Stall Ardbeg

Alla inlägg under maj 2013

Av Linda Calissendorff - 24 maj 2013 16:09

Nu ha jag fixat och donat i hästarnas ört och kryddhylla i stallet! :D
Lika skoj varje dag att göra en stöpa på linfrö och vetekli med melass+alla andra tillskott i form av mix av olika örter!
Hästarna fullkomligt ÄLSKAR de!
Jag ska ut och börja plocka brännässlor som jag ska torka för ge till hösten som tillskott mycket bra grejor i nässlorna! :)
Bli även att plocka björklöv att blanda ut med nypon pulvret ska bli kul att göra eget än köpa dyrt... :)

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 24 maj 2013 11:36

Ja nu är han med i startlistan fick spår 3 på tillägg och de sköna med den här killen är att han trampa ofta i väg i trav osv spår! :D
Motståndet var rätt jämlik med hans tider så de var ju tur de så med lite flyt under loppet så hoppas vi på en liten slant! ;)
I helgen ska han få en skön massage och lite lättare träning,sen måste vi byta till järnskor innan loppet så han inte bli för lätt i loppet dumt att chansa på aluminum och boots när han ha travat på järnskor förut :P
Var bara intressant å se hur han rörde sig med lätta framskor som sagt men man är inte sämre än man kan ändra sig! :)
Kram på er!

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 24 maj 2013 08:37

På att anmälningslistorna ska bli klara! :)
Hoppas han komma med på sina 83 p de börja bli fullt i lopperna nu de märks... :(
Ja vi får se denna start som en träning eftersom både hästen och kusken är ny för varandra och han ha nyss flyttat så han ha ju bytt foder mm.mm med så de får gå som de går och hoppas på en matlapp! :)
Han stå ju i ett drygt läge att hamna på olika tillägg när han ha 16000kr på sig tyvärr men de bli ju ofta så vid vissa summor av prispengar och där är han nu...men som sagt vi måste passa på nu när de är nära för han att fara då han dricker så lite annars så en resa på 10min måste ju passa upperligt! :) Sen finns de inga lopp förrän i slutet på juni för nån av grabbarna de känns lite surt....
jaja återkommer sen hur de blev som! :)

Av Linda Calissendorff - 22 maj 2013 21:22

Sötnosarna ladda innan start :)

Av Linda Calissendorff - 22 maj 2013 21:18

Nu är de färdig kört för i dag och wilmer fixa både provstart och riktiga starten från bricka ett utan ett felsteg och tog ledningen och gick där ända fram till upploppet då han rulla över och Ricky kunde inte ta upp för Uffe hojta till att han var bakom med Kravallen så han fick galoppa i mål för att han skulle få ett bra avslut! :) Så är nöjd med Wilmer som skött sig i bägge två provloppen i starterna så de går framåt!
Kravallen blev för lätt med aluminium skor fram så han blev lite rullig men även han gjorde de han skulle och han låg och pulla i mål på 35 sista varvet och han drog inte ens en suck när han kom in i stallet! :)
Så med de anmäler vi han till solänget nästa torsdag lite trist att han hamna på tillägg men hoppas på hyfsat spår och en bra rygg så han få ett lopp i kroppen inför nästa start!
:) Så vi kan nog somna gott efter denna kväll nu sikta vi på provlopp nästa onsdag med wilmer och kravallen få gå lugna jobb hemma innan starten.
Kram på er från en trött matte men glad! :D

Av Linda Calissendorff - 22 maj 2013 13:27

Selarna smorda och hästarna putsade så drar vi på väg till solänget på provlopp med grabbarna ska bli sjukt spännande att se hur wilmer sköter sig i dag,bli nog en å annan räddningsdroppe innan loppet kan inte från gå ett vinnande koncept än så länge....  

Återkommer sen hur de gick!

Bye!

Av Linda Calissendorff - 21 maj 2013 19:45

Ricky var till umeå och fick köra ett amatör lopp med Arne Nässlins häst Coffee bar och de slutade på en 5:plats och synd loppet öppna så sakta som 1,20 efter 1000m och avsluta då 17,4 på den som vann, men de är ju så i loppen man vet aldrig hur de blir kört förrän efteråt...  

Roligt att han fick köra i af fast de bringa dåligt med några prispengar i ett punk 22 lopp med 5000kr i första pris... tycker de ska höja dessa lopp fan hästarna får kämpa ännu mer än vanliga lopp då de bara gäller att vara först i mål till varje pris så de blir en hel del tuffa lopp för hästarna som harva runt i p21 loppen...  

Ja tur man ha nordisar så man slipp dessa lopp oftas finns väl nån punkt 21 men de är få för kallisarna tack å lov!


I morron är de provlopps dags var å kika så skorna satt på Wilmer och de satt där de skulle så nu hoppas vi att han inte ska lyckas trampa av sig en i morron när de är nog tajt ändå med tid och hästar som ska dras in och värmas på banan... då gäller de att allt ska gå enligt planerna!   


Nu blir de dusch sen sova ha inte sovit en blund i natt...haft rethosta hela natten!  

Kram på er!

Av Linda Calissendorff - 20 maj 2013 13:28

Ha så ont i bröstryggen och ryggen efter all hostande i natt..... Åkte verkligen på en dunder förkylning :(
I dag fick Kravallen nya skor och fixade fötter så nu blir de spännande att testa nya balansen på onsdag! :)
Ricky körde lite motion hemma på slingan och de märks han tyckte de var jobbigt i backen så de är nog de han sakna styrkan att träna i backen så han får en rund och fin rygg för han träna helt rätt sänker huvudet så ryggen kommer upp precis som de ska göra! :D så bli kanon för han de här!
Han är verkligen så go han stod bara och hängde med läppen medans Anna skodde så de var inga problem fast nytt stall och miljö! ;)
Nu ska jag kurera mig må verkligen inte bra... :(
Tjing på er!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20 21 22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2013 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se