Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 29 mars 2014

Dagens övningar! =)

Av Linda Calissendorff - 29 mars 2014 18:57

I dag var de Wilmer som skulle ut i provlopp och han tog spår 8 för han skulle få gå bakifrån och ligga på rulle bakom häst för han ska slappna av i de momentet att gå nära annan häst.

De kom fint i väg i bägge starterna och han låg i rygg till upploppet in på sista varvet för då stanna han framför som till så Ricky skulle gå ute i 3;je och runda han för få upp tempot men då nöp den trötta hästen i igen så då fick han ligga i 3;je spår ett bra tag sen kom de en bakifrån i 4;je i full fräs så då blev de för mycket för Wilmer så han studsa upp i en galopp men ställde sig snabbt igen och gick för fulla segel in mot upploppet och där var de lite tungt då banan inte torkat upp så blev en kort galopp till där....

Men sen gick han snabbt över upploppet igen och han såg verkligen toppen fin ut! =) Ricky sa de var helt klart bästa värmningen han gjort lugn och fin å inte alls stressad som han brukar ha varit så de är ett gott tecken då han tagit de lugnt nu sen sista starten då karledsproblemen slog till så inte konstig han spänner sig när hästar kommer bakifrån så där i full fart, nu när han har lite över energi i kroppen.

Han ser så jäkla fin ut i traven så nu ska sommar skorna på till veckan så han får gå med domi nästa provlopp nästa lördag så då hoppas vi han ska vara lika fin då båda de gott inför det kommande loppet den 14 april på Hagmyren!   


           


Kallma skulle gå med Wilsen och en annan unghäst på banan sen och de gick ju så där för hon pep i väg fint till start och de andra hade ingen chans att komma i kapp, trots de körde långsamt för att de skulle hinna i kapp då de gick 2,05 första 1000m, men då de ändå inte kunde knappa in på henne så fick hon trava ut lite mer då de andra inte ens var i närheten och hon landa då på 1,55 andra varvet!    Då snacka vi okörd, hon bara joggar dessa tider, drar inte ens en suck i stallet!

 Så bara man begär så går hon nog kvaltiderna redan nu men hon får fortsätta att sänka eftersom, men nästa gång måste vi ha en sparring parter som kan sparra henne som går runt 1,50 så hon får en att följa i rygg så hon slipper ligga och dra ensam där framme.... då kan hon börja bromsa och invänta de andra så de måste vi ordna nästa gång för att hon ska gå framåt på rätt sätt i jobben då hon känns så fin som hon gör!   


Hon är sååååå vacker och kameran bara älskar henne de märks, finns ingen i stallet som fastna så bra som på kort som Kallma så hon är en äkta fotogenisk de kan man verkligen säga om denna fina tjej!

Är så tacksam för vi fått chansen till äga en sån fin häst nu längtar jag bara mer efter Kall Viktor  ska få komma hem ,för tror han kommer bli minst lika fin som henne och han är ju efter samma fina pappa som Kallma!                      

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se