Stall Ardbeg

Alla inlägg under januari 2014

:)

Av Linda Calissendorff - 15 januari 2014 14:41

I dag var Sune förbi för kika igenom Brodde och han tog god tid att kolla hela han, men hade inget att anmärka på utan var tipp topp!
Bogen han fixa till sist han var här fanns de inget att anmärka på så skönt nu hade magkänslan fel en gångs skull! ;)
Så i kväll bli de en runda här hemma sen ska de spola banan på änget så då får vi testa av Mulsta & Brodde innan anmälan går ut på söndag så man se att allt är bra med killarna.
Körde Mulsta i dag blev 7 st rundor i backen så han fick jobba på ordentligt så nu få han vila igen sig tills på lördag räcker med var tredje dag när han gå så tufft som han gör! :)
Nu ska jag ta fixa maten barnen är vrål hungriga nu när de kom hem från skolan....
Så Jalla jalla till spisen nästa! :)
Bjuder på en liten söt fräckis!

Av Linda Calissendorff - 13 januari 2014 14:32

Jag är helt övertygad att de är min diagnos helt klart!   

Körde Brodde i dag och var inte helt nöjd med hur han tog sig an backen går inte att förklara de är mest min känsla som talar till mig för han är ju svårt att se hur han rör baken eftersom han fortfarnde är lite högre på vänster sidan mot för höger sidan som är mer sluttande så tömmen glider hela tiden ner på den sidan eftersom han är inte lika "fyllig" i muskleraturen ha hänt massor  med baken sen han kom men de kan ju ta upp mot ett år innan de är helt jämnt om de ens bli jämt...Han är helt fin i karleden så de ska inte spöka de heller, men han som knycker sig fram i backen så känns som om nått sitter i ryggen igen då de härja rätt bra här hemma i hagen så kan de lätt hända så tur var skulle Sune upp på onsdag så ett besök är inbokat nu till Brodde så man vet om de är ens lönt att anmäla ut honom eller om vi ska avakta....

Kan ju inbilla mig med men som sagt känslan ha hjälp mina hästar massor av gånger så hoppas även denna gång att jag ha rätt, annars får vi ta in han på solänget och göra en check på banan där torde det visa sig när de är is underlag så de är lite hårdare då bruka problemen visa sig lättare!

Men annars var han pigg med spikaraka öron och trava omkring å gnägga på alla ridhästar i sörsvedje så han visa verkligen att han är ute efter vägarna!    

Blev bara Brodde i dag då de var -14 grader så jag frös så kopiöst efter turen så blidde bara en i dag!   

Men Mulsta ska gå på onsdag sen får vi ta Kallma där i mellan och wilmer få en veckas vila så till helgen ska han börja motionera igen!

Nu bli de dusch innan jobbet kalla för i kväll.... seeeeeeeeeg känns de i af!

See ya!


Av Linda Calissendorff - 12 januari 2014 22:13

 Kom ju på de att man kan kanske anmäla Brodde den 25 jan samma dag som Mulsta ska tävla eftersom man ha ju inte fått nått anmälningsförbud så hans startförbud går ju ut på måndag så ha kollat runt och de flesta tror som jag att man måste ju få anmäla om loppet är utanför startkarensen och de är den ju med flera dagar!   

Så vi ska prova anmäla så se vi ju men de ska ju inte vara några problem som sagt!

Vi ha pratat om att låta nån av stor fräsarna köra hästarna nu när de liks är V75 så ha skrivit upp de vi tycker ska passa våra hästar så ett självklart val som första kusk blev Örjan Khilström de vore ju hur kul som helst om han kunde köra, så vi får väl se vem de blir men hoppas de blir han som sagt!


I dag var jag och Mulsta ute i kylan och intervalla i backen körde 6 st repor i rakt takt och han var taggad som vanligt och som tur var är de lä där backen går så var inte så farligt kallt som vi ha på gården här är de så öppet att de snå nått så in i bomben så man kan knappt vara ute....

De andra får vila tills i morron då jag jobba hela tisdag så passa de bättre att köra imorron då de blir liks vila på tisdagen.

Brodde är helt fin i karleden nu efter all tvättande och insmorningar,så nu är de tur de ha blivit kallt så är de nog inga problem att hålla de där i schak till starten så får tuffa lite intervaller i veckan så vi får känna hur han känns innan de är dags för anmälningarna på söndag.

Han är då pigg igen de märks så väl när nått inte är bra då står han bara och hänger med huvudet låg ner men när han är pigg så är de full sprutt på honom men huvudkastningar och busa runt med grabbarna och i dag ha de härjat på rejält så de är enkelt att se när han är på G eller inte!   

Har beställt en super salva av Anna Berglund som ha startat kallblods ängalrna hon gör salver själv på ringblomma och annat smått å gott så hon ska skicka upp en tub så jag ska ha till Brodde så lova hon att han ska hålla karleden fräscha   


Här kommer lite stall kort från i kväll vi testa de nya objektivet som vi inhandlat tyvärr är de svårt i stall att få ett bra ljus men de vara bara ett test! =)

             

Av Linda Calissendorff - 12 januari 2014 11:50

Inte bara vi häst tränare som jubla över snön som kommit utan några som ÄLSKAR att busa i snön är Brodde & Mulsta! :)
De travar omkring och doppa huvudet i snö sen kasta de med huvudet å busa vidare!
Klart Brodde ha väl knappt sett snö förut eftersom han komma längst nere i söder men han gilla nog norrland skarpt han de märks han trivs här hos oss är en helt annan häst mot för när han kom... nu söker ham själv kontakt och tycker de är mysigt att stå och gosa förut blev han mest förnärmad och drog sig undan.... ha man stått på proffs så bli de lätt lite avtrubbad men han är en riktig mys gubbe! <3
Blåser som attan här igen så bli tufft att träna men vi få ta en var så ska man härda ut man ha för dåligt på händerna för jag fryser osv vad jag ha på mig.... :( inte roligt då! Men hoppas ni slipper blåsvädret där ni är...
See ya! :)

Av Linda Calissendorff - 11 januari 2014 13:27

Men jädrans vad de blåser kallt... =(

Är ca -10 grader och de kommer kallsnö blåsade så idag bestämde vi oss att vi träna inte för hästarna tycker inte ens de är roligt... de stå och hänger längst ner i hagen med vinden mot rumpan så de är lika ovilliga som vi!   

Synd detta kommer i kallsnö de driver ju bara bort bli ju knappt nått på vägarna så finns inget att träna på så vi morron lasta vi hästarna så får vi till Robban och träna på mon där är de is runt vägarna fortfarande så får kanske ta och köra lite intervaller med Mulsta och ta en motions tur med Kallma så får jag dra upp Brodde dit på Måndag för en tur om de inte går att köra hemma men de lär vara hårt nu när de hann skrapa vägen när de var som varmast så drog de ju sönder isen med gruset....  

Man hoppas att nästa vinter att de kommer massor av snö så man får den vinter träning man planerat för för detta år lika ingenting tyvärr men vädret kan man inte styra över så bara göra de bästa av situationen...

Nu vanklas de snart tacco middag hos Uffe & svärmora och de blir i samma veva V75 är på TV så då ha man kvällen räddad!

Take care!   



Av Linda Calissendorff - 10 januari 2014 14:06

När vi kom hem igår från Östersund så släppte vi ut wilmer i hagen medans vi gjorde stallet och han var så pigg  å glad att vara hemma och han gick direkt å  dryga sig med stackars Brodde som nog haft en lugn dag utan sin plågoande i samma hage...  

Så skönt de ta ett lopp och sån lång resa med ro för vara hur pigg som helst när han kliver ut transporten då känns de bra i mattes hjärta!   

Vi ha nu bestämt vilka lopp som de ska ut i grabbarna framöver och de se ut så här!

Mulsta Bergsåker 25 Jan

Brodde Bergsåker 7 Feb ett bra lopp som är stängt vid 25 tusen och 20m tillägg vid 5 tusen!  

Wilmer Östersund 9 Feb samma lopp som sist ett P22 så vi satsa på vara med så många lopp som möjligt där de är få hästar med och han får självförtroende att tävla bland häst så vi kör så här fanns ändå inget lämpligare i närheten så vi gör som vi planerat för han ha ju gått så framåt på detta sätt.

Ha kollat alla starter han gjort och även om han låg på mer i tömmarna igår (för vi testat ett mildare bett)så var de bästa loppet hittils med de flyt i travet som jag vill han ska ha och om man kika på de andra loppen då är han mer spänd och han trampa lite luft i mellanåt både bak och fram.

Satt och kika på Mulstas lopp med där han var på topp och man får rakt en tår i ögat när man se lilla krigaren sänka sitt rekord i Umeå i dödens och mangla ner favoriten och som han känns nu ska han vara tillbaka där med nått lopp i kroppen!    Hoppas att de hinner spola banan på solänget nu när de är kallt så man hinner ge han ett jobb innan starten ,de var ju länge sen han gick ett lopp han ha ju tappat tempot i kroppen ,men som sagt vi ska försöka känna på han innan de är dags!


Broddes karleder se mycket bättre ut redan så nu är de toppen de fryser på så bara hålla de mjukt under linorna nu så är han tillbaka i ett kick,ska försöka motionera han i helgen åtminstone ta ut han på en skritt tur så han får lite cirkulation i benet.

Gregers fina uppfödning Kalloma var i Östersund i går å starta och vad fin hon var!    Svart med stjärn rätt lik Kallma och hon kom in på en 2:a plats så de gjorde hon bra!

Grattis till framgångarna som uppfödare Greger!

Nu ska jag fara och handla lite till middagen ha en son som är rätt så hängig här hemma han ha fått förkylningen som går och ha  så ont i halsen och i natt kräktes han rakt upp slem så han är inte allt för tuff i dag han ha legat i soffan hela dagen under täcket lilla gubben min....  

Ha en skön helg!


 

 

Av Linda Calissendorff - 9 januari 2014 17:34

Ja vi kom upp med rädsla för en häst och de var Exil i Wilmers lopp som vi trodde skulle dra i väg tidigt och gå en snabb tid eftersom banan var åt de hårdare hållet så förstod de skulle gå fort.... men starten från 7 spår de gilla inte wilmer eftersom han måste vända upp så snävt med 6:an brevid så blev nästan galopp på stället men Ricky lyckades få han att gå i väg i trav vilket är ett under när man såg starten på Atg Liven trodde att nu är de kört....
men de kom iväg efter en rejäl tappstart men snabb som han ändå är så börja de avancera i spåren i första svängen och en K.Aonbra hette den som tog ledningen och den gick hela vägen in i mål så dem var svår att slå med en häst som Wilmer som man kan inte släppa en millimeter på tömmarna utan Ricky bara sitter och håller de som gå för wilmer vill vräka sig framåt!
Man funderar lite lätt på hur grym kommer Wilmer bli om han slappna av lite mer i tömmarna så drar han inte på sig aån mjölksyra för han ha som en kamp i mot den som kör istället för bara låta sig lita på den där bakom ska sköta tömmarna ;)
Jaja de kanske kommer med tiden för han ha ju gått så mycket framåt med dessa lopp som han nu gått med erfarenheten och han går ju ändå att köra de gick knappt förut då Ricky bara fick som åka med och försöka göra så gott han kan för hjälpa han.
Hur som haver så gick K.Anonbra och Wilmer undan från övriga fältet och favoriten Exil galopperade och hade svårt att hämta in men sluta ändå på en 3; je plats så lilla gubben kom 2:a in i mål på en ny rekord til 1,37,9 utan galopp! :P
Så är super nöjd över grabbarna bara synd de inte fått vinna men inte fy skam att ha 2st 2:a platser i raden,de trodde man ju aldrig när vi valde att fortsätta efter kvävningen trodde att nu går de aldrig få en häst av wilmer mer på banan men de går bra om man lägger ner sin tid och engagemang :D
Nu ska jag vila ögat i bilen är trött efter dagens bravader...
Ha de så bra och tack för alla tummar ni hållt för oss! :)

Av Linda Calissendorff - 8 januari 2014 10:40

 Ja de var bara stryka Brodde i dag... Efter motions körningen i går så tvätta vi ju han och smorde in han sen lindor på i hagen,men i morse var benet svullen ända upp till halva benet värst vid hovleden och kotan var han alldelens krusslig av mugg rugor i karleden tros vi gjorde om med tvätt,smörjning igår kväll!    

Så han kunde knappt komma ut ur boxen på morgon för de strama väl när han stått inne på natten trots man dränkin han med smörjmedel som ska hålla mjukt.....

Ja trist är de och även om vi får han fräsch till starten om 2 veckor så åker han ju nu på 10 dagars anmälnings förbud och den går ut på måndag och anmälningarna går ju ut på söndag så de sket sig totalt....

Men de finns ju ett lopp den 7/2 i umeå om de ha nån banan att tävla på de vet man inte i denna värdelösa vinter men fanns även ett lopp till Wilmer så tur de fanns åt två st samma dag!   

Ja så nu får ni hålla tummarna åt vilde Wilmer som får hållan fanan uppe för stallet i morron tur han är då pigg & fräsch men de var ju som Brodde man sett fram imot att få åka med men men de går ju inte tävla en häst som inte är fräsch så är de ju bara de är ju djur vi ha med att göra och de ha ju sämre dagar precis som vi bara de kan frysa nuuuuu så blir han ju bättre rätt snabbt! Ber en bön till vädergudarna....

Ha en skön onsdag på er!   


Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards