Stall Ardbeg

Alla inlägg under juli 2013

Av Linda Calissendorff - 21 juli 2013 20:41

Var in på banan för träna lite miljöträning på banan igen för hon är ju en häst som vill hålla koll på läget så lika bra att vänja henne
inför premien... :)
Robban hade med sig Wilsen med så de tuffa rätt bra bitvis men Kallma är ju lite så att ha hon bestämt sig för att trava då gör hon de med lätthet för sen tycka de är lite små jobbigt så då vill hon bara helst små lunka... spela ingen roll om man är på henne
med tömmen de bekommer hon inte ett dugg så gäller att leka fram de med en tjej som henne och att de blir välförberedd inför vad de ska göra på banan annars få man lätt ett sto som sätter sig i mot på ett eller annat vis de kan man vara lugn för! ;)
Men jag älskar ju deras viljestarka sätt att vara för ha dom den skallen på rätt sätt så släpper dom gärna ingen före sig i mål! :D
Hon är i af en ruggigt snygg donna trots sina 2 år den perioden bruka de ju se ut lite hur som helst men hon ha växt på rätt bra de senaste halvåret de kan jag lova!
Nu bli de vila på stället för min del ha jobbat fyra långa dagar på raken så känns skönt att vara ledig i morron..... ;)
Kram på er alla trogna läsare!

Av Linda Calissendorff - 20 juli 2013 11:34

I går jobba jag på solänget de var ju lunchtrav så jag upptäckte när jag öppna programet att de fanns ju ett lopp till Kravallen där som jag totalt missat att anmäla till.... :(
Var stängt på 60 tusen men tillägg vid vunna 30 tusen så de var 2 st på start... dessutom vann de på 35,8 så nog hade han varit med där framme i den författning han är i dag... surt sa räven men inget att gräma sig över nu men de reta mig när de var ändå hemma tävlingar å man slipper resa i väg!

Fick ett samtal i dag att på måndag ska vetrinären gå igenom den nya stjärnan så är allt OK så komma han på torsdag bli en dryg
resa från jägersro men tur de få övernatta mitt på hållet några tim... :)
Ska bli sjukt spännande och jag hoppas de ska bli ett glädjande besked som lämnas på måndag fm... känner mig nervös redan vill så gärna de ska bli av!
De som varit är att han slagit på sig i hagen på skenbenet på ena bak på insidan, sen träna de på ändå så han slog upp de igen innan de hann läka ut helt så sen blev de en infektion i såret och där av en rejäl svullnad som ha varit nu över 4 veckor... jag vill ha en röntgen plåt på skadan så de inte blivit nått med ev griffelben som lät bli av yttre våld så de jag vill veta innan han ställs på transporten så man vet annars bli man bara fundersam bäst att veta hur de är ställt! ;)
Skulle de vara nått giffelbens historia så känns de som att så länge försäkringen stå för de och prognoserna är ju goda om man ta de i tid så pass bra han visat han på de fyra starter han gjort så är de lätt värt att vänta på honom i så fall! :D
Men han stå ju på proffs träning så i så fall bli de att man ta hem han hit för ägarens skull så han slipp betala dyra pengar i månaden för honom... jaja nu hoppas vi att de inte är nått sånt utan att han är fräsch då tror jag att vi kommer få en riktigt rolig höst/vinter med alla 3 grabbar på tävlingsbanan!
:) Allra helst Kravallen och wilmer som är beroende av fäste på banan, ska bli skoj att se killarna på vinterbana tror de ska passa dom utmärkt nämligen! :D
Nu ska jag luncha jobba helgen så bäst man
passa så vila mellan pensionärerna.... ;)
Bye bye!

Av Linda Calissendorff - 17 juli 2013 21:37

Jobba på Dannero i kväll när de är fina kvälls tävlingar en sån skön sommar kväll som denna dag! :)
I Guldtäckes loppet vanns otippat av en amatör från Rättvik hans häst Gärdsjö Viking sänkte sitt rekord med över 2 sek och stoppa näsan först före Hallsta Lotus och favoriten Ulvsås Brasse!
Man blev tårögd av glädje över att höra hur rörd ägaren och amatör kusken som själv träna hästen när de beskrev känslan att vinna 150 tusen i ett så tufft lopp som denna! :D Blir så glad att de sticker upp en amtör i mellanåt så de inte är bara proffsen som roffa åt sig stor vinsterna! :)
Nu ska jag hålla tummarna för amatören Urban Engdelius häst Dead wood som starta i DD! :)
Hej svejs!!

Av Linda Calissendorff - 17 juli 2013 17:03

I dag när stina kom och massera igenom Wilmer hade hon skaffat sig en italiensk vinthund som hette Frans Jager och Linda blev ju kär på en gång.... :) Hur frän som helst var han sån bli de i framtiden helt klart!

På vilde wilmer hitta hon inga större grejor bara att han var lite stelare att stretcha på höger sida vilket inte är konstigt alls så hon knåda lös han ordentligt på hela höger sida och han stod å njöt å gäspa flera gr... :)
Så nu ska vi börja skritta igång honom i helgen så han få komma ut och lufta huvudet mest de han sliter ont i av att inte träna de märks bli rastlös och han nafsas hela tiden när han stå på gången de bara kryp ur kroppen på han så nog är han pigg nog! :D

Ha motionerat Kallma och Kravallen i dag tur man ha en ledig dag men nu är de fyra jobb dagar inkl helgen så de känns ju lite så där just nu... men tur att allt gå bara man inte ha nått val! ;)
So long så länge!

Av Linda Calissendorff - 15 juli 2013 22:48

Tror allt att Olov hittat vad som gjorde ont på wilmer för han är tillbaka med humöret typ gr 10! :) Tog in han i dag för de tok regna ute när jag skulle ut med Kallma och han var typ crazy horse inne stod på bakbena,kasta huvudet så man trodde de skulle ramla av, sparka bakut så jag fick vackert få ut med han igen annars hade han rivit stallet! :)
Så nu är han tillbaka spirituellt!
Nu på onsdag ska han få massge av bästa stina som ska knåda igenom han så han blir extra pigg! ;)
Ska skritta i gång han till helgen annars så bli han väl totalt överladdad finns risk att han gör sig illa i hagen annars å de vill man ju inte.. .

Ha en ny kuse på G så jag kan inte avslöja nått innan de är helt klart,men kan lova de är en riktig snygging och jag hoppas innerligt han ska landa på gården inom snar framtid... :D Men jag är ju extremt noga när de gäller nya hästar då man blivit lurad till månen och tillbaka bara för man är för god trogen men denna man som ha hästen verka seriös så vi vänta på ett utlåtande av en vetrinär innan vi beställer en transport så håll tummarna... :P
Nu bli de sova ska upp å jobba första dagen efter semestern känns halv drygt......
Natti natti!

Av Linda Calissendorff - 14 juli 2013 15:28

När jag kom hem från stallet i dag så stod de en bil på gården och de var Per Arnt med fru som kommit från självaste Norge och ha fött upp Kallmas mamma Nordli Pila så de var så sugen att kika på kallma eftersom de nu var  en av hennes avkomma då, de hade vägarna förbi för de äger ju Eldprins som susanne Osterling ha på träning så de skulle vidare upp till skellefteå för han starta i morron! =)

Så vi drog i väg till stallet igen och de fick titta på henne och skämma bort henne med morötter som de hade med sig till henne så Kallma hon mumsa på hon och var fasligt nöjd att visa upp sig!   

De tyckte hon var så lik sin mamma och gillade skarpt hennes lätta kroppstyp att mamman var lika ädel i sin typ men att mamman kunde oxå vara lite tjurig som tävlingshäst att passa de henne att trava så gjorde hon de med bravur men ville hon inte så vara de bra så Sen sa han att hon var ingen tidig häst utan var nog runt 4-5 åring när hon börja tända till i träningen!   


Så typiskt stona att ta i när de passa dom, ha ju märkt lite humör i Kallma med så därför känns de skönt att få sån här information om hennes mor så man kan undvika att få fram den tjurigheten   

Jag tänker så med alla ung hästar vare sig jag vet att mamman eller pappan är si eller så utan hästen får komma ut och starta när den är mogen för de annars få man bara massa negativit tillbaka med häst som bli tjurig eller börja med massa olater och de vill man inte de ska få med sig i början på trav karriären....

Så tur man är amtör tränare såna gr för man ha ju nästan all tid i världen och inte som proffsen där man måste ha tidiga resultat p.g.a de kosta att ha dom på träning då vill man inte ha dom som boxvärmare direkt för ägarna vil se resultat snabbt och de förstår jag med, men många hästar som stryker med i psyket att de kommer ut innan de är mentalt redo....

Hur som haver var de jätte skoj de kom förbi och hälsa på,  de var hur trevliga och gulliga som helst  underbara människor som ta sig tid och kika på "barnbarnen" som de själva sa att Nordli pilas avkommor var!   

De skulle följa oss sen när de var dags med start och då hoppas jag att vi kan visa upp lite resultat åt "morföräldarna"   

Nu blir de vila i soffan snart sista semesterdagen till ända.... ha lite ångest att börja jobba igen men tur de går över efter nån vecka på jobbet...   

Ha en skön söndag ni övriga!!


Av Linda Calissendorff - 13 juli 2013 11:46

Var på solänget i dag med Kallma och Kravallen de var dags för två årings serien och provlopp för Lill gubben! :)
Kallma skötte sig bra med tanke på att hon varit på banan två gr så hon är ju inte van hästarna runt omkring och högtalare som låter,hon var lite laddad inne i stallet innan loppet men samla sig efter värmningen så var bara lite överskotts energi som skulle ut ur kroppen! ;)
Hon följde fint i voltningen och följde ryggen på ettan men de andra brassa i väg sen i täten så blev hon och wilsen där bakom men Ricky ville ej vara på henne för mycket för hålla tiden så hon ska få några dåliga erfarenheter så här från början utan hon fick trava på i den takt hon ville och hon tog i mellanåt å sen blev de nån grej hon kika lite extra på så då stanna hon upp farten! :D Hon gick 2.23 på 1640m så bara trimma vidare mot premie!Dom är ju så söta dessa två åringar oerfaren och nyfiken! ;)

Kravallen var hur läcker som helst i dag på banan lite extra taggad var han inte stressad utan bara taggad som man vill ha han! :)
Testa en ny käk som funka toppen på killen och i dag blev de en vinst i provloppet gick i dödens sista varvet och tryckte utvändigt såg så stabil och läcker ut i traven han bara flöt fram i spåren! :D
Märks back träningen gett resultat och att han tagit de på rätt sätt!! :)
Han andas knappt när han kom in och tiden blev 1,39 full distans så nu bli de fortsätta träna backe och sen provlopp i början på augusti igen ska bli spännande att se han då igen på banan! :D
Nu ska vi sko om kallma för att hon tappat halva framskon....
Tjing från en nöjd tränare! :)

Av Linda Calissendorff - 11 juli 2013 20:35

Ha ju varit i dag uppp till Gala med Wilmer för Olov kommer dit till ett stall så drog i väg mitt i dagen för att hoppas på att han skall hitt vad de är som stör wilmer i högre farter och så blev fallet!   

Ha alltid gillat Olov när han bodde här i övik han använde jag flitigt för han ha ett bra tänkt när de gäller hästar så blev glad att han kunde komma upp och nu ha han jobbat på en av sveriges bästa kliniker som är Mälar hästklinik så förstod han hade utvecklas enormt som vetrinär där och så var fallet!   

Han hade lärt sig nya böj tekniker som visa hältan bättre på hästarna utan att behöva böja av dom benet eller så himmla högt upp som en del gör... då ha de ju framknä under mulen när vissa böjer men detta var bara ett lätt tyck i en viss vinkel de var verkligen intressant att se ha studera noga nu!   

I af så visa wilmer inget fram hälta i varken knä eller kota men bak kom de både på höft och knäled...

Så olov får ofta fram bog relaterade skador och höftleden ha han jobbat med i över 3 år sa han med väldigt goda resultat på travhästarna!! Finns bara en till som behandla höft leder i sverige så rätt nice med en sån vetrinär som kommer hit som kan de! =)

I af så var han rätt så rejält halt lill gubben mest höger bak åt de håll han satt fast i ländkotorna så de är ju de i ryggen som ställt till detta sekundärt... men nu blev de behandling av cortiosn och som vanligt ta de lugnt nu i 4 veckor innan man gör nått snabbjobb men de är ju lång karen när man behandla 4 leder så ha karens nu på 2 mån men de ta ju den tiden innan han är pigg & fräsch för ett snabb jobb!

Skönt att han hittade felet så man slipper klia sig i huvudet å fundera på vad de kunde vara men klart jag vet de är från ryggen men skönt som fasen att de inte satt sig på framknäna de är man ju mest rädd om bak bruka de repa sig rätt så bra och de är första gången jag behöv behandla nått bak på wilmer så är förskonad mot de men nån gång ska vara den första....  ;)


Så nu är de Kallma & Kravallen som får jobbas som vanligt ska nog göra ett besök med Kravallen sen när han kommer nästa gång för göra en check på han med å se vad han säger!   

Nu blir de dusch å säng är trött så in i bombens.....

Tjingeling på er!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards