Stall Ardbeg

Alla inlägg under januari 2014

Av Linda Calissendorff - 23 januari 2014 21:31

Efter en lång dag ute hos hästarna så blir man rätt kall och uppskattar en värmande kamin att sitta framför och blogga lite!   

I dag så har Kallma varit  ute på en runda och hon går framåt för varje gång man varit ute nu ha vi utökat rundan men hon är inge tröttare för de så de går snabbt att få upp konditionen när de ha en bra grund att stå på om de har vilat ett tag. 

Hon möter bilar utan problem efter denna trånga väg så skönt att man ha vettiga unghästar som man kan lita på fast man är efter vägarna som man vill helst undvika men måste man så måste man ha en klok häst!


Ricky körde Wilmer i dag en redig runda på 1,5 mil, de blev runt näske och de är rätt backigt hela vägen men med återhämtning i mellan backarna så de var en varmblods likande "krusen" i formen när jag såg dom komma hem efter vägen och Wilmer såg så nöjd ut och trava runt på slacka tömmar så tror grabbarna hade en riktigt mysig tur där ute i mörkret    Han ha slimmat ner sig fantastiskt sen vi börja ha alla hästar tillsammans så de rör sig konstant i hagen så de märks han är så snygg i kroppen nu se mer ut som en bloding än kallblod och de är ju bra eftersom han är rätt lång och stor hela hästen så mindre att bära på desstå bättre.


I morron ska Mulsta & Brodde få komma ut på en sväng för göra en check att allt är bra innan loppet och de tror jag nog, men man ska alltid ta en tur så man se så de inte hänt nått under vilo dagarna så man vet att de är fräscha kusar vi åker med.

Ja i morron bli de en kväll att fixa utrustningen till bögge två så gäller att ha allt klart tills på lördag för vi åker nog runt 9 tiden efter hästarna fått vare ute en stund och ätit å vattna upp sig så de ska klara dagen sen.


I dag så blev man bortskämd igen de var mockat klart och tagit in hö, så man ha de ju för bäst att få komma hem å allt är klart å på de var hundarna rastade så man kan inte ha de bättre än så här med hjälp på gården!   

Nu ska de bli TV stund innan sängen, är trött som faaaaaaan men skönt att sova en hel natt så hoppas edwin ligger bra hos pappa nu i natt å resternade nätter...

Sov gott på er!

  ANNONS
Av Linda Calissendorff - 22 januari 2014 17:37

 Ha fått så härliga inhyrningar i stallet de är 2 st islandstjejer som heter Rut & Hera och deras underbart snälla ägare som hjälper till i stallet som mocka å sopa så fint, ha nog aldrig haft en sån välsopad stallgång som nu, så man är så tacksam att de är gjort när man kommer hem efter en lång arbetsdag...  

Wilmer han ha ju ett gott öga till snygga brudar så han charmade in sig direkt och myste med Hanna när hon skulle ge dom lunch så han är allt otrogen mot matte när hon jobbar...   

 


Har fått programet till Bergsåker och Mulsta är tippad i nånstans i mitten, medans Brodde är som 4:je och jag fatta inte att han är så tippad då han varit borta i över 8 månader.... men de ser väl hans fina rad i debuten så hoppas nu vi inte gör spelarna besvikna men som sagt mest nyfiken är nog vi, som ha viljat se vars han stå nu ett bra tag!   

Men de ha ju strulat och han skulle ju gärna fått sluppit denna karleds historia så hade man varit mer optimistisk, men man vet ju inte om de påverkar han är ju utan hår i karldenen nu men inte öm så  vi testa att starta för han ska ju inte vara påverkad att vara hårlös tycker jag men man vet aldrig med Brodde...   


I dag var de ingen häst som ska ut på nån tur, så vi umgås med Edwin i lugn och ro nu när de är sista kvällen han är här och jag skulle ha varit på sleipner möte,men jag ville vara hemma så då är jag de så klart

! De är ju inget årsmöte så får gå nästa gång istället.

Edwin är så duktig här hemma han hjälper till att fylla vatten åt hästarna,skotta ute, sen så kan vi gå ut och ta in hästarna så går han in själv fixa fika själv,duscha och han ha somnat innan vi är inne så han börjar bli stoooooora grabben  nu!   

Så ha en skön kväll ni andra de ska vi!   ANNONS
Av Linda Calissendorff - 21 januari 2014 23:59

Jaha nu sitter man här med ännu en vaken natt och jag är glad att man kollar Bs på nätterna för i natt var en sån natt som Edwin sjönk sitt Bs trots han fått 2 chokladbitar.... Han låg på 3,8 å de går inte vara så låg på för natten när han få insulin dos varje tim som pyttsa in automatisk för hålla sockret jämnt så när jag nyss klev upp för en koll innan jag skulle sova hade han droppat från 3,8 till låga 1,7 på 40min som sagt fast 2 chokladbitar så hjälpte de inget... :(
Så jag väckte han och han fick dextro och ett glas mjölk så på 10min var han uppe på 2,8 så nu blir de extra koll i natt då de tendera bli en rekyl och han stiger efter varit så låg....
Ha hört Edwins pappa och av läkaren att de tycker jag ska slappna av mer och sluta ha så många nattliga koller för de tycker jag är en höns mamma...
Men såna här gr är man inte så tuff att ens barn blir så låg ,för hur skulle de vara om jag låtit bli att kolla då hade han legat medvetslös till slut och de ha ju hänt att folk ha somnat in för evigt pga att de inte fått nån hjälp! :(
Jag vill inte ha de på mitt samvete att jag inte orkade kliva upp för kolla...
Jag vet hans far är inte uppe så många gr på nattetid och de gör att jag ha svårt att slappna av när han är hos honom för de känns som han inte förstå allvaret i de hela och de gör mig rädd...
Varje morgon när Edwin inte är här vakna jag upp med rädslan i hjärtat att jag ska inte hört telefonen och man ha ett missat samtal att de ha hänt nått på natten! :(
Jag önskade jag kunde slappna av och lita på att de hålls koll när han är hos pappa men när jag vet att de inte gör de så är de svårt att koppla bort och försöka sova igen sig när man väl kan och behöver 4 nätterna han är där...
Jag är inte ensam om att ha de så här är med en grupp på facebook om föräldrar som ha diabetes barn och ALLA mammor är uppe varannnan timme för koll av Bs och i gruppen är de flera 1000pers med i så skönt att de är som sagt flera i samma situation! De som ha skilsmässo barn känner precis som jag när barnen är hos andra föräldern som ta de hela så lätt på hur allvarlig denna sjukdom verkligen är och kan bli om man inte ha koll när de är så här unga barn som Edwin. ..
Jag ha tänkt på de här när jag nu sökt nattjobb att hur ska de funka när jag är på jobbet i så fall,men jag vet jag kan slappna av för Ricky ha lovat att sköta dessa koller och jag vet jag kan lita på honom och de är GULD värt! <3
Nu är de dags att kolla att han stigit lite mer så man kan sova en stund....
Var bara tvungen att få skriva av mig om livet som "höns mamma" men som sagt vad gör man inte för sitt älskade barn ska må så bra som de bara går och höns mamma är man HELA livet så är de bara! :)
God natt på er!

Av Linda Calissendorff - 20 januari 2014 23:08

I kväll så var de föräldrar möte som vi åkte på för barnen hade gjort en film om stenåldern och Edwin hade en fras med i filmen så han var så duktig så!   

Så de blev en sen tränings runda för mig och Wilmer vi drog ut runt 21 tiden så tur de är vitt ute på backen så man ser ju hur bra som helst i mörkret, så blev intervaller i backen 6st och han trava hur bra som helst i kväll så var nog bara tillfälligt sist att jag tyckte mig se nått utan de tog nog bra på lill rumpan för han frusta på rätt bra efter varje intervall så märks de tar gött precis den träning han behöver för att träna upp styrkan och mjölksyran som han gärna ha problem de sista 500 m så de kommer bli gott detta för honom inför nästa uppgift!


Ja glömde skriva i går både Brodde & Mulsta kom med i de lopp vi anmält men JÄDRAR vilka kusar som kom med så de får kämpa på grabbarna men de måste ju ut för få nått lopp i kroppen de har varit borta så länge nu så de var ju bra proppar men klart de är ju V75 dag så de följer med några fina kusar från södern men de är ju som de är vi gör så gott vi kan och de vet vi hästarna gör med!   

Mulsta fick spår 3 på tillägg vilket är helt okej då han funkar bäst att gå bakifrån men de är ett grymt bra sto på start som går fina tider som lär vara svårslagen men hon kan ha en dålig dag med så man vet aldrig! 

Blev Susanne som ska köra honom och de ha ju gått väldigt bra för dom just på Bergsåker, för förra gången räknas inte då han hade ont i hoven...

Brodde fick spår 2 som vi absolut inte ville ha då han är lite lätt övertaggad så hade spår 3 varit bättre men går ju inte att ändra så bara göra de bästa av situationen men risk för galopp finns ju....

men vi hoppas att de ska gå bättre att volta nu när han är fräsch i ryggen.

Blev John Östman som ska köra så hoppas han får ledningen eller får en fin rygg att gå bakom de vore de optimala men vi tror att han ska kunna komma rätt bra till eller rättare sagt hoppas vi de med de han ha visat tidigare så bara be till gudarna att han inte ställer till nått nu så vi måste stryka för 3:je gången men nu får de vara slut på de och han får komma ut och tävla som vi väntat!   


Ja här kommer bilder på nya killen som heter Kall Viktor givetsvis uppfödd av Stall Kall så tack än en gång Greger för vi fått chansen att träna och äga en sån fin häst och jag längta tills jag få se han trava för Greger skrev han ha mycket trav i sig!

Hans mamma var ju en bra häst men gjorde bara 27 starter kom 1:a 7 gr och 3:a 3 gr  så inte dåligt betyg då hon ha galopperat de flesta gr hon starta ,då de hade problem med balansen ha vi läst så nog var hon talangfull och är Blekkan som tränat henne innan Greger köpte henne som avelsto så ingen dålig mamma han har lilla viktor!

Sen gilla jag stammen med Alm viktor,Elding,Atom Vinter i samma stam!   

Behöver jag säga jag börjar att längta redan känns som länge till maj men vi ha bestämt oss för ta en semester tripp upp till fina Kall och hälsa på Greger och alla hästar så de blir en skoj tripp då ska de fotas i mängder de lova jag!   

Han är så söt med sin fina vita stjärna på sned så lik Kallma på så många sätt fast de ha olika mammor!

Nu ska jag hoppa i sängen är trött nånting....

Ha de så bra nu!   


       
Av Linda Calissendorff - 20 januari 2014 11:51

Ja inte som ni tror att de är nått kärleksbarn på G utan vi skaffa bara håriga barn tillsammans!   

Fick ett mail i går angående en super fin 1 Års hingst å pappan till han är så  klart favorit hingsten Alm Viktor vem annars? *ler*

Så inte mycket att fundera på för ha haft ögonen på denna sen han föddes till världen för han ha sett så fin ut extriört och ordentligt uppfödd av en seriös uppfödare, så när man få ett sånt fint erbjudande kan man ju inte tacka nej så är de bara!  Så han ska flytta hem till oss på slutet av April/maj så blir de hingst bete hela sommaren fram till hösten,då få vi kolla om han är mogen att kastreras så får vi köra in han innan dess så man kan motionera så han inte åker på infektioner är lite rädd sen wilmer fick återkommande trots jag körde/longera han flera gr per dag men han var ju en olycks korp redan då så inte konstigt de drabba just han...  

Ja så här händer de grejer men de är så det ska vara man måste passa på när man får chansen att träna fram en redan sån fin individ som denna kille och han ska ha mycket trav i sig så ska fara uppöver å kika på han så fort vi ha möjlighet att komma i väg ska bli så spännande att se han.... *Längta*

Nu får man kasta häst drämmarna åt sidan å ge sig i väg och jobba vidare så man få ledig dag i morron ska bli så skönt efter helgens jobbande...  Ha sökt ett nytt jobb i dag på en Nattpatrull i staden så då jobba man 10st nätter på en månad mot för nu 19 pass på en månad så de blir stor skillnad och man ha chansen att träna hästarna på dagtid vilket underlätta på vinter tid så hoppas man få chansen att få den men de är sista dagen den 23 att ansöka så borde gå fort att få svar...   

Ha en bra dag de ska jag!


Av Linda Calissendorff - 18 januari 2014 18:40

Mulsta i ledning! =)


 Naggen & Mulsta i värmningen...

 

     

 

 

 

Vackra Brodde han är så blid skööööööön! <3

Av Linda Calissendorff - 18 januari 2014 18:12

  Inte förrän nu ha de kunnat spolat isbana på solänget eftersom den milda vintern ha ställt till de för oss tappra amatör/proffs tränare ha inte varit lätt att matcha hästarna inför lopp när de varit som de varit med snö fattig vinter...  

Så i dag var vi in med Brodde & Mulsta för göra en check inför lördag om vi ska anmäla i morron eller inte...

Mulsta fick sällskap av Naggen i dag i jobbet men tyvärr så krokna Naggen och blev stum i benen, så Mulsta var som själv hela upploppet så fick inget tryck men de gick 1,42 första 1000m och andra varvet på 1,40 så de var ett lämpligt jobb åt mannen som för dagen var halv lat när han måste trava ensam i ledningen, men han var rätt så opåverkad efter jobbet trots de var 8 veckor sen sista loppet där han knappt tog ett travsteg rätt så de loppet gav föga lite... men i dag såg han lite rullig ut men skulle behövt de tyngre bootsen när de är isbana de går som för lätt för han annars med framdelen men han skötte sig bra så honom ska vi anmäla just nu är de bara 6st hästar men de lär komma in lite fler i morron skulle jag tro för annmälningarna går ut kl 17.


Brodde olycksfågeln ha fortfarande en pytte liiiiiiten spricka i karleden som är så gott som läkt men syndes lite stelare ut på höger bak från början i värmningen men han bli ju lite svullen med när han stått inne  över natten över karleden och de åkte direkt på morronen så han hann ju inte gå ut i hagen innan... jag smorde in honom så noga innan för han inte skulle känna av de men syndes lite i kurvorna, men han är ju lite oskärpt annars i kurvorna och vill gärna bryta ner utan sällskap så kunde lika väl ha varit de annars såg han fin ut på rakorna så han gick första 1000m på 1,30 och avsluta sista varvet på 1,24 gjorde de bra på broddarna när de är första jobbet med brodd runt om i våran regi.

 Jag tipset att lägga om med grönsåpa och bomull runt karleden för mjuka upp under dagen sen blir de tvätta rent och sen salva på under natten så på en vecka ska den vara läkt tycker inte ens han ska känna den för man kan knappt se den en blotta ögat, men han är ju super fjåsig så han känner allt allra helst om de gjort ont en gång....

Så klara han av att trava på så hårt underlag som isbana så borde han fixa Bergsåker banan som lär vara preppad inför V75 tävligarna så bli nog banan rätt så mjuk så blir nog att vi anmäler även han som de såg ut i dag!   


I går var jag ute med Wilmer som fick tuffa lite back intervaller blev 6 st i rask takt men tyckte han var lite skuttig bak i slutet av backen  de 3 st första,så blev nojjig att de sitter lite i ryggen igen som Sune fixa i höstas eller är han lite stel eftersom de är första jobbet efter loppen.

Så ska ge han en chans till på måndag och se hur han funka då för de suger rätt så bra uppför så han kan ju ha blivit trött med, men man börja ju tänka alla tankar att -Jaha vad är de nu då som ska strula när allt gått så bra med honom men som sagt de 3 st sista var han bra så var nog att han var lite stel bara i musklerna.

Annars var han så där lagomt taggad så inte lika framåt som innan loppet så hoppas han håller sig så lugn inför nästa start den 7 Feb...  

I morron är de fröken Kallmas tur som ska ut få se om de blir matte eller husse som kör men hon är den enda som ska gå i morron så bli ta de lugnt sen tills man ska iväg och jobba sista kvällen denna vecka... gruvar mig redan! :(    Ha funderat på söka ett nytt jobb på en nattpatrull i stan så då ha man en tjänst på 64% men jobba bara 14st nätter på 6 veckor om man jämnför med nu när man ha 19 pass på 30 dagar.... så de tåls att fundera på för ha ca samma lön som nu går väl upp lite mer men som sagt man slipper jobba så många dagar så ha mer tid för hästarna och barnen!   

Nu blir de lördags mys i soffan med kidsen de ska se de stora äventyret på Tv 4 så bara göra sig ordning för myset,så ha en skön lördag kväll ni med!   

Av Linda Calissendorff - 16 januari 2014 18:41

I dag ha de varit alldelens lämpliga grader som -10 i dag och sol vad mer kan man begära!   

I går så körde jag Brodde på kvällen i månens ljus och vad mysigt de var fast de var lite kallt men  han fick allt jobba på i backen han med och man se hans svaga sida när man är på väg utför då tappa han som höger bak i mellanåt vilket bevisar att han måste bygga mer muskler så han inte blir för trött och därav jobba mer med  vänster sidan som ha fått tagit över förut då han var så sne att bära allt med vänster bak i stället... klart han är ju van att röra sig så innan vi fick till ryggen/bäckenet så de är toppen att kunna jobba i backe då kan de ju inte fuska så vi får hoppas att han ska få ännu mer styrka än han redan tränat upp sig men som sagt i backen avslöjas de mesta så bra värde mätare att se utvecklingen i styrkan.

Ha fått hem en toppen fin salva som Anna Berglund gjort och jag säger OJOJ vilken fin salva och man blir så len av den så de kommer bli toppen att använda i karleden  å vad jag önskade man kunde göra sånt själv skulle vara hur roligt som helst!   

 


Körde fröken Kallma i dag och hon var taggad och full av energi i dag så fick allt ta och lugna ner henne för hon ville allt trava fortare än jag men då blev hon så fin på bettet låg på så där lagomt och trava hur fint som helst!

Den där fröken är de allt för mycket framåt anda i så man få backa henne ett steg annars så är risken att man får en het häst i framtiden och de räcker med en wilmer i stallet...   

Ha skottat lägdan i kväll här brevid och de kommer bli en toppen  bra tränings runda på kvällen eftersom de ligger nära vägen och nu när snön kom så lyser de upp så bra!  Så tur man ha snälla grannar som ställer upp att man får träna på hans mark vinter tid!   

I morron ska Wilmer få sig en tur i backen nu är de dags att ta upp träningen efter en veckas välförtjänt vila efter loppen som ha varit men han ha varit rätt nöjd att vila han ha hållt låda i hagen med Brodde & Mulsta på dagarna och de gilla Kallma för då hinner hon äta några höstrån till...   

Nu ska jag snart fara och hämta Edwin som är i slalom backen som ha kvälls öppet till 21 men han får åka hem kl 20 eftersom skolan ska skötas i morron med....  

Så ha en skön torsdag kväll ni andra!Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se