Stall Ardbeg

Alla inlägg under augusti 2013

Av Linda Calissendorff - 14 augusti 2013 10:30

Ja de var min enda lediga morron denna vecka och enda tiden Anna kunde sko så var bara vackert att dra sig upp ur sängen de....
Kravallen skulle skos om in för starten nästa vecka så han ha gott om nytt fäste nu bak så nu kan han sänka rekordet tycker jag! :)
Känner mig så sjukt trött tror man ha nått otyg i kroppen ha huvudvärk och seg nånting ha inte tid att vara sjuk nu...
I kväll bli ute taket på stallet klart så nu ska de hämtas grejor så får vi börja invändigt ska bli skoj! :D
Så hem och byta till målar byxerna och ut i värmen!
Hej svejs så länge!

Av Linda Calissendorff - 13 augusti 2013 06:57

 


Regnet bara öser ner.... ska regna större delan av veckan känns ju lite si så där att ha 2 st av hästarna ute på nätterna fortfarande....  

Finns ju täcken att klä på dom men jag sover oroligt när jag inte vet de är inne i stallet där de är varmt och mysigt att ligga i boxen!

Man får ta in dom på dagen så de får vila igen sig en stund i stället ska beställa stängsel stolp i dag på Jula så får man hämta upp dom så snart som möjligt och stänglsa upp här hemma bara hoppas de ha ett gäng här i övik kommer behöva en hel del till 2 st hagar!   

Så typiskt man inte ha massor av semester dagar kvar så man kunde ta en vecka och bara skynda på med stallet blir ju mest kvällarna nu och barnen är här denna vecka så de är svårt att få till de med mellan middagar och läggningar.... Ja bara taket ligger på plats så kan man börja invändigt då är ju en annan till hjälp med för jag vägra gå på taken är så sjukt höjd rädd!   


Nu bär de i väg till jobbet sen ska jag till stallet de är kravallen som ska ut på en tur i dag och Ricky får köra Farbror på sin lunch gäller att ta vara på när man ha en timme över nu!   

Hoppas solen skiner på er, här är de som sagt mööööööörkt och blött!  



:)

Av Linda Calissendorff - 12 augusti 2013 22:04

Är så glad för Ricky skull för han ska få chansen att köra en riktigt fin häst på fredag de är Patriks Prince Kodak!
Han ha nyss kommit i gång med startandet efter 6mån frånvaro för en gaffelbandsblödning så de är första loppet efter den vilan och ett kort lopp med 10e spår så inte bästa förutsättningarna med är han så bra som han ha varit ska de bli en peng hem! :))
Sen fina Dans Emil att köra på torsdag så de bli en spännande vecka! Halva nöjet är att få fara med Gunnar Dans emils ägare han är en härlig man då få man dra på smilbanden de kan jag lova! :D

Kallma ha varit ovanligt seg och gå mest å lalla på men så i dag hade hon brunsta som en tok men inte konstigt hon är loj å sävlig! :P Hon är ju sugen på nått helt annat än att träna hon! Men inte konstigt när han ha en sån snygg en karl i hagen..... :D

Av Linda Calissendorff - 12 augusti 2013 08:18

Ska just packa bilen och fara ner över mot höga kusten för att lämna sonen på sitt första diabetesläger i hela

3 dagar! Känns lite nervöst att lämna hans blodsocker värden i andras händer så länge som 3 dagar och koll på nätterna....

Men tror de är nyttigt att han får träffa andra barn med samma sjukdom och byta erfarenheter som dom har!   

Han är verkligen taggad för detta så hoppas han inte får hemlängtan nu då på kvällarna...  

 

Av Linda Calissendorff - 11 augusti 2013 19:11

I kväll så for vi ut i skrike för ge vatten och kolla benen på Farbrorn och då tog jag med mig massage apparaten Thrumpern för att ge han en omgång på röven så han fick en ordentlig genom knådning!   

När jag börja att Thrumpra så visste han inte vilket ben han skulle stå på sen vände han sig mot mig och kika med en frågande blick vad jag höll på med igentligen! De märks han är inte van att få sig en härlig massage men efter ca 15 min trampande så slappna han äntligen av och han börja tugga med munnen och han fick en nöööööjd blick på ögonen av avslappning!   

Finaste killen man kan inte annat än bara älska honom, han ha så fina kloka ögon och han ha en utstrålning av klass! Sällan jag fastna för VBL är ju kallblods fantast, men han ha nått som jag verkligen fastna för få blodingar som lyckats med de kan jag tala om!   

Benet var mycket bättre fram ,svullnaden hade lagt ner sig bra så linda om med en bomulls tuss med silvervatten/kärleksört så får han ha de tills i morronbitti!

Fundera på att göra hagar så fort som möjligt här hemma så man kan ta hem Kallma & Farbrorn, så får de gå ute här istället så man kan ta på och av täcke lättare när man är hemma vid...

vi får förhoppningsvis köpa transporten snart så då kan man lika börja dra dom i buret för träna antingen i Skrike eller på mon skulle vara skönt att få hålla koll på dom hemmavid än att sitta hemma å vara orolig hur de har de där borta....

Nu ska de bli lite grillat på schemat är hungrig som en varg!!   

Ha en skön söndag ni övriga!



Av Linda Calissendorff - 10 augusti 2013 22:26

Han som ha bråttom när han går!   










Av Linda Calissendorff - 10 augusti 2013 21:44

I dag drog vi till stallet för att motionera och umgås med våra fina hästar så blev Bjästatjärn först åkte först till!

Vi skulle testa hur wilmer kändes i dag var ju 4 dagar sen sist som han vilat och Kravallen skulle motioneras med så vi sela på grabbarna och kom inte mer än upp på vägen så se jag hur wilmer sätter inte ner hoven plant i backen märktes så väl när man gick på asfalten märktes inte så väl men man ha ju suttit en hel del bakom denna häst så man vet ju när nått är galet...   Han är ju inte halt men de är som förra gången innan monica kom...

Ricky fick vända om hem och jag köra energi knippet Kravallen på mon och de känns som han skulle orka trava till månen och tillbaka utan problem med öronen spelande framåt kan säga han verkligen se ut att älska livet just nu!

Man kommer på sig själv att sitta med ett stort flin så rolig är han att köra som en liten gocartbil som lyder ens minsta vink och med fart under hovarna!  

Ja jag säger de att denna häst ska bli spännande att se på banan när de är lopp dags känns onekligen som rekordet kommer sänkas en hel del om han får bra förutsättningar på vägen!!   


Ja å lilla wilmer som verka då ha knövla till ryggen rejält igen för när jag kom tillbaka sa Ricky att han hittat vad som stör honom och när han stå på gången och man ska flytta han sidleds så knäpper de till nere mellan kotan och hovleden som de är en sena som låter när han ska sträcka ut hoven...och de är ju en hel del som fäster i hop med senor längs bakbenen som tex tå sträckarn kan ju som dragit i hop síg känns de som ja jag vet inte bara låter tanken skena i väg för nått är i kläm i af så långt fatta jag! 

Vi googla på de och de fanns nått inlägg och de var en kota i ryggen som satt fast på den hästen och de upplevde samma sak som vi gjorde så de måste ju sitta i ryggen igen stackas lilla gubben så bara vackert låta han vara tills monica kommer den 21 aug,typiskt de skulle ta 4 veckor innan hon kom denna gång hade verkligen behövt ha hit henne tidigare!   


Sen blev de Skrike för i dag skulle Farbrorn motioneras & Kallma så när vi kom dit såg jag att han hade fått ett sår på insidan av kotan fram så han var lite svullen av såret så typiskt blodningar att vara super känsliga mot de mesta ha väl kommit lite lera på såret så de blev svällt så Ricky fick ta en motions runda så svullnaden skulle gå ner lite vilket den gjorde!   

Sen hade jag införskaffat Vallörtsblad i tinktur från sven Lindblom så blev att lägga på några blad sen linda om så får han gå med de över natten nu så de drar ur ordentligt!

Han svullnad bak ha minskat bra sen han kom så de känns ju toppen!

Kan ju vara syrrans healning vem vet?!   

Men ni skulle ha sett sötnosen han är ju rätt stor så jag sitter på huk fram och ska linda om han så kommer han ner med mulen och blåser på mig och titta fundersamt vad jag håller på med han såg så förvånad ut lilla vännen!    Han kan inte ha fått så mycket pyssel han inte! Men vilken bedårande häst så himla cool lugn när Ricky kört stå han bara helt stilla ute och vänta på man ska sela av honom så bruka de inte riktigt vara i från proffs träning de är mest van att gå in och ut genom stallet,  men han är som han inte gjort nått annat än bott på landet!   

Jag är verkligen så impad av våra hästar de ha så trevliga personligheter och de är så vackra på sitt sätt,  ja man kan säga att jag ör KÄR i hela högen!!  

Kallma skötte sig bra i dag runt rundan men de märks hon ör trött att gå ute dygnet runt och hon ha lagt på sig en hel del för de gör inget annat än stå med huvudet nere i balen så synd att man ha en häst som behöv maten och sällskapet och hon skulle helst ha dragit in lite på maten... jaja de blir bättre sen så fort vi får hem dom då är man ju hemma och kan ge flera gr istället nu kan vi inte sitta och fara dit hela tiden för ge de är omöjligt med tiden och skulle ruinera mig i bnsin kostnad....


Nu ska jag ta och lata mig lite till framför TV denna lördag kväll de är jag värd!   

Trevlig helg på er!

Av Linda Calissendorff - 9 augusti 2013 23:21

Sitter i bilen på väg hem från en trav kväll i umeå då Ricky skulle köra The Captain som bruka pulla bort sig i loppen för
han är så hetsig i värmningen med...
Han bruka bara gå med ryck luva utan dövning under så vi sa åt han innan loppet att åtminstone ta i lite bomull i öronen för att
kanske lugna ner han lite granna och han var inte lika het med bomullen,sen fick han gå ett rygg lopp så avsluta bra och kämpa in i mål för de var en grym öppning på 1,10 första 500m i den klassen av hästar!
Så sluta på en 8 plats och en matlapp hem,
Så ägaren Arne var nöjd med insatsen med tanke hur hästen bruka uppträda så alltid skoj att de är nöjda med älsklingens insatser i loppen för han försöker alltid ge hästarna snälla lopp som möjligt! :D
Nu längtar jag till vi ska få starta bara 2 veckor kvar nu..... "otålig" :P
God natt på er i morron bli de sovmorron sköööööööööönt!!! :D

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards