Stall Ardbeg

Alla inlägg under december 2013

Av Linda Calissendorff - 18 december 2013 16:07

Jisses vad man fryser trots de bara var -2 när vi tränade i backen med Wilmer och Mulsta i dag.... helt sjukt ha bara haft en natt som de var -14 annars ha de varit plus grader å nån minus helt sjukt när de snart är januari! Jag vill ha snö i massor så man kan träna i nån ordning nu är de ju helt kasst att försöka hålla igång 3 st :(
Grabbarna tyckte de var skönt med ett ordentligt pass i backen i dag de låg jämsides uppför å wilmer galoppa några gr när man träna så nära nån annan häst,för han ska vara ett huvud före då är han nöjd... men han behöver tränas nära annan häst så han lär sig att inte spänna sig så är bara fortsätta träna på i backen så får han träna både styrka och med annan häst så de bli toppen! :) Märks wilmer är starkare än Mulsta för han flåsa på rätt bra å wilmer drog en suck typ vi körde 4gr i backen till å börja med.För vägen gå först ner under tågbron sen bli de rätt bra backe upp sen vänder man då bli de nedförsbacke å sen på andra sidan backe igen så de suger rätt bra att gå intervaller där så vi öka med takten de bli starkare men effektivt är de! :)
Imorron är de dags för Broddes röntgen å hoppas nu inte de bli nån större grej än bara vila i så fall... han är redan för överladdad stå å kasta med huvudet när han komma in ändå är de ute från 630-2100 på kvällarna så man tyck han ska vara nöjd men han älskar att träna de märks....
Så håll en tumme att de ska gå bra känns skönt de ha en digital röntgen där nu så ny slipper man den gamla härken som stod sär förut den visa så kassa bilder så bra de kostat på trots bara en dag på änget i veckan så tumme upp på den! :))
Nu vankas de mat så see ya!

Av Linda Calissendorff - 15 december 2013 21:34

Verka vara Brodde som tagit efter Wilmers manteln på den titeln tyvärr...
Han ha nu fått en hårdare typ av svullnad pp samma ben som han haft lymfangiten på och de sitter från smalbenet och mot senorna och han är trycköm på två ställen som de är som inbuktningar så verka inte bättre än att han fått en smäll av nån av hästarna men tur är att jag ha han lindad jämt ute i hagen så ha nog lindrat smällen istället för fara starta så bli de röntga benet på torsdag och de lär bli en lång vila framöver om de vill sig illa... :( så synd när de finns så många lopp framöver till honom men vi få hoppas på de inte är nått allvarligt
så man måste ooperera bort nått griffelben utan att han ska bli bra av lite vila....
Ja de ska inte gå för lätt tydligen får man då alltid bli påmind att snabbt är oturen där visst dumt att ha de tillsammans men de trivs och leka tillsammans så man vill inte ge de ett liv ensam i en hage men visst såna här gr ångrar man sig men nu är skadan redan skedd så bara ta de som de nu är.

Mulsta ska nu börja styrketräna igen, körde 4 repor hos uffe så nu är han igång igen inför starten den 25 jan. Märks han älskar att träna för han är så nöjd efter han är körd man märker på han att de är skönt att få utlopp för all energi som han samlat nu sen han startat sist! :)

Kallma ha nu fått skor på sig så hon fick gå en motionsrunda i dag runt slingan och hon var väl inte allt för nöjd att de är slut på semestern och de lata dagarna är över för hon hade tjurat på lite för Ricky första varvet men skärpte sig snabbt tur hon inte är allt för långsint denna madam! :))
Tro hon tycker de är rätt skönt ändå att köras men klart hon ha lagt på sig allt för mycket runt magen så klart de är jobbigt att rulta runt med övervikt så därför måste man ta de lugnt från början och motionera liten stund varje dag helst så få bli några varv runt lägdan här hemma nu från början och försöka få henna att äta mindre ska införskaffa ett hönät åt henne så räcker maten längre på kvällarna ;)
Å wilmer är allt bra med han ska få tuffa i backen med Mulsta på onsdag skulle ha motionerat han i dag med men han ha lyckats tappa en baksko i hagen så tur Anna kommer i morron så vi få nya fräscha hovar inför starten på annandagen :)
Hoppas ni ha haft en skön helg för de ha jag! Take care! <3

Av Linda Calissendorff - 10 december 2013 21:32

Var in med Brodde & Wilmer i dag på Solänget för lite tuffe motion och då upptäckte vi att de hade vält ner snön på banan så de var mjukt och fint att köra på så passa på att köra ett 3000m pass med Wilmer i 1,55 tempo för han ska få ur sig lite energi å matte fick träna armarna rätt bra...   Men han var lugn ändå att köra men en annan som knappt kör fort längre tyckte vi trava på rätt så bra men som sagt gick max 1,55 så var lagomt åt han eftersom han starta i fredags så skulle han inte gå fort men han fick stäcka ut en bit och traven flöt fint efter starten så de var ju toppen att han känns än finare efter Östersund.

Brodde fick gå ett längre pass han med han gick 1,36, 1,34, 1,32  och han trava på bra på snön tyckte de var lite konstigt från början men klart han ha ju inte sett så mycket snö förut så klart de är konstigt att hela banan är vit...   Vi ska göra ett banjobb till i början på veckan för se hur han känns i lite snabbare farter bara de hinner spola banan för vi en start den 20 dec i umeå  men vill testa köra till då han fortfarande är liiiiiite svampigare i de vita bakbenet men han ha ju fått upprepande infektioner där innan han kom till oss så han är ju super känslig i de bakbenet sen dess, så de kan ju sitta kvar länge de där men han bli ju inte sämre av motionen så därför vill vi se hur han rör sig i snabbare tempon är allt ok så anmäler vi dit.

Han verka ha en cirkulations störning i benet men om de inte ger med sig får man fara och ultraljuda benet för kolla blodflödet, men  så ha han alltid varit lite tjockare där men inget som stör han men de stör en annan vill ha fina fräscha ben.... Men vi se väl efter vi gjort banjobbet som sagt de får avgöra om de bli start eller inte.

Kravallen ska börja gå i backen igen till helgen med Wilmer som sällskap nu ska vi köra där tills den planerande starten i januari om vi inte hittat ett lämpligt lopp innan dess men gör inget om han får på sig några veckor att träna upp sig igen han tände ju till ordentligt efter den träningen så hoppas de ger samma effekt denna gång... Såret är läkt bara en lite spricka kvar men han ömma inte nu längre så de är ju tummen upp på den så den h¨ller nog på läka ut så de är ju skönt!   

Kallma ska få på sig skor så snart ska hon börja träna på för fullt hon med ska bli skoj att träna henne igen ha saknat att köra damen hon är så läcker framför vagnen så ska bli spännade att se hur hon känns nu med lätta skor fram men tror de kommer funka väl ut för henne!   

Nu blir de dusch sen soffan en stund innan man ska hoppa i sängen jobb resten av veckan så bäst man är pigg å alert på morron men då gäll de att man gå å lägg sig i tid....

Hej svejs!

Av Linda Calissendorff - 6 december 2013 21:20

I dag ha Wilmer gått ett stort steg fram i utvecklingen och han var väldigt lugn i dag både den 4 timmars resan upp å ner, han ha ätit och druckit vatten där uppe och mest stått å myst med matte i boxen! :)
Han var cool i värmningen trots strul med 2 lös springande hästar i loppet innan de skulle värma på banan så känts som nu börja stressen släppa! :P Han skötte sig toppen i starten gick i väg hur stabilt som helst och gick upp och föjde med bakom nr 5 som var på samma volt som wilmer sen gick de på jakt mot den som dragit i väg och stod på start tills de passerat den och de var dessa två kvar :) I sista sväng kände Ricky att han kunde glida undan men när de avancerade i sista kurvan så blev wilmer plötsligt osäker att gå om så han slog på en
galopp men ställde sig snabbt igen men tog
några fel steg till så Ricky fick smyga upp jakten igen men på slutat våga han inte chansa för wilmer kändes tung i huvudet hade nog behövt ett hål till i käken så de körde på säkerhet istället vilken är bäst för wilmer skull så han inte avsluta med en målgalopp så helt rätt tänkt! :D
Är stolt över Ricky som körde bra och tänkte på att wilmer skulle få så bra erfarenheter som möjlighet för mitt lill hjärtat som äntligen börja förstå vad de ska gå ut på! <3
Nu blicka vi mot umeås tävlingar i annandag jul den banan är han ju extra spänd men lika bra att fortsätta tävla nu när
han är fräsch så vi få ta umeå starten som en träning om han nu fortsätter och spänna sig där men inte konstigt när de varit ut för en olycka där... Ja nu kan man slappna av för i kväll skööööönt! :)
Kram på er å tack för alla grattis hälsningar!

Av Linda Calissendorff - 5 december 2013 17:27

Att snöovädret som är söder över kommer hit upp så vi få nån chans till snö här med men de känns drygt om de ska just ramla ner i morron då grabbarna drar till Östersund.... känns drygt om de ska bli svårt att ta sig dit de är ju 25 mil enkel väg så nog drygt ändå tidsmässigt för Wilmer att stå så länge på buret.

Vi var in med Brodde & Wilmer i går på rakbanan för köra ur han lite energi inför loppet och de var jag som körde för känna hur han kändes i de halvstängda och de var en helt annan häst måste jag säga stabil framåt som är han ,men de var ett helt annat lugn i honom så bara hoppas de ska funka väl ut i loppen med för han låg på så där lagomt trots de var hästar före som drog i väg men han brydde sig knappt över de annars ha han nästan stått å hoppat på stället om han blev från sprungen förut!    Tack Britt som läser bloggen för tipset ha varit sugen att testa förut antingen halv eller helstängt men ha varit nervös för han är ju lite ljudrädd  så man ha gruvat för sig att han inte ska se bakåt men de funka ju jädrans bra de där så man tacka å bocka för tipsen man får!   

Brodde gick lite tuffare motion och han kändes fin trots han är lite svampig i benet fortfarande men de är inget annat än omslag och motion som gäller när de är lymfangit känning de är troligvis de som spökat förut med eftersom han haft återkommande problem med bakbenet efter han upprepande gr slagit upp sitt sår....han ha inte slagit upp de nångång här så synd att de låtit de gå så långt i proffs träningen så frutansvärt onödigt lidande för hans skull när man kan avhjälpa de med linda och bakbensskydd!   

Så vi får fortsätta motionera på och när de går att starta så är de bara anmäla när de finns nån lämplig lopp framöver han se och känns hur fin som helst i af!   

Håll tummarna för grabbarna i morron!

See ya!

:)

Av Linda Calissendorff - 3 december 2013 15:55

Blev ingen koll i går för kravallen för olof hade strulat i hop dagarna så de blev idag istället. Han böjde igenom honom ordentlig men hitta ingenting värt att behandla var en markering bak på höger sidan men de vara bara de 3 första stegen och han mena han hade ju nyss startat så ingen mening att behandla! :) Men han ha ju haft en liten sår av ett brodd tramp ett tag och de ha ju sett läkt ut men nu när man kolla noga och styr bort håret så se man att de är som en spricka i såret så när Ricky klämde där så reagera han ordentligt så där ha vi boven men de ha väl spruckit upp när de ha varit kallt ute för jag ha klämt förut där men då var de inte en sån reaktion.... men skönt vi slapp behandla honom han är verkligen en hållbar liten häst denna kille å de är skönt stt veta! :D Så nu fick han A2 Vaccinet i samma veva så bli att vila nu i 2 veckor så får hoppas att snön kommer sen så vi kan ta upp back träningen igen men de som förbrylla mig är att varför väljer han att ta till galoppen just i kurvorna? Borde inte han lika väl galoppera på rakorna....kanske ska be sune ta en koll på honom nästa gång han åker förbi för vara helt säker de inte sitter i ryggen! ;)
Men hur som haver skönt att slippa men massa sprutor i benen de vill man ju gärna slippa så weeeeihoooo att ha en fin hållbar häst i stallet! :D
Wilmer gå in lindad från topp till tå nu inför starten på Östersund riskera inget att han ska göra sig illa så han funderar vad matte håller på med! ;)

Av Linda Calissendorff - 2 december 2013 10:00

 Blev som tur vara bara 6st anmälda till Wilmers lopp i Östersund!   

Så blev 3 st ston på start och sen wilmer och en till i hans volt 20m bakom ,sen är de en 40m bakom Wilmers volt och de är en häst som galoppera bort snart 14 st starter och ha i rekord 38,8 så tror inte han slappna av och kan trava så fort att han hinner i kapp dessa där framme den hästen verka vara ett strul som kära wilmer så tur han inte är ensam...  

Så nu känns de hoppfullt igen detta blir ju precis som provloppen i antal häst i loppet som han varit ute i så de känns ju toppen att bara ha en brevid sig i volten och som sagt en 40m bakom så slipper han känna sig trängd i volten men de ha ju gått bra de senaste starterna då ha han pipit i väg bra från start tack å lov för finns inge värre än start galopp de är de TRÅKIGASTE som finns...

Så Ricky kände sig uppåt idag efter ha kollat motståndet och efter gårdagen då Wilmer verkligen visade framfötterna på ett sånt bra sätt som han gjorde ,så de var precis vad grabbarna behövde få känna efter allt strul de varit med om.... för de klart de sätts sig i huvudet på bägge två  efter omkull körningen de förstå jag till fullo men jag stå fast vid att de får banne mig lära sig hitta tillbaka till varandra igen för jag vill att Ricky kör honom ingen annan för Wilmer är en speciell häst!

 De är så mycket man bara inte  få göra fel med honom när man kör för då blir problemen ännu större och som amatör så ta man de lugnare i loppen än proffs som aldrig kört honom.... för klart känner de av han på banan i värmning så tror de ju att han ska kunna trava hur fort som helst i den klass han är i så blir de lätt de bli fel och som sagt alla fel fastna lätt i huvudet på denna man...

Så som Ricky sa de var ett fall framåt förra starten i umeå  om man tänker efter, men en annan blev bara besviken ändå efter den värmningen han gjorde- men han gick i väg från en omstart och riktiga starten utan problem -han var lugn i stallet och på banan vid värmningen vilket han inte varit förut

-han kunde ta ner han efter galoppen i kurvan utan problem vilket ha varit svårt förut att få stopp på honom och ställa han  i trav igen, så visst var de bra på många vis han fick en tid och kom runt men just då var de tungt ändå för min del av de förväntningar jag hade...

Så nu blicka vi framåt mot Östersund och ta nya tag och hoppas att de blir ett bra lopp och skoj att testa Östersund banan denna gång, då Umeå är en bana han minns uppenbarligen sen de gick omkull men de blir bra att fara i väg på denna resa innan annandag jul då de är dags för Umeå igen...   

Vi inväntar Olov ska ringa för komma ut och kika igenom Kravallen så hoppas de bli innan ja ska fara iväg och jobba vill gärna höra å se vad han tror....

Ha en trevlig dag nu!

Av Linda Calissendorff - 1 december 2013 21:54

Var in på rakbanan och körde med Wilmer & Brodde i dag som ha blivit mycket bättre i sitt ben så han fick följa med och gå ett motions pass då vi inte ha nånstans att köra innan snön komma....

Brodde var då pigg för dagen så komma ha träningsvärk i armarna kan jag lova i morron då jag fick köra honom så fick ett rejält träningspass kan ja säga...  

Ricky fick köra Wilmer då vi hade funderingar på att fara till Östersund på fredag om vi fick sällskap upp för de är bara ynka 5000kr i första pris så känns drygt att fara 46 mil för den chansningen men vi ha ju inga poäng så vad ska man göra?! Var bara 6st anmälda nu så de blir nog inte mer än 9 st skulle jag tro så luta att vi åker...

Kan säga de att vi testa halvstängt i dag för första gången för att se hur han reagera när jag kom upp bakifrån med Brodde och de föll då väl ut kan jag säga han var lugn och fin låg på så där lagomt i bettet och Ricky tog med spö och påminnde han i mellanåt att han satt där och då skärpte han till sig rejält kan jag säga han såg huuuuuuur läcker ut som helt från sidan!   Jag körde lite före i en intervall med Brodde för han skulle ju inte gå så fort så hade väl hunnit halvägs så hör jag hur grabbarna kommer dundrande bakom oss så Brodde tog i sista 250m men Wilmer susa förbi honom ändå på slutet och Ricky sa att hela intervallen gick 1,30 med lätthet!!! Helt sjukt vad denna häst kan trava på en rakbana som inte är tipp topp men den är mjuk men ändå han ha alltid tyckt att de är drygt att springa fort på rakbanan förut!    Sen susa de i väg igen då gick de 1,34 uppåt på rakbanan sen blev de en till på 1,30 utför och sista 1,34 utan problem!

Så efter den rundan i dag så anmäler vi helt klart, vi ska testa en annan variant  på körningen nu, först på med halvstängda och sen ska Ricky köra mer framåt med honom och inte bara sitta å parera som han gjort förut för hjälpa Wilmer nu bli de lite mer press framåt för att på så sätt få han mer stabil de är ju bara testa de funka då på rakbanan.

Han kanske måste känna att de är den som kör som bestämmer så kanske han kan släppa på kontrollen och bara förlita sig på Ricky helt å hållet!   

Ja denna häst bestitter då kapacitet och fart så de räcker, så man bara VILL så väl de ska funngera i loppen men vem ha bråttom han ha ju 10 år kvar på banan så de är bara ge han den tiden för när poletten ramlat ner då kommer han bli grym på banan!

Nu blir de en skön varm dusch å sen en liten bit kladdkaka framför TV!

Mys på en söndag   

Sköt om er nu mina trogna läsare!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards