Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 17 november 2013

Usch för denna blås...

Av Linda Calissendorff - 17 november 2013 16:35

Jisses amalia vad de ha blåst här i natt.... Varken jag eller hundarna ha knappt sovit för  de ha tagit i så fruktansvärt och i går när jag skulle hämta in grejor från bilen så small de till och våran stoooora studsmatta som barnen ha bara flög över staketet...  Tur man inte stod i vägen eller att de var nån bil som stod där men rädd som satan blev man i af! Men annars ha de mest blåst runt lite små grejor men som vi ha varit strömlösa mellan 0100-0900 så de var rätt kallt inne då vi ha värme pump som inte alls ha gått under natten för de var strömlöst.... Hästarna var stirriga men inte konstigt då de ha nattlampa annars nu var de svart där ute och vinden som tog i rätt rejält och vi som inte ha isolerat tak än så lär de ha låtit rätt bra men de hade i af ätit upp allt hö så de var nog rätt coola ändå eller är alla riktiga matvrak!   


I går var vi in med Wilmer & Brodde på rakbanan som var rätt smetig så blev bara lugna intervaller med sällskap av 4 st andra så riktigt skoj att de var så många som träna tillsammans! =)

Wilmer fick sina tänder fixade och de var rejält vasst inne i munnen och Ricky märkte skillnad direkt men han var taggad för dagen så de räckte och blev över så nu blir de inge kraftfoder innan starten bara lite korn på kvällarna och en genomkörare på onsdag innan så man tömmer bort lite energier som han ha alldelens för mycket av denna herre...

Men man märkte han behöver rejält med fäste bak han gick i går med minsta brodden med liten  pigg men de räckte ej till för denna stora man så uppför hade han problem att hålla traven  blev 2 gungor men utför då var han som en pil bara trava på så bli att brodda om inför starten bak så han får fäste på banan då de ska vara rätt kallt på torsdag så de lär lägga på mer matrial och sen blir de hårt under så han kommer ner ordentligt i banan för fästes skull.

Brodde han var pigg som en mört och ville mest springa fortare än husse men intervallerna gick bara runt 1.35 pga av underlaget ville ej att han ska få nån känning i bakkärran innan starten men han såg grymt fin ut även om de gick sakta men ville bara ge han ett bra motions pass innan tisdagen för han alstra energi han med som måste ut om de ska funka att vända om i volten i starten för han vill så mycket denna herren med så man får vara försiktig att ta för mycket i han i de momentet, men tur man lär känna sina hästar så Ricky vet hur man ska göra för att försöka undvika de största fällorna men de är ju djur så man vet ju aldrig hur de reagera.... 

Nu ska jag invänta på middagen ska bli klar min fina man som håller på kocka framför spisen så blir en god köttbit och klyft potatis mums!!!   

Ha en skön söndag mina vänner!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se