Stall Ardbeg

Alla inlägg under januari 2013

Av Linda Calissendorff - 24 januari 2013 15:05

Måste vara nån högre makt som vill hela tiden påvisa att jag valde fel väg när man börja med travet istället för ridningen :(
Wilmer linka fortfarande till å från på sitt bakben de se ut att ha läkt bra men måste ha han lindad så de håller sig varmt då se man han inte ta ut steget fullt ut å så kan man inte starta en häst...
Ha fått spår 1 nu två gånger och fått stryka båda gr de känns surt som fan allra helst när han stod inför en vettig chans :(
Så nu blir de att traggla provlopp som ofta aldrig bli de är för då kallblod som provloppa så de blir ju nästan jämt inställt....
Men vi invänta mars propparna å hoppas de ska finnas nått vettigt att gå ut i men de ya varit helt värdelöst så här långt endast östersund som haft bra proppar för nybörjare :(
Nått positivt är att i kväll kommer vi hämta Kallma på Dannero hon får åka hästbuss därifrån så då vänta vi upp med buret :)
Ska bli sjukt spännande att se henne ha ju bara sett kort :D
Hoppas hon å wilsen komma busa runt med varandra för wilmer är mest som en sur gubbe i hagen så han är ju mest tråkig tycker Wilsen :)
Ja håller mina tummar för fina Egon i kväll och för Pelikan Mero som starta i kväll!!!!
Tjingeling på er!

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 20 januari 2013 21:09

Vi håller på med alla huskurer som man kan ta till för att han ska bli mindre öm i sitt sår som vi ha rakat fram under all päls han ha på benet och nu när man se såret bättre så såg vi att de hade blivit en spricka som nog blev när de var så jäkla kallt...så inte undra på han hade ont i torsdags så de är ingen infektion utan nu ha jag köpt en super salva som innehåller honung och de ha hänt mycket ändå sen torsdags när man hitta stackas kraken linkandes i hagen...
svårt att säga om vi kan starta på torsdag de är ju några dagar kvar,men körde han i dag då märkte jag inget på honom var bara de första stegen som han inte tog ut ordentligt sen gick han som vanligt.
Så ska testa släppa i på han i morron å se hur de verka så får ricky testa han som bruka köra fort så får han avgöra ...
Jag håller tummen att han kan starta men vi chansa inte om de verka störa han de är det inte värt...
Nu väntas go fika så tingeling på er!

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 18 januari 2013 21:16

Kom till wilmer i Em och få mötas av en synligt halt häst som kommer linkande mot mig i hagen.... :(
Han fick ju en litet sår av en brodd näst sista
jobbet om de är de han fått en infektion i för han hade små skorpor runt såret men ha svårt att tänka mig han ska vara så halt för de... så jag tvätta rent benet och smorde in med pencelin salva och linda benet tänkte så håller sig såret mjukt men kom dit i kväll gick han lika illa :( svullen just kring kronranden men inge varm i benet annars som kunde tyda på en spark heller... så de ja kan gissa på är en hovböld som är på väg ut eftersom de kom så plötsligt! Så får avakta å se hur de blir nu med nån start se då faaaaaan inte ljust ut :((
Går troll i allt ja ta mig för när de gäller hästarna... han är ju ett sorgebarn sen han föddes de är ju så med vissa men varför ska allt komma när han är med i en startlista för?
Ja nu blev jag förbannar less igen de kan jag lova....

Av Linda Calissendorff - 18 januari 2013 12:10

Att Wilmer är med i en startlista så vänder det sig i magen... Undra om man nånsin kommer vänja sig vid tävlandet de är en fråga man ställer sig såna här gånger,är ingen tävlings människa alls....   

Nånting man ha tränat för i över 3 års tid och man ha längtat tills han kan starta men ändå när dagen kommer känns de som man försöker hitta alla ursäkter som man kan komma på som

-Är han riktigt redo för lopp? 

-Ha han nån chans överhuvdetaget mot de andra?

-Kommer han klara av voltningen och inte bli helt sta som sist vi starta?

Haha ja frågorna är många men som sagt proppen är den bästa man kan få i nuläget så bara kasta sig ut och hoppas de ska bringa en matlapp hem till stallet de är ett senario man önska sen får man se hur de blir,huvudsaken han och gubben min kommer hel i mål de är viktigast!  

Tur att han är coolare än jag i dessa sammanhang de är ju tur eftersom de är han som kör Wilmer!   

Vi hoppas att vi kan ta hem Kallma i samma veva var en till som ska upp som troligvis bara ha en häst med sig så kanske kan få lifta en plats hem med honom man kan ju alltid ringa och fråga,de blir nog bara glad över att få en slant i bensin pengar! =)

Nu ska jag ta hand om min prins han ska få lite massage i dag efter banjobbet i tisdags sen är han på lösdriften å de ha ju varit svin kallt ute så han tycker nog de är skönt att få komma in en stund i värmen å mysa lite med matte! =)

Tjingeling på er!


Av Linda Calissendorff - 16 januari 2013 12:54

Var in på banan i går för att göra ett jobb innan starten nästa vecka med fina Egon & Pelikan Mero,så roligt när man är fler som kan träna tillsammans de är nått solänget är dålig på att träna ilag utöver provloppen på lördagar, men så skoj nu man ha Anna & Pernilla att köra med nu så hoppas vi kan hålla i de framöver!   

Vi körde 2 heat på 1640m första gick runt 1,42 och pulsen låg på 67 efter 10 min så han tog inte ut sig direkt...   

Andra heatet så lyckas han trampa fel så blev en lååååååång galopp för Ricky ville inte tvär ta ner han så han skulle lyckas kliva på sig med bodden så de gick runt 1,45 m galopp så de var ju synd men samma där 68 i puls efter 10 min så ska inte klaga på de i af!   

Han ha lyckas fått ett litet sår av brodden förra jobbet så nu så blev de att bakbens skyddet skavde upp de i går... han är van att gå med lätta neopren skydd bak så han ha inte haft en med läpp bak förut och de är ju hårdare så de nötte lite i går ville han skulle ha ett hådare skydd nu när han går med lång brodd bak i fall han slår i men han ha aldrig gjort de förut så blir att linda benet inför starten så han inte stör sig av de lilla skavet..... typiskt!

Så nu hoppas vi att de blir få anmälda de var bara 1 än så länge som anmält så borde inte bli fullt lopp sista anmälningen är ju på fredag morron så de är ju snart så bara hoppas de inte blir så många på start vore en dröm om han blev själv på volten    men sånt tur ha jaf aldrig!    

Nu ska jag mata de hungriga hästarna som står å vänta på lunchningen! =)

Så long så länge!!

Av Linda Calissendorff - 13 januari 2013 16:28

Är i hästtransport köpar tankar och ha fastnat för just Thule transporterna, så tänkte kolla om nån av er som ramla förbi här ha nån erfarenhet av dom?

Ha ju bara haft Umesläp å visst de är ju kanon fina men dyra med som sagt...

Ha även kollat på Boj släpen och Christ men som sagt velar hit å dit man vill ju inte köpa nått skit heller...  

       


Svårt som attan de här med hästbur men de flesta nya är ju lättsam  att dra efter bilen och vi ha nyss köpt oss en 4 hjulsdriven bil så känns skönt att ha nått riktigt att dra med passaten var ju lite klen när man ha 2 hästar i buret....

Så ha ni några synpunkter så ta jag gärna i mot dom!   
Av Linda Calissendorff - 13 januari 2013 10:26

I fredags var vi igen och körde intervaller med Anna i kylan de var ju -15 men hårdingarna körde ändå! :)
Blev lite mer tempo då vi måste vässa om vi ska kunna starta och wilmer var taggad som vanligt nästan för mycket...så vi ha kommit fram till att vi måste värma rejält innan loppet för vid 4-5 intervallen är han som bäst att köra så man måste köra bort udden av de mesta innan om de ska gå bra i starten känns de som... jaja de sitter i rutin och han är ju en häst som verkligen VILL framåt och de är ju bra men man vill ju kunna förvalta de så han ha kvar de på slutet av loppet istället :P
Bli banjobb på tisdag för att kolla läget inför loppet de som får avgöra om vi starta eller ej men hoppas de faller väl ut ;)
Vi fundera på ta hem Kallma om vi åker upp själv när vi liks är där annars bli de en resa till i februari så lika bra att ta de när man är liks där,ska bli spännande att se tjejen för hon borde vara satt i vagn nu när hon varit där sen jul! :)
Nu bli de frulle i sängen och titta på Tv en mys söndag helt enkelt! ?

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2013 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se