Stall Ardbeg

Alla inlägg under maj 2013

Av Linda Calissendorff - 19 maj 2013 21:33

I dag halv 4 på em kom patrik in glidandes på gården med stor bussen och de titta ut två fina huvuden på ena fönstret på transporten!   

Ut klev två väl putsade fina killar som bara blänkte i solen och de kika först runt vars de hamna nånstans men var så coola bägge två!

Sen fick de vara i hagen en stund och de var en fröjd att se Kravallen som kom travandes och kvasta med svansen i full fräs brevid (Patrik & Jessikas) fina Eddie!   

Kan säga att denna herre är travsäkerheten själv han ha  knappt taget ett galopp steg i hagen utan de är full trav med svansen rätt upp han är verkligen en tjusig häst kan jag lova!!

Han var mindre än jag trodde så Wilmer kommer se ut som en hel älg brevid honom    men de är bra med liten lätt häst då blir de mer hållbar och mindre att dra runt på i ovalen!

Nu så ha han landat i Skrike och ha sällskap av en nordis och en arab så de blev lite spring där med men de lugna ner sig rätt snabbt och börja äta tillsammans alla 3!   

De ha fått en jääääääätte stor hage med skog och kuperat så de blir en toppen hage till Kravallen i sommar!

Vi tänkte ta en liten motions rund i morron så han får röra på sig så han inte bli stel efter resan för redan på onsdag är de dags för provlopp med gänget så de blir att hamna i hetluften på en gång men lika bra att passa på medans de är provlopp för vi ha hittat ett ev lopp redan den 30 maj som passa killen så vi får hoppas att allt kommer kännas bra i veckan så blir de anmälning på fredag!   

I morron kommer snälla Annna och skor om honom så blir aluminium fram och grepskor bak de tror vi komma passa honom bra men han verka vara som wilmer kan nog trava på de mesta men ju lättare desstå bättre...  


Var förbi wilmer & kallma på vägen hem och allt var bra med wilmer efter provloppet i går han fick en smörjning med gröngröt på framknäna för hålla cirkulationen i gång eftersom han ska gå med på onsdag så vill man hålla han mjuk och fin... Kallma fick mest bara käka kraffoder med de verka han rött nöjd över i denna värme, man kan inte låta bli att förundras av hennes otroliga skönhet denna donna har! Hon kommer bli en riktig snygging när hon är färdigväxt och musklad säger bara de!   

Nu blir de sänga för våran del vi ha haft feber å är förkylda bägge två så lika bra att kasta in handuken å sova nu så man orka med veckan...

Tack Mona för vi fått chansen att leasa sån fin häst, vi ska ta hand om honom de lova jag!   

Tjing på er!
ANNONS
Av Linda Calissendorff - 18 maj 2013 16:12

I dag var de provlopp för wilmers del och de var hela sju hästar med så roligt att de var bra att de var många hästar för wilmers skull! :)
Jag gav han räddningsdroppar 2 gr innan starten skulle gå och Ricky tyckte han kändes stabil och lugnare än vanligt så de kändes ju skoj att han var cool! ;)
Första provstarten gick galant från bricka 1 och såg så stabil ut, fast ricky tog de lugnt så de andra skulle komma lite före för att träna wilmer lite extra i starten för han bruka ju bli så taggad av att gå lite bakom hästarna men de var inga problem i dag! :D
Samma i loppet kom de i väg utan tvekan fick ta rygg på en annan och låg där men sen galoppa den framför så han fick gå i ledning ett tag tills de kom en susande förbi så han fick en rygg igen.
Blev dock en galopp efter 1000m för han var för pigg fortfarande men ställde sig och trava i kapp och kom 3:a i mål och de framför ha ju nästan 100 tusen på sig så kan verkligen inte klaga! :D
Han gick första varvet 1,38 och sista fem hundra på 36 så han gjorde de toppen med en galopp med! :)
Så nu jäklar bli de räddningsdroppar varje provlopp på udden av stessen i starten!
Bli spännande att se hur killarna sköter sig på onsdag tillsammans i loppet! ;)
Kravallen kommer i morron för stackars chaffören måste sova med så bli att längta en dag till.... :P
Nu ska jag ta å vila gott i kväll!!
Tjing på er!

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 17 maj 2013 12:08

I morron kväll kommer Kravallen att komma till övik! :)
Ska bli spännade att få se honom och se hur hans personlighet är!
Här kommer ett kort på honom in action på banan som ägaren skickat via sms!
Tror och hoppas detta ska bli bra de vore ju skoj om de kommer gå vår väg denna gång! :)

Av Linda Calissendorff - 16 maj 2013 14:47

Ha nyss kommit från skogen på bjästa mon och vandrad där med Linda-Li och hennes hund så nu kan jag lova jag ha trötta goa hundar här hemma!   

Så skönt när de är rastade och nöjda så kan man låta dom ligga och sova med gott samvete efter en fm hemma själv!

Sen är det tillbaka till stallet ska ta en tur på mon med Wilmer under sadel ska följa med en av stallet inhyrda så vi får sällskap av varandra då hon ha en ny häst så är de alltid skönt med sällskap.

Sen är de bra wilmer få lufsa under sadel inför lördagens provlopp så han får komma ut och röra på kroppen lite!   

Sen om allt går i hop kommer kravallen (den nya killen)  hem ev redan på lördag!!!   

En kompis till Ricky ha köpt både en ny travhäst och en hästbuss i stockholm så då hämta han upp kravallen på en gång så de känns ju suuuuuuuper skoj, då kan de gå provlopp på onsdag nästa vecka tillsammans!   

Så de bli ju toppen så jag kan får träna häst jag med på banan ha saknat de men ha inte velat köra wilmer då han är så stark heller då bli de sken på banan med förskräckt matte i tömmarna!


Bli nog till att ev ta med han till Gunnar när vi ska på återbesöket med Kallma så han får en grundlig genom koll av benen eftersom han inte varit behandlad förut på sina 6 år så vill jag vara säker på han är fräsch i sina ben kosta vad de vill man komma ingenstans med en häst som ha känningar heller så då är de ingen mening att tävla heller....

Men han se då för rytmisk ut när jag sett travloppen på han så tror inte de är nått större fel då borde de ha märks i loppen med tycker jag men som sagt ta de säkra före de osäkra då man liks ska ner sån är ju jag!   


Nu blir de till att lära han äta samma örter som wilmer äter, men den nordis ska de inte vara några problem när man blanda med linfrögröten med honung ,de är mumma tycker de flesta hästarna!   


Nu ska de lagas lite mat innan jag ska skjutsa pojken min till pappa,känns både skönt och trist när han åker i väg man ha ju han 11 dagar på raken sen 3 hos pappa så blir de att man vänjer sig ha fullt omkring sig, så de blir tyst och tomt utan han... men samtidigt kräver hans sjukdom så mycket så de måste bli ett avbrott annars gå man ju rätt in i väggen som sagt!   

So long så länge!

Av Linda Calissendorff - 15 maj 2013 18:20

Var nöjd med wilmer i går efter banjobbet de blev ett lättare jobb på 1640m runt 1,40 de hade regnat så de var inte de bästa förutsättningarna men han fick sig en liten genomkörare inför lördagen! =)

Hade raymond käken och han funka toppen på den inge entömt alls så nu är utrustningen på plats så bara träna vidare nu! Han funkade på de halvrund men var lite seg i framsteget men de är för han är ju lite jobbad nu de sista 3 veckorna ta ett tag innan spänsten är tillbaka!   


Kallma den lilla sötnosen gnägga efter mig och kommer fram till utgången så fort jag far dit hon fundera nog på när hon ska få komma ut lill gumman! Så tror hon sakna träningen men de är vacket bara vila och hoppas att inte överbenet kommer gå i mot senorna och ligamenten de sitter verkligen inte bra till...  

De är ett helvete att ha dom tillsammans när de kan hända såna tråkiga olyckor men man vill inte röva i från dom hästlivet med kompis å de får stå själv som unghästar de är inte bra för huvudet de heller men ibland så känns de bra mycket enklare så man slipper såna här skador....

Jaja de är bara hoppas de inte blir några men för att kunna bli en bra travhäst de vore synd för hon ha blivit så fiiiiin i kroppen riktig skönhet är hon!   


Nu ska grabben till sandgropen med sin nya cross här är de ingen rast ingen ro på detta ställe! =)

Men vad gör man inte för de ska få nått kul grabbarna med!   

Tjingeling på er!

Av Linda Calissendorff - 14 maj 2013 15:43

I dag ha Ricky beställt stallet de blev till ett bra pris så de kommer bli rätt så stooooort, men jag ha ju inga problem att fylla stallet....   

Nu finns de utrymme för fölbox med!   

Längta tills man kan ta hem dom till sen hösten så man kan vara i stallet å pyssla på kvällarna guuuuuuud vad jag ha saknat de.... blir inte samma ändå att inte ha dom på gården   

Här kommer bilden hur de se ut!

 

Av Linda Calissendorff - 14 maj 2013 12:29

I helgen är de provlop som vi tänkt wilmer ska gå ut å lufta sig i så blir in på banan i dag så han får testa nya skorna och hur han beter sig med käken med pinnen , om de är den som gör han häng på en töm för uppe på mon travar han klockrent i vissa farter som upp mot 1,35 utan problem ligger fint i tömmarna utan käken!

Annars blir de gamla vanliga raymond käken som kommer på till helgen!   

Ricky sa han kändes så fin när de intervalla på mon så de är ju skoj att wilmer is back! Nu är de bara invänta ett passande lopp men de verka dröja till slutet på juni..... men då hinner vi vässa inför loppet med provlopp i bagaget!


Ringde på en ny tävlings kompis till Ricky i går som ska leasas ut en fin 6 åring kille som är travsäker och bara tuffa på i loppen men ha problem med att få i sig  vatten och de här familjen bor i stockholm å på valla är de ju inte direkt många lopp för nordisar så de blir de ha kört till gävle och Bollnäs och  inte fått i sig som sagt nån vatten  på   vägen när de är nästan 5 timmar dit i resa enkel,sen  ha de lite svårt att träna snabbjobben hemma så de ser ut som han behöver lite mer fart träning och samtidigt lite dressyr träning så han får mer ryggmuskler han var lite tunn där över sa hon äger han. Så  han passa oss utmärkt känns de som!   

Han ha gjort 9 starter och ha 16500kr på kontot så kan bli en rolig träningsompis till mig att köra tillsammans med Wilmer på träning, han är då helt okomplicerad och snäll så nu måste vi bara lösa nånstans där han kan stå och få upp han från stockholm!

Så är de nån som vet av nån han kan lifta med hem så skriv gärna en rad,bli så dyrt med transport på stor lastbil kosta minst 4000-5000kr... så kan man lösa de på ett bra sätt är man ju glad!   

Känns kul men en häst som inte är lika komplicerad som kära Wilmer, men nu hamna de ju i samma lopp troligtvis så blir ju ända att leja kusk på den nya för Wilmer ha ju första kusken eftersom han är som han är lilla! hjärtat!  


Nej nu ska hundarna få rastas så de är nöjda att vara ensam en stund medans vi far på banan en sväng!

So long på er!

Av Linda Calissendorff - 9 maj 2013 22:15

Vi åkte ner till Bergsåker för Ricky blev lejd som kusk i ett amatörlopp i dag han fick köra Marlene Näslunds fina Spirit of Life!
Hade inte de bästa förutsättningarna om man titta på spåret och Sprit är en häst som tål att jobba men helst ska de hållas en bra fart hela vägen så de hamna lite i tredje spår
och fick undvika lite vingel och i hop körningar av de andra kuskarna men de gjorde ett bra lopp och fick med sig en femte plats hem så de får vara nöjda med de trots banan var tung efter allt regnande i natt... :)
Ricky tycker de är skoj att få tävla andras hästar inte ofta de är amatörlopp men de blir ju nån uppsittning då och då och de är alltid kul att hänga med på utflykterna som blir! :D

I morron är de intervall dags med wilmer ha testat lägg på halv runda fram så få se om Ricky tycker de känns bra jag hoppas då de känns som de borde funka bra! :)
Blir provlopp nästa lördag så hoppas de bli några nordisar så man få se hur wilmer fixa vara på banan med annan häst man ha ju vurpan i åtanke men de känns som de ska gå bra får ge han lite räddnings droppar innan så udden av stressen tas bort man måste använda sina knep ibland! :))

Nu bli de snart sängen de ska bli skööööönt!
Ha en bra helg nu!
Hejsan svejsan!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20 21 22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2013 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se