Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 11 juli 2013

Hittat!

Av Linda Calissendorff - 11 juli 2013 20:35

Ha ju varit i dag uppp till Gala med Wilmer för Olov kommer dit till ett stall så drog i väg mitt i dagen för att hoppas på att han skall hitt vad de är som stör wilmer i högre farter och så blev fallet!   

Ha alltid gillat Olov när han bodde här i övik han använde jag flitigt för han ha ett bra tänkt när de gäller hästar så blev glad att han kunde komma upp och nu ha han jobbat på en av sveriges bästa kliniker som är Mälar hästklinik så förstod han hade utvecklas enormt som vetrinär där och så var fallet!   

Han hade lärt sig nya böj tekniker som visa hältan bättre på hästarna utan att behöva böja av dom benet eller så himmla högt upp som en del gör... då ha de ju framknä under mulen när vissa böjer men detta var bara ett lätt tyck i en viss vinkel de var verkligen intressant att se ha studera noga nu!   

I af så visa wilmer inget fram hälta i varken knä eller kota men bak kom de både på höft och knäled...

Så olov får ofta fram bog relaterade skador och höftleden ha han jobbat med i över 3 år sa han med väldigt goda resultat på travhästarna!! Finns bara en till som behandla höft leder i sverige så rätt nice med en sån vetrinär som kommer hit som kan de! =)

I af så var han rätt så rejält halt lill gubben mest höger bak åt de håll han satt fast i ländkotorna så de är ju de i ryggen som ställt till detta sekundärt... men nu blev de behandling av cortiosn och som vanligt ta de lugnt nu i 4 veckor innan man gör nått snabbjobb men de är ju lång karen när man behandla 4 leder så ha karens nu på 2 mån men de ta ju den tiden innan han är pigg & fräsch för ett snabb jobb!

Skönt att han hittade felet så man slipper klia sig i huvudet å fundera på vad de kunde vara men klart jag vet de är från ryggen men skönt som fasen att de inte satt sig på framknäna de är man ju mest rädd om bak bruka de repa sig rätt så bra och de är första gången jag behöv behandla nått bak på wilmer så är förskonad mot de men nån gång ska vara den första....  ;)


Så nu är de Kallma & Kravallen som får jobbas som vanligt ska nog göra ett besök med Kravallen sen när han kommer nästa gång för göra en check på han med å se vad han säger!   

Nu blir de dusch å säng är trött så in i bombens.....

Tjingeling på er!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se