorff - 4 oktober 2010 23:51

Var segt att jobba i kväll tiden gick lååååååångsamt av nån anledning...

Kanske var för man var på prisutdelningen före man börja jobba som man tyckte man ha varit där hela dagen!

Vi (läs jag) tog i af ett present kort på en vetrinär avgift på 2000kr som pris inför nästa säsong till Hilda de var ju en liten sponsrad slant och kändes som de passa oss bra då vi vill ha en hingst på semin nästa år!   

Så måste tacka Wilmer för sponsringen till flera Tallmons hästar i framtiden!

Mammas lilla (stora) hjärta!   


Grattis till Ulrik och fina stoet Snärtbruden som vann hela serien,fast de var borta en omgång så hämta hon upp de på slutet!   


Höll en extra tumme för Power play L.G i dag då Ullis blivit en inbiten häst tjej som är den som fixar de mesta medans den nervösa pappan kan vara på spelar sidan å ta de lugnt,tyvärr blev de en galopp i dag men hästen ha gått riktigt fint på slutet!

Roligt när han varit lite stökig och inte rumsren framför vagnen och att pappa Janne fått ordning på honom och han se verkligen fin ut såna historier gilla jag!   

Typiskt man ska jobba varje gång de är trav hade varit roligt att hänga i stallet med Ullis när hon väl är här uppe å starta....


De blir ingen affär med Holländaren...

Vi tänkte till å avakta och se om vi hitta häst i så fall på närmare håll men jag är DÖ sugen i dag vann en Nederländare de sista loppet! Kanske ett tecken vad vet man?!   


De kom en trevligt par och kika på stallplats som ha en 10 årig hingst som han ska ta licensen med när solänget ska ha nån kurs framöver, så blir roligt med kör sällskap i vinter!   

Så roligt när man känner man klicka på en gång med likasinnade människor,de är HÄRLIGT!


Nu ska jag sova så jag orkar kliva upp tidigt för att fara med Wilmer till farbror doktorn i möra!

Tur Linda-Li hänger med som sällskap så man inte somna efter vägen är sjukt trött på morron nu vet inte varför...

Är de ålderdomen som kommer smygande redan?!   


Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27
28
29
30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se