Stall Ardbeg

Alla inlägg under januari 2013

Av Linda Calissendorff - 7 januari 2013 21:04

Vi körde intervaller i dag med Anna och även Robban var med wilda så blev 3 paltar som fick kämpa på i lite tempo! :)
Wilmer skötte sig exemplarisk i dag trots fler
hästar så var mycket nöjd med honom!
De gick mellan 1,40 farter 6 st och de var han inte direkt berörd av så de se lovande ut med start ändå men ska kolla av med ett tuffare banjobb till veckan de får avgöra hur de bli som men kan ju hoppas :D
Ha en bra kväll nu ska jag kolla på farmen...

Av Linda Calissendorff - 6 januari 2013 14:54

Är super nöjd med nya stora hö nätet!   De hade ätit upp allt hö i de så de lär ha

hållt på en stund men då ha man nöjda glada hästar på lösdriften som ha lite att pyssla med pånätterna!

I morron vankas intervaller med Annas fina Egon på änget och Robban skulle hänga på med Wilda med så de blir 3 st de är ju toppen att kunna träna i lag och byta positioner med varandra!   

Måste hyra rakmaskinen igen han är som en lurv tuss igen så innan starten ska de bort,hata ha en blöt häst flera timmar efter man kört de är bara dryyyyygt....

Han måste oxå ha rejält med fäste bak märkte jag sist när jag intervalla hemma på mon de var som is och lite packad snö ovanpå å märkte på pulsen att han pulsa upp mer än vanligt så de var nog att broddarna var lite för korta ändå fast jag ha haft normal längd på dom så ha bytt nu till lite rejäla men är så satans rädd de ska trampa på sig bruka bli fula sår om de råka hända...  Få lägga på han boots så man skydda lite i af fast de trampa ju igenom de med om de ta ordentligt lätt hänt då de bli lite trött men vi får väl hoppas vi slipper några såna sår!

Nu ska jag ta å skala några pärer till middagen!  

Tjingeling mina vänner!




Av Linda Calissendorff - 5 januari 2013 17:27

     


Really Love hans extriör och hans kloka ögon å utstrålning!    

Av Linda Calissendorff - 5 januari 2013 13:54

Ha införskaffat ett stort hö nät åt mim hungriga häst som äter upp all kvälls hö för fort! :) Ska bli spännande att se hur länge de räcker!

Av Linda Calissendorff - 5 januari 2013 13:44

Fick en bild av Robban i dag på Wilmer som ni se lyckas med de mesta! :)
Varje dag får jag leta bootsen i hagen för han lyckas dra av sig dom .... men tur skorna satt kvar för Anna Jadelius är en hejjare på att sko hon gör ett toppen jobb bara så ni vet! ;)

Av Linda Calissendorff - 3 januari 2013 09:53

Edwnins sjukdom ta snart knäcken på mig.... Känner mig som man går i en halv dimma på dagarna och är så trött så man mår illa å ha huvudvärk och de enda man kan tänka på är TÄNK OM JAG FICK SOVA EN liiiite stund bara... 

Sen på de ska man orka jobba 6 dagar på en vecka men en dags återhämtning de är ju sjukt vad dåligt schema vi ha vi 75% ett rent hån söger de som ha heltid när de se vårat schema...men de är ju så vi fixa ju de mesta innan vi går hem så de som ha 100% ha ofta bara några värmningar av npn matbricka så de är ju inte så betungande...

Sen förut hade man ju 7 dagar att försöka återhämta sig men nu är Edwin ju här hos oss i över 11 dagar i sträck så de tär på en att alltid vara uppe varannan timme på natten ibland mer beroende hur han ligger till som i blodsockret. 

Han ha dock nu funderat på skaffa en pump å jag be till gudarna han ska bli mer stabil än vad han är nu på dagen/natten de är ju värt ett försök så man får nått att jämnföra med...

Ja så kan de bli med diabetesbarn de är inte en lätt sjukdom som många tro utan de är ett heltids jobb man tänker på de 24 tim/dygn och jaga ett bra värde på dagen å lyckas man få en bra dag så kan man sova några tim lycklig i af!   

Kram på er! 

Av Linda Calissendorff - 2 januari 2013 15:00

Ha mycket att se fram i mot detta år först å främst att våran nya tjej ska hämtas i Östersund i mitten på februari som är då inkörd 2 månader hos Mikael Halvarsson innan hon flytta ner till oss, snacka om service från uppfödaren som verka vara en underbart nogrann person och lättsam att ha med att göra!

Sånt uppskatta man!   

Ha haft med de mest oseriösa att göra vid hästköp el leasing så känns så bra denna gång så de är nu de ska vända?!   

Sen ska vi ju bygga nytt stall här hemma så man får ha hästarna på gården, de ha jag saknat enormt dessa 2 år sen jag flytta Bjästatjärn.... Allt mysigt pysslande försvann utan man är mest där när de ska tränas eller man ha stallet att ta hand om när Robban är borta...så de kommer bli underbart att bara traska ut och mysa med världens bästa Wilmer & Kallma!  


I går fick vi så lov att köra intervaller på banan de var endast där de var hyfsat underlag efter de ha tinat å töat i flera dagar....  

Wilda var med så de gick mellan 1,42-1,45 intervaller på 500m de tog rätt så bra för dom att trava på isbana märkte vi de spänner väl sig när de är isunderlag, så wilmer flåsa på men återhämta sig snabbt som vanligt så de är ju bra för flåset de måste ju tränas för att komma tillbaka i samma form som han var i höst!

Skulle verkligen vilja ha en som kan rida dressyr och små hoppa lite på honom tror de vore ett bra kompliment till träningen... Ha inte samma gaist att rida längre man ka kommit i från de där fast jag vet att när man väl rider så kommer man sitta å le hela dagen efter för man mår så bra!

Men samma där de blir väl lättare när man ha han hemma å man kanske kan få mer sällskap av Jessika som bor bortanför mig så dra man ut varandra i skogarna!   

Sen framför allt se jag fram i mot årets starter med Wilmer och med Ricky i sulkyn å förhoppningsvis vara med om deras framgångar i framtiden   

Nu ska maten snart lagas så på återseende!!

Tjing!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards