Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 10 augusti 2013

Bara en massa kärlek och mys i dag!

Av Linda Calissendorff - 10 augusti 2013 21:44

I dag drog vi till stallet för att motionera och umgås med våra fina hästar så blev Bjästatjärn först åkte först till!

Vi skulle testa hur wilmer kändes i dag var ju 4 dagar sen sist som han vilat och Kravallen skulle motioneras med så vi sela på grabbarna och kom inte mer än upp på vägen så se jag hur wilmer sätter inte ner hoven plant i backen märktes så väl när man gick på asfalten märktes inte så väl men man ha ju suttit en hel del bakom denna häst så man vet ju när nått är galet...   Han är ju inte halt men de är som förra gången innan monica kom...

Ricky fick vända om hem och jag köra energi knippet Kravallen på mon och de känns som han skulle orka trava till månen och tillbaka utan problem med öronen spelande framåt kan säga han verkligen se ut att älska livet just nu!

Man kommer på sig själv att sitta med ett stort flin så rolig är han att köra som en liten gocartbil som lyder ens minsta vink och med fart under hovarna!  

Ja jag säger de att denna häst ska bli spännande att se på banan när de är lopp dags känns onekligen som rekordet kommer sänkas en hel del om han får bra förutsättningar på vägen!!   


Ja å lilla wilmer som verka då ha knövla till ryggen rejält igen för när jag kom tillbaka sa Ricky att han hittat vad som stör honom och när han stå på gången och man ska flytta han sidleds så knäpper de till nere mellan kotan och hovleden som de är en sena som låter när han ska sträcka ut hoven...och de är ju en hel del som fäster i hop med senor längs bakbenen som tex tå sträckarn kan ju som dragit i hop síg känns de som ja jag vet inte bara låter tanken skena i väg för nått är i kläm i af så långt fatta jag! 

Vi googla på de och de fanns nått inlägg och de var en kota i ryggen som satt fast på den hästen och de upplevde samma sak som vi gjorde så de måste ju sitta i ryggen igen stackas lilla gubben så bara vackert låta han vara tills monica kommer den 21 aug,typiskt de skulle ta 4 veckor innan hon kom denna gång hade verkligen behövt ha hit henne tidigare!   


Sen blev de Skrike för i dag skulle Farbrorn motioneras & Kallma så när vi kom dit såg jag att han hade fått ett sår på insidan av kotan fram så han var lite svullen av såret så typiskt blodningar att vara super känsliga mot de mesta ha väl kommit lite lera på såret så de blev svällt så Ricky fick ta en motions runda så svullnaden skulle gå ner lite vilket den gjorde!   

Sen hade jag införskaffat Vallörtsblad i tinktur från sven Lindblom så blev att lägga på några blad sen linda om så får han gå med de över natten nu så de drar ur ordentligt!

Han svullnad bak ha minskat bra sen han kom så de känns ju toppen!

Kan ju vara syrrans healning vem vet?!   

Men ni skulle ha sett sötnosen han är ju rätt stor så jag sitter på huk fram och ska linda om han så kommer han ner med mulen och blåser på mig och titta fundersamt vad jag håller på med han såg så förvånad ut lilla vännen!    Han kan inte ha fått så mycket pyssel han inte! Men vilken bedårande häst så himla cool lugn när Ricky kört stå han bara helt stilla ute och vänta på man ska sela av honom så bruka de inte riktigt vara i från proffs träning de är mest van att gå in och ut genom stallet,  men han är som han inte gjort nått annat än bott på landet!   

Jag är verkligen så impad av våra hästar de ha så trevliga personligheter och de är så vackra på sitt sätt,  ja man kan säga att jag ör KÄR i hela högen!!  

Kallma skötte sig bra i dag runt rundan men de märks hon ör trött att gå ute dygnet runt och hon ha lagt på sig en hel del för de gör inget annat än stå med huvudet nere i balen så synd att man ha en häst som behöv maten och sällskapet och hon skulle helst ha dragit in lite på maten... jaja de blir bättre sen så fort vi får hem dom då är man ju hemma och kan ge flera gr istället nu kan vi inte sitta och fara dit hela tiden för ge de är omöjligt med tiden och skulle ruinera mig i bnsin kostnad....


Nu ska jag ta och lata mig lite till framför TV denna lördag kväll de är jag värd!   

Trevlig helg på er!

 
 
Ingen bild

ulrika vestin

11 augusti 2013 08:14

jag masserar några av ridskolans hästar och två av de tittar på mig med förvånad blick emellanåt, ungefär som att de vill fråga vad jag håller på med :), sen så inser de att det var ju skönt :)
gillar verkligen att massera och hålla på med hästarna, det ger så himla mycket :)

Linda Calissendorff

11 augusti 2013 10:28

Ja de är så fantastiska på ta i mot massage man se de bli alldelens simmiga i blicken och gäspningara de inte klara att hålla i mot! :D Längta tills mina är hemma då kan man massra och mysa på ett helt annat vis :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards