Stall Ardbeg

Alla inlägg under januari 2014

Av Linda Calissendorff - 7 januari 2014 16:12

I dag var benen bra men de var nog inte hela sanningen att de var de lilla brodd märket som ställt till de utan är rätt så säker han ha halkat till i hagen och sträckt sig på nått via på höger bak.... Ricky tog men motions tur för känna på han och de tog tid innan de gick att värma ur han stelheten bak och jag massera igenom han sen när de kom in och han visa tydligt vid höften och ner att han var som öm i muskeln :(
Så massera och gned in arnica/vallört och han rakt gäspa flera gr de ha han aldrig gjort och tyckte han gick bättre på väg ut i hagen... så vi ska testa en motions runda i morron kväll så få vi ta beslutet hur om vi stryker de luta mot de, men få se hur han känns som sagt efter massagen han fick i dag... annars känns benen bra så de är ju typiskt att de ska alltid bli nått så fort han ska stå i startlistan å han som var tippad etta i programmet som vi fick i dag.... :(
Wilmer tippad 2:a efter Exil så bägge hästarna är synade inför sina lopp och synd då om de blir bara wilmer som åker upp...
Ja annars få han vila igen sig och vi sikta på start den 25 jan men han hade ju verkligen behövt detta lopp innan men nu är de ju som de är inget qtt göra bara avakta tills i morron.
Ha en skön tisdag kväll de ska jag! :)

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 6 januari 2014 14:06

Eftersom de är sån fruktansvärt värdelös vinter allra helst för en häst som lätt bli svullen i bakbena av leran så ha jag både Brodde och Wilmer lindade dygnet runt för dels hålls smuts och att de ska skydda lite allra helst på dom som stå och leker hela dagarna... Men nu är de ju jätte roligt att hålla på tvätta å bytaunderlägg/lindor varje kväll så i går lät jag Brodde stå utan i boxen för de var så blöta av all regn som kom i går kväll.

I morse då jag tog ut dom se jag att han rör sig som en kratta bak å tro  på fan att de är svullen bägge bak nu när de är lervälling i hagen trots lindorna ska ha skyddat så får han känning i af   

Så linda på han och han fick gå ut sen skrev jag ett sms till Ricky  eftersom jag for och jobba att han måste köra å se så de går ner vilket han gjorde och de drog i hop sig fint,men från början hade han känts kantig å med all rätt om man är svullen runt senor/ligament i benet.... Så roligt att de nu är dags trav i Östersund vi måste fara runt kl 6 på morron så de hinner ej vara ute innan heller utan de får ju käka frukost i buret på väg upp så frågan hur de kommer bli då måste man ju värma länge där uppe för att de ska hinna få en chans att lägga sig sen får jag kyla benet efter värmningen för de lär ju ha saltat banan där uppe så de lär ju bli stockben sen efter tävlingen jag ska införskaffa Asolsprit och göra omslag sen efter loppet så de drar ut om de letat in sig i nått litet sår för motverka lyfmangiten att den ska komma tillbaka.... men drygt är de att ha sån super känslig häst och bästa tiden ska vara nu när de SKA vara kallt och snö inte lervälling och varmt!     Tur de ska bli kallare till veckan men då är de inte lite heller då kryper de ner mot -25 grader så de är inget normalt alls denna vinter inte konstig de flesta man känner är sjuka av förkylningar som går de är rena sjukdoms vädret ute som de sa gammalt tillbaka!

Så nu ska man ut och hämta alla ler bandage och in i tvättmaskinen som går för fullt så nu får de vara nog hit med lite riktig vinter och de gnistrande vita guldet från himmelen.....  

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 5 januari 2014 19:32

Ha i dag beställt en  klippmaskin till hästarna eftersom jag behöver klippa wilmer ca 3 gr per vinter så är de billigare att inhandla en egen och såg just denna hos Anna i kväll när vi var dit, för hon skulle klippa sin häst å de blev hur fint som helst och så hade jag tur att hitta just den på rea för 1790:- den  gick på 2999:- på Granngården så jag slog till!

Jag bruka få hyra en av Sanna för en billig peng annars ,men nog är de skönt att ha en egen så kan man klippa när man vill här hemma och hade liks tänkt raka Mulsta på halsen för han svettas en hel del ha beställt ett halstäcke till han så när de ha kommit åker pälsen av!    

Sen skulle Kallma behövas renrakas mot våren för hon är hemskt lurvig trots täcke dygnet runt så blir de som riktiga dunbollar dessa kallblod men hon får vackert vänta till vårsolen är här!

Så bara Brodde som klarar sig undan denna maskin sen!   

 

Märket heter  Constanta Rodeo och den ha fått väldigt gott betyg!

Ha även hittat en på Jula för 1295:- Kreatursax som de sägs vara hur bra som helst för de billiga priset men den hitta jag sen efter jag beställt klantigt nog leta redan i går men hitta inget för jag sökte på rakmaskin så fick inte upp den förrän jag skrev kreatursax... jaja denna Rodeo är ju bra de vet jag ju med så hoppas den håller lite extra länge istället för Jula maskin men ett tips till den som söker en bra billig maskin.

Over and out för 3:je gången i kväll....   

Av Linda Calissendorff - 5 januari 2014 18:09

   

Vi var i väg till Anna och tvätta rent snoppen och nu är den rosa å såååå fin! :)
Var massa smuts och de lukta surt å riktigt illa av de jag fick bort så tror att han kommer gå med ett stort leende hela kvällen i hagen efter den behandlingen! :D
Vi kolla även tänderna när vi lika hade han drogad och han hade ett perfekt bett inget att anmärka på bara lite högre kant på de nedersta tänderna så de fila Anna bort.
Men vi såg han var lite rödare just vid mungipan så kan vara järvsöfaks bettet som ha nypit han nu sist då han var så stum i munnen, så vi ska testa de tredelade nu på torsdag och se hur de funkar gå de bra får han ta de är ju smidigt i munnen men samtidigt bli de ju rätt vasst om han lägger all sin kraft i de men man märker ju rätt snabbt om nått inte är bra på den här mannen....
Skönt nu är han uppkollad så nu kan vi starta med gott samvete på torsdag! :)
Nu ska vi äta tjock pannkaka göööööött!
Tjingeling!

Av Linda Calissendorff - 5 januari 2014 15:09

I dag var de min tur att motionera häst och de var Mulsta som stod på schemat så blev att fara till långbacken för intervaller och kan säga att nu är han tillbaka i den form han var när han började vinna i höst!   

Han är lagomt taggad,kasta med huvudet från början nästan så mycket att han höll på snubbla på sina egna framben,han bara fullkomligt LYSER av positiv energi så jag hoppas detta håller i sig i 3 veckor till då starten är de känns som han kommer ha goooood chans där om de fortsätter så här!   

Blev i dag 6 st intervaller i hygglig fart och de tar på uppför, men han älskar att jobba i backen så han lägger bara ner huvudet och grabbar tag i grejorna så läcker när han gräver sig uppför backen!

Denna månad kan bli väldans intressant när de gäller starterna med stallets hästar, åååå jag längtar tills man får se Brodde på banan vill att de ska bli torsdag snaaaaart!!!!  

Visst får se detta som ett jobb inför nästa start men liks förbannat så ska de bli skoj man ha ju väntat några månader på detta och synd de varit så dåligt väder så man ha ju inte kunnat gett han den förberedelsen han skulle behöva men man ha inget annat val än starta igång nu när de är helt lönlöst att köra på banan nu när de knappt är nån is kvar.... De var helt sjukt nu när jag körde så var de så där mjukt efter denna annars hårda grusväg på vissa ställen att de kändes som de var vår nu och inte januari.... de rinner så mycket vatten i från berget att de var en vild fors som kom ner i diket vid backen så man funderar ju om de ska bli såna här tråkiga vintrat framöver då får man flytta till kalix  eller nått om man ska kunna träna i nån ordning....   

Nu ska vi fara med Wilmer till Anna för han ska få lite snoppavslappning medel sen får nog matte stå och vackert rengöra de lilla livet, men vad gör väl de bara han är i form tills på torsdag!   

Ciao!

Av Linda Calissendorff - 4 januari 2014 21:54

Jag skicka ett sms till Anna Edblad våran suveräna vetrinär på semin att wilmer ha problem med kisseriet och fråga lite snällt om hon skulle kunna ta sig tid å kolla upp där ordentligt och tvätta rent så de är tipp topp där och jag fick ett sms i kväll att vi kunde mötas på semistation så skulle han få lite snopp avslappnade! :)) Gud vad jag skrattade lät så roligt när de kom från en vetrinär den kommentarern!
Skönt med folk som ha humor!
Nu ska jag ta och sussa lullen....
God natt!

Av Linda Calissendorff - 4 januari 2014 13:20

Allt väl med Wilmer i dag inga konstiga gallor eller svullnader efter gårdagens bana men som sagt han tog ej ut sig heller för de sa jag innan de åkte ur att ta de bara lugnt eftersom vi ska ut på torsdag igen och som sagt de andra stappla in i mål men Wilmer drog inte ens en suck när han kom in i stallet! så bra att ej pressa han på sån bana utan man ha ju en som tänker på hästen i första hand även om man kände ånge
st att man ens starta då de var många som stryker pga banförhållande men de blev ju bättre efter de hyvlat bort som tur var! :)
Men såg banan var ju minst 4-5sek långsam då den var 2 sen i kvalet som var först så ett bloding lopp öppna de första 1000m på 1, 27 så måste säga att vinnaren i vårat lopp som var en 3 årig debutant gjorde de för bra att vinna på en 40 tid! :)
Härligt att se såna unga talanger ska bli skoj att se de stoet utvecklas på banorna framöver!
Nu ska jag jobba vidare är såååååå trött sov bara mindre än 4 tim och ha haft dryga nätter dagarna innan med Bs koll på edwin och Lollo som haft mardrömmar så hon vakna så man är inte tuff nu....
Men Ricky ha kört både Kallma och Brodde i dag i detta regn väder så han ska ha en guldstjärna i dag! <3
Ha en skön lördag! :)

Av Linda Calissendorff - 4 januari 2014 00:24

Ja vad ska man säga om kvällens bravader.... kan säga att jag är toooooook nöjd med wilmes 6; e plats med 3000kr in på kontot som felade tyvärr som säker 3:a i sista  kurvan och skulle precis avancera framåt, men förutsättningar var helt kasst de tänkte ställa in tävlingen när sista DD skulle gå för de var så dåligt på upploppet att de tog ut hyveln och drog bort flera gr materialet som
var löst (typ botten löst) men de drog och sen körde de sista loppen ändå... vi ville de skulle stryka så man fick bidrag hem för resan men de gjorde de inte så vi tänkte vi starta och försöka ta de så lugnt vi kan med
Wilmer som var tok het i värmningen och stod han på bakbena när de skulle upp till volten och Ricky röt i å fråga vad faaaaan han håll på med så ställde han sig och bara tog de lilla lugna sen i start volten...
så som Ricky säger det är ett äventyr att köra han för de är verkligen ingen lätt häst de ska gudarna veta men synd staket kuskarna tycker annat :P
så all eloge till Ricky som gjort de möjligt att ens starta han efter allt stul vi haft med denna man! Som han sa de flesta hade gett upp denna häst som han ha hållt på med galopp på stället i vild panik, kvävt sig, stått på bakbena ja många grejor men vi ha kämpat för få han dit han är idag att han funka att gå bland häst och i dag var klart bästa gången om man se hur han var i loppet lugn och körbar! :)
Sen hände de en olycka med en häst så vårat lopp gick typ 2240 så en timme sen med de strulet å sen underlaget på de så känns lite smådrygt att sitta i bilen nu då jag ska upp å jobba i morron kl 7 men vad gör man inte som häst nörd! :)
Men en sak jag upptäckte när jag duscha han att jag skulle sköja han vid skapet och rengöra runt där då vifta han med bägge bak och blev jätte irriterand så jag lyckas få ut 2 stora klumpar därifrån men risk de finns mer längre upp men kunde inte ens närma mig med duschen då bara toooook veva han så han hade ont i skapet... så bli till att ringa Anna vetrinären å be henne sedera honom för rengöra ordentligt så man få bort allt :(
Tro jag fick bort de mesta men för vara på säkra sidan så är de lika bra för han ha ju nog svårt att kissa när han åker och tävla...
Ja alltid ska de vara nått men med tanka på hur ont han hade av den roterande testikeln som 2 åring så kanske han förminner detta med denna smärta han lär haft i kväll,eftersom de gjorde så ont kan ha varit därför han var så hetsig i värmningen men han skärpte till sig ändå och prestera när de gällde finaste gubben! <3
Nu är klockan 0023 piiiip å vi är i Härnösand känns långt till man ligg i sängen... GÄSP!
Kram på er!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se